Şimdi Ara

Otomatik Jazz'a LPG

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yıllık yaklaşık 20.000km yol yapıyorum.

Acaba otomatik Jazza LPG taktıran varmı?
    İzmir civarında tavsiye edebileceğiniz yer varmı?
    Sakin araba kullanan birisi olarak taktırmayı tavsiye edermisiniz?
    Teşekkürler.

(Bu konu ile ilgili yazı varsa özür dilerim. Forumda aradım ama bulamadım)

• merhaba
    benım aracım 05 model cıvıc ..aracımda tartarini marka sıralı sistem var..
    ben yaklaşık 3-4 aydır aracımı lpg'li
    kullanıyorum süre zarfında yaklaşık 6.000km yol yaptım...aracımın yakıt tasarrufu-performansından çok memnunum ..butun vıteslerde devır kesıcıye kadar gaza yuklenebılıyorum..arıza lambası gibi bir sorun yok..arıza lambası kötü kalibrasyon sonrası yanmakta..bunun için ilk önce işini iyi yapabilen bir lpg ustası bulmanız lazım.

ben adapazarı(sakarya) elbirlik tartarini yetkili bayisinde montaj yaptırdım...kocaeli-sakarya bölgesinde yaşayanlar için elbirlik tartarini bayisini tavsiye ederim.

eğerki aracınızı bir süre daha değiştirmeyecekseniz (örn: 2-4 yıl) lpg kullanmanızda sakınca yok fikrimce..çünkü daha kısa süre kullanıcaksanız yaptığınız bir yatırım olacak ve bu yatırımı amorti etmeniz sizin yıllık 20.000 km yapmanız durumunda bile 10-12 ay kadar sürecektir..bundan sonraki süreçte ise lpn nin ekonomisini tam olarak yaşayacaksınız :)

saygılar...

• isbektas selamlar,
    yilda 20bin km ile benzinli ve lpg li tuketim miktarlari yaklasik TL olarak ne cikiyor
    bu isin yillik getirisi ne kadar?
  • Öncelikle ilginiz için teşekkürler.

quote:

Orijinalden alıntı: bluemonday
    merhaba
    benım aracım 05 model cıvıc ..aracımda tartarini marka sıralı sistem var..
    ben yaklaşık 3-4 aydır aracımı lpg'li
    kullanıyorum süre zarfında yaklaşık 6.000km yol yaptım...aracımın yakıt tasarrufu-performansından çok memnunum ..butun vıteslerde devır kesıcıye kadar gaza yuklenebılıyorum..arıza lambası gibi bir sorun yok..arıza lambası kötü kalibrasyon sonrası yanmakta..bunun için ilk önce işini iyi yapabilen bir lpg ustası bulmanız lazım.

ben adapazarı(sakarya) elbirlik tartarini yetkili bayisinde montaj yaptırdım...kocaeli-sakarya bölgesinde yaşayanlar için elbirlik tartarini bayisini tavsiye ederim.

eğerki aracınızı bir süre daha değiştirmeyecekseniz (örn: 2-4 yıl) lpg kullanmanızda sakınca yok fikrimce..çünkü daha kısa süre kullanıcaksanız yaptığınız bir yatırım olacak ve bu yatırımı amorti etmeniz sizin yıllık 20.000 km yapmanız durumunda bile 10-12 ay kadar sürecektir..bundan sonraki süreçte ise lpn nin ekonomisini tam olarak yaşayacaksınız :)

saygılar...

En az 3-4 yıl değiştirmeyi düşünmüyorum aracımdan çok memnunum.
    Önceki karbüratörlü aracımdada tartarini Lpg vardı memnundum.

quote:

Orijinalden alıntı: forumusr

isbektas selamlar,
    yilda 20bin km ile benzinli ve lpg li tuketim miktarlari yaklasik TL olarak ne cikiyor
    bu isin yillik getirisi ne kadar?

Ortalama 100km de 6 litre yaktığını varsayarsak.
    20.000 / 100 * 6 = 1200 LT yıllık benzin tüketimi

benizinin fiyatı = 3.26

1200 * 3.26 = 3.912 TL yıllık benzin parası.

(diğer forumbaşlıklarında incelediğim kadarı ile) Deniliyor ki gaza geçildiğinde yakıt masrafın 1/3 (üçte bir azalır), üçte bir değil dörtte bir azalsa bile ;
    3.912 / 4 = 978 TL eder. Yani yaklaşık yılda 1000TL fark ediyor.

Bilgisayar başında yıllık 1000 Tl karımız var gibi gözüküyor ama pratiktede böylemi CVT jazza gaz taktıran arkadaşlar varsa fikirlerini almak istiyorum.

• Yok mu arkadaşlar Jazz'a Gaz taktıran.
  • Ben de civice taktırmayı düşünüyorum. Benim bildiğim kadarı ile tasarruf oranı %40 civarı oluyor. Yani yılda en az 1500 tl tasarruf edebileceğini düşünüyorum. Jazza lpg taktırırsan en az yakan dizellerden bile az yakıt parası verirsin
  • dostum bende aynı jazz ıcın hesap yaptım. Yıllık kaskoya verdıgın farkda dahıl 28.000km de amorti ediyor kendini. Yani Jazz az yaktıgıgı ıcın coooook sonralarda kara gecersın, satarkende LPG nin farkını alamassın.

Ben olsam yaptırırm. İns Yeni civic e yaptırıcam
  • Paylaşım için teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isbektas -- 8 Ekim 2009; 12:50:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: isbektas

Paylaşım için teşekkürler..

isbektas taktırdın mı lpg yi? gerçi 2 yıl olmuş ama ben yinede bi soruyum ? sıkıntı yaşadın mı? hangi lpg yi taktırdın ?
  • ben brc taktım jazza çoook memnunum istanbulda florya beşyol sanayide TMS servis var çok iyiler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.