Şimdi Ara

Otomatik vites alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
17.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2.el otomatik vitesli bir araç almayı düşünüyorum.
    Hiç kullanmadım, otomatik vitesli bir araç alırken nelere dikkat etmeliyiz ki şanzımanda bir sorun olmadığını düşünelim?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Otomatik Vites Araç Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Otomatik vitesli araçlar, kolay ve rahat sürüşleri ile özellikle şehir içi trafikte tercih edilmektedir. Ancak otomatik vitesli bir araç alırken, ileride sorun yaşamamak için bazı hususlara dikkat etmek gerekir.

Şanzıman Türü:

• Otomatik şanzımanlar, tork konvertörlü, çift kavramalı veya sürekli değişken şanzıman (CVT) olabilir. Her bir şanzıman türünün kendine özgü avantajları ve dezavantajları vardır. İhtiyaçlarınıza ve sürüş tarzınıza en uygun olanı seçin.

Bakım Geçmişi:

• Otomatik şanzımanlar, düzenli bakım gerektiren karmaşık sistemlerdir. Aracın bakım geçmişini inceleyin ve şanzıman yağının düzenli olarak değiştirildiğinden emin olun.

Test Sürüşü:

• Aracı test sürüşüne çıkarın ve vites geçişlerini dikkatlice gözlemleyin. Vitesler sorunsuz ve zamanında geçmeli, kayma veya sarsıntı olmamalıdır.

Şanzıman Sıvı Seviyesi:

• Şanzıman sıvı seviyesini düzenli olarak kontrol edin. Düşük sıvı seviyesi, şanzıman hasarına yol açabilir.

Vites Kolu Pozisyonları:

• Otomatik vitesli araçlarda farklı vites kolu pozisyonları bulunur. Her pozisyonun işlevini anlayın ve bunları doğru şekilde kullanın.

Yokuş Kalkış Yardımı:

• Yokuş kalkış yardımı özelliği, yokuşlarda araç kaymasını önlemeye yardımcı olur. Bu özelliğin çalıştığından emin olun.

2. El Otomatik Vites Araçlarda Ek Hususlar:

1. el otomatik vitesli araç alırken, aracın kilometresi ve kullanım geçmişi çok önemlidir. Kilometresi yüksek veya yoğun kullanılan araçlar şanzıman sorunları yaşamaya daha yatkındır.
    • Aracın kaza geçmişini kontrol edin. Ciddi bir kaza, şanzımana zarar vermiş olabilir.

• Araçta yapılan modifikasyonları inceleyin. Şanzımanı etkileyen modifikasyonlar sorunlara yol açabilir.

Bu hususlara dikkat ederek, otomatik vitesli bir araç satın alırken bilinçli bir karar verebilir ve ileride sorun yaşama riskinizi en aza indirebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • şanzuman yağı zamanında değişmiş mi?
    servis kayıtlarına bakarak kontrol etmeni öneririm. ilk aklıma gelen bu. zaten otomatik şanzumanda yapılan ilave bir bakım yok (benim bildiğim).
    onun dışında bir bilgim yok. hiç sorunlu otomatik kullanmadığım için bir şey diyemiyorum.
    ayrıca alacağı otomatik vites hangi tip, onu da yaazrsan iyi olur. cevaplar ona göre değişecektir çünkü

arz ederim
  • öncelikle aracı bir kanala çekip veya lifte kaldırıp şanzımanı inceleyin..şanzımanda yağ kaçağı olmaması gerekir..varsa bu ciddi bir sorunun habercisidir..
    daha sonra yol testi yapmanız gerekiyor..özellikle vites D konumunda iken(şanzımanın tipine göre değişmekle birlikte) vites değişimlerinin sarsıntısız olması ve kısa sürede gerçekleşmesi gerekiyor..ayrıca aracı 1-2-3 konumlarında sırayla deneyerek kompresyon testi yapmalısınız..
    otomatik şanzımanın performansı kullanımla birebir alakalı olduğundan eski sahibinin de nasıl bir kişi olduğunu bilmenizde fayda var
  • Teşekkür ederim
    çok faydalı bilgiler bunlar.
  • Kendim otomatik vitesli bir araç kullanıyorum. Ayrıca babamın kullandığı son iki araç ta otomatikti. Şimdi ki de otomatik...

Bu yüzden otomatik vites ile epey bi maceramız oldu. Çünkü babam iki kez babam şanzıman dağıttı. (kendi hatası ile oldu. serviste elemanlar yanlış yağ koymuşlar. 80 km sonra şanzıman mefta oldu.)

İlk olarak sağlıklı bir şanzımanda vites geçişleri çok yumuşak olur. Yani vites geçerken araba ileri fırlamaz. Buna dikkat et. (tabi bunu denerken agresif bir sürüş tarzını benimsemememlisin. Gaza bir anda basarsan vites değiştirirken ileri atlayacaktır. Bu da normaldir. O yüzden gaza hafifçe basarak hızlan.)

İkincisi yine vites değişirken şanzımanın altından o anda garip sesler geliyor mu buna dikkat et. (dişlileri kontrol etmek amaçlı)

Yağına dikkat et. Hayati bir önem taşır otomatik vites için. Ayrıca önceki değişimleri zamanında yapılmış mı bir kontrol et.

İlk kalkışta arabanın zorlanıp zorlanmadığına bak. (tork konvertörü için bu) Bi sorun varsa araba böyle kirli benzin koyulmuş gaz yemeyen araba gibi kalkar.

Söyleyeceklerim bu kadar. Başka bi sorun olursa ben burdayım.

• Çok teşekkür ederim Fatih.
  • beyler 2009-2011 kasa otomatik honda civic almayı düşünüyrm bilenler kullananlar olumlu olumsuz yönlerini yazabilirmisiniz..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • servis bakımlı olması bir artıdır, çünkü gerektiği kmde şanzımanla ilgili bütün parçaları değiştirir
  • Mümkünse tam otomatik olsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dikkat
    Seni
    Gurtarmaz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • aracı test ederken vites geçişlerine dikkat edin geçişlerde sarsma yapıyosa sıkıntı olabilir ikinci olarak aracı geri vitese taktığınızda vuruntu yaparak aracı arkaya itiyosa kesinlikle uzak durun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.