Şimdi Ara

FAHİŞ ZAM Oto yol ve köprülere yine zam geldi hayırlı olsun 15.08.2024 (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
1
Favori
4.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
41 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş

Niye bu kadar zam yapılıyor diye sorgulayacağınıza, güzellemeler yapmaya devam ediyorsunuz ya... Sizinle oturup konuşulmaz.

Kasada para yok demek ki bu zamlarla ucuz elektrik, doğalgaz, depremzede TOKİ evi yapabiliyor.

Kasada para olsaydı bu zamlara gerek kalmazdı demek ki.

Savunduğunuz şeyin elle tutulur yanı yok.

Yani diyorsunuz ki, kasada para yok, %300 zam yapsın hiç önemli değil, ucuz elektrik, bedavadan hallice depremzede TOKİ evi olsun. Yetmez, %500 zam yapsın ama EYT olsun. %600 zam yapsın ama ucuz doğalgaz olsun.

Beyin.dll bulunamadı vallahi.

• silistreli kullanıcısına yanıt

Hemşerim ,deprem vergisi diyorsun da ,

sn maliye bakanına deprem vergilerinin akibeti

sorulmuştu , bu para nerede diye ,hatırlarsın ,

cevap ise düşündürücüydü ,'' Toplanan para

yollar ve YID projelerine '' aktarılmış ,

sanırım bir tek ülkemizde verginin de vergisi alınıyor

bir ürünün KDV eklenmiş bedeli üzerinden ÖTV de alınıyor ,

ve bunca vergiye rağmen to...muzu doğrultamıyorsak ,

hiç kimse kusura bakmasın .

• pixelbs kullanıcısına yanıt

Genel bütçeden genel gelirler ve giderler ayarlanıyor diye biliyorum. Depremin çok çok istisnai kesinlikle olmaması gereken bir afet durumu olduğunu da herkes görüyor. Sizin düşünceniz şuna geliyor; Kdv, ötv, harç, damga...o yok bu yok olsun. Ama bunu dünyada hiç bir devlet istemez. Şu an devletin bu millete yükümlülüklerin büyüklüğünün farkındamıyız?

10 yıl kadar orta büyüklükteki bir devlet kadar etkilenmiş deprem bölgesini toparlayabilmemiz sürecek. 10 yılda toparlanamazsak asıl o zaman kara kara düşünmeliyiz.

• echonia

Yüzbaşı 

10+

1. 300.000 konut yapacak TOKİ'ye dolayısıyla devlete depremzedeler minnettar.

2. 45 yaşında hakkı olduğu için hukuk garabetini düzeltip emekli olan ve olacak milyonlar da bu hükümete de minnettar.

3. Hepimizin gördüğü gibi son hükümet seçimi öncesinde muhalefet deprem konutlarının BEDAVA yapılmasını ve EYT'yi sen çıkartamazsın ben çıkartırım sözlerini sarfediyordu sanki aklımda kaldığı kadarıyla.

Söylenmeyeni ben söyliyeyim; Artan yükün kaynağı biziz.

Sonuç: Devletin işleri tıkır tıkır yürüyor.

• Deprem vergileri nereye gitti, AK Parti ne diyor?

Deprem vergilerinin nereye gittiği konusunda Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 2011 Van depreminden sonra yaptığı açıklamada toplanan paraların duble yollar, havalimanları ve sağlık harcamalarında kullanıldığını söylemişti. Şimşek şu ifadeleri kullanmıştı: “Sonuçta bunlar 74 milyonun servetidir.

Kısacası depreme gitmedi, kaynaklarına kaynak kattılar ve beceriksizliklerine devam ettiler. Burada beceri ve beceriksizlik kavramlarını biraz açalım. Beceri; yetkinlik demektir, yetenek demektir, kapasite demektir.

İyi futbol oynayamayan futbolcu beceriksizdir. Yaptığı işe gerekli yetkinliği, yeteneği gösteremeyen beceriksizdir bu kadar basit.

Merkezi otorite de benim gözümde böyledir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sanırım büyük şehirlerde hafriyat kamyonlarını gören olmadı. Ya da millet var da görmüyor. Ve ya zaten bunlardan beklentimiz yok deyip kulağının üzerine mi yatıyor? Bilen varsa yazabilir. Çakılı çivisi olmayanlar çivi çakmaya başlayabilirler artık, 8 yılda İstanbul'um metro sorununun çözüleceği anlatılan bu söyleme ben de katılıyorum.

Kılıçdaroğlu'nun bile desteklediği Yap İşlet Devret modeli neden çok avantajlı? - Haber 7 SİYASET

• Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu ?

• Neden 20 yıldır battık, bittik gibi fütürsuzca naralar atılıyor?

Sanırım çok merakllılar batmaya bitmeye.

Bu yüzden sanki bi cacık olmuyor bu çakılı çivisi olmayan zihniyetin.

• Dünleri neyse yarınları da öyle olabilir. Ezberlenmiş ideolajik klişe laflar...

Laf ve söz sanatında inanılmaz mahirler, ama o sözler laflar karın doyurmuyor.

Hepsi bu.

• Milletin yüksek öğrenimde okumasına, yüzyılın afeti geçiren ülkemizin toparlanmasına, hak edilmiş emeklimizin hakkını almasına, enerjide (nükleer gibi), ulaşımda, teknolojide (Hürjetin ve Milli muharip uçağımızın uçtuğu gün gözlerini ve kulaklarını kapattılar, internetlerinin fişini çektiler) gibi vs. vs. devlet projelerine o kadar mesnetsiz yaklaşımlarda bulunuyorlar ki, Türk'ün aklı almıyor. Daha iyisini ben yaparım da demiyor.

Tahmin ettiğim gibi saplantılı ezberlenmiş sözlerle mis gibi günlerini geçiriyorlar diye düşünebiliyorum.

Karadeniz Tuna kuyularından çıkarttığımız Gazın Rusya'dan, Bursa'da ki fabrikada ürettiğimiz TÜRK üretimi otomobilimizin İtalya'dan geldiğini söylediklerinde...

• Açın kombileri, dayayın sonuna kadar, açın pencereleri :)

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.