Şimdi Ara

Otomobil Dolandırıcılığı Hk. [ÇÖZÜLDÜ] (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
431
Cevap
6
Favori
46.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kaya46

geçmiş olsun arkadaşım

T.T.K.ve G.İ.B.de 5.000 TL. üzeri alış-verişlerde ödemenin banka kanalından yapılması zorunlu
    diye biliyorum.istersen bu maddeyi bir uzmana sor (avkat-maliyeci) çünkü bu senin paranı almadığına dair en büyük tutanağın olurki karşılığında seninde icraya verme ve gecikme bedeli alma hakkın doğar.yani avcı av olur.
    umarım verdiğim bilgi işine yarar ;)

213 sayılı Vergi Usul Kanunu'nun 148, 149 ve Mükerrer 257' nci maddelerinin verdiği yetkiye dayanılarak, 350 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile bilanço esasına göre defter tutan mükelleflerin belirli bir haddi aşan mal ve hizmet alımlarını "Mal ve Hizmet Alımlarına İlişkin Bildirim Formu (Form Ba)" ile; mal ve hizmet satışlarını ise "Mal ve Hizmet Satışlarına İlişkin Bildirim Formu (Form Bs)" ile bildirmeleri hususunda yükümlülük getirilmiştir. Mal alış ve satış bildirimlerinde yasa dışı yolları sahte fatura ve diğer usulsüzlükleri engellemek amacıyla başlatılan bir uygulamadır. Ticari boyutu olmayan işlemlerde geçerli değildir. Devletin mükellefleri sorumlu kıldığı hukuki yaptırımdır.

Bankanın şart olması aracını satan satıcı lehinedir.Sahte paraya,gasp ve hırsızlık gibi risklere karşı banka iyi çözüm yoludur ama mecburi değildir.

• quote:

Orijinalden alıntı: levent14

Malum şahız bolu il özel idarede çalışıyor bilgi doğru arkadaşlar...

nerden biliyorsunuz,dolandırıcı devlet memurumuymuş,bu arada sizin olay ne durumda?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet0761

quote:

Orijinalden alıntı: levent14

Malum şahız il özel idarede çalışıyor bilgi doğru arkadaşlar...

nerden biliyorsunuz,dolandırıcı devlet memurumuymuş,bu arada sizin olay ne durumda?

Bizim olayda kişiler yakalandı araçlar halen yok,,,sordurttum öyle biri idarede görevli..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi levent14 -- 10 Eylül 2011; 17:40:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasin90

quote:

Orijinalden alıntı: amanhem

abi sen aracı satacağın kişiyi bankaya getir, parayı bankada hesabına geçirerek yapacağını söyle, satış işlemini de öyle yap diye uyarmışımdır

ben alıcıyım diyelim

misal bankaya gittik parayı adamın hesabına yatırdım ve adam aracı mülkü devretmeden kactı gitti, bu seferde alıcı için tehlike olusturmaz mı?

havale makbuzuna ayrıntı yazmak en güvenli iş örnrğin 06 ....212 plakalı aracın tarafıma satış bedeli diye not düşürtün mahkemede delil olarak geçerlidir
  • arkadaşlar adamın irtibat kurduğu arkadaşım o şahsın haftaya geleceğini söylüyor. bakalım geldiğinde durum ne olacak...
  • Krdşm kusura bakma ama siz böyle pasif davranırsanız sonuç elde edemezsiniz.Adama dişinizi göstermiyorsunuz adamda yanınıza rahat rahat gelip gidiyor böyle davamı oLur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brujeria35

Krdşm kusura bakma ama siz böyle pasif davranırsanız sonuç elde edemezsiniz.Adama dişinizi göstermiyorsunuz adamda yanınıza rahat rahat gelip gidiyor böyle davamı oLur.

gelen giden yok be arkadaşım lafta hepsi. ben geleceklerine zaten inanmıyorum ne gelmesi allahını seversen... öyle dediler diye söyledim. kimsenin geldiği gittiği yok gelecekleri de yok traş...
  • kardeş bu olay hani şehirde oldu bide aracın plakası ne
  • geçmiş olsun.
  • moralini bozma ama o arabanın ustune kredı cekıp hıpotek ettırebılır sonra banka hacız fılan olayları olabılır okuyunca ılk aklıma gelen bu oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: egzersayz

quote:

Orijinalden alıntı: Brujeria35

Krdşm kusura bakma ama siz böyle pasif davranırsanız sonuç elde edemezsiniz.Adama dişinizi göstermiyorsunuz adamda yanınıza rahat rahat gelip gidiyor böyle davamı oLur.

gelen giden yok be arkadaşım lafta hepsi. ben geleceklerine zaten inanmıyorum ne gelmesi allahını seversen... öyle dediler diye söyledim. kimsenin geldiği gittiği yok gelecekleri de yok traş...

İlk senet muhabbeti için geldiğinde bırakmayacaktın ayrıca şehirleri paylaşırmısın elimizden gelen birşey olur belki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: direc-t06

moralini bozma ama o arabanın ustune kredı cekıp hıpotek ettırebılır sonra banka hacız fılan olayları olabılır okuyunca ılk aklıma gelen bu oldu

Rehinli Yasar haciz yazmaz sistemde
  • geçmiş olsun hocam. ALLAH yardımcın olsun.
  • yıllar önce öğretmenliğe ilk başladığım yıllardı karadenizin küçük bir ilçesinde başıma buna benzer bir olay gelmişti. şöyleki; galeriden bir şahin bengendim ordaki yerli halktan olan memurumuzla gittik protokol yaptık parayı verdim arabayı aldım devir masraflarına param yetişmediği için devrini 6 ay sonra almak üzere anlaştık hatta galerici "devir için boşuna masraf etme devri benim akrabamın üzerine sağlam belki o zamana kadar satmak istersin" demişti kücük bir ilce ve tanınan birisi olduğu için güvendim tabi aradan 6-7 ay geçti yaz tatiline çıkmadan galeriye gittim galeri kapalı araştırdım adam almanyaya gitmiş (kaçmış) aracın ruhsat sahibini buldum o da şehir merkezinde başka bir galerici neyse ulaştım adama böyle böyle anlatım durumu adam demezmi o arabanın borcu daha ödenmedi diye başımdan aşağı kaynar sular döküldü sanki neyse uzatmıyayım olayı şöyle çözdüm adama şöyle dedim benim tayinim çıktı gidiyorum arabayı istanbulda ucuz fiyattan satarım artık soygunamı karışır sucamı karışır siz uğraşırsınız deyince ertesi gün devrini verdi.

• Adam boludan bursaya geldi boluda bursa ve ilçelerinde bi çok iş yapmış bunları öğrendik tek dolandırdığı biz değiliz yani şuanda da siirte
  • Bugün Noter de şirket ile ilgili bir işlem yapmak için sıra bekliyordum.

Benim gibi sıra bekleyen ve araç alıcı ve satıcısı olan 3 kişi daha vardı.

Önce kimlikleri ve evrakları görevliye teslim ettiler sonra alıcı parayı sayarak satıcıya teslim etti.

Satıcı parayı saydıktan sonra tamamını hanımının çantasına koydular ve aracın anahtarlarını alıcıya teslim ettiler.

Noter görevlisi kendilerini çağırdı, kalkıp yanına gittiler ve bayan kendilerine; ''Aracın vergi borcu var satışı gerçekleştiremeyiz.'' dedi.

O an alıcıyı görmenizi isterdim.

Hemen paraların bulunduğu bayanı ablukaya alarak paraları ver, paraları demeye başladı.

Kadında; ''tamam veriyoruz bir dakika.'' dedi ve paraları alıcıya geri verdi.

Sonrada Noter den çıktılar.

O arada sıram gelip beni çağırdıklarında aklıma bu konu geldi ve Notere; ''Siz satışı yaparken kişilere parayı aldınmı diye soruyormusunuz?'' dedim.

Görevli bayan ise; ''Biz her işlemde soruyoruz sormasınada halkımızın büyük bölümü bilinçsiz ve aracın anahtarının kendilerinde olmasını araca sahip olmak olarak algıladıklarından sorduğumuz sorulara he hü hallederiz bişi olmaz tmm vs. diye cevap veriyorlar hatta geçiştirerek cevap verenlere soruyu 2. kez sorduğumuzda sen işine bak söyledik ya vs. diye bizi azarlayanlar dahi çıkabiliyor.'' dedi.

Bende bu millete müstahak dedim ne diyeyim ..

Not: Konu sahibi kardeş sen yanlış anlama sakın ..

• s.a egzersayz sizi dolandıran adamın adı ne acaba yazabilrimisin belki bizde bişeyler bulabiliriz adam hakkında
  • quote:

Orijinalden alıntı: egzersayz

arkadaşlar adamın irtibat kurduğu arkadaşım o şahsın haftaya geleceğini söylüyor. bakalım geldiğinde durum ne olacak...

adam daha öncede seni oyaladı.gelicem halledicem vs dedi zaman kazandı bu arada da kendi hesabınca aracına rehin koydurdu.yarın birgün bu it sizinle muhatap bile olmayacak.sattığı 3. kişi sizinle muhatap olacak.veya bu soysuzdan alacağına karşı onun adına görünen sizin araca rehin koyduranlarla muhatap olacaksınız.onlarda seni dinlemezler bile.bu dakikadan sonra yapacakların belli:

-ya aracı parça parça satacaksın.aracıda adama verdiğini söyleyeceksin.madem karşıdaki hukukun etrafından dolaşıyor sende dolaşmalısın.

-ya oto işi yapan şebekelere vereceksin onlar parçalayacak.yine arabayı alıcıya verdiğini söylersin.almamışsa ispatlasın.

-ya araçtan sökebildiğin kadar airbag,immobilizer,müzik sistemi,teyp,kolon,abs beyni,aracın beyni gibi parçaları alacak,sağlam parçaları bozuklarla değiştireceksin ki zararını azaltabilesin.sen adama xxxxx motor nolu,yyyy şase nolu araç sattın kanun arabada kaç airbag var,arabanın ne kadar arızası var buna bakmaz.biz böyle anlaştık dersin,alıcı biliyordu araçtaki noksanlıkları.bu halde aracı teslim edersin kanun karşısında boynun kıldan ince ise.

-yada aracı çok emin bir yerde saklayıp bu haysiyetsizin daha önce dolandırdıkları ile beraber hukiki mücadele vereceksiniz.

madem adam çok kişiyi dolandırmış ismini ve çalıştığı kurumu pekala paylaşabilirsin.googlede ismi aratılınca buradaki konuyu gören insanlar bunun ne mal olduğunu görürler.kendini garantiye almak istiyorsan başka bir nikle internet cafeden yazabilirsin.

• Geçmiş olsun. İnsanlık hali bazen böyle boş bulunabiliyoruz. Bende yıllar önce bir abimizden bora almıştım. Abimizde benden aldığı para ile citröen almıştı. Noterde işlemden önce ben parayı abimize o da citroenın sahibine vermişti. Noterde sıra beklerken bir baktım ikiside yoklar. Ben nasıl yusuf yusuf oldum anlatamam. Meğer abimiz citroenle bir tur atmışlar, be mübarek adam parayı adama verdin daha ne inceliyorsun. 5 dk bi ömür gibi geçti. Allahdan herkes helal süt emdiği için bir sorun olmadan alışverişi tamamladık.
    Para transferlerinde bankayı kullanmak en iyisi.
  • kesinlikle banka en iyisi, noterde o anda o kadar nakit parayı nasıl sayacaksın. hadi saydın içerisinde sahte çıkma olasılığı da çok yüksek,
    bankadan para transferi olursa en temizi, satarken hesapta parayı gördükten sonra mutlaka satışı vermek lazım. bir de banka hesap hareketlerinde de para görülüyor, ihtilaf bir durum olursa alıcı da itiraz ederken banka hesabını gösterebilir parayı aldıgına dair.

ama elden almamak lazım, bir de insanın yanında mutlaka daha önce bu tarz alış-verişi yapmış tecrübeli birisi olsa daha iyi olur.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.