Şimdi Ara

Oto Teyp Kablo Bağlantısı hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
31.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • oto teybe gelen hafızayı besleyen kablodaki elektrik kontak acıkta olsa kapalıda olsa hep 12 voltmu verir yoksa kontak kapanıncamı 12 volt verir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozas -- 22 Ekim 2012; 11:35:55 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ozas

oto teybe gelen hafızayı besleyen kablodaki elektrik kontak acıkta olsa kapalıda olsa hep 12 voltmu verir yoksa kontak kapanıncamı 12 volt verir.

Hafıza kablosuna(kırmızı kablo) sürekli +12 Volt gelir. Besleme kablosuna(kalın sarı kablo soketteki) +12 Volt kontaktan sonra gelir. Saygılar.
  • sağolun arkadaşlar, teyp ardındaki sarı ve kırmızı kabloları kontağı açınca elektrik veren bir kabloya birlikte bağlamışlar. Bende avometre ile tek tek baktım kontak kapalı iken elektrik olan bir kablo vardı ucu tek soketliydi ama soketin teybe girmesi mümkün değildi, bende sarı kabloyu ayırdım ve bu sokete bağladım, diğer kırmızı kabloyu ise kontak açınca elektrik veren kabloya bağlı bıraktım, zaten öyle yapmasam yani kırmızıyı sürekli elektrik verene bağlasam, kontağı kapatsam dahi teyp açık kalıyordu, şuan hafıza sıfırlama olmadı ama akü boşalırmı korkusu var içimde..
  • Sadece hafıza amaçlı olduğundan çok düşük akım çekecektir. Bu yüzden akünüzü bitirebilecek bir akım çekmez. Çok uzun zaman içinde (artık kaç yıl olur bilinmez) bitirir tabi ama zaten o kadar uzun süre aracınız marş basmadan durursa emin olun ki aküden çok daha önemli masraflarınız olacaktır ve aküde zaten ömrünü tamamlamış olacaktır.
  • ayrıca kablo bantlarını açtım ve hoparlörlerin ön ve arka olmak üzere ortak bağlandıklarını gördüm, yani sağ arka ile ön, sol ön ile arka birlikte bağlanmış, arkaların teyp hoparlör kabloları boşta duruyor, bu durum ses kalitesi açısından nasıl bir kayıp olur sizce ? sanırım bazı oto elektrikçiler işin kolayına kaçıyor..
  • buna benzer bi onarım bende yapcam yalnız kullanım kılavuzundaki kabloların anlamlarını tam çözemedim. benim sorunum şuan kontak kapalıyken de teybe elektirik geliyo. ben bunu kontağa almak istiyorum. bu işlere eli yatkın bi arkadaşım "hafızayla güç kablosu birliktedir sen ordan güç kablosunu ayır, ucuna bi kablo ekle ve sigorta panelinden kontağa bağlı bi devrenin sigortasına ekle" dedi. demin baktım, ISO soketine bağı kırmızı ve sarı kablolar ortadan jack le bağlı. hangisi güç hangisi hafıza nası ayırcam. kılavuzda güç yada hafıza diye ayırmamış. birine sürekli 12v demiş birine de 12v ac/on gibi bişey demiş. yardım edebilecek birisi var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaldırım'lı026

buna benzer bi onarım bende yapcam yalnız kullanım kılavuzundaki kabloların anlamlarını tam çözemedim. benim sorunum şuan kontak kapalıyken de teybe elektirik geliyo. ben bunu kontağa almak istiyorum. bu işlere eli yatkın bi arkadaşım "hafızayla güç kablosu birliktedir sen ordan güç kablosunu ayır, ucuna bi kablo ekle ve sigorta panelinden kontağa bağlı bi devrenin sigortasına ekle" dedi. demin baktım, ISO soketine bağı kırmızı ve sarı kablolar ortadan jack le bağlı. hangisi güç hangisi hafıza nası ayırcam. kılavuzda güç yada hafıza diye ayırmamış. birine sürekli 12v demiş birine de 12v ac/on gibi bişey demiş. yardım edebilecek birisi var mı ?

ac/on yazan kısım kontağa bağlanır, diğeri de sürekli 12 volta bağlı olur..

malesef bunu güç-hafıza şeklinde ayıramıyoruz.. Hafıza sürekli bağlı olan kısımdan besleniyordur, fakat kontağa yük binmemesi için daha birçok kısım sürekli bağlı hattan besleniyor olabilir.. sizin için bu farketmeyecekse sorun yok.. Teyp sizin istediğiniz gibi kontağa göre çalışır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djoz -- 20 Ocak 2014; 18:06:36 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aux girişi ile hoparlör bağlama
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hocam benim sorunum, teyp sürekli aküye bağlı olduğu için aküyü boşalttı. teybin gücünü kontağa bağlamak istiyorum ama hafızası da kaybolmayacak şekilde bağlanacak... ne yapmam gerekir ? :))
  • daha önce bu işlerle uğraşmadıysanız bir teypçi bağlasa daha iyi olur.2 dakikada halleder ama ben yaparım derseniz avometre yoksa 12 v ampulle bi tane siz yapın.ampul duyuna 2 kablo bağlantısı yapın.birini arabanın elektrik alacak boyasız kısmına şasesine tutturun diğerini kontak kapalı iken +12voltu bulmak istediğniz kabloya dokundurun yanarsa o hafızadır.kontak açık iken yanan ise güç için olan +12volttur.ampule sardığınız kabloların kısa devre olmamasına özen gösterin sonra sigortaların yerini arar durursunuz.tecrübe ile sabittir...kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: porsche911turbo

daha önce bu işlerle uğraşmadıysanız bir teypçi bağlasa daha iyi olur.2 dakikada halleder ama ben yaparım derseniz avometre yoksa 12 v ampulle bi tane siz yapın.ampul duyuna 2 kablo bağlantısı yapın.birini arabanın elektrik alacak boyasız kısmına şasesine tutturun diğerini kontak kapalı iken +12voltu bulmak istediğniz kabloya dokundurun yanarsa o hafızadır.kontak açık iken yanan ise güç için olan +12volttur.ampule sardığınız kabloların kısa devre olmamasına özen gösterin sonra sigortaların yerini arar durursunuz.tecrübe ile sabittir...kolay gelsin

hocam ufak bir detay var yalnız :) şuan kontak kapalı olduğu halde teyp direkt açılıyo yani kontaktan bağımsız aküye bağlı. eğer mümkünse böyle bişey benim istediğim hafıza silinmeyecek aküye bağlı kalacak ama teybin gücü kontağa bağlı kalacak :) araba 97 RN broadway hocam donanımlı bişey değil :) tşkk hocam :))

• Kontaktan gelen bi kablo illaki vardır. Onların saatleri var kontağa bağlı açılıyor sanırım biraz karıştırmanız lazım oraları

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hmm o zaman beni aşar hocam en iyisi bi ustaya göstermek :) teşekkür yardımın için :)
  • bunun baglantısı nasıl yapılır yardım acill
     Oto Teyp Kablo Bağlantısı hk.
  • kocahalil K kullanıcısına yanıt
    lr+ ve lr- on sağ hoparlor
    rr+ ve rr- Arka sağ hoparlor,
    lf+ ve lf- on sol hoparlor
    lr+ ve lr- on sağ hoparlor
    b+ yazan hafıza ucu burada surekli 12 volt olmalı
    acc ise 12 volt besleme ucu kontağa bağlı olan kablo buraya bağlanır
    gnd ise şase
    ant ise radyo anteni bağlantısı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 21 Ekim 2015; 16:01:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba.hic anlamadığım bir hususta bilginize başvurmak isterim. 2004 lacetti aracının Blaupunkt teybi bozuldu. Kia sorento dan çıkma bir teyp var büyüklük aynı. Onun yerine takılabilir mi bağlantılar olur mu. Bilginiz varsa sevinirim. Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar merhaba
    besleme kablosundakiler kırmızı -turuncu-sarı ve siyah
    siyah şase eksi
    kırmızı+ kontak açınca 12 volt verecek
    Sarı + direk 12 vol canlı uç
    şimdi turuncuyu nereye bağlıyacağım sarıyamı yoksa kırmızıya birleştirecemmi yoksa ayrımı bağlanacak sarı hafıza ise turuncu ne oluyor bilenlerden yardım bekliyoırum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cidelimemo -- 16 Ocak 2016; 20:56:13 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.