Şimdi Ara

Otobusun hızıyla otomobilin hızı bir değil saçmalığı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
105
Cevap
1
Favori
8.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Düşün; ilkokul terk ama DH'de yazıyor...
  • Aracın göstergede gösterilen hızı lastik çapı ve devir sayısı ile alakalıdır başka bir durum yok. Kadranında aynı hız değerini gösteren her araç aynı hızda ilerler fark lastiklerinin devir sayısıdır.

Kadranda gördüğünüz değer ile gerçek hızın farklı olması durumu, lastik sensörü arızası, fazla ebatta lastik takılması ya da çok fazla aşınmış lastik kullanılması sebebiyle oluşabilir bunun dışında bir alternatif yoktur.

Örneğin siz orijinalinden daha büyük ebatlı bir lastik taktığınızda aracınıza salında kadranda görülen değerden daha hızlı ilerliyordur aracınız, ya da çok fazla aşınmış bir lastik kullanıyorsanız aslında kadrandan daha yavaş ilerliyorsunuzdur. Ama bu farkta 1-2 kmyi geçmez.
  • Bu konuyu forumda yıllar önce tartışmış ve otobüsün 90’ının arabanın 90’ından fazla olduğu sonucuna varmıştık.

https://forum.donanimhaber.com/otobus-nasil-kalkar-xo-xo-iste-video--37819103

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 kilo demir mi ağırdır? 1 kilo pamuk mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Torlak Kemal

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Hocam bir bu, bir egeacı bir de saçmasapan eleştiri yapan 3 adet kıdemli trol var gördüğüm. Adamlar hiçbir şekilde ceza almadan trollüyor forumu. Tebrik edilesiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Polemik

Bu konuyu forumda yıllar önce tartışmış ve otobüsün 90’ının arabanın 90’ından fazla olduğu sonucuna varmıştık.

Polemik Bey haklı, zamanında konuyu enine boyuna tartışmış ve en doğru sonuca ulaşmıştık.

• quote:

Bu konuyu forumda yıllar önce tartışmış ve otobüsün 90’ının arabanın 90’ından fazla olduğu sonucuna varmıştık.

Polemik haklı, tartışmanın yersiz olduğunu düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Benim bildiğim, Mercedes'in taaaa O302'lerden beri ürettiği tüm şehirlerarası otobüsler en fazla 125-130 km hıza çıkarlar. Kadran 125'te sondur. Temsa'nın otobüsleri 140 km hıza çıkabiliyor.

Ben, hiç kimsenin otobüslerin ayarları ile oynayıp 150-160 km hızlara çıkmasını sağlayacağına ihtimal vermiyorum. Boş ağırlığı 18 ton olan bir kütleyi o hızlara çıktığı zaman durdurmak güç olur.

Alıntıları Göster
    Boş ağırlığı ortalama 13 14 ton otobüslerin 18 ton izim verilen yüklü ağırlık daf motorlu safir ler bir ara 153 kmh fabrika verisiydi

• quote:

Otobüste ibre sapması yok zaten böyle saçma birşey olamaz sizin o bulduğunuz fark %3-%7 ibre sapması

• Sizin demenize göre ibreleri 100 km/h gösteren 2 aynı marka otomobil 100 kmyi eşit sürede alamaz milimetrik farklar oluşur otobüs araba ilişkiside aynı metrelik farklar oluşur çünkü ibreleri %100 doğru göstermez ideal ortamda değiliz ama oluşan hata payı tartışılacak düzeyde değildir ve hızlarınının aynı olduğunu söyleyebiliriz

• Konunun başlığına inanmayarak girdim gerçekten böyle saçmalığa inananlar var mı? Hız göstergesinde ne gösteriyor peki? Ehliyet alırken yazmıyor mu arkadaş? Nasıl bir düşünce yapısıdır?

Hadi hata payı var dersin haklıdır da bu da bildiğin aptallık.
  • Olay 1kg demir mi ağır 1kg pamuk mu ya dönmüş.
  • Türkiyede fizik öğretmenleri gözden geçirilmeli
  • Otobüsçü dayılar kadranda 120 görünse bile hile 150-160 gidiyorlar. millet de gerçekten 120 ile gidiyor sanıyor. 120 km/s hız dünyanın her tarafında 120 km/s'tir.
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    gördüğüm en büyük Trollerden birisin hocam.
    tebrik mi etsem yoksa fizik mi anlatmaya çalışsam karar veremedim. Dumura uğradım resmen.
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    "bilgili bir otobüs şoförü"

hmm...
  • Bunların hepsi fazla ekmek yemekten oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Polestar191

Otobüste ibre sapması yok zaten böyle saçma birşey olamaz sizin o bulduğunuz fark %3-%7 ibre sapması

Alıntıları Göster
    Hata falan yok.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.