Şimdi Ara

Otomatik 35000-45000 TL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hepinize merhaba, benim 09 Honda Civic Premium Otomatik bir aracım var ve senede yaklaşık 20000 km yol yapıyorum ve açıkçası km'de 0,32-0,35 krş ödemek pek hoşuma gitmemeye başladı.
    Bu VW Jetta Dizel çıkacak haberleri üzerine de biraz umutlanmıştım açıkçası ama hem arabamın üzerine min 10000 Tl vereceğimden hem de Jettayla ilgili forumlarda yazılanları okuduktan sonra çok yerinde bir hareket olmayacağını düşünmeye başladım.
    Ama bu durumda da elimde fazla bir alternatif yok. Aklımdan en fazla 2 yaşında 1,6 dizel otomatik ya da biraz daha eski ama üst sınıf bir araba (örneğin tüplü Honda Accord 05-06 2,0i veya 2,4 ex) almak geçiyor. Bu konudaki önerilerinizi duymak isterim...

• Ben arabanızı kesinlikle değiştirmemeniz gerektiğini düşünüyorum benim çok beğendiğim bir araç ve bildiğiniz sıfır aldığınız bir araç.Bugün ikinci el araç almak riskli hale gelir oldu bazı uyanıklar yüzünden.Uygulanıp uygulanmadığını bilmiyorum ama eğer imkanı varsa aracınıza lpg uygulaması yaptırmanızı öneriyorum.Accord da çok kaliteli çok güzel bir araç ama altınızdaki aracı tanıyor olmanız büyük bir artı...
  • Aslında haklısın ben de aracımı çok seviyorum ama 1,6 tdi bir araçla karşılaştırınca nerdeyse senelik 2500 TL fazla benzin masrafı çıkarıyor.
    Tüp konusuna gelince Honda tüp takınca arabayı garantiden çıkarıyor, bu da daha garantisinin bitmesine 5 yıl kalan bir arabaya yazık etmek anlamına gelir.
    O yüzden pek aktif olmasa da bakınmaya başladım...
  • Garantiden çıksın varsın. Olabilecek bir masraf (ki Honda kolay arıza yapan bir araba değil) senelik 2500 TL avantajın yanında ufak kalır. Ayrıca periyodik bakımları da serviste yaptırmak zorunda kalmazsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kkvan

Garantiden çıksın varsın. Olabilecek bir masraf (ki Honda kolay arıza yapan bir araba değil) senelik 2500 TL avantajın yanında ufak kalır. Ayrıca periyodik bakımları da serviste yaptırmak zorunda kalmazsınız.

Honda sorun çıkartmaz ama şeş kaza sorun çıkarttığını varsaydığımızda baş ağrısından da durulmaz. Ki yeni araçların parçaları da o kadar ucuz değil.

Sedan olmak zorunda değilse Bravo 1.6 120 HP otomatk var sanırım. İncelemenizi öneririm. Veya 308 Auto6R

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ünal -- 18 Eylül 2009; 22:53:03 >
  • 308 hdi 6r derim kullananlar4 cok ekonomik olduğu söylüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ünal

quote:

Garantiden çıksın varsın. Olabilecek bir masraf (ki Honda kolay arıza yapan bir araba değil) senelik 2500 TL avantajın yanında ufak kalır. Ayrıca periyodik bakımları da serviste yaptırmak zorunda kalmazsınız.

Honda sorun çıkartmaz ama şeş kaza sorun çıkarttığını varsaydığımızda baş ağrısından da durulmaz. Ki yeni araçların parçaları da o kadar ucuz değil.

Sedan olmak zorunda değilse Bravo 1.6 120 HP otomatk var sanırım. İncelemenizi öneririm. Veya 308 Auto6R

Ne diyo Sn.Başbakan "hayat bir risktir"

Ben olursam çakardım bi BRC kit. Oh mis gibi.

2009 model aracı satacak bi de baya bi zarar edecek. onu da hesaba katalım lütfen :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ünal

quote:

Ne diyo Sn.Başbakan "hayat bir risktir"

Ben olursam çakardım bi BRC kit. Oh mis gibi.

2009 model aracı satacak bi de baya bi zarar edecek. onu da hesaba katalım lütfen :)

Ona kalırsak 3 çocuk yapın da diyo ama para vermiyor.

Neyse konuyu dağıtmayalım.

Takacaksın BRC ya da Landi Renzo. Gez babam gez. İyiki taktırmışız diyorum şu anda. benzindeyken gazlayamıyordum. Şimdi tutana aşk olsun. Frenler tutmayıp bir yere gümleyeceğim diye tırsıyorum şu anda.

• s40
  • Tüp konusunda garantiden çıkacak olmasına sizin kadar rahat "çıkarsa çıksın" diyemiyorum sonuçta yeni model arabalar beklenmedik arızalar verirse külfeti de o kadar beklenmedik olabiliyor.
    Satınca zarar etme konusuna gelince ben geçen sene sonunda çok uygun bir fiyata aldığımdan (37000 tl) şu anda satarsam bırakın zararı kar bile etmiş oluyorum (tabii yerine yenisini koymayı düşünürsek nereden bakarsanız 3000 tl zarar olur). O yüzden satmak konusu fazla mantıksız gelmiyor.
    Araba tavsiyelerinize gelince HB bir araba düşünmüyorum ayrıca otomatik olmayan bir araba da pek düşünmüyorum, böyle olunca da fazla alternatif kalmıyor. S40'ın dizelinde bildiğim kadarıyla otomatik şanzıman seçeneği yok, diğerleri de sedan olmadıklarından kaybediyor.
    Geriye sıfırlarda Jetta 1,6 TDI DSG (çok pahalı) ve Corolla 1,4 D-4D (Civic konforunun yanından geçmez) ve 4-5 yaşında üst sınıf arabalar kalıyor.

PS: Ne olurdu 2005 C kasa Mercolar az daha ucuz olsaydı da tüpü takıp doya doya sürseydik :)

• bence en güzel alternatif corolla gibi duruyor ama siz de onun konforunu beğenmemişsiniz. o zaman eğer 1.300tl'li vergi rakamı koymayacaksa 2005-2006 octavia 1.9 veya 2.0TDI DSG'lere bakın derim.

hatta şöyle 2 örnek vereyim:

http://www.sahibinden.com/otomatik_vites_acil_satilik_skoda_1_9_tdi_elagance-32WQQaXQQ16347376WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/2007_model_skoda_octavia_2_0_tdi_dsg-79WQQaXQQ16257313WQQpXQQdisplayitem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspcü -- 19 Eylül 2009; 1:17:40 >

• pspcü ve ALOK bahsettiğiniz arabaları şimdiye kadar nedense aklıma getirmemiştim, herhalde ikinci el-yedek parça ve kalite konusunda Türk halkının aklına birinci sırada gelen arabalardan olmadıklarından olsa gerek.
    Ama düşündüğünüzde Skoda bir VW kuruluşu ve kalite problemleri azalmıştır, alırken de ikinci el alacağımız için ikinci el sıkıntısını fazla çekmeyiz, en azından çekersek de fiyattan ziyade paraya çevirme süresinin biraz uzunluğuyla çekeriz.
    Sonata'ya gelince trafikte görünce hep beğenmişimdir ama Hyundai markası bana pek güven vermiyor açıkcası. Ama bu aracın kullanıcılarından görüş almak isterim.

Tavsiyeleriniz için teşekkürler...
  • volvo s40 1.6d
  • Hocam S40 gerçekten süper ama onun da otomatik vites seçeneği yok maalesef :(
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.