Şimdi Ara

Otomatik Vites mi Düz Vites mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
2
Favori
20.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    dsg nin kuru tipleri de var yağlı tipleri de..her dsg kuru tip değildir.
    dsg çift kavramalı yarı otomatik bir şanzımandır
  • otomatik can dır. ara sıra ankaraya gidiyorum iş çıkış saatine denk geldiğimde sol ayağım uyuşuyor. her türlü otomatik.
  • Ben hem otomatik hem de düz vites kullandım. Otomatik tabii ki daha rahat, fakat iyi bir otomatik vites bulmak zor. Eski aracım VW Jetta DSG vites idi. Pek çok sorun çıkarttı ne yazık ki. Ancak Mercedes gibi markaların otomatik vitesleri çok iyi
  • Eskiden beri otomatik vitesler sorun çıkarır,ocaga incir agacı diker,Allaha sukur sol ayagimizda tutuyor diye hep manuel aldık.15 arabamiz olduysa hepsi manueldi.ilk defa 508 in test surusune ciktigimda otomatik surmustum,yok abi otomatik alinmaz ne bu dedim kafasina gore vites degistiyor ustelik sarsiyo manuelin gozunu seveyim. Ama gun oldu devran dondu otomatik civic aldik. Simdi ise neden daha once otomatik almadik diyorum gercekten buyuk rahatlikmis,sol ayagim bayram etti hatta camdan bile cikariyorum :P

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kesinlikle otomatik vites... ama yukardaki arkadşın belirttiği gibi bmw mercedes gibi araçların otomatiğini almak gerekiyor... yok illaki otomatik olsun dersen tam otomatik araç alman kesinlikle şart... yoksa dsg triptonik izronik o bu şu gibi şeylere girersen servisle akraba olur çıkarsınız benden demesi...

Dsg sorun çıkarmaz diyenlere kesinlikle itibar etmeyin...

Dsg den sorun yaşamamış kişi trafik olmayan bi bölgede yaşıyodur büyük ihtimal.. Çünkü bu dsg deki şanzımanlar genelde dur kalk olaylarına pek gelemiyor...

Honda nın otomatik araçlarını çok övüyolar bunuda belirteyim...

Onun dışında bence otomatik araç candır...

Otomatik araç gerçekten zevkli olmasa şuan piyasadaki lüx araçların bir çoğu otomatik olmaz idi...
  • bu konuda honda referanstır...
  • 10 yıl 200bin km manuel araç kullandım. bir yıldır 15bin km kadardır otomatik kullanıyorum. şimdi yeni araba alacak olsam manuel tercih ederim. otomatiğin bazı durumlarda rahatlığı olabilir fakat aynı zamanda çok handikapı var. otomatik viteste araç tam anlamıyla emrinize amade olmuyor. bu otomatik vites olayında biraz sürü psikolojisi var galiba. otomatik vites konusunda insanların kafasında "pahalı olan, lüks, daha iyi" gibi yerleşik düşünceler var sanırım. otomatik aracı olanlar da yoğurdum ekşi demiyor.
  • Cevap imzamda...
  • Arasıra eşin dostun otomatik vites aracını kullanıyorum hoşuma gidiyor, 15 senedir ayağımda alışmış debriyaja, otomatik vites almam sanırım
  • manuelden otomatik vitese yeni geçtim. kendi görüşümü söyleyeyim. bence otomatik vitesin avantajlı olduğu yerler şunlar:

1- sıkışık trafik
    2- çok telefonla konuşan kişiler için uygun
    3- sık sık navigasyon kullanan kişiler için uygun
    4- aracında köpek veya başka bir evcil hayvan taşıyanlar için uygun

manuelin bence avantajları şunlar:

1- balata ömrü otomatiğe göre daha uzun
    2- daha az yakıyor
    3- inişlerde aracı kompresöre verip fren sistemine fazla yüklenmemiş oluyorsunuz
    4- tamir ve bakım işleri çok daha ucuz

benim görüşlerim bunlar. konuyu iyi bildiğimden değil. kendi gördüğüm şeyler.
  • Mecburen otomatik kullanmaya başladım artık kullanabilecek olsam da manuel kullanmam, hele şehir içinde asla.
  • manuel kullandığın araç binek tipte ise ferrari, lamborghini tarzı bişey değil ise gerçekten araba kullandığını hissetmek istiyorsan manuel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

Orijinalden alıntı: Giannizzero

çift kavramalı kuru tip otomatik şanzıman.
    Gönlün oldu mu

selamlar şunu öğrenmekisterim 1.6 otomatik povershift sanzuman nasıl acaba çift kavramalı deniyor
    bu araçların robot debriyajımı var ve kronik arızası olabilirmi bigi içinb şimdiden teşekkür ediyorum fiesta arac için özellikle teşekkkürler
  • Düz tabi ki :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: babacan300

çift kavrama denilen sistem otomatik şanzımanda yeni bir nesil.
    Daha hızlı vites değiştirmekte,daha az yakıt tüketmekte,motoru daha iyi oranlamakta.
    Powershift çift kavramalıların güzel bir örneği,dsg gibi sorun da çıkarmamakta.
    O açıdan gönül rahatlığıyla alıp kullanabilirsiniz.
  • Keyfine düşkünler için otomatik tabii ki :)
  • Uzun yolda otomatik gibisi yok.
  • Kişinin zevkine göre değişir. Birde trafiğe ne sıklıkta çıktığıyla.
  • eskiden manuel vites tercih ederdim, kullanma keyfi daha iyi diye fakat 6 yıldır otomatik araç kullanıyorum, aracımı değiştirmek istersem kesinlikle otomatik alırım, rahatlığına çok alıştım, aracım klasik otomatik mitsubishi carisma...
  • Şehir içinde düz vites resmen işkence, şehir dışı desen otomatik vites ve hız sabitleyici tadından yenmeyen ikili oluyor...

her şartta otomatik derim...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.