Şimdi Ara

otoda OTV indirimi olmamali. neden mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
1.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Katılıyorum. Malesef talep çok fazla. Halkımız bu konuda çok bilinçsiz. Ben olsam daha da arttırırdım vergileri. Başka yolu yok çünkü. Zaten yollar ve şehirler son 10 yılda hiç olmadığı kadar gelişti. Buna rağmen trafik sıkışık ise talebi düşürmekten başka bir çözüm yolu yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _eRay

otv indirimi olunca araba alacak adam, arabaya ihtiyaci varsa zaten ayni paraya 2.el oto alir biner. neticede otv indirimi piyasadaki arac sayisini arttirmaz bilakis arac kalitesini arttirir. daha yeni modelli araclara binilir bu da trafik duzenini olumlu yonde etkiler.

+1
    Ancak şöyle bir durum var. Ötv yükseltilmiş halde 1600cc üstünde araç alanlar ötv düşünce zarar etmiş olmazmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arian Galatian -- 25 Nisan 2012; 14:30:09 >
  • bende konu başlığını görünce içeriğinde,önceki yapılan indirimde görüldüğü üzere yetkili satıcıların indirimi fırsat bilip kendi kazançları için çeşitli atraksiyonlar yapıp haksız kazanç elde etmelerini engelleme üzerine bir yazı olduğunu düşündüm.eleştirilerden ders alırsın umarım.
  • otv orani dusecek ama satis artacak bu sekilde gelen vergide artacak devlet o parayla salonuna bile asvalt doser sen merak etme ;)
  • Türkiyede 1600cc altındaki araçların çoğu yerli üretim olduğu için.. bu yüzden 1600cc hacime kadar ötv yükseltilmedi.
    Bu açıdan bakacak olursak. Devlet cari açığı düşürmek amaçlı vergi artırımı yaptığını anlarız..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erkyuo

quote:

otv indirimi olunca araba alacak adam, arabaya ihtiyaci varsa zaten ayni paraya 2.el oto alir biner. neticede otv indirimi piyasadaki arac sayisini arttirmaz bilakis arac kalitesini arttirir. daha yeni modelli araclara binilir bu da trafik duzenini olumlu yonde etkiler.

+1
    Ancak şöyle bir durum var. Ötv yükseltilmiş halde 1600cc üstünde araç alanlar ötv düşünce zarar etmiş olmazmı ?

2.el fiyatları düşecek tabi ki ancak arabasını zarar ederek satan kişi daha ucuza 0 km alabileceği için alım gücünde oransal olarak bir değişme olmaz.
    Sadece, arabasını ötv indirimi döneminde satıp başka bir yatırım yapmak isteyen zarar edecektir ama uzun vadede sorun yaratacak bir zarar olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: muribbi

quote:

Orijinalden alıntı: volkman

quote:

quote:

quote:

toplu tasima kullandigim zamanlar kendimi haycan gibi hissediyorum. nitekim insan insana bunu yapmaz.

Hem arabam yok diyorsun, hem toplu taşıma kullandığım zamanlar... Hangisi, bir karar ver.

Ben İstanbulun trafiğinden bunaldım, başka şehire taşındım. O kadar şikayetçiysen, toplayacaksın pılını pırtını, taşınacaksın memleketine veya bir başka şehre. Burada yapmaya çalıştığın, resmen kışkırtıcılıktır.

İstanbulda trafik çok diye, Türkiyenin diğer illeri neden bu ÖTV sorununu çekmek zorunda? Çünkü hükümetimiz, fabrikaları diğer illere yayacağına, sanayi bölgelerini yayacağına yol yapıyor. Bu ülke kurulduğu günden beri, bir şekilde ulaşım sağlanıyor. Kimse bir yerde yol olmadığı için, olduğu yere mahkum kalmamıştır. Ülkenin yoldan çok fabrikalara, tesislere ihtiyacı vardır. Çiftçiye mazotu, gübreyi, tohumu her sene, bir önceki yıla göre %70 pahalı sat, ama ürün fiyatı önceki seneyle aynı veya daha düşük olsun. Neden? Üretim fazlası varmış... Tamamen hikaye. Allahın öküzünü bile ithal ediyoruz. Hayvan yetiştirecek adam kalmadı memlekette... Ucuza et alırsan böyle olur. Her sene zarar edeceğine, gider İstanbula, orada çalışır, ama üretmez.

Sonrada üretime ihtiyaç var, ihraç edecek birşey bulamadığı için tüketimi kısmaya, zam yoluyla engellemeye çalışıyorlar. Heyhat!!! Allah insanlara beyin vermiş, düşünsünler diye... Biz de beyinler çarşıda satılıyor, yemek için....

ise servisle gidiyorum. onun disinda toplu tasimaya mahkumum. ayrica soyledigin her sey malumumuz. bize bilmedigimiz bir sey soyle.

Haaa, bunların hepsini biliyorsun, ama böyle bir başlık açtın..

Ben de tekrar ediyorum o zaman. Allah insanlara beyin vermiş, düşünsünler diye... Ağır bir laf kullanacam, ama kullanmak istemiyorum. Hırsıza hak vermekle, hırsızı kollamakla ilgili birşeyler işte....

bize bir sey bildigini kanitlamak zorunda degilsin. o senin bildigin yazdigin seylerim dik alasini biliyorum. olayi politize etmeden bazi seyleri tartismaya actim. ama sen saga sola sallamaya devam ediyorsun.

neyse mevzu bu degil. bir cikmazdayiz. cari acik dusse butce acik verse bile yoneticiler bu hal sartlar altinda oto talebini artirmayi goze alamazlar.

Yanıma gel kız, ısırmam imzalı birinin, bildiklerimin dik alasını bildiğini, hadi biliyor diyelim, nasıl bildiğini çok merak ettim.

Neyse, o da benim sorunumdur nasılsa. Niye merak ediyorsam....

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

toplu tasima kullandigim zamanlar kendimi haycan gibi hissediyorum. nitekim insan insana bunu yapmaz.

Hem arabam yok diyorsun, hem toplu taşıma kullandığım zamanlar... Hangisi, bir karar ver.

Ben İstanbulun trafiğinden bunaldım, başka şehire taşındım. O kadar şikayetçiysen, toplayacaksın pılını pırtını, taşınacaksın memleketine veya bir başka şehre. Burada yapmaya çalıştığın, resmen kışkırtıcılıktır.

İstanbulda trafik çok diye, Türkiyenin diğer illeri neden bu ÖTV sorununu çekmek zorunda? Çünkü hükümetimiz, fabrikaları diğer illere yayacağına, sanayi bölgelerini yayacağına yol yapıyor. Bu ülke kurulduğu günden beri, bir şekilde ulaşım sağlanıyor. Kimse bir yerde yol olmadığı için, olduğu yere mahkum kalmamıştır. Ülkenin yoldan çok fabrikalara, tesislere ihtiyacı vardır. Çiftçiye mazotu, gübreyi, tohumu her sene, bir önceki yıla göre %70 pahalı sat, ama ürün fiyatı önceki seneyle aynı veya daha düşük olsun. Neden? Üretim fazlası varmış... Tamamen hikaye. Allahın öküzünü bile ithal ediyoruz. Hayvan yetiştirecek adam kalmadı memlekette... Ucuza et alırsan böyle olur. Her sene zarar edeceğine, gider İstanbula, orada çalışır, ama üretmez.

Sonrada üretime ihtiyaç var, ihraç edecek birşey bulamadığı için tüketimi kısmaya, zam yoluyla engellemeye çalışıyorlar. Heyhat!!! Allah insanlara beyin vermiş, düşünsünler diye... Biz de beyinler çarşıda satılıyor, yemek için....

ise servisle gidiyorum. onun disinda toplu tasimaya mahkumum. ayrica soyledigin her sey malumumuz. bize bilmedigimiz bir sey soyle.

Haaa, bunların hepsini biliyorsun, ama böyle bir başlık açtın..

Ben de tekrar ediyorum o zaman. Allah insanlara beyin vermiş, düşünsünler diye... Ağır bir laf kullanacam, ama kullanmak istemiyorum. Hırsıza hak vermekle, hırsızı kollamakla ilgili birşeyler işte....

bize bir sey bildigini kanitlamak zorunda degilsin. o senin bildigin yazdigin seylerim dik alasini biliyorum. olayi politize etmeden bazi seyleri tartismaya actim. ama sen saga sola sallamaya devam ediyorsun.

neyse mevzu bu degil. bir cikmazdayiz. cari acik dusse butce acik verse bile yoneticiler bu hal sartlar altinda oto talebini artirmayi goze alamazlar.

Yanıma gel kız, ısırmam imzalı birinin, bildiklerimin dik alasını bildiğini, hadi biliyor diyelim, nasıl bildiğini çok merak ettim.

Neyse, o da benim sorunumdur nasılsa. Niye merak ediyorsam....

imzadan karakter tahlili yapiyorsun yani.

neyse mevzu gereksiz uzuyor. nihayete erdirelim. saglicakla.

• quote:

nedeni basit: fiziki sartlar. otv yari yariya indirildi diyelim. fiyatlar dusecek oto talebi patlayacak. sonucta yollara cok daha fazla araba cikacak. bu kadar araci kaldiracak ne yol var turkiyede nede otopark. trafik felc olacak(sanki simdi degilde). bu yuzden ben fiziki sartlar duzeltilene kadar otv nin dusurulmesinden yana degilim.

Beyin bedava herkes düşünmekte serbest,
    Allah'a şükür herkes senin gibi düşünmüyor yoksa halimiz nice olurdu

Dip not ; ötv düşerse 0 araç satışı artar eski arabalar hurdaya çıkar yani trafikte yürüyen bomba olmaz !
  • boyle bir mevzudan bahsedince tepkilerin genelde yukaridakiler gibi olacagini tahmin etmistim. insanin dogasinda bu var. her hangi bir seye daha kolay ulasma istegi. ama burda insanlarin dusunemedigi seyse sahip oldugu nesneyi kullanabilecek durumda olup olmadigi.

diyelimki turkiyedede fransa gibi 100 kisiye 50 arac dusuyor olsun. su andaki oran 100 de 10 mus. artan bu bes kat otomobil hangi yola sigacak. arabayi kullanamadiktan sonra araba ne isine yararki. 3 km otedeki isine artik uc saatte gidiyor olacaksin. sadece durur kendi kendine havalanirsin arabam var diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

quote:

soyle dusunun. isine toplu tasimayi kullanip giden her 20 insandan biri oto sahibi olursa ve isine artik ozel araciyla giderse bu artan arac yogunlugunu bu sehirler kaldirir mi?

ayrica basit asagilayici mesajlara gerek yok. fikirlerimizi paylasiyoruz hepsi bu.

Kaldıracak !!! Bu yolları ona göre yapacaksın o zaman. Deprem yardımı icin toplanan paralarla yol yaptırıyosan ona göre yolları büyülteceksin. Buda devletin işi. Niye imkanım varken gidiyim de toplu tasima da kepazelim cekeyim ? Toplu tasımalar cok mu iyi. Hic ayakta yolcu yok mu ? Millet birbirinin üstüne cıkmıyor mu da toplu tasima kullanalım ? Yapmayın biraz dusunme işi sadece.

+1907 Yolun kaldırıp kaldırmaması benim sorunum olmamalı yol kaldırmaz diye ötv leri yüksek tutmak bu nasıl bir anlayıştır

• Hergun ayri bir bolgeye verilen karayolu ihaleleri ilgini cekmiyorda araba satislari cekiyor dimi ?
  • olayi cok derinlemesine dusunmussunuz yazdiklarinizi okuyunca elim ayagim titredi.

dikkat ederseniz asil sorun nufusun artmasi, sizce buna devlet cozum bulamaz mi mesela arac kullanacak yada toplu tasima kullanacak insan azalsa sorun cozulur toplu katliam yada sinirdisi gibi cozumleriniz var mi, nufus 30 milyon olsun gibi?
  • Vergilendirme avrupa gibi eski modelden cok vergi yeni arabadan az vergi alinir otv de benim dedigim gibi ikibin motordan dusuklere makul ikibinden fazla olanlara cok alinir ise bu is olir.yoksa kullem duzelmez.biz yeni alacaz ki uretilsin.eskisini sattiracak bizeki yeniyi alalim...
  • Ötv indirimi yapılmamalı bence ancak nedeni yolların falan dolması deil.
    Firmalar bir şekilde ötv indirimlerini ceplerine inidiriyorlar. Yani devlete gidecek para firmalara gidiyor.
    Ötv indirilince 10k düşmesi gereken aracı 5k düşürüyorlar. Böylelikle 5k firmaların cebine gidiyor.
    Görünürde indirim varmış gibi görünüyor. Ötv indirimi kalkınca arabalara 8k zam yapıyorlar.
    Herşey bittiğinde bayiler ellerinde araçları karlı bir şekilde satmış, piyasa yükselmiş bir hal alıyor.
    Bence bu yüzden olmamalı..
  • Geçici süre inerse öyle olur. Biz temelli inmesi de değil, geçici olan bu verginin artık kalkması gerektiğini düşünüyoruz. Herkes güvenli, az tüketen araçlar kullansın. Devlet sadece vergi değil halkın refahı için de çalışmalıdır. Yoksa eski çağlardaki zorbalar gibi vatandaştan para topla yönet işini biz de yaparız. Elimizdeki madenleri saymaya gerek yok ama tüm kaymağını yabancılar yiyor. Elin adamı benim ürettiğim benzine sudan ucuza biniyor ama bize gelince Türk vatandaşı olmanın ceremesini çekiyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gözler italyan hakemde

quote:

yorum cok net...

ama yanlış..

çünkü sıfırlar harıl harıl satılınca ikinci eller hurdaya gitmeyecek.. piyasada 1.000 liraya bile cillop gibi araçlar bulacaksınız..
    Nasıl ki çin motosikletleri ucuz olduğu için çoluk çocuğun oyuncağı olduysa eski araçlar da öyle olacak.. İllallah dedik o motorsikletlerden.. Terör estiriyorlar sokaklarda..

Şöyle bişeyin 3.000 liraya satıldığını düşünsenize.. Çocuk iphone alacağına bunu alır, ilk iş gider biyerde patlar.. Araçtan sağ çıkarsa aynısından bi tane daha alır..

otoda OTV indirimi olmamali. neden mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djoz -- 26 Nisan 2012; 22:40:52 >

• Park yerleriyle alakali istanbulda kentsel donusum yapilacak. Normalde her evin planinda otopark olmak ZORUNDA fakat ufak bir ceza odeyip bundan yirtilabiliniyordu. Artik bu mumkun olmayacak ve otoparki olmayan binalarin en alt katlari kamulastirma yoluyla donusum yapilacak yani otopark haline donusturulecek. Bu bir nebze rahatlik saglar.
  • aslında akaryakıt indirimi de yapılmamalı yollar zaten yollar hep araba trafik hep tıkalı ne gerek var değil mi ? (!!) sizin gibi düşünenleri gördükçe acıyorum. nasıl bir düşünce tarzıysa bütün sorunlarını içselleştirip ona göre çözüm arayan tarzda davranılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 26 Nisan 2012; 23:30:02 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.