Şimdi Ara

otomatik vitesde hareket halinde r ye atmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
19.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Düz vitesde yada otomatikleştirilmiş düz vitesde araç R ye geçmez evet. Ancak tam otomatikde geçiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeLPhinuSs

quote:

Orijinalden alıntı: Onurcan91

O arkadasa helal olsun..Bu arada araba neydi hocam??

O arabaya helal olsun.. Bu arada arkadaş neydi hocam.

Şeklinde de olabilirdi mesajınız...

• Amaç nedir R ye atabilmek için malum Frene basması lazım burdanda anlaşılıyorki bilerek bilinçli yapmış bence zarar verebilir allah akıl fikir versin arkadaşınıza.

Size başımdan geçen bir olay anlatayım 2007 model DSG caddym vardı 2010da yokuş aşagı giderken yoldada hafif çakıllar vardı sol tarafa bakmıştım bende daldım ön taraftaki araç aniden fren yapmıştı önüme döndügümde ben frene bastım araç kızakladı sonra P ye atmayı aklımdan geçirdim ama şanzımana zarar veririm diye atmadım gidip ortadan vurmayı tercih ettim .

Ve sonuçta nemi oldu benim 2 Farımın ayakları kırıldı aracın arması düştü .
  • arkadaşlar dün servisle görüştüm.r ye hareket halinde vitesi atsanız bile arka planda r ye geçmez korumalıdır bu şansızmanlar dior servis
  • biz volvo s70 de denemiştik 70-80 ile giderken geriye taktık. hiç bir şey olmadı araç sadece yavaşladı daha sonra geri gitmeye başladı.
    şanzımanda 1 sene sonra geri vites vuruntusu başladı, hemen ardından şanzıman yaptırdık 5.000 TL'ye ancak o olayla alakası var mı bilmiyorum
  • aynısını arkadaşım yapmıştı 90 km hızla giderken yanlışlıkla R ye atmıştı sonra hemen geri D ye almıştı araç 2008 Audi A3 dü 1.6 FSİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by_murderer17 -- 29 Eylül 2013; 22:57:10 >
  • KoldanTam Otomatik honda crv 98 model aracla kırmızı ışığa yaklaşırken genelde N ye atarım. Bu aracta D3-D4-N geçişlerinde kolu kendinize çekmeye gerek yok fakat R ye kazara almaması için P-D-N geçişinde çekmek gerek. Bunu henüz kesfetmeden önce tüm p-r-n-d4-d3-2-1 geçişlerinde kolu kendime cekerdim. Iki kez durmaya yakın yanlışlıkla D4 den N yerine R ye aldım hizim 15 kms falandi. Hic birşey olmadı ses ya da yavaşlama falan. Tekrar n ye aldım durmadan evvel. Sanırım ya koruma var...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peugeot 308'de düz giderken R'ye atınca araba vitesi boşa alıyor ve uyarı veriyor. 3km hızın üzerinde giderken R'ye atmanın boşa almaktan farkı yokmuş, araba şanzıman güvenliği için izin vermiyor.
  • Arkadaslar bugun aynısını dalgınlıkla bende yaptım 2011 model 3.16 i. düz viteste viraja girerken önce boşa alır sonra 2 ye alır dönerdik virajı yılların alışkanlığı. Bir anda frene basıp dalgınlık sonucu vitesi d den p ye aldım tabı bu sırada vites once N ye daha sonra R ye daha sonrada P ye gectı, hareket halindeyken. 2-3 sn suren bir gacırtı duydugumda anladım ole bir hata yaptıgımı, ayağım zaten frende oldugunden freni korukleyıp dırek durdum, Aracı D ye alıp devam ettım şu anda hıcbır sorun yok ılerıde ne olur bılmem. Ama bir gıcırtı geldi şanzumandan. Aynı hani düz viteste debraja tam basılmadan vites değiştirmeye çalıştıgınızda gırc eder vitesten elınızı hemen cekersınız aynı oyle bır ses
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeLPhinuSs

quote:

Orijinalden alıntı: Onurcan91

O arkadasa helal olsun..Bu arada araba neydi hocam??

O arabaya helal olsun.. Bu arada arkadaş neydi hocam.

Şeklinde de olabilirdi mesajınız...

• 2010 honda 100 le giderken cektim vitesi r ye hicbir tepki yok normal ileri dogru gidiyor herhangi bir tepki yok rahat olun 😀

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r.ulukan06 -- 15 Haziran 2015; 13:50:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.