Şimdi Ara

OTOGAZ ZAMLARINDAN SONRA ARACINIZA LPG YAPTIRMANIN BİR ESPİRİSİ KALMADI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
2.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ne guzel hesap yapmışınız bende arkadasa onu anlatmaya calışıodum
    sızın hesap bıle fazla
    imkanı yok o kadar kar edemez
    eskıdendı o
  • Unuttuğunuz birşey var ama lpg ile benzin şu sırlar biribirine çok yaklaştı, geçen sene martta taktırdığımda 1.320 den alıyordum, o zaman benzim 2.80 civarı idi... hesapta yanlışlık çok fazla yok, ortalama en kötü 4500-5000 ytl civarı kar var ortada...

Bakın bugün lpg bitti fullettim, 70 ytl ilr ankara şehir içi 345 km yol gitti, km de 20 kuruşa denk geliyor, Şu an benzinli Colt yada Jazz ı olan biri çıksın desinki ben 20 kuruştan az yakıyorum şehir içi... sonra bir buçuk tonluk bu araç ile bir karşılaştırın oha demezseniz bir gariplik var demektir.

rechan_cdx arkadaşım o zaman yazık etmişsin 156 beygirlik aracı satıp 1.2 fabia almakla, sende biliyorsun 1.2 benzinli fabia ile sattığın lpgli vectra ile arada ciddi fark olmadığını, bence hata etmişsin herkesin eline veren bir araban varken...

Not : Bu arada Ankarada LPG 2 ytl değil, bu sabah 1.740 dan aldım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgao2000 -- 31 Ekim 2008; 9:34:29 >
  • Lpg benzin fiyatları otomatiğe bağlandığı için açıklama

LPG fiyatları 2 kritere endeksli.
    1- USD fiyatı (+/-%3' ü geçince güncelleniyor)
    2- Spot piyasa LPG fiyatları.
    Geçenlerde USD kurundaki artış nedeniyle otogaz fiyatları 1,90-2,00 YTL/Lt fiyatlarına yükselmişti.
    Şu anda mevcut kriz nedeniyle dünyada LPG fiyatlarında tonda 300 Dolar civarında düşme var.
    Gerek USD kurundaki gevşeme, gerekse LPG fiyatlarındaki düşüş, bizde otogaz fiyatlarında en az 15-20 YKR düşme getirecek.
    1.Kasım' dan itibaren 1,75 YTL fiyat bekliyoruz.
  • tasarruf %29 larda

babamın lpgli aracına zor biner olduk
  • quote:

Orjinalden alıntı: DEMALİZMİT

Lpg benzin fiyatları otomatiğe bağlandığı için açıklama

Geçenlerde USD kurundaki artış nedeniyle otogaz fiyatları 1,90-2,00 YTL/Lt fiyatlarına yükselmişti.
    Şu anda mevcut kriz nedeniyle dünyada LPG fiyatlarında tonda 300 Dolar civarında düşme var.
    Gerek USD kurundaki gevşeme, gerekse LPG fiyatlarındaki düşüş, bizde otogaz fiyatlarında en az 15-20 YKR düşme getirecek.

2 den 1.85 e inse ne olacak? Zaten 1 hafta önce aynı fiyattı..Ölümü gösterip sıtmaya razı etmek gibi birşey..Lpg en fazla 1.5 olmalı..

• ben artık lpg almıyorum benzinle devam ediyorum ne zaman fiyat düşer o zaman lpg kullanmaya devam ederim kiti söküp atmamak için kendimi zor tutuyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: x15

quote:

2 den 1.85 e inse ne olacak? Zaten 1 hafta önce aynı fiyattı..Ölümü gösterip sıtmaya razı etmek gibi birşey..Lpg en fazla 1.5 olmalı..
    +1000 bencede lpg en fazla 1.5 olmalı

• 1,6 motor arabam var yılda 15 bin km yi geçmiyorum. Taktıracaktım vaz geçtim. Orjinalliği bozmaya ruhsat için koşturmaya falan okadar para harcamaya değmez artık. Uzun sürede amorti edcek çünkü bu yüzden erteliyorum. Halbuki bu ay sonunda taktırıyordum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: faruksevgili

MÜJDE...!

2A MÜHENDİSLİK A.Ş.

ne müjdesinden bahsediyorsunuz dünyada düşmüş neye yarar FİYATLAR 3 ADIM İLERİ 1 ADIM GERİ
    FİYAT DÜŞTÜ NE OLACAK İNMESİ GEREKEN 1.70 BİZDE İNSE 1.9 OLUR

• en guzel benzetme de bu olmuş. kısa ve öz " Ölümü gösterip sıtmaya razı etmek gibi birşey " cıkmış 2 ye inmez 1,5 a arkadaslar. daha da gidecek. önümüz kış. yakıt sarfiyatlarınıza km de 3-5 kuruş daha ekleyin. daha az km yapın. bu adamların indirim falan yapmaya niyeti yok. kendi ekonomimizi kendimiz yapacagız yine. namertten medet beklemeyin hiç.

saygı,sevgi...

quote:

quote:

• MÜJDEMİ İSTERİM LPG FİYATI 1 KASIM 2008 İTİBARİ İLE NİHAYET 2LİRAYI GECTİ İSTANBUL İCİN OTOGAZ LİTRE FİYATI 2.02 ytldir

kaynak icin bkz

www.total.com.tr
  • antalya 2,04. indirim baya iyi olmuş. bunu saymayız devamını da bekleriz. allahtan korkun be utanmaz adamlar. bu neyin zammı. 1 hafta olmadan 2.zam geldi. yuh artık yuuhh. cekin artık ellerinizi ceplerimizden. yeter artık yaa.
  • Bu taktikler önce belediyelerde başladı önce fakirleştir sonra yarım vererek kendine muhtaç et
    quote:

Orjinalden alıntı: alikemal80

en guzel benzetme de bu olmuş. kısa ve öz " Ölümü gösterip sıtmaya razı etmek gibi birşey " cıkmış 2 ye inmez 1,5 a arkadaslar. daha da gidecek. önümüz kış. yakıt sarfiyatlarınıza km de 3-5 kuruş daha ekleyin. daha az km yapın. bu adamların indirim falan yapmaya niyeti yok. kendi ekonomimizi kendimiz yapacagız yine. namertten medet beklemeyin hiç.

saygı,sevgi...

quote:

quote:

• ekonomi izmir için %20 ninde altında !!!
    dönüşüm yapacaklar 35 defa daha düşünsün :(
    (lpg 2.01 benzin 3.10) izmir bergama
  • indirim yoldaymış ama ne fayda
  • ben artık dayanamıyorum en kalitelisinden bi çift spor ayakkabı alacam , afrikalı atletler gibi gideceğim yere koşarak gidecem
    hemde Şehirler arası !!!!!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkpls -- 1 Kasım 2008; 5:10:23 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: bilal55b

ekonomi izmir için %20 ninde altında !!!
    dönüşüm yapacaklar 35 defa daha düşünsün :(
    (lpg 2.01 benzin 3.10) izmir bergama

evet maalesef tasarrufum % 20 lere geriledi.
  • yeni zamla aracımız mesela 9 litre yakıyor 9*3.12=2.8 ytl

lpg 9*%10=9.9*2=1.98 hemen hemen 2
    tasarruf 2/2.8= %71,5 yani tasarruf %28.5 bu lpg benzinden %10 fazla yakarsa bu oran %10-%20 arası en iyi hali ile %28.5 tasarruf minumum
    sağolsun arkadaşlar müjdeyi verdi
  • Araç 2.0 ve üstü ise her türlü karlı,hemde epey karlı....
  • Arkadaşlar,

Daha önce başka bir başlıkta vermiş olduğum tüketim tablosu çalışmamı sadece şehir içinde kullanılan bir araba ve güncel yakıt fiyatlarına göre düzenledim. LPG tüketim fiyatlarına aracın ilk çalıştırma ve LPG'ye geçme anına kadar tükettiği benzin de eklenmiştir.

Bu hesaba göre ayarları tam olan bir araç benzine oranla %21.4 tasarruf sağlıyor. Bu araç ayda 1000 km kullanılırsa dönüşüm maliyetini amorti etmesi 33 ayı buluyor. Aynı şekilde amorti süresi, ayda 1500 km şehir içi kullanılırsa 21, ayda 2000 km şehir içi kullanılırsa 16 ay olarak gerçekleşiyor.

Umarı dönüşüm yaptırmayı düşünen arkadaşlara yardımcı olabilmişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dbdanisman -- 1 Kasım 2008; 11:20:58 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.