2011 model otomatik vites Hyundai Elantra araç sahibiyim. Aracım 148.000 km'de. Şimdiye kadar şanzıman yağı değiştirmedim. En son bakım yaptırdığımda usta "şanzıman yağı değişse iyi olur" dedi. Ben yine değiştirmedim. Kullanım kılavuzuna baktığımda "GÜÇ KOŞULLARDAKİ PERİYODİK BAKIM" çizelgesinde her 100.000 km'de değişmesi gerektiği belirtilmiş. "NORMAL BAKIM PROGRAMI" çizelgesinde şanzıman yağı değişimi ile ilgili hiç bir ibare yok. Çizelge dışında farklı bir sayfada şanzıman yağı ile ilgili yazan bilgiyi aynen aktarıyorum: "Normal kullanım şartlarında otomatik şanzıman yağı kontrolü yapılmamalıdır. Ancak zor şartlar altında hidrolik, bu bölümün başında belirtilen periyodik bakım kurallarına göre HYUNDAI yetkili bayiinde değiştirilmelidir. *NOT: Otomatik şanzıman yağı esasen kırmızı renktedir. Araç kullanıldıkça, otomatik şanzıman yağının rengi kararmaya başlayacaktır. Bu normal bir durumdur ve rengin değişmesine bağlı olarak sıvının değişmesi gerektiğini düşünmeyiniz." Kullanma kılavuzunda vurgulu yazılan yerleri ben de aynı şekilde yazdım. Kullanma kılavuzunu okuduktan sonra aracım "güç koşullarda" kullanılmadığından yağ değişimi konusunu rafa kaldırdım. Bu konuda bilgisi olanlar tecrübelerini paylaşırlarsa memnun olurum. |
Otomatik Şanzıman Yağı Değişimi (Ustaya mı inanayım kullanım kılavuzuna mı inanayım?)
-
-
Aynen kullanım kitapçığındaki gibi gittiği yere kadar gider, bittiğinde beyefendi hoş geldiniz şanzımanınız bitmiş artık 70 bin TL ücreti ile yenileyebiliriz derler, siz de parasını verir devam edersiniz.
-
Bu zamana kadar d3gistirmemissin zaten yukardaki üyenin dediği gibi bence kurcalama şanzıman yakında error versin çok çok 50-80 bin arası tork konvertor arızası sebebiyle şanzımanı kucağına al başka sorun olmaz yani hulâsa devamkee
-
Tükenmez kalem bile bitiyor hiçbir şey sınırsız değil sonsuz değil yaradan haricinde ...
O yağın da bir ömrü var kullanmasan bile yapısı özelliği gidiyor düzenli bakım değişim şart ... -
Buradaki bütün karışıklık aracın kullanım ömrü meselesinden kaynaklanıyor. Gelişmiş ülkelerde araçların kullanım ömrü 10 sene olduğu için bazı araçlarda şanzıman yağı değişimi önerilmiyor. Bizim memlekette araçlarda 20 yaşını da görür, 30'u da. Şanzıman yağı kesinlikle değişmeli.
-
Bu tip durumlarda şanzıman yağı ömürlüktür ama o ömür sizin araca biçtiğiniz ömür değil, üreticinin biçtiği ömürdür ve ortalama 10 sene/ 150.000km'dir.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Aynen kullanım kitapçığındaki gibi gittiği yere kadar gider, bittiğinde beyefendi hoş geldiniz şanzımanınız bitmiş artık 70 bin TL ücreti ile yenileyebiliriz derler, siz de parasını verir devam edersiniz. |
Buradaki bütün karışıklık aracın kullanım ömrü meselesinden kaynaklanıyor. Gelişmiş ülkelerde araçların kullanım ömrü 10 sene olduğu için bazı araçlarda şanzıman yağı değişimi önerilmiyor. Bizim memlekette araçlarda 20 yaşını da görür, 30'u da. Şanzıman yağı kesinlikle değişmeli. |
Benzer içerikler
- en iyi oto radyatör markaları
- mini onarım tramere işler mi
- fiat linea 1.4 benzinli yorumları
- dizel araçlarda hararet göstergesi kaçta olmalı
- otomatik vites araba vitese geçiyor ama gitmiyor
- bmw x5 2024
- togg satış rakamları
- swm g05 pro
- paul walker kazası
- hyundai i10 otomatik sıfır fiyat
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X