Şimdi Ara

Otomatik / Yarı Otomatik Şanzımanda Patinaj ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
17.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ya yusuf içine edersin arabanın öyle benim mesaj kaynadı galiba frene bas ama sonuna kdr diil dip gaz yap 325 bu boru diil kazicak asfaltı işi ne
  • Ozdamar,ben şahsen şu an yapmayı düşündüğün şeyleri hiç tavsiye etmiyorum.Adım adım otomatik şanzımanın iptal oluşunu ve inişini görmüş biri olarak söylüyorum ki,otm. şanzıman şakaya gelmiyor.
    Evvela N konumunda gaz verip birden D'ye veyahut manuel vitese takarsan bilumum dişli sağlam bir aşınır.
    İkincisi tork konvertörü diye bir olay vardır otomatik araçlarda.Manuel ile otomatik arasındaki güç kaybının sağlayıcısı olan bu mekanizma,rölantide oluşan güç ile içindeki sıvıları hareket ettirir ve aynı haldex vb. awd sistemlerindeki gibi akışkanlar vasıtasıyla otomatik araçlarda o gaza basılmadığında yavaşça ilerleme mevzusunu meydana getirir.
    Sen şimdi gaza yüklenip aracı herhangi bir vitese taktığında öncelikle tork konvertörüne binen yük kat be kat artacak,aracın önden çekişli olduğu için torque steer denilen,düz bir çizgi üzerinde gidememe durumu oluşabilecek,buna bağlı olarak direksiyon miline iletilen anormal titreşim aşınmalara neden olabilecek.Vs vs vs.
    Hem aracınla patinaj çekip hem de zarar gelmesin istiyorsan sana önerim,aracın pislenecek ama,hem batmayacağın hem de lastiklerin o kadar çabuk tutunamayacağı bir alan bulup orada gönlünce eğlenmen yönündedir.En azından lastiklerden yürüyüş takımlarına iletilen mukavemet bayağı bir düşer ve zarar da o kadar az olur.Örnek videolar;
    http://www.youtube.com/watch?v=oQtPInGzBKU
    http://www.youtube.com/watch?v=vJXaYCFjZ20
    Şahsen bu videodaki zemin son cümleme harfiyen uyuyordu.Galloper'ın arazisi bozuk olmasına rağmen+geniş tabanlı asfalt lastiği olmasına rağmen patinaj da yaptı kalmadı da.Arkadan itişle drift yapmanın zevkini yaşadım haliyle.Diğer iki Fiesta'da sana anlattığım yöntemin pratiğini yaptılar.Fakat önden çekişli bir araba ile ancak o kadar oluyor malesef.Bir de beyaz Fiesta'da kar lastiği olduğunu düşünürsek.Kanalları belli oluyordu bıraktığımızda bile.Galloper'ın lastikleri ise uçak lastiği gibiydi aynı,dümdüz.

• @ RqJnr

Sağol yorum ve bilgiler için. Yok Gidip hemen deniyecek değilim zaten öncelikle bi bilgi toplama , araştırma safhasındayım uygulama sonra. Videolarıda izliyeceğim hemen ..

@ berk

Dip ne demek bu arada.. ??
  • Bırakın burayı da aktemur gelmiş
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ozdamar

@ RqJnr

Sağol yorum ve bilgiler için. Yok Gidip hemen deniyecek değilim zaten öncelikle bi bilgi toplama , araştırma safhasındayım uygulama sonra. Videolarıda izliyeceğim hemen ..

@ berk

Sonuna kadar gaza basınca dip gaz oluyo işte otomatiklerde daha düşük vitesle kalkıyo dip gazda çok iyi fırlıyo
  • quote:

Orjinalden alıntı: K@lken

quote:

@ RqJnr

@ berk

Sonuna kadar gaza basınca dip gaz oluyo işte otomatiklerde daha düşük vitesle kalkıyo dip gazda çok iyi fırlıyo

Köklemek yani ..

Şimdi Kafam Karıştı hangi yöntemi uygulayayım. Asfalt.

Ayrıca Lastik.

Otomatik / Yarı Otomatik Şanzımanda Patinaj ?

• rqjnr galloper gerçekten çok tatlı yanlıyomuş be fiestalar da çok komik yanlız. Ufacık tekerleklerle neler yapıyorlar

Ben de böyle bir yer bulup acilen üzerimdeki yanlama hevesimi atmak istiyorum
  • fren gaz. 2. yöntemi denemeden önce borusanı ara 3.25 şanzıman ne kadar diye sor
  • quote:

Orjinalden alıntı: joushkun

rqjnr galloper gerçekten çok tatlı yanlıyomuş be fiestalar da çok komik yanlız. Ufacık tekerleklerle neler yapıyorlar

Coşkun sen önce yat da yarın kalkamayacan .

Yanlama değilde Patinaj hevesim var. Eskide olsa Heves Hevestir.

Eskiden yanlama falan yoktu.

• quote:

Orjinalden alıntı: joushkun

rqjnr galloper gerçekten çok tatlı yanlıyomuş be fiestalar da çok komik yanlız. Ufacık tekerleklerle neler yapıyorlar

@Çoşkun
    Aman çoşkun toprak bi yerde yanla yoksa biset debriyaj gider biz arkadaşın astrada balataları yakmıştık sonuç 300 kaat girdi adama

http://www.youtube.com/watch?v=0Z7mWxK-RUE

@Yusuf
    Abi ben C200le sürekli fren dip gaz patinaj atıyorum daha bişi yok ama otomatik araçta N de gaza yüklendikten sora D ye atmak dişlilerin içine eder aman dikkat

• Senin yaptığın fren > dip gaz olayı ?

Frene ( Tamamen mi Yarımmı ? ) basılı tutarken diğer ayakla Devir kaça gelene kadar gazı köklüyosun ayrıca devir kaçta çekiyosun freni ve tekrar basıyosun kısacası bi özet geçebilirsen .

Sağol
  • Bak önce frene bas sonuna kadar araba dursun tabi ilk deneme için önün boş olsn sonra hafif çek frenden ama çok az araba kayar gibi olurken gazı kökle 4000-5000 arası senin araba için 4000 daha mantıklı olur araab pati atmaya başlar sonra frenden çekip dip gaz devam et pati atıp fırlicak araba boş bi yerde dene bi kaç kere bunu zati alışıcaksın kolaymış diyceksin
  • Sağol Berk.

Öyleyse.

Alana Gidiyoruz >> Frene Basıyoruz ( Tamamen ) >> Aynı Şekilde Diğer Ayakla Gazı Dip ( Köklemek ) liyoruz. >> Patinaj Çekmeye Başlayınca Freni Bırakarak Gazlamaya Devam ediyoruz.

Bu mudur ..

• quote:

Sağol Berk.

Öyleyse.

Alana Gidiyoruz >> Frene Basıyoruz ( Tamamen ) >> Aynı Şekilde Diğer Ayakla Gazı Dip ( Köklemek ) liyoruz. >> Patinaj Çekmeye Başlayınca Freni Bırakarak Gazlamaya Devam ediyoruz.

Bu mudur ..

Aynen böyle ama gazı vermeden frenden hafif çekiyosun yoksa akslara çok yüklenirsin bide senin araba 192 hp fazla güçlü
  • 3.25 kullanıyorsun, ve aracın çekişi önden diyorsun :). Bmw sana fazla gelmiş kardeş, tez zamanda değiştir
  • Kickdown yapınca asfaltta ağlatması gerekir

Bizim rahmetli A6 1.8t ile çatır çatır patiyi koyuyordum.

A6 1.9tdi ile cayır cayır patinaj atıyorum. Torktanmıdır nedir

Senin aracı düşünemiyorum bile
  • quote:

Orjinalden alıntı: Launcher

3.25 kullanıyorsun, ve aracın çekişi önden diyorsun :). Bmw sana fazla gelmiş kardeş, tez zamanda değiştir

Adamakıllı yorumlar yapalım üslubumuza dikkat edelim. Burası kahvehane değil. Araba fazla geliyorsa bana geliyor sana olan nedir bu kadar dokundu anlamadım.

@ okanttnc

sağolasın teşekkür ederim. Bakacağız artık
  • o dediğin otomatik viteste olmaz düzde araba normalde 1 de kalkar ya san 3 e atınca araba pati çeker
  • yusuf kullanıcısına yanıt
    merhaba yusuf dediğin doğrudur
    aynen böyle patinaj çekilir ama benim araba önden çekişli (peugout 207) ben bu arabada nasıl patinaj çekicem bi yardımcı olurmusun?
  • Gaza anidn kökle zaten o yapar yanlamak istiyosan gaza kökle direksiyonu çevir tabi arkadan çekişli ise 3 pedal icin de gaza be frene ayni anda bass

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.