Şimdi Ara

Otomatik Onarıma Hazırlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu sorunla ilgili forumda ve internette çeşitli araştırmalar yaptım. Fakat istediğim çözüme ya da bilgiye ulaşamadım.

Öncelikle laptop u 1-1.5 metre gibi bi yükseklikten yere düşürdüm. Bilgisayarı açmaya çalıştığımda Lenovo ve altında "otomatik onarıma hazırlanıyor" yazısı geliyor. Daha sonra 2-3 sn içinde bilgisayar kendini resetliyor ve yine aynı ekran yine reset. Kısır bir döngü şeklinde devam ediyor.

Bu arada bilgisayarın bataryası takılı degilken sadeve adaptörünü taktığımda bilgisayar hicbir sekilde tepki vermiyor. Bu yüzden düşerken jak girişinin bozulabilmis olcagını düsünüyorum. Sadece pil takılıyken de yukarıda anlattığım oluyor.

Hard diskin yanmış olma ihtimali çok mu yüksektir sizce? Bu arada bilgisayar bu hale geldikten sonra kasasını açıp, hard diski yerinden çıkarttım ve yeniden taktım bi umut, değişen bir şey olmadı.

• Selamlar,

Diz üstü bilgisayarların çalışırken yere düşmesi sonucu mekanik olan hdd nin plakayı çizmesine sebep olabilir. Bu nedenle okuyamadığı verileri onarmaya çalışıyor olabilir. Muhtemelen de bu onarmayı eğer plaka çizildiyse okuyamayacaktır. Hdd değiştirip denemenizde fayda var. Diğer yandan eğer batarya takılı ve şarj cihazı takılıyken pil doluyorsa bazı bilgisayarlarda pilsiz çalışma koruması olabiliyor çünkü azda olsa pilden güç ihtiyacı olabildiği için çalışmayı reddedebiliyor. Batarya eğer prize takılı iken dolmuyorsa muhtemelen adaptör jack girişi kırılmış yada bozulmuş olabilir.

Geçmiş olsun kolay gelsin..
  • Bu akşam bir laptop tamircisine götürdüm bilgisayarı. Jak girişinde sorun olmadığını(pil takılıyken şarj adaptorunu taktığımızda bilgisayar elektrik aldığı için) söyledi. Daha sonra hdd i çıkarıp kendi cihazına bağladı. Donanımın sağlık durumunun %100 olduğunu gördük fakat adamın bilgisayarında win8 yüklü olduğu için dosyalara erisemedik.(ben de win 10 yüklü).

Daha sonra bilgisayarı iyice açıp bakmam lazım dedi ve bırakıp çıktım.

Hdd i de sorun olmaması sevindirici sanırım. Bunun disinda daha buyuk bi problem olabilir mi?
  • Anakartta çatlak olduğunu söyledi adam. 100 lira gibi bi fiyata tamir edebilirmiş.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.