Tablo ID // otomatik artıyo (is identity : Yes) name surname information gibi bir tablom var buna formdan okuduğum verileri ID olmadan insert etmek istiyorum. cmd = new SqlCommand("INSERT INTO Table VALUES('" +name.Text+ "','" +surname.Text+ "','" +information+ "')", con); ID yi tablodan çıkardığım zaman yukarıdaki gibi yapabiliyorum ancak tabloda otomatik artan bir id varken nasıl insert edebilirim? Teşekkürler şimdiden
Id yi yazarsan hata verir zaten o otomatik artıyor diye kendin söyledin sen deger veremezsin bu Id ye.
//INSERT cümleciğine hangi kolonların değerini senin vereceğini belirtebilirsin. cmd = new SqlCommand("INSERT INTO Table(name, surname, information) " + "VALUES('" +name.Text+ "','" +surname.Text+ "','" +information+ "')", con);
quote:Orijinalden alıntı: un.real //INSERT cümleciğine hangi kolonların değerini senin vereceğini belirtebilirsin. cmd = new SqlCommand("INSERT INTO Table(name, surname, information) " + "VALUES('" +name.Text+ "','" +surname.Text+ "','" +information+ "')", con); Yada VALUES'un ilk parametresine NULL yaz. INSERT INTO Table VALUES(NULL, '" +name.Text+ "','" +surname.Text+ "','" +information+ "')
quote:Orijinalden alıntı: Meniz quote:Orijinalden alıntı: un.real //INSERT cümleciğine hangi kolonların değerini senin vereceğini belirtebilirsin. cmd = new SqlCommand("INSERT INTO Table(name, surname, information) " + "VALUES('" +name.Text+ "','" +surname.Text+ "','" +information+ "')", con); Yada VALUES'un ilk parametresine NULL yaz. INSERT INTO Table VALUES(NULL, '" +name.Text+ "','" +surname.Text+ "','" +information+ "') En nefret ettiğim kullanım budur. parametre göndererek yap hem görsel acıdan yararlı olur. hemde hatayla karşılaşma oranın o derce düşer.
quote:Orijinalden alıntı: pckopatx quote:Orijinalden alıntı: Meniz quote:Orijinalden alıntı: un.real //INSERT cümleciğine hangi kolonların değerini senin vereceğini belirtebilirsin. cmd = new SqlCommand("INSERT INTO Table(name, surname, information) " + "VALUES('" +name.Text+ "','" +surname.Text+ "','" +information+ "')", con); Yada VALUES'un ilk parametresine NULL yaz. INSERT INTO Table VALUES(NULL, '" +name.Text+ "','" +surname.Text+ "','" +information+ "') En nefret ettiğim kullanım budur. parametre göndererek yap hem görsel acıdan yararlı olur. hemde hatayla karşılaşma oranın o derce düşer. Ben güzel bi kullanım demedim, sadece yapabilirsin dedim arkadaşa