Şimdi Ara

Otomobil Bebek/Çocuk Koltukları [İlk Sayfa Güncel] (13.03.2017) (299. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.209
Cevap
269
Favori
620.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 297298299300301
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oğlum benim herşeyim önce güvenlik ve sağlıklı bir gelişim diyorsan sırasıyla 0-13 > 9-18 > 15>36 kullanmalısın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, hepsiburada'dan besafe izi modular I size almak istiyorum. Besafe bu koltuk için 7 yıl sağlıklı kullanım süresi tavsiye ediyor. Ürün 2016'da piyasaya çıkmış. 2016 başında üretilen bir seri denk gelse 20 ay anca kullanılabilecek. Şu anda satılan ürünlerin üretim tarihini HB'ye sordum. 3 gün araştırdılar sonra da cevaplayamadılar. Fiyatın indirimli olması stoğa giriş tarihinin eski olduğuna ilişkin fikir veriyor. Büyük ve ağır olduğu için iade ile de uğraşmak istemiyorum.

Ürünü HB'den satın alan varsa üretim tarihine bakıp söyleyebilirse sevinirim. Büyük ihtimalle aynı partidendir. Üretim tarihini nereden bakılacağını linkten görebilirsiniz:https://www.facebook.com/Besafe/posts/besafetip-to-find-out-how-old-your-besafe-car-seat-is-check-the-date-in-the-oran/10155467598225740/ Teşekkürler.

• akılfikir A kullanıcısına yanıt

Üretim tarihinden itibaren 7 yıl mı yoksa "kullanım süresi" 7 yıl mı? Bu ayrımı yapmak lazım önce.

• quote:

Orijinalden alıntı: MegaWolt38

Üretim tarihinden itibaren 7 yıl mı yoksa "kullanım süresi" 7 yıl mı? Bu ayrımı yapmak lazım önce.

Çocuk koltuklarının son kullanma tarihi var mı sorusuna cevap aradım. Koltukların - motorsporlarındaki ekipman homologasyonu sistemi benzeri-koruma performansını belli bir süre ilk günkü gibi koruyabileceği daha sonra çeşitli faktörler neticesinde kullanılan materyallerin bozulmaya başlaması sonucu dayanımlarının azalacağı sonucuna ulaştım. Üretim tarihinden itibaren her üreticinin farklı sürelerle kullanım tavsiyesi var. Bu tavsiye "expiration date" olarak geçiyor. Yani aslında bir nevi son kullanma tarihi gibi değerlendirilebilir. "Best before" değil.

Kullanma süresi üreticilere ve modellere göre değişkenlik gösteriyor. https://tc.canada.ca/en/road-transportation/motor-vehicle-safety/children-s-car-seats-booster-seats-how-long-are-they-safe linkte çeşitli üreticilere göre örnekleri görebiliriz.

Koltuk alacaklara tavsiyem alacakları koltuğun kullanma kılavuzunu indirip belirtilen kullanım ömrünü öğrenip satın alma aşamasında üretim tarihini sorgulamaları yönünde olacaktır.

https://www.washingtonpost.com/cars/yes-car-seats-expire-and-heres-why/2017/02/23/608ce07c-fa05-11e6-aa1e-5f735ee31334_story.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akılfikir -- 21 Mayıs 2021; 14:40:32 >

• akılfikir A kullanıcısına yanıt

Çürüyüp zayıflayacak bir malzeme içermediği için bana göre gereksiz bir durum. 15 yıldır sapasağlam kullanılan oto koltuğu var. Gillette mach 3 te de mavi şerit bitince değiştirin yazıyor, o şeridin kalkması 2 traş, ancak 1 yıl bile aynı keskinlikte kesebiliyor. O nedenle bence farklı açıdan bakıyorsunuz siz, o kadar takılmayın.

• Merhaba, bebek fırsatları bölümüne yazmıştım buraya da yazayım ihtiyacı olan varsa belki işine yarar. Bir süredir çocuk koltuğu araştırıyordum. ADAC testlerinde yüksek güvenlik skoru olan BeSafe modelleri Hepsiburada'da(HB) satıcısı HB olan ürünlerde sepette ekstra %20 indirimli satılıyor. ADAC'da en yüksek güvenlik skorunu alan IZI Twist'in ikizi IZI Turn 3695 liraya düşüyor ki çok çok iyi bir fiyat. Peşine 9 taksit de yapılıyor. Almanya fiyatının 650 Euro olduğunu, AB genelinde ortalama 700 euro'lara satıldığını ve güncel kurları düşünürseniz harika bir fırsat gibi duruyor.

Makul fiyatlı ürünlerden ise BeSafe IZI Modular 1999 liralık bazası dahil fiyatıyla çok alınabilir model. Bu model tercih edilecekse üretim tarihini sorgulamak gerekiyor. Ürün 2016'da çıkan bir model daha sonra üst modeli çıktığından üretimi 16-17 gibi gelir büyük ihtimalle. Ortalama 7 yıl kullanılması tavsiye edildiği için kullanım süresi sınırlı olabilir. Alınıp üretim tarihine bakılıp duruma göre iade edilebilir. Bilgilendirmek istedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: akılfikir

Merhaba, hepsiburada'dan besafe izi modular I size almak istiyorum. Besafe bu koltuk için 7 yıl sağlıklı kullanım süresi tavsiye ediyor. Ürün 2016'da piyasaya çıkmış. 2016 başında üretilen bir seri denk gelse 20 ay anca kullanılabilecek. Şu anda satılan ürünlerin üretim tarihini HB'ye sordum. 3 gün araştırdılar sonra da cevaplayamadılar. Fiyatın indirimli olması stoğa giriş tarihinin eski olduğuna ilişkin fikir veriyor. Büyük ve ağır olduğu için iade ile de uğraşmak istemiyorum.

Ürünü HB'den satın alan varsa üretim tarihine bakıp söyleyebilirse sevinirim. Büyük ihtimalle aynı partidendir. Üretim tarihini nereden bakılacağını linkten görebilirsiniz:https://www.facebook.com/Besafe/posts/besafetip-to-find-out-how-old-your-besafe-car-seat-is-check-the-date-in-the-oran/10155467598225740/ Teşekkürler.

Ürünü aldınız mı hocam? Üretim yılı nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: MrC61

Ürünü aldınız mı hocam? Üretim yılı nedir?

Alıntıları Göster

Merhaba, ben diğer modeli aldım. Izi modular'ın üretim tarihini forumdan bir üyeye sormuştum. Sağolsun cevapladı. Hepsiburada'dan almış , 2019 üretim tarihli gelmiş. Izi modular için de soru işareti kalmamış oldu. 2000 liraya alınabilecek en iyi koltuklardan birisi.

• Merhabalar; ebeveyn kontrollü bebek bisikleti için tercihinz ne olmuştu? Arayış içindeyim de kafam karıştı pandalardan mı alsak yoksa kraft kanz gallieo gibi markalara mı yönelsek

• Beyler acil bilginize ihtiyacım var. Pazar günü 7 aylık bebeğimzle ilk defa uzun yola gideceğiz. Ye bir oto koltuğu almak istiyorum.

İki model arasında kaldım.

Besafe Izi Comfort X3

Besafe Izi Turn I-Size

İkisi arasında çok fiyat farkı var ama benm için önemli olan çocuğun daha rahat pozisyon da gitmesi. Şu an maxicosa nın bir modeli var. Ama yatık pozisyonda dahi dik duruyor. Bana daha çok yatacak bir model lazım ki çocuk uykusu gelince başı düşmeden uyuyabilsin. Bir de biraz yüksek olursa yolu izler. Meraklı biraz kerata.

• merhaba,

bu koltuğu kullanan yada hakkkında fikir verebiliecek olan var mı aranızda kaliteli ve şık duruyor almayı düşünüyorum yada alternatif önerisi olan varsa değerlendirmek isterim

(aracım ford fiesta 360 derece dönebilen istiyorum ama kararsız kaldım çocuk 1 yaşında herzaman da uzun seyahat etmiyeceğim döner koltuk alma arasında çok gidip geliyorum zorlanırmıyım diye indirip bindirirken)

CASUAL Goldfix Plus i-Size 76-150 cm Isofixli Oto Koltuğu

https://www.casual.com.tr/goldfix-plus-i-size-76-150-cm-isofixli-oto-koltugu

• quote:

Orijinalden alıntı: carlitoss

Beyler acil bilginize ihtiyacım var. Pazar günü 7 aylık bebeğimzle ilk defa uzun yola gideceğiz. Ye bir oto koltuğu almak istiyorum.

İki model arasında kaldım.

Besafe Izi Comfort X3

Besafe Izi Turn I-Size

İkisi arasında çok fiyat farkı var ama benm için önemli olan çocuğun daha rahat pozisyon da gitmesi. Şu an maxicosa nın bir modeli var. Ama yatık pozisyonda dahi dik duruyor. Bana daha çok yatacak bir model lazım ki çocuk uykusu gelince başı düşmeden uyuyabilsin. Bir de biraz yüksek olursa yolu izler. Meraklı biraz kerata.

Benzer kararsızlıktayım, ne yaptınız? Birde Izi Comfort da isofix e gerek var mı?

• sarpuli kullanıcısına yanıt

Çocuk kaç aylık?

• quote:

Çocuk kaç aylık?

17 Aylık...

O zaman izi comfort öneririm. İsofixli ya da isofixsiz model var onu siz seçersiniz zaten.

Benm çocuk 7 aylık olduğu için geriye bakması lazım diyerek Besafe Izi Turn I-Size aldım. Yatışı, çevirmesi vs güzel. Ama daha büyük olup oturabilecek kıvama gelse comfort alırdım fiyat farkından dolayı. Yalnız comfort un 9-18 olanı arkaya dönmüyor. Sadece öne bakıyor onu unutmayın.

• quote:

O zaman izi comfort öneririm. İsofixli ya da isofixsiz model var onu siz seçersiniz zaten.

Benm çocuk 7 aylık olduğu için geriye bakması lazım diyerek Besafe Izi Turn I-Size aldım. Yatışı, çevirmesi vs güzel. Ama daha büyük olup oturabilecek kıvama gelse comfort alırdım fiyat farkından dolayı. Yalnız comfort un 9-18 olanı arkaya dönmüyor. Sadece öne bakıyor onu unutmayın.

Hocam ön bakarak bile oturmuyor arkaya dönük imkansız :) İsofix olsun olmasına karar veremedim daha doğrusu sadece isofix için +1000 verilr mi ?

Vallahi bundaki kemer bağlama mekanizması iyi görünüyor. 5 noktalı alttan sarmalı. Direkt o alınalbilir bütçe darsa.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar 15-36 kilo Isofixli Adac testli en uygun fiyatlı koltuklar neler şuan?

• emurat E kullanıcısına yanıt

Bütçenizi tam olarak bilemiyorum ama besafe izi flex amazon.com.tr de 2150tl. Birkaç ay öncesine kadar 2500 civarı idi fiyatları. Son dönemdeki kuru değişimlerini de hesaplarsak bence güzel fiyat.

• escanor_ kullanıcısına yanıt

Hocam daha uygun modeller var mı? 1000 TL civarı düşünüyorum yaklaşık

• 
Sayfa: önceki 297298299300301
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.