Arkadaşlar iyi günler.
Aracıma takım olarak jant-lastik almam gerekiyor. Fakat bütçem sıfırını almaya yetmiyor. 2.el beğendiğim bir jant lastik takımı var. Lastikler kış lastiği. Markası: Bridgestone Blizzak LM005 Ebatlar: 205/55r16. Üretim tarihi: 2022 yılı 36.hafta. Lastikler iyi durumda. Sahibi 10.000 km civarı kullanıldığını söylüyor. Lastiğin sıfırı 3.000._TL civarı. Jantların markası Kormetal. Jantlar da iyi durumda, herhangi bir sıkıntı yok. Kormetalin beğendiğime benzer 16” jantları takım olarak 16.000 – 18.000 TL civarı. Fotoğraflarını paylaştığım jant-lastik takımına peşin 16.000 TL fiyat çekildi. Sizce fiyat nasıl? Çok araştırdım gezdim dolaştım. Daha düşük fiyatlara var ama bunlarla kıyaslarsam kötü durumdalar. Fiyatın uygun olup olmadığı konusunda yardımcı olursanız sevinirim.
Honda Civic (FE1) mi, Skoda Superb mi?
Herkese merhaba. Öncelikle şunu belirtmeliyim; Civic'in C segmenti, Superb'in D segmenti olduğunu biliyorum. Kıyaslama yapmanızı istediğim 2 yaşında 20.000 km'ye kadar Civic'in Executive Plus (182 hp) donanımı ile Superb'in 4 yaşında 50.000-60.000 km'ye kadar Elite donanımı (Şansımız varsa Premium paketi, Prestige paketi imkansız görünüyor). Civic'in 182 hp'lik turbo motoru ve zengin donanımı, Superb'in ise bir üst segment olması benim kararsız kalmama neden oldu. Aldığım araçları uzun süreli kullanıyorum. 2. elinin hızlı olup olmaması çok önemli değil. Tavsiyelerinizi sebepleriyle yazarsanız memnun olurum.
Arkadaşlar sd karta vermem gereken isim 12 karakterli fakat 11 karaktere izin veriyor. Karakter sayısını arttırmanın bir yolu var mı?
2011 model otomatik vites Hyundai Elantra araç sahibiyim. Aracım 148.000 km'de. Şimdiye kadar şanzıman yağı değiştirmedim. En son bakım yaptırdığımda usta "şanzıman yağı değişse iyi olur" dedi. Ben yine değiştirmedim. Kullanım kılavuzuna baktığımda "GÜÇ KOŞULLARDAKİ PERİYODİK BAKIM" çizelgesinde her 100.000 km'de değişmesi gerektiği belirtilmiş. "NORMAL BAKIM PROGRAMI" çizelgesinde şanzıman yağı değişimi ile ilgili hiç bir ibare yok. Çizelge dışında farklı bir sayfada şanzıman yağı ile ilgili yazan bilgiyi aynen aktarıyorum:
"Normal kullanım şartlarında otomatik şanzıman yağı kontrolü yapılmamalıdır. Ancak zor şartlar altında hidrolik, bu bölümün başında belirtilen periyodik bakım kurallarına göre HYUNDAI yetkili bayiinde değiştirilmelidir.
*NOT: Otomatik şanzıman yağı esasen kırmızı renktedir. Araç kullanıldıkça, otomatik şanzıman yağının rengi kararmaya başlayacaktır. Bu normal bir durumdur ve rengin değişmesine bağlı olarak sıvının değişmesi gerektiğini düşünmeyiniz."
Kullanma kılavuzunda vurgulu yazılan yerleri ben de aynı şekilde yazdım. Kullanma kılavuzunu okuduktan sonra aracım "güç koşullarda" kullanılmadığından yağ değişimi konusunu rafa kaldırdım.
Bu konuda bilgisi olanlar tecrübelerini paylaşırlarsa memnun olurum.
Arkadaşlar 03.05.2021 tarihine eşimin araç muayenesi için randevu almıştım. Dün akşam (30 Nisan) hem benim, hem de eşimin covid-19 testi pozitif çıktı. 10 mayısa kadar karantinadayız. Randevu tarihini ertelemem için ne yapmam gerekiyor? Bugün 1 Mayıs olması sebebiyle TUVTURK çalışmadığından iletişime geçemedim. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
Anahtardaki tuş ile bagaj açılmıyor
Kartta switch arızası (mı)
Arkadaşlar konu; direksiyon kumanda tuşlarındaki arıza. Fotoğrafta görünen tuşlardan ileri tuşu çalışmıyor. Bunun ile ilgili switch; kırmızı daire içerisinde olan. İleri tuşunu çok sık kullanıyorum. Önce bazen çalıştı, bazen çalışmadı. Artık hiç çalışmıyor. Direksiyon zembereğinden olabilir dediler ama oradan olmadığını tespit ettik. Sadece ileri tuşu çalışmıyor. Diğer tuşlarda herhangi bir problem yok. İlgili bölümdeki kartı direksiyondan söktüm. Kartın üzerindeki direnç vs. sağlamlığını kontrol ettim. Switch lerin sağlamlığını nasıl kontrol edebilirim?
samsung m20 çift parmak çift tıklama sorunu
|
|
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 61
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 27.938 (Bu ay: 373)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası