selam arkadaslar sitede yeniyim. aracima saglam bir sistem kurmak istiyorum. bu fiberden verilen sekiller cok guzel oluyor orjinalmis gibi. ben kendim yapmak istiyorum.(elimden is gelir) yalniz kafamda bazi sorular var bana yardimci olacak birisi varsa memnun olurum.
Elinden gelicek işle olucak bişi değil bu arkadaşım. Wooferların yönü , kabinin hacmi litresi falan önce ölçülücek arabanın yapısına ve yapmak istedigin şeye göre bi model ve plan çıkartılıcak. Ondan sonra bi iskeletini tahtadan oluşturucaksın. Daha sonra macun çekilicek iç yalıtım saglanıcak polyester atılıcak sedefli boya atılıcak vs. Kafana göre bişiyi 500 600 ytl ye falan yaptırabilirsin kendin ugrasmana gerek yok.
Sana bizim Golf ün bagaj resmini gösteriyim , bunu arkadaş kendisi ve tesisatçı ile beraber yaptı. Bu arada arkadas mobilyacıdır. Polyesterı bı arkadasına attırdı ve görüntü aşagıda.
kullanılan fiber, teknede kullandıgımız fiberle aynı ise fiberden anlarım... Yapmak istedigin seklin kalıbını cıkarman lazım, kalıbın dıs yuzeyinin mumkun oldugunca purussuz olması lazım, ondan sonra istedigin kalınlıga gore fiber katlarını atmaya baslaman lazım, ondan sonra ince bir zımpara, ondan sonra yollarımız ayrılıyor, zira teknede yapılan isler bundan sonra degisiyor!! Ancak bu iste hacim, woofer yonu, kabinin ici cok onemli...
arkadaşım bu işter en önemli şey kabin lt hesabı,gerisi çok basit aslında, elinden biraz iş gelen herkes yapabilir. kabin düzgün bir şekil olmadığından hacim hesabı yapmak baya zor,eğer o işi halledersen öyle kalıpla fln işin olmaz. olay basitçe şu şekilde yapılıyor:
1- önce bagaj zemini boyutlarında mdf kesip kutunun arka kısmını oluşturuyorsun. 2- woofer çapında mdf halka keserek, bu halkayı 3-4 çubuk vasıtasıla kutuya yapıştırıyorsun.sıcak silikon ile. bu çubuklar farklı boylarda olduğu zaman, woofer açılı duruyor. bunu da kendine göre ayarlayabilirsin. 3- bildiğin kumuşla kabinin açık kısmının etrafını sıkıca sarıyorsun, ilk yaptığın mdf kutunun arkasından zımbalarsan daha asğlıklı olur. gergin kumaşa epoksi sürüyorsun ve epoksi kuruyunca bu sefer epoksi+fiberle kaplamaya başlıyorsun. 2-3 veya 4 kat fiberden sonra macun+zımpara, en son da boya
burada arka kısım olarakta araca uyması için fiber kalıp uygulanmış.
Ne güsel olmuş kabin yaf onca para veriyoruz valla gerçi ben 25 ytl ye silindir kabin aldım ya 12''
Normal bı kabın ı , atıyorum 2 woofer bi anfi yeri olan bişeyi 300 ytl gibi bi paraya yapıyolar bildigim kadarı ile . +
peki nasıl sağlam oluyormu bas vurunca kırılmasın
quote:
Orjinalden alıntı: tatar_81
Arkadaşım bass vurunca kırılıcak gibi bişi olsa bunca insan neden yapsın ? Ki polyester kabin olanlarda en yüksek düzeyde sistem kuran insanlar . Hiç bişey olmaz merak etme.
quote:
Orjinalden alıntı: tatar_81
4-5 kat fiber at, sonra çık üstünde dur. kolay kolay kırılmaz, hele bir basla, hiç kırılmaz
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme