bulabilirsen CVT en iyi şanzımandır dünyada. Sonsuz vitesi vardır. en düşük yakıy tüketimi ve en fazla performans sağlayan vites tipidir. Arabalara nadir koyuyorlar ama scoter'ların hepsinde vardır.
arabalara nadir konmasının nedeni yüksek torka ve ağırlığa dayanamamasıdır. honda jazz kullanır bir ara nissan primeraya koymak gibi bir hata yaptı yanlış hatırlamıyorsam. çok tercih edilmez büyük araçlarda
quote:
Orjinalden alıntı: muratp87
bulabilirsen CVT en iyi şanzımandır dünyada. Sonsuz vitesi vardır. en düşük yakıy tüketimi ve en fazla performans sağlayan vites tipidir. Arabalara nadir koyuyorlar ama scoter'ların hepsinde vardır.
quote:
Orjinalden alıntı: vogue
otomatik daha fazla yakar diyenlere katılmıyorum..Honda'da fabrika verilerine bile bakarsanız otomatiklerin düzlerden daha az benzin yaktığını görürsünüz..2008 city otomatik kullanıyorum. uzun yolda 5.3 lt değerini yaktım dün..bu değeri gören 1.4 düz vites sahipleri var mı ? yıllardır manuel kullanıyordum ve otomatiğe hep ön yargılı bakmıştım..ama otomatik aracı kullanınca düşüncelerimin ne kadar saçma, ne kadar ön yargı dolu olduğunu ve düz vitesle boşa zaman harcadığımı anladım.. o yüzden ben tercihimi bundan sonra kesinlikle otomatik şanzımandan yana kullanırım..
bizde 2.0 jetta war otomatik biz ist de oturuoz feribotsuz bursaya 1 depo gidiyor o kadar da cok basmıorz 120 140 falan bnce otomatik araba daha cok yakıyor ama kanımca arabayı kullanana gore de degisio
Bana manuel daha mantıklı geliyor fakat otomatikten asla vazgeçmem. arabam 92 honda cıvıc 16 yaşında ama şanzıman saat gibi yakıt tabiki birazcık fark var şehir içinde fazla yakar fakat uzun yolda manuelden bir farkı yok hatta belkide daha az yakıyor varsın biraz fazla yaksın otomatiğin rahatlığı yeter İstanbul'da vitesi D ye taktım vitese ikinci dokunuşumda Sivas'taydım hesabını siz yapın
quote:
Orjinalden alıntı: toşu
...İstanbul'da vitesi D ye taktım vitese ikinci dokunuşumda Sivas'taydım hesabını siz yapın
quote:
Orjinalden alıntı: vogue
otomatik daha fazla yakar diyenlere katılmıyorum..Honda'da fabrika verilerine bile bakarsanız otomatiklerin düzlerden daha az benzin yaktığını görürsünüz..2008 city otomatik kullanıyorum. uzun yolda 5.3 lt değerini yaktım dün..bu değeri gören 1.4 düz vites sahipleri var mı ? yıllardır manuel kullanıyordum ve otomatiğe hep ön yargılı bakmıştım..ama otomatik aracı kullanınca düşüncelerimin ne kadar saçma, ne kadar ön yargı dolu olduğunu ve düz vitesle boşa zaman harcadığımı anladım.. o yüzden ben tercihimi bundan sonra kesinlikle otomatik şanzımandan yana kullanırım..
civic i sattınmı ? alana kadar neler çekmiştin oysaki
aslında söylenmesi gereken çok basit.eğer ilk defa otomatik e binecekseniz gerçekten çok yakar. fakat otomatiğe alışmışsanız düz vitesten çok daha rahattır ve kaliteli bir araç üzerindeyse gerçekten yıllarca sorun çıkarmaz otomatik vites.çok kısa bir dönem binmişliğim var rahat ve mafrafsız. komşumda 77 model mercedes var ve hala orjinal otomatik vitesli yani 31 senedir hiç arıza yapmamış :))
Manuel vites eskiden kullanılan antik değeri olan bir aktarma organıdır...
gönlüm hep otomatikten yana ama denildiği gibi bir sorun çıkarırsa ocağıma incir ağacı diker diye korkuyorum
otomatik vites benden daha iyise her zaman tercih sebebim olur
bakınız dsg,pdk,vs....
hem benden iyi performans sağlıyorsa,hemde yakıtı daha da az kullanıyorsa bana saygı duymak düşer
tork konvertörlü bir otomatik şanzımanı yada i-shift ,mmt gibi bir şanzımanı tercih edeceğime manuele kullanmayı dercih ederim oysaki
daha hoşuma gittiği için düz vites
trafiği yoğun bir yerde yaşıyorsanız kesinlikle otomatik, ama değilse ve otomatik de kullanmak istiyoruz diyorsanız tiptronik manuel sıkmadı mı artık yaa
evet ya eski kasa bir daihatsu sirion çek otomatik hem 106 beygir
direksiyondan kumanda triptonik vites. canavar alet,200 km yapıyor.1.3 motor.
Otomatik vitesli araba da vites değiştirememe durumu kötü,düz vitesle vites değiştirmenin verdiği zevk harika birşey aradaki fark bu
istanbul trafıgı warsa otomatık derım sıkıldım debrıyajdan !
Sevgili arkadaşlar, otomatik vites rahatlıktır... Aracı satmak için almıyoruz...
Satılması gerektiğinde otomatik keyfi sonrasında fiyatı az bir miktar düşük olsa ne olacak...
Araçlar artık bugün bire alayım, yarın beşe satarım felsefesi ile alınmıyor...
Aracınız otomatik alın ve sefasını sürün. Her aracın müşterisi vardır...
Otomatik vites sefasını sürmek isteyen alır, istemeyen almaz...
Hala yok otomatik mi, manuel mi tartışmaları sürüyor...
Herkes ne ile muhatap olmak istiyorsa ona göre araç alsın... Bu tercih meselesi.
Ben otomatik şanzımanı tercih ediyorum. Ankara trafiğinde çok rahat.
Herkese de tavsiye ediyorum.
Kazasız sürüşler diliyorum...Saygılar...
Ülkemizde manuel-otomatik olayına çok garip bir yaklaşım var ... Sanki manueli kullanmak daha bi beceri istiyor, otomatiği acemiler kullanır tadında, otomatik vites kullanılan araba araba kullanmak sayılmaz, yok efendim manuelde çok keyif alırsın vs vs gibi ... Yalan ... külliyen yalan :) 10 yıldan fazla manuel kullandım ... Son 1 yıldır otomatik kullanıyorum ... 10 yılıma yanıyorum :) Ha derseniz Ferrari kullanıyorum, Porche kullanıyorum o zaman anlarım manuel kullanım tercihini ... Ama aksi halde Hyundai Getz'in (Hyundai sahipleri alınmasın aklıma ilk o geldi öylesine yazdım) manuelini kullansanız ne olur kullanmasanız ne olur ... Ben 10 yıl yaptım o hamallığı bi faydasını göremedim :)
gerçekten hamallık. yıllardır ben de manueldeyim. bıktım artık. bundan sonraki arabam kesinlikle ve kesinlikle otomatik olucak. kuşkusuz trafikte en iyi otomatik tir. ve arabayı sürmeyi yeni öğrenen bi yakınınız varsa en hasarsız araçda otomatik olan olucaktır...:))
peki heşbek olarak otomatik vitesli hangi firmanın hangi modelini öneriyorsunuz
bende yıllardır manuel kullanıyorum fakat sıkıldım vites atmaktan. Küçük bir hesap yaptım. günde 60 kez vites atıyorum. Yılda 30-35 bin kes vites atmış oluyoorum. Yazık bana yaa Bir sonraki aracım otomatik olacak.