Şimdi Ara

otomatik vites yağ değişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar tam otomatiklerin yağı değişiyormu? değişmiyormu anlayamadım! kimi diyor değişiyor,diyor kimi değişmiyor.

bu konuda kesin bir bilgi istiyorum.

• Civic var bende 60000 kmde sanzuman yagi degisti.
  • önceki aracım 2002 model tam otomatik civic ti. şanzıman yağı bakım sırasında değişmişti(özel serviste bakım yaptırmıştım). ayrıca yağ değişiminden sonra vites geçişleri hissedilir derecede iyileşmişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: immortal_plt

önceki aracım 2002 model tam otomatik civic ti. şanzıman yağı bakım sırasında değişmişti(özel serviste bakım yaptırmıştım). ayrıca yağ değişiminden sonra vites geçişleri hissedilir derecede iyileşmişti.
    kaç km de değiştirdiler.
  • Servisler değişmez diyor, şanzıman ustaları değişir diyor, bende 27 bin km civarında değiştirdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SerÇel

Servisler değişmez diyor, şanzıman ustaları değişir diyor, bende 27 bin km civarında değiştirdim.
    servis demek üretici demek
  • quote:

Orijinalden alıntı: malpalp

servis demek üretici demek

Alıntıları Göster
    defalarca yazdım.. otomatik şanzımanda yağ değişir ortalama 5 sene ya da 60,000 km de.bu yapılmazsa şanzımanın komple değişimine kadar gider ve tahmin edilebileceği üzere servisler bunu tercih eder.. lütfen zahmet edip forumda açtığımız konuyu ve cevapladığımız soruların olduğu konuyu okuyun once ve sayfalar dolusu otomatik şanzıman yağı değişimi diye konu açmayın... benzer en az 10 ayrı konu var...

araç üreticisinin ve şanzıman türünün gerektirdiği özelliklerde yağ konması gerekir. eskiden sadece klasik otomatikler vardı ama artık tiptronic,dsg vb çeşit çeşit var.

• quote:

Orijinalden alıntı: meteg

defalarca yazdım.. otomatik şanzımanda yağ değişir ortalama 5 sene ya da 60,000 km de.bu yapılmazsa şanzımanın komple değişimine kadar gider ve tahmin edilebileceği üzere servisler bunu tercih eder.. lütfen zahmet edip forumda açtığımız konuyu ve cevapladığımız soruların olduğu konuyu okuyun once ve sayfalar dolusu otomatik şanzıman yağı değişimi diye konu açmayın... benzer en az 10 ayrı konu var...

araç üreticisinin ve şanzıman türünün gerektirdiği özelliklerde yağ konması gerekir. eskiden sadece klasik otomatikler vardı ama artık tiptronic,dsg vb çeşit çeşit var.

Alıntıları Göster
    peki nerde değiştire biliriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: malpalp

peki nerde değiştire biliriz.

Alıntıları Göster
    eskiden sadece klasik otomatikler vardı derken ne demek istediniz benim araçta tam otomatik klasik
  • Anchowy61 A kullanıcısına yanıt
    Serviste mi değiştirttiniz acaba ?
  • humerus06 kullanıcısına yanıt
    Evet serviste degistim.
  • meteg M kullanıcısına yanıt
    konular yarım kaldığı için anlaşılmadığından tekrardan konular açılıyor
    120 lira gibi bir şey mi tuttu acaba ? Bizimde 58 binde de dışardaki özel servislerde orijinal yağ falan kullanmazlar deniliyor ondan yetkili servise götürmeyi düşünüyorum
  • Hocam yanlis hatirlamiyorsam 120 idi insallah unutmazsam aracta faturaya bakarim yarin. Hic disariya gitmedim arac garantili diye. Gerci erzurum servise guvenimde kalmadi. Sanzuman yagi onemli servise gitseniz iyi olur bence.
  • humerus06 kullanıcısına yanıt
    Alintilamayi unutmusum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anchowy61

Alintilamayi unutmusum.
    Ben yetkili servise sordum.
    Daha önce dokunulmamışsa değiştirmiyoruz zaten değiştirmeyi de önermiyoruz bikere açınca bidaha eskisi gibi olmaz, ama bikere değiştirttiyseniz düzenli değiştiriyoruz dediler.
    Bende öyle düşünüyorum şanzuman yağı konusunda aşırı derecede titiz davranmak gerektiğini okudum çokça, ilginiz için çok teşekkür ederim bu arada :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: humerus06

Bende öyle düşünüyorum şanzuman yağı konusunda aşırı derecede titiz davranmak gerektiğini okudum çokça, ilginiz için çok teşekkür ederim bu arada :)
    Bazı özel servislerde açık/tenekeden otomatik şanzıman yağı diye ne olduğu belli olmayan yağ koyuyorlar.
    Her aracın otomatik vitesinin yağ standardı farklıdır, öncelikle internetten araştırın bunu.
    Bir ara SPEEDY'lerde (ISTANBUL) şu yağla değiştireceğim dediğimde hallediyorlardı.
  • 60bin kmde degismesi gerekiyor diye biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogretmenht

60bin kmde degismesi gerekiyor diye biliyorum.
    civic bin km de serviste değişiyor kitapçıkda da yazıyor zaten. ama diğer araçlar için kitapçığa bakın servisede fazla güvenmemek lazım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.