Şimdi Ara

Otobusun hızıyla otomobilin hızı bir değil saçmalığı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
1
Favori
8.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Otobüsçü tayfanın çılgın inançları oluyor, ciddiye almamak en iyisi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim daha önce Kia Ceres kamyonetimiz vardı. Evimizin önünden FSM köprüsünün gişeleri tam 26 km sürüyordu. Defalarca hiç şaşmadan aynı yoldan giderdik. Hep 26 km sürerdi. Şimdi otomobilimiz var. Aynı yoldan gidiyoruz yine. Hiç şaşmadan. Gişelerin orası tam 27 km sürüyor. Kaç kere gittik. Hep 27 km. Bu iki aracın da lastikleri fabrika verisi olan lastik boylarıdır. Şanzımanları, her şeyleri orijinaldir. Aktarma organları kesinlikle değişmemiştir.

Hangisinin doğru olduğunu belirleyecek 3. bir arabaya ihtiyacımız var.
  • Araçların km ölçme sistemlerinin farkıdır. Yani otomobilde bildiğiniz gibi % 5 ve üzeri sapmalar mevcut. Sonuç buradan kaynaklanıyordur.

Ya da sallamasyon yapayım, otomobille giderken virajları hep dışarıdan almışsınızdır.
  • Eskiden otobusculer orjinalinden daha buyuk olcude lastik ve jant takarlardi . Kadranda 100 gosteriyorsa 120 ile giderdi . Ama artik oyle bisey yapamiyorlar cunku orjinal olcu disina cikarlarsa lastik camurluga vs surtuyor .
    Tofascilarda minik jant ve lastik takarlardi 160 la gidiyor diye gozukurdu kadranlarinda ama 130-140 la gidiyor olurlardi .
    Yoksa 100 km/h ile giden orjinal otobus tren ucak kamyon motorsiklet ayni hizdadir ve yan yana ayni hizada ayni yolu alir .
    Km/h aciklamasi 1 saatte kac km yol alacagi anlamina gelir . Jant- lastik olcusuyle oynanmadikca hepsi aynidir .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    Bunlar hep algı operasyonu :))

• quote:

Orijinalden alıntı: otomobilhakkinda.com

1 kilo demir mi ağırdır? 1 kilo pamuk mu?
    Otobusun hızıyla otomobilin hızı bir değil saçmalığı

O problem çözüldü

• zQrba kullanıcısına yanıt
    Hahahahaha 😂😂 doğru bir bakış açısı.

• quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Bizim daha önce Kia Ceres kamyonetimiz vardı. Evimizin önünden FSM köprüsünün gişeleri tam 26 km sürüyordu. Defalarca hiç şaşmadan aynı yoldan giderdik. Hep 26 km sürerdi. Şimdi otomobilimiz var. Aynı yoldan gidiyoruz yine. Hiç şaşmadan. Gişelerin orası tam 27 km sürüyor. Kaç kere gittik. Hep 27 km. Bu iki aracın da lastikleri fabrika verisi olan lastik boylarıdır. Şanzımanları, her şeyleri orijinaldir. Aktarma organları kesinlikle değişmemiştir.

Benim arabada 5 kilometrede 100 metrelik bir sapma var. 50.000 kilometrede 1000 kilometre kadar bir sapma yapıyor bu da. 250 bindeki arabamda 5000 kilometre fazla göstermiş oluyor.
    Kilometre kontrol levhasından başlıyorum, diğer levhanın yanından geçerken 5.1 kilometre atıyor. Ya levhanın yeri yanlış ya da araba 245 binde ama kadranda 250 bin yazıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: bulentcandan

Forumda fizik kurallarına aykırı, mesnetsiz, saçma fikirleri gördükçe üzülüyorum. Eğitim sistemi mi çok kötüleşti, yoksa başka bir sorun mu var?
    Gılışdar SSK'yı batırdı
  • quote:

Bizim daha önce Kia Ceres kamyonetimiz vardı. Evimizin önünden FSM köprüsünün gişeleri tam 26 km sürüyordu. Defalarca hiç şaşmadan aynı yoldan giderdik. Hep 26 km sürerdi. Şimdi otomobilimiz var. Aynı yoldan gidiyoruz yine. Hiç şaşmadan. Gişelerin orası tam 27 km sürüyor. Kaç kere gittik. Hep 27 km. Bu iki aracın da lastikleri fabrika verisi olan lastik boylarıdır. Şanzımanları, her şeyleri orijinaldir. Aktarma organları kesinlikle değişmemiştir.

Hatalı kadran

• quote:

Orijinalden alıntı: Polemik

Hata falan yok.

Alıntıları Göster
    kesinlikle katılıyorum.
    otobüsün hızıyla arabanın hızı aynı değil, nasıl aynı olsun? 1-2 tonluk şeyle 15-20 tonluk kütleyi karşılaştırıyorlar resmen. bir mi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kalsiyum 17

kesinlikle katılıyorum.
    otobüsün hızıyla arabanın hızı aynı değil, nasıl aynı olsun? 1-2 tonluk şeyle 15-20 tonluk kütleyi karşılaştırıyorlar resmen. bir mi.

Alıntıları Göster
    O zaman bizim 1500 tonluk trenin uçması lazım.

• quote:

kesinlikle katılıyorum.

Alıntıları Göster
    Arkadaş. Bunu ciddi yazmadın. Değil mi. Espri olmalı.

100 km hızla giden bir otobüs, bir otomobil, bir tren ve bir uçağı yanyana koyun. Hepsi aynı hizada gider.

Otobüs 6. vites, 2000 devirde 100 km hız yapar. Benzinli orta sınıf bir otomobil 3000 devirde 100 km hız yapar. Dizel ise 2500 devirde yapar. Trenin hızı, devir saati kendine göre değişir. vs.

Sonuçta hepsi aynı hızda ise aynı hizada gider. Kadran 100 gösteriyorsa, otobüsün tekeri daha büyük diye daha hızlı gitmez. Motor devri de ona göre düşük olur.

• quote:

100 km hızla giden bir otobüs, bir otomobil, bir tren ve bir uçağı yanyana koyun. Hepsi aynı hizada gider.

Otobüs 6. vites, 2000 devirde 100 km hız yapar. Benzinli orta sınıf bir otomobil 3000 devirde 100 km hız yapar. Dizel ise 2500 devirde yapar. Trenin hızı, devir saati kendine göre değişir. vs.

Sonuçta hepsi aynı hızda ise aynı hizada gider. Kadran 100 gösteriyorsa, otobüsün tekeri daha büyük diye daha hızlı gitmez. Motor devri de ona göre düşük olur.

Alıntıları Göster
    olur mu hocam, adam haklı.
    100 mt koşuda herkes aynı hızla koşuyor ama Usain Bolt'un bacakları uzun diye öne geçiyor.
    Aslında bi ölçseler aralarında hız farkı yok, hepsi aynı hızda

• Aynı olmadığını çocuklar bile bilir.

Bunu ispatlamak için otobüsün lastik çapını karşılaştıracağınız otomobilin lastik çapına bölün ve otobüsün direksiyon çevresi ile çarpın. Çıkan rakamı da otomobilin model yılına bölün. Sonuç hızlarının orantısını verecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: por favor

Aynı olmadığını çocuklar bile bilir.

Bunu ispatlamak için otobüsün lastik çapını karşılaştıracağınız otomobilin lastik çapına bölün ve otobüsün direksiyon çevresi ile çarpın. Çıkan rakamı da otomobilin model yılına bölün. Sonuç hızlarının orantısını verecektir.
    Model yili 😁😁😁😂😂😂

• quote:

Orijinalden alıntı: Madnessisme

Model yili 😁😁😁😂😂😂

Alıntıları Göster
    Ben "direksiyon çevresi" ne güldüm 😅😅😅😅

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 13 Nisan 2019; 16:12:30 >
  • quote:

kesinlikle katılıyorum.

Alıntıları Göster
    Kardeş senin o dediğin momentum hız çok farklı bir konu.
  • quote:

Alıntıları Göster
    bakın dikkat edin, otobüste km/s yazar, otomobilde km/h. daha önce de yazmıştım.

s: flemekçe otobüs.

h: latince otomobil.

otobüs ve arabanın hızı aynı değil.

şu konuda tartıştık seneler önce, kesin bilgi.
    https://forum.donanimhaber.com/otobus-nasil-kalkar-xo-xo-iste-video--37819103-6#137883085

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalsiyum 17 -- 13 Nisan 2019; 16:48:49 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.