Şimdi Ara

otomatik vitesde hareket halinde r ye atmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
19.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • geçen gün otomatik vitesli arabamda arkadaş 40 km hız ile giderken r ye aldı araç stop etti fren yaptık.kontağı çevirince araç çalıştı ve şu anda yürürde sorun yok.ileride problem çıkablir mi?

bide arkadaşlar tamponun altındaki her 2 köşedeki siyah 30 cm uzunluğundaki saçlar park ederken fazla ileri gidince kaldırıma sürtüyor.sürtünme olunca araca zarar gelir mi bu saclar ne içindir?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Otomatik Viteste Hareket Halinde R'ye Almak

Otomatik vitesli bir araç kullanırken, hareket halindeyken R (geri vites) konumuna geçmek ciddi hasarlara yol açabilir. Bu nedenle, aracınız hareket halindeyken asla R'ye geçmemelisiniz.

Arka Vitese Takmak

Otomatik bir aracı geri vitese takmak için aşağıdaki adımları izlemelisiniz:

• Aracı tamamen durdurun.
    • Vites seçme kolunu N (boş) konumuna getirin.
    • Fren pedalına basın.
    • Vites seçme kolunu R (geri vites) konumuna getirin.

Arabanız N'de Giderse Ne Olur?

Arabanız N (boş) konumundayken giderse, motor hala çalışıyor ancak güç aktarımına izin verilmiyor. Bu, aracı itmek için kullanılabilir, ancak dikkatli olmalısınız çünkü aracın bir vitese geçmediğinden emin olmalısınız.

Sonuç

Otomatik vitesli bir araç kullanırken, hareket halindeyken R'ye geçmekten kaçınmak çok önemlidir. Bu ciddi hasarlara yol açabilir. Aracı geri vitese takmanız gerekiyorsa, önce aracı tamamen durdurun ve yukarıda belirtilen adımları izleyin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hareket halindeyken vites geçmez. Frene basmak gerekir. İleride sorun çıkarabilir bi baktırın bence.

Tamponun altındaki karlıktır kaldırıma falan yakın park edince ilk o sürter bir nevi uyarıcı gibidir tamponu vurmamak için. Arabaya sürtmüyorsa araca zarar vermez.
  • Giderken geri vitese geçebilir.. Dediğiniz şekilde araç stop eder. Bir kereden birşey olmaz ancak tekrarın alışkanlık olması halinde otomaitk şanzıman için iyi olmayacağı da bir gerçektir..
  • 40 km hızla giderken geri vitese geçebilen araç ilk defa duydum bence siz ya aracı satın ya da arkadaşınızı arabaya almayın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmezzz.Hatta Mythbusters'da izlemiştim.Adam 2 eliyle birden geri vitese atmaya çalışıyordu ama bir türlü geçmiyordu.Sonrasında şanzumanın durumu fenaydı ama
  • Nasıl becermiş o arkadaş.Birde bu arkadaş kendim için sormuyorum bi arkadaş ile başlayan cümlelerdeki arkadaş olmasın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasıl becermiş o arkadaş.Birde bu arkadaş kendim için sormuyorum bi arkadaş ile başlayan cümlelerdeki arkadaş olmasın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bundan 6 yıl önce bir anlık dalgınlıkla imzamdaki Scenic ile park manevrası sırasında 10-12 kmh ile ilerlerken frene sadece dokunmuşken vitesi D'den P moduna çektim, araç bir anda el frenini çekti. Şanzıman kilidine de zarar verdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sniper223

geçen gün otomatik vitesli arabamda arkadaş 40 km hız ile giderken r ye aldı araç stop etti fren yaptık.kontağı çevirince araç çalıştı ve şu anda yürürde sorun yok.ileride problem çıkablir mi?

bide arkadaşlar tamponun altındaki her 2 köşedeki siyah 30 cm uzunluğundaki saçlar park ederken fazla ileri gidince kaldırıma sürtüyor.sürtünme olunca araca zarar gelir mi bu saclar ne içindir?

araç markası ve modeli nedir acaba.
  • O arkadasa helal olsun..Bu arada araba neydi hocam??
  • bence şanzımanı bir gösterin. kullanım klavuzlarında bu konu yazar genelde, 5 km hızla giderken bile r ye almaya çalışmayın diye
  • Öncelikle arkadşaınız mantığını çözemedim.. Zarar tabikide verir az buzda değil 40 km/h ama servise götür diyemeyeceğim çünkü götürürsen mutlaka zarar vermiş olacak anlatabildim umarım Bıak şansına kalsın sorun çıkarırsa bakarsın çaresine...
  • quote:

Orijinalden alıntı: esenlik

Öncelikle arkadşaınız mantığını çözemedim.. Zarar tabikide verir az buzda değil 40 km/h ama servise götür diyemeyeceğim çünkü götürürsen mutlaka zarar vermiş olacak anlatabildim umarım Bıak şansına kalsın sorun çıkarırsa bakarsın çaresine...

R'yi roket sanmış olabilir. Şaka bir yana daha önce hep manuel kullanmış birisi ise ister istemez el vitese gidiyor hızlanıp yavaşlarken dalgınlıkla atıvermiştir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sniper223

geçen gün otomatik vitesli arabamda arkadaş 40 km hız ile giderken r ye aldı araç stop etti fren yaptık.kontağı çevirince araç çalıştı ve şu anda yürürde sorun yok.ileride problem çıkablir mi?

Şimdiki yeni sistemleri bilmiyorum ama ben BMW 5.20İ kullanırken hareket halinde vitesi R pozisyonuna aldım yanlışlıkla. Bir anda heyecanlandım. Eyvah dedim ama galiba araba farketmedi durumu. Hızında hiç bir değişme olmadan yoluna devam etti. Hareket halinde iken vitesi tekrar D1 pozisyonuna getirdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Onurcan91

O arkadasa helal olsun..Bu arada araba neydi hocam??

O arabaya helal olsun.. Bu arada arkadaş neydi hocam.

Şeklinde de olabilirdi mesajınız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeLPhinuSs -- 28 Mayıs 2012; 0:33:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeLPhinuSs

quote:

Orijinalden alıntı: Onurcan91

O arkadasa helal olsun..Bu arada araba neydi hocam??

O arabaya helal olsun.. Bu arada arkadaş neydi hocam.

Şeklinde de olabilirdi mesajınız...

Aynen hocam..cuk oturdu

• quote:

Orijinalden alıntı: OnurD7

Hareket halindeyken vites geçmez. Frene basmak gerekir. İleride sorun çıkarabilir bi baktırın bence.

Tamponun altındaki karlıktır kaldırıma falan yakın park edince ilk o sürter bir nevi uyarıcı gibidir tamponu vurmamak için. Arabaya sürtmüyorsa araca zarar vermez.

Geçmez ama dişlileri fena yediriyor,bende park yerinde vites boşta araç geriye hafif hafif kayarken,4-5 km hızım,geri vitese atayım dedim.Bir anda garçç diye bir ses geldi,Allah'tan bişey olmadı,durup tekrar geçirdim
  • geçer mi geçmez mi?bu konuda etkili ve yetkili bir kişiden teknik bir açıklama duymak isterim.takipteyim.
  • önce arkadaşı sonra şanzımanı değiştirin bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: RoLaN

geçer mi geçmez mi?bu konuda etkili ve yetkili bir kişiden teknik bir açıklama duymak isterim.takipteyim.

Bence pekala hareket halinde iken R'ye geçer. En azından ben geçirdim. Hiç bir ses çıkmadığı gibi harekette de bir kesinti yaşanmadı. Yalnız şunu söyliyim. Burda yarı otomatik olanlardan bahsetmiyorum. Tam otomatik olanlardan bahsediyorum. Sürücü kursunda motor hocası tam otomatik vitesin çalışma prensibini anlatmıştı. Hemen hemen tamamı aklımda.

Motordan tekerlere hareketin mekanik olarak iletilmediğini, şanzımandan gelen yaprak yay biçimindeki bir pervanenin içi yağ dolu kapalı bir havuza girdiğini, yine tekerleklerden gelen başka bir pervanenin de yine bu yağ havuzuna geldiğini, iki pervanenin hiç bir şekilde birbirine değmediğini, aralarında milim ile ifade edilen bir açıklık bulunduğunu söyledi. gaza basıldığı zaman motordan gelen mil şanzımanı harekete geçiriyormuş. Şanzımanın döndürdüğü pervane yağı döndürmeye başlıyormuş. yağ da tekerlere giden pervaneyi döndürüyormuş.

Bahsettiğim BMW 1994 modeldi sanırım. 5.20İ

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.