Şimdi Ara

Otomatik vites türleri, avantajları, dezavantajları. (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
381
Cevap
95
Favori
127.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • cvt gerçekten çok konforlu bi şanzıman şehir içi kolay kolay 2000deviri geçmiyor ama beni performans konusunda tatmin etmiyor bu konuya çözüm bulsalar çok iyi bi şanzıman
  • haluk bey tşk ler ellerinize sağlık
    şimdi zamanım yok daha sonra baştan sona okuyacağım
  • Güzel paylaşım teşekkürler
  • işe yarayan bilgiler için teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

Orijinalden alıntı: bonasera

quote:

Selamlar,

Ben de manuel vites sevenlerdenim, aileme dizel otomatik araç arıyoruz. Kıstaslar az yakan bir dizel, otomatik vites, geniş bagaj:), yayla yollarına uygunluk (aracın yerden yüksekliği, yeterli yokuş performansı), 50000 civarı bütçe..

Benim araştırmalarımda, yukardaki kıstaslara en uygun araçların;

* Skoda Octavia 1.6 TDI 105HP DSG.TIP (54.000 TL) (ş.içi : 5,6 lt/100km)
    * Renault Megane3 1.5 DCi 110HP EDC (55.000 TL) (ş.içi : 5,2 lt/100km) olduğunu gördüm.

Tabiki bu seçimimde sizlerin ve Haluk Bey'in yorumlarını da dikkate aldım. (araçlar, modellerin en baz versiyonlarıdır)

Bu ikisi arasında ve/veya dışında önerebileceğiniz araç var mıdır? Octavia kullanan varsa yorumlarını ayrıca alabilir miyim? Teşekkürler..

EDIT:

Hyundai Accent Blue ve Kia Ceed hakkında bilgim yok fiyatları benim seçtiklerime göre oldukça iyi (~47.000 TL), yakıt tüketimleri ise bir miktar fazla (~7 lt/100km).

İlk mesajımda yazdığım Octavia ve Megane çift kavrama yarı otomatik iken bu iki araç (Hyundai ve Kia) sanırım tam otomatik.. Bu yeni iki araç konusunda da yorumlarınızı alabilir miyim?

Bu mesajını görmemişim arkadaşım, kusura bakma.

Octavia dizel olanı kullanmadım.

TSI olanı da test sürüşünde lütfedip 600 m. kadar kullandırttılar.

Alttaki linkte kısa bir izlenim yazım mevcut.

4 ileri oranlı tam otomatik Kia Ceed ve 6 ileri oranlı tam otomatik yeni Hyundai i30'u da yine alttaki linkte bulabilirsin.

http://forum.donanimhaber.com/m_49551522/mpage_1/key_/tm.htm

Megane 3 dizel EDC 16 bin km'dir kullandığım kendi aracım.

Onunla ilgili de detaylı sayılabilecek paylaşımı alttaki linkte yapmaya çalışıyorum:

http://forum.donanimhaber.com/m_52082616/mpage_1/key_/tm.htm

Umarım bir fikir verir.

Selamlar.

EDC şanzımanlı Fluence ve Megane III ile yaptığımız kısa bir yol testi ve uygun fiyatlı bir indirimin sonunda otomatik dizel araç seçimimizi Renault Megane III EDC 110hp den yana kullandık. Aracı yaklaşık 3 haftadan beri kullanıyoruz. Vites geçişlerini hiç hissetmiyorum, sadece 1.vitesten 2.vitese geçerken çok hafif bir sarsma oluyor onu da önemsemedim. Aracın cruise kontrolde set ettiğiniz değere ulaşırken ki hızlanmasını yaşamanız gerek resmen koltuğa yapıştırıyor, bu hissi kendi aracım Giulietta da N den D moduna aldığımda alıyordum :)

Yakıt tüketim ortalaması 6,1 litre ki araç henüz 600 km de. Otobanda 110 km/h hızda 3,5 l/100km gibi bi oran gördüm:) Kısacası aracın dış tasarımı, şanzıman performansı, yakıt tüketimi ve fiyatıyla alınası bir araç diyorum.

Yorum ve katkılarınız için teşekkür ediyorum, gelecek çift kavramalı yarı otomatik şanzımanlarda diyorum... (TCT, EDC, Powershift, DSG..)

• ellerinize sağlık
  • haluk abi powershift gibi yeni nesil çift kavrama ve mercedes bmw jaguar şanzımanlarını ne zaman listeye eklersin :)
  • haluk bey verdiğiniz bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim. bugüne kadar hiç otomatik vitesli araç kullanmadım ve etraftan da hep olumsuz şeyler duydum ama kararlıyım nesipse bu yaz manuelden otomatiğe geçeceğim artık tabi eşim en önemli faktör bunda. Baştan sona okudum eksisini artısını lakin yine de bir şeyi tecrübe etmedikçe olmuyor siz bu konuda belliki çok tecrübelisiniz bana 30000-40000 tl arası otomatik çok fazla baş ağrıtmayacak 2. el bir araç tavsiye edebilir misiniz?
  • doğru bilgiler ve kaliteli paylaşım için teşekkürler elinize sağlık..
  • otomatik vitesle ilgili hiç bir bilgisi olmayan bir kişinin bile
    anlayabileceği kadar güzel bir anlatımla yazmışsın Haluk Abi

vakit ayırıp bilgilerini ve tecrübelerini
    bizlerle paylaştığın için teşekkürler

eline, emeğine sağlık
  • Vectra 1.9 CDTI 150 bg motorda kullanılan otomatik şanzıman hakkında bilgisi olan var mı arkadaşlar?
  • Megane 2 otomatik aldım 1-2 ay sürede mahvetti beni , şimdi otomatik ne alabilirim 30 lira maksimum bütçem var ? Kronik sorunu olmayan bir araç arıyorum arkadaşlar ? Hb olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: boreas06

Megane 2 otomatik aldım 1-2 ay sürede mahvetti beni , şimdi otomatik ne alabilirim 30 lira maksimum bütçem var ? Kronik sorunu olmayan bir araç arıyorum arkadaşlar ? Hb olacak.

Arkadaşım merhaba,

Megane benzinli miydi?

Modeli ve kilometresi kaçtı?

Bakımları yapılmış mıydı?

Tam olarak ne sıkıntılar çektirdi sana?

Alacağın aracın lpg'li olması farkeder mi?

Ona göre birşeyler yazayım.:)
  • Bende 92 model otomatik civic var.Tork konvertorlu şanzimani var.sorunsuz,vites geçişleri cok guzel.2000 devirde 100 km hıza ulaşıyor.sehiricinde 11 lt LPG,uzun yolda 8-9 lt LPG yakıyor.cok memnunum.bundan sonraki aracim yine otomatik civic olur herhalde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Megane 2 otomatik aldım 1-2 ay sürede mahvetti beni , şimdi otomatik ne alabilirim 30 lira maksimum bütçem var ? Kronik sorunu olmayan bir araç arıyorum arkadaşlar ? Hb olacak.

Arkadaşım merhaba,

Megane benzinli miydi?

Modeli ve kilometresi kaçtı?

Bakımları yapılmış mıydı?

Tam olarak ne sıkıntılar çektirdi sana?

Alacağın aracın lpg'li olması farkeder mi?

Ona göre birşeyler yazayım.:)

Benzinliydi , araç 3 yıl yatmıştı. Akü bitiyordu , 1 hafta çalışmayınca. LPG yeni takmıştık.

Zararına da olsa sattım , şimdi yeni bir araç bakıyorum . Opel astra , corsa , toyota coroola , honda civic, auris ...

• civic iyidir
  • quote:

Benzinliydi , araç 3 yıl yatmıştı. Akü bitiyordu , 1 hafta çalışmayınca. LPG yeni takmıştık.
    Zararına da olsa sattım , şimdi yeni bir araç bakıyorum . Opel astra , corsa , toyota coroola , honda civic, auris ...

Aslında araç 3 yıl yattığı için sorun çıkmış gibi duruyor.

Yine de diğer kısımla ilgili şu bilgileri verebilirim:

Honda Civic veya Toyota Corolla tam otomatik şanzımanları da dahil olmak üzere genel olarak sorunsuzdurlar.

Eğer Ankarada isen her iki marka için de işinin ehli özel servis imkanı da mevcut.

Keyifle binersin her iki araca da.
  • quote:

quote:

Aslında araç 3 yıl yattığı için sorun çıkmış gibi duruyor.

Yine de diğer kısımla ilgili şu bilgileri verebilirim:

Honda Civic veya Toyota Corolla tam otomatik şanzımanları da dahil olmak üzere genel olarak sorunsuzdurlar.

Eğer Ankarada isen her iki marka için de işinin ehli özel servis imkanı da mevcut.

Keyifle binersin her iki araca da.

Şu ilan nasıl pahalı geldi bana 2005 model için
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-sahibinden-toyota-corollo-otomatik-vites-sadece-7-bin-kmdesifir-86700582/detay

Ankarada doğru düzgün ilan yok otomatikler için , civic htchback 1,8 motor sanırım o yüzden almayabilirim.

• 21.500 kmdir dualogic punto evo kullanıyorum.şanzumana alışırsanız sıkıntı yok.2 den 3 geçerken azbir sarsıntı yapıyor birde eco modda kalkışda gazı ayarlamassanız 2.vitesde araç hafif silkeliyor.ama şanzumanı tanıdıkça bu tip sıkıntıları aşıyorsunuz.toyotanın eski mmtleri gibi yokuş aşağı habire vites büyütmez.Manuel mod yada otoamatik modda dahi olsa elle müdahale mümkün yani otoda iken mauele almadanda vitese arttıtıp düşürebiliyorsunuz.ayrıca muadillerine göre arıza miktarı az.ben memnunum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi comanchee -- 22 Mayıs 2012; 17:23:33 >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.