Otomatik saat önerisi
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
TR den alacağınızı varsayarsak Seiko 5 veya orient'in bu fiyat aralığındaki modellerine bakabilirsiniz. maalesef saatler ülkemizde dışarıya göre genelde çok pahalı, o yüzden y dışından alma imkanınız olursa o paralara yine bu markaların daha iyi seçenekleri olacaktır, orient kamasu modelleri, seiko presage'lar mesela..
-
Yurtdışından nasıl alabilirim ki? Kendim çıkamam şuan ve tanıdığımda yok ki.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
o yüzden alma imkanı varsa demiştim. bir diğer daha riskli opsiyon sahibindenden y dışından getirip satanlardan almak ama artık her saatin sahtesi var maalesef anlamak kolay değil. en azından belirli sayıda satışı olan referansı olan biri olabilir ama yine de dikkatli olun.
-
Anladım var mı bildiğiniz güvenilir satıcı vs.
Maalesef
Bence bu fiyatlarla yurtdışı uğraşmaya değmez.
Fiyat/performans olarak Seiko 5'in üzerine çıkan pek yok. Alternatif olarak nadiren Orient three-star bulunurdu ama artık onlar da pek kalmadı, diğer Orient serileri daha pahalıdır. Citizen bulunaiblir, artı olarak safir camı olabiliyor. Başka bir artısı yok, sadece farklılar.
Ayarlanabilir, servis edilebilir, mekanizması bulunur, safir camı yok ama çizilirse ilerde safir camla değiştirilebilir, e-bay, ali express'te bombe cam bile bulunur.
Daha ucuz olarak, Seiko'nun yan markası Lorus vardır. Genelde daha büyük modelleri var, mekanizma Seiko 5 ile aynı. Piyasada yeniler, çerçeve-kadran kalitesi de aynı mı pek bilmiyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X