Şimdi Ara

Otobusun hızıyla otomobilin hızı bir değil saçmalığı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
1
Favori
8.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Matematiğin ve fiziğin ağladığı yorumlar var...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tircilarda bunu soyler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hemican kullanıcısına yanıt
    Birim okumayı bilmeyen yer ama birimler her şeyi söyler. 150 ile gidince daha erken varsanız bile daha çok yakarsınız, çünkü her 100 km yol için 10 litre yakıt tüketmiş olursunuz.
  • otobüsün 100'ü ile otomobilin 100'ü elbette bir değil, otobüs gibi ticari araçlar kadranı ve takografları birebir gerçek hızı gösterirken, otomobil gibi küçük araçların göstergelerinde genelde %5 ile %10 arası tolerans bulunur
  • Adam haklı otobüsün 100 u otomobil in 100 ünden daha hızlı hatta 140 indan da hızlı

Bunu diyen adamla sen muhatap olur tartışacak kadar cehalet seviyeni düşürüyorsan kamyonda daha hızlı

Bak ona de ki bizde traktör var lastiği o kocaman birde yazılım yaptırdık. Bizim traktörün 50 si otobüsün 100 u eder lastik büyük kapisalim mi de :)

• Siz bi de traktörleri bilseniz.

Traktörün lastikleri çok büyük, kadranda 20 gösterirken aslında 80 ile gider.

Köydeki traktör sahibi Hasan Dayı öyle diyor, ondan iyi mi bilceksiniz ?
  • Otobusun hızıyla otomobilin hızı bir değil saçmalığı

Bizim madende bundan var, V6 pick-upla yetişemiyoruz. Kaptırdımı bir gidiyor. Geçen Hamilton geldi izlemeye, en sonunda biz at arabası kullanıyormuşuz dedi gitti. Giderken yaşamak bu değil der gibi bakıyordu

• rahatladım valla bacanak tek değilmiş. 2 saat tartıştık sonunda da vazgeçtim. vazgeçmeseydim, o tırla ben arabayla e5 'e çıkacaktık.
  • Bende bildigim birseyi soyleyecem
    Garmin gps var blututla telefona bagli
    Arabadayken 110 ile giderken 105 gosteriyor
    Otobus ile 95 ile giderken 115 gosteriyor

Ss ekleyemiyorum cunki bu konunun acilacagini bilmiyordum
    Lakin her ikisinide otobuse bindigimde eklerim bu konuya

• quote:

Orijinalden alıntı: idemo

Birim okumayı bilmeyen yer ama birimler her şeyi söyler. 150 ile gidince daha erken varsanız bile daha çok yakarsınız, çünkü her 100 km yol için 10 litre yakıt tüketmiş olursunuz.
    90la giden 100 kmde 7 litre yakiyorsa 1 kmde 70 ml yakar
    150le giden 100 kmde 10 litre yakiyorsa 1 kmde 100 ml yakar ama 1.6 kat daha hızlı varır. 20 lira farka değer mi bence değer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Madnessisme -- 11 Nisan 2019; 15:21:24 >
  • idemo kullanıcısına yanıt
    Hocam oyle tabi ama forumda ciddi ciddi bunu yazanlar ve inananlar var.
    Birim ne demek ne oldugundan haberi olduklarini sanmiyorum zaten bu tarz seyleri soyleyenlerin ve inananlarin. Birimin ne oldugnu bilseler zaten boyle konular olmaz:)
  • Vatikanli Mumin kullanıcısına yanıt
    Hocam otobusun kadraniyla oynanmis demekki ya da lastik olcusuyle oynanmis.
  • Valla soru sadece hangisinde çok yakardı, yoksa erken gider geç gider işine girersen hızlı varmak için daha fazla kaza yapma riskini göze almam derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Saçma olmasına rağmen hala bunu savunanlar var. Neymiş efendim. Otobüsün tekeri daha büyükmüş. Otomobilin 100 km hızı ile otobüsünkü aynı değilmiş. bla bla bla.

Otomobil 100 km yol yaptığı zaman teker 50.000 tur atıyorsa otobüsün tekeri misal 20.000 tur atar. Ama sonuçta 100 km hızla giden bir otomobille, 100 km hızla giden bir otobüsün hızı aynıdır. Yanyana gittiklerini düşünün. Hızları değişmediği sürece hep yanyana giderler. Teker boyutları farkı dişlilerin oranları ile kapatılır.
    Hiç denk gelmedim ama hauauaua harbi aptalllarmış ya

• Aynı hızdaki bir otomobil ve otobüsün verdiği hasardan yola çıkarak bu tarz bir yorumda bulunduklarını düşünüyorum ancak hız evrenseldir

• Otomobil bölümü bitmiş.

• Aynen bu mühendislerin hiç aklına gelmemişti. Dünyaca aydınlanma yaşıyoruz şuanda
    Lastiği büyükse şanzımanı vs. Buna göre ayarlanıyor.
    Otomobile otobüs lastiği takılsa eyvallah 100 km gösterir ama 200-250 km hız yapar ama şanzıman bunu kaldırmaz bu ayrı mesele

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iCrush -- 12 Nisan 2019; 0:26:45 >
  • Bilgisiz biri olarak soruyorum youtubeda vs görüyoruz bu yorumları yok tekerlek çapı yok eşit değil diye. Benim şahsi fikrim 100 km ile giden iki araçta aynıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: otomobilhakkinda.com

1 kilo demir mi ağırdır? 1 kilo pamuk mu?
    bunu ben söyleyecektim :)
    çocukluğumuzda bu soruyu sürekli sorarlardı ve bizde her defasında "demir ağırdır" derdik :)
  • Bu kafayı elon musk ve mühendislerine taksak yürüyen roket yaparlar.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.