Şimdi Ara

Otobanda Radar Cezası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
3.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Geçtiğimiz pazartesi günü Ankara'dan İstanbul istikametine gitmek üzere yola çıktım. Ankara'dan otobana girdikten sonra yaklaşık yarım saat yol almıştım. Tam hatırlamıyorum mevkiyi. O bölgede radara girdim fakat o bölgede radar olduğuna dair herhangi bir uyarıcı levha vb. yoktu ve polis resmen pusu kurmuş oraya. Bir rampadan iniyordum hızım 130 civarıydı hızlanmamak için frenledim rampayı indikten sonra biraz düzlük sonrada tekrar rampa vardı bende rampayı görünce yol boş diyerek rampaya hızlı girmek için biraz gazladım tam rampaya girdiğim esnada radarı fark ettim fakat iş işten geçmişti 150-160 arası bir hızla radara girmiş olmalıyım. Henüz eve posta gelmedi fakat egm'nin sayfasından kontrol ettim 391TL ceza yemişim. Sizce radar olduğuna dair bir uyarıcı olmamasından ötürü bu cezaya itiraz edebilir miyim? İtiraz etmek için neler yapmam gerekir?
    Arkadaşlar ben hızı çok seven biri değilim bunu özellikle belirtmek istedim fakat otobanın boş olması ve rampa yukarı çıkacağım için rampaya biraz hızlı girmiştim lütfen beni trafik canavarı gibi görmeyin
    İyi günler.

• http://www.muhasebetr.com/ulusalbasin/haber_oku.php?haber_id=16275

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/100373/Uyari_levhasi_yoksa__radarla_ceza_da_yok.html

http://www.muratyucel.av.tr/2014/10/07/yargitay-devlet-vatandasa-radarla-tuzak-kuramaz/

bir de özet olarak ?unu aldym 3. ilandan

Kararyn tam metni :

Yargitay 7. Ceza Dairesi Karar Verdi “Uyarici levha olmadan radarla hiz kontrolü yapilamaz” dedi.

Yargitay 7. Ceza Dairesinin 08.07.2014 tarihli kararina göre uyarici levha olmadan radar konularak araçlara ceza yazilamaz.

Not : Forumdaki yazylar gitmis yine Türkce karakterler sorunlu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 29 Ocak 2015; 14:27:11 >

• Hocam siz yenisiniz galiba
  • Otobanda radar cezası mı olurmuş. Peh.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acaba hız limiti uyarı levhalarını, radar uyarı niyetine sayıyorlar mı? Bu arada servis alanlarının önünden geçerken hep yavaş geçerim oralarda pusuya yatıyorlar genelde. Siz de servis/park alanının oralarda mı yediniz cezayı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Börü_Budun

Acaba hız limiti uyarı levhalarını, radar uyarı niyetine sayıyorlar mı? Bu arada servis alanlarının önünden geçerken hep yavaş geçerim oralarda pusuya yatıyorlar genelde. Siz de servis/park alanının oralarda mı yediniz cezayı?

Hız limiti uyarı levhalarıda radar uyarı niyetine sayılıyor diye biliyorum ben bende yakınlarda radar cezası yemiştim araştırmıştım bende. Aklımda böyle kalmış ama siz yinede araştırın.
  • Yargıtay kararı varken polis niye ikaz tabelası koymadan radar takibi yapıyor acaba?
    Gerçi işine gelmediği zaman kanunlara uymamak onların en büyük amirlerinde de var ya...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    trafik cezası hakkında
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben servis/park alanında değildim. Yukarıda anlattığım gibi tam olarak pusu kurmuşlar.

• Gezici yapıştırmıştır cezayı büyük ihtimal. Otobana girerken hız uyarıları var ve otoban boyunca geçerli sayılıyor.
    Burası Türkiye bakarsın iptal edilir ama ben edileceğini zannetmiyorum yani biz iptal ettiremedik.

• InvisibleLord kullanıcısına yanıt
    Gezici değildi. Köprü altına pusmuş resmi araçtı. Haklısınız bi şansımızı denemek lâzım.

• Aynı bölgede sabit radarlar da var. Bir de eskisi gibi radar uyarısı koymuyorlar, muhtemelen değişti o durum.
  • Bahsettiğiniz yer büyük ihtimalle Ankara-istanbul yönündeki Kızılcahamam rampası. Geriden uzun ve virajlı bir rampa iniyorsunuz. Köprü veya viyadük gibi bir şeyin üzerinden geçip Kızılcahamam rampasına sarıyorsunuz. Hızı hiç sevmeyen, uzun yolda 100'den yukarı çıkmayan ben bile oraya gelince arabanın hızını 130-140'a çıkarıyorum. Karşı taraftaki tırmanma rampasına bu şekilde gelmek çok güzel oluyor.

Öyle bir yerde radar cezası yemeniz talihsizlik olmuş.
  • topaz42 kullanıcısına yanıt
    Evet hocam galiba aynı yerden bahsediyoruz Gerçekten çok kötü oldu bu ceza

• Karayolunda 151km. hızla ceza yediğim için en üst limitten ceza kesildi, ben de itiraz ettim. Sonuç olarak mahkeme cezayı haklı buldu.
  • dostum geçmiş olsyn böyle tuzaklar adamı canından bezdiriyor. bişey merak ettim acaba radar cezasını saat kaç gibi yedin?
  • onzy O kullanıcısına yanıt
    Saat 11 de yedim cezayı.

• Daha geçen bana da geldi.
    TEM Otoyolu McDonalds Mevkii - Sakarya İstikameti.
    Hız: 149 KM - Ceza 172 TL.
    Saat 12 civarı.

Arkadaş otobanın belki de en düz ve en düzenli bölgelerinden birisi orası.
    İnsan hızlandığının bile farkına varamıyor. Resmen tuzak gibi birşey.
    Artı otobanda ceza neymiş ya, sanki 250 ile gidiyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barbo -- 29 Ocak 2015; 15:55:58 >
  • Bu arada Egm Den sorgu nasıl yapılıyor ne yazarsam yazayım Tc doğrulanamadı diyor
  • Cavalier79 C kullanıcısına yanıt
    Ben normal doldurdum bi sorun çıkmadı açtı sorgu sayfasını.

• bu sıralar radar denetimleri arttı. Dikkatli olmak lazım.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.