Şimdi Ara

Otomobil Dolandırıcılığı Hk. [ÇÖZÜLDÜ] (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
431
Cevap
6
Favori
46.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forum ahalisi olarak bir tane gerçekci çözüm bulamadık. Ben olsam onu rezil ederdim devlet memuruymuş çalıştığı kurumu ayağa kaldırırdım.Kolay mı öyle hem devlet dairesinde çalışıp 3 kağıtçılık yaparak suçsuz günahsız insanların emeklerini çalmak. Soruşturma öyle bir yere gelmeli ki ekmeğinden olsun.Benim malıma, ekmeğime göz diken daha beter olsun.Devletin böyle eğitimsiz,düzenbaz,hırsız,tefeci memurlara ihtiyacı yok. Gerçek yüzünü gösterebileceğimiz bir çözüm yolu olsa.
  • Devlet memuru olduğuna emin misiniz ? Daha çok dolandırıcı bir tipe benziyor. Yakın bir polis varsa ismi cismi vardır sizde araştırtın belki başka vukuatları da vardır. Böyle adamlar dünyayı dolandırıyor kimsenin birbirinden haberi bile olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: egzersayz

adamın ismi tc nosu falan var sorgulattık son çalıştığı yeri de biliyoruz resmi bir kurumda devlet memuru. devlette sırtını yaslayıp böyle dolandırıcılığa neden girer bu insanlar? helal yemek varken neden ellerini harama uzatırlar?

Sn geoxid
    Amacım devlet memurlarını asla kötülemek değil.İyileri de vardır muhakkak ama çoğusu çıkarları için çalışmakta. Neyse konumuz da bu değil zaten ortada haksızlık ve çözüm bekleyen iyi niyetli arkadaşımızın sorunu var.

Sn,egzersayz

Telefon kayıtlarından bir şey çıkmaz mı? Bir tanıdığınız varmış bu adamın kim olduğunu iyice bir araştırın.Ailesine çalışma arkadaşlarına bu yaptığı usülsüzlükle ilgili bilgi verin. Arabanın ona yar olmayacağı konusunda kararlı ve kesin konuşarak bu durumdan vazgeçirin.
    Beynim durdu daha da aklıma bir şey gelmiyor.

• quote:

şahıs beni yakın tanıyan biriyle irtibat kurmuş durumu anlatmış paramı verdim arabamı vermiyorlar demiş.
    Bu kadarda yüzsüz , allah yardım etsin
  • arkadaşlar o adamın da geleceğini sanmıyorum açıkçası onun yerine başkasını yollıcak karşıma onun adına konuşan biri çıkacak ben öyle düşünüyorum. kendisini riske etmez yani...
  • hocam aklıma birşey geldi fakat ne kadar faydalı olur bilemem...şu dolandırıcı ile konuşcağın zaman ses kaydı için savcıdan izin alınabilinirse izin alıp konuşma sırasında itiraf ettirip kaydedebilirsin ... yada senin bir tanıdığın vasıtasıyla aşağıdaki yöntemle adamı dolandırmayı dene... yada adam rüşvet alabilecek pozisyonda memurlukta ise ilk adama rüşvet verecek şekilde iş yapacan daha sonra savcıyla konuşup seri numaraları kayıtlı paralarla rüşveti vercen adamın memurluğunu yakacan... rüşvet olayı olursa bence dolandırıcılık olayında senin için bir artı olur.. tabi bunların hepsini bir tanıdık vasıtasyla yapcan ki adam işi çakmasın...

yeni dolandırıcılık numarası aman dikkatli olun...

Ellerindeki kimlik bilgilerinle İcra Dairesine gidiyorlar..18.40 TL başvuru harcı yatırıyorlar..
    Sizin hakkınızda … İLAMSIZ İCRA TAKİBİ başlatıyorlar…

Borç hanesine…vicdansız vicdanlarına göre akıllarına ne gelirse yazıyorlar..
    Bu 250 TL de oluyor….2500 TL de oluyor…ya da daha fazlası…

Bir zaman sonra kapınıza postacı geliyor..ve size ÖDEME TEBLİGATINI imza karşılığı veriyor..
    Açıyorsunuz okuyorsunuz… şaşırıyorsunuz… Gönderen kişiyi tanımadığınız için…’’ Kim ki bu ‘’ diyorsunuz..
    Arkadaşlarınıza gösteriyorsunuz ve maalesef size yanlış bilgi veriyorlar..
    ‘’ Boş ver abi…yanlışlık yapmışlardır..madem ki tanımıyorsun yırt at ‘’ diyorlar…

Yırtıp atıyorsunuz kağıdı…İş bitti zannediyorsunuz ama…. İŞ DAHA YENİ BAŞLIYOR..!

İtiraz süreniz 1 hafta….O zaman zarfında hiçbir şey yapmazsanız…Borcu kabul etmiş oluyorsunuz..!!
    Ensenize biniyorlar…Ödemezseniz o suratsız haciz memuru kapıda..

Alır almaz,akıllılık yapıp itiraz edip elinize resmi bir belge alırsanız…İŞLEM HEMEN DURUYOR..

Karşı taraf..Yani sahtekarlar…size karşı ‘’ İTİRAZ İPTAL DAVASI ‘’ açmıyorlar..çünkü foyaları meydana çıkmasını ,tanınmalarını istemiyorlar Başka yeni bir kurbanın peşine düşüyorlar…resmi işlem sıfırlana kadar takip etmekte yarar var..Yani bir nevi temiz kağıdı alana kadar..

Kimlik bilgilerimiz… Yanlış kişilerin eline geçtiği zaman başımıza gelebilecek felaketlerden birisi de bu…

• Çok geçmiş olsun arkadaşım. Gelişmelerden haberdar et lütfen. Dualarım seninle emin ol.
  • quote:

şahıs beni yakın tanıyan biriyle irtibat kurmuş durumu anlatmış paramı verdim arabamı vermiyorlar demiş. şimdi o kişide beni dolandıran kişiyi görüşmek üzere çağırdığını söyledi. gelirse görüşüp konuşucaz bakalım ne olacak anlıyacağız. gelmezse savcılıktan gelecek iyi haberleri bekleyip dua edicez başka çaremiz yok :(

konuyu açan arkadaş yanlış anlamasın ama tamamen tarafsız bir gözle bir de madalyonun diğer yüzüne bakalım

aracı satın alan şahıs forumda benzer bir konu açmış olsaydı ve aynen şöyle yazmış olsaydı kime hak verecektik;

"...ikinci el otomobil alacaktım, fiyatta anlaştık, aracın parasını elden ödedim, noterde imzaları attık, yedek anahtarı aldım ama aracı yarın teslim edicem dedi, inandım/güvendim tamam dedim, ertesi gün kayıplara karıştı.. aracı teslim etmediği gibi şimdi de parayı almadık bu satış geçersiz diyor.. savcıya gitmiş, avukat tutmuş, beni suçlu gibi göstermiş.. çaresizim vs vs" şeklinde yazsaydı bu durumda kime hak verirdiniz..

kısacası, bu olayda her iki taraf da kötü niyetli olabilir, resmi anlamda paranın el değiştirip değiştirmediği belli değil.. para el değiştirdi veya değiştirmedi, satış gerçekleşmiş, en büyük koz satın alan kişide, aracı satın aldım ama teslim etmiyorlar diyerek karşı dava açsa yıllarca sürer.. bana göre aracın gerçek sahibi cidden zor durumda.. demek ki parayı görmeden imzayı atmamak lazım.. ayrıca bu gibi satışlarda paranın izlediği yolu takip etmek açısından bankaları kullanmak en mantıklısı..

• quote:

Orijinalden alıntı: antique

quote:

şahıs beni yakın tanıyan biriyle irtibat kurmuş durumu anlatmış paramı verdim arabamı vermiyorlar demiş. şimdi o kişide beni dolandıran kişiyi görüşmek üzere çağırdığını söyledi. gelirse görüşüp konuşucaz bakalım ne olacak anlıyacağız. gelmezse savcılıktan gelecek iyi haberleri bekleyip dua edicez başka çaremiz yok :(

konuyu açan arkadaş yanlış anlamasın ama tamamen tarafsız bir gözle bir de madalyonun diğer yüzüne bakalım

aracı satın alan şahıs forumda benzer bir konu açmış olsaydı ve aynen şöyle yazmış olsaydı kime hak verecektik;

"...ikinci el otomobil alacaktım, fiyatta anlaştık, aracın parasını elden ödedim, noterde imzaları attık, yedek anahtarı aldım ama aracı yarın teslim edicem dedi, inandım/güvendim tamam dedim, ertesi gün kayıplara karıştı.. aracı teslim etmediği gibi şimdi de parayı almadık bu satış geçersiz diyor.. savcıya gitmiş, avukat tutmuş, beni suçlu gibi göstermiş.. çaresizim vs vs" şeklinde yazsaydı bu durumda kime hak verirdiniz..

kısacası, bu olayda her iki taraf da kötü niyetli olabilir, resmi anlamda paranın el değiştirip değiştirmediği belli değil.. para el değiştirdi veya değiştirmedi, satış gerçekleşmiş, en büyük koz satın alan kişide, aracı satın aldım ama teslim etmiyorlar diyerek karşı dava açsa yıllarca sürer.. bana göre aracın gerçek sahibi cidden zor durumda.. demek ki parayı görmeden imzayı atmamak lazım.. ayrıca bu gibi satışlarda paranın izlediği yolu takip etmek açısından bankaları kullanmak en mantıklısı..

Karşı tarafın da böyle bir konu açması neyi değiştirir ki. Kimin haklı olduğunun kararını veren bizler değiliz ki. Bu konunun açılmasının güzel tarafı bizlerinde böyle bir talihsizlik yaşamaması için bu örneği dikkate almamızdır.

• quote:

Adam bunu demisse daha bişey cıkmaz. Adamın gözünü korkutmakta fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: antique

quote:

Acaba arabanın satışını aldıktan sonra ve parasını verdikten sonra arabayı 1 gün için olsada tanımadığı bir kişiye kim verir :) ben buna inanmazdım.

• @egzersayz

dostum eleman madem parayı verdim diyorsa sen de aracı verdim dersin. bence de olay netleşmeden hiçbir şekilde aracı açığa çıkartma ve aracın yanına da gitme.
    hukuk dahilinde olayı takip et, inşallah davanda haklı çıkacaksın. Allah korusun aksi olursa da aracı parçalattırıp tek tek satarsın.

evlilik işini de hiç dert etme, kimse parasıyla evlenmedi zaten. mutlaka eksik olacaktır. Allah mutluluk, sağlık versin tüm eksikler giderilir. sıkma canını.

gelişmeleri de burada bildir mutlaka
  • bende ilk aracımı almıştım,
    pazara satmak için çektim,

2 kişi baktım dolasıyor, oyle herhangi bir model yada para aralığındaki arabalara
    bakmıyorlar ama, daha cok satıcı yanlızmı çocuk yada yaşlılara yöneliyorlardı,

sonra benim yanıma gelip araca bir dıştan baktılar
    sonradan ilk soruları
    - ruhsat sahibi senmisin dedi ,
    evet dedim
    -ruhsat yanımdamı dedi
    evet dedi
    - bir bakayım dedi
    çıkartdım aldılar baktılar inceledirler

ikamet adresim Ankara Yenidoğan olunca
    ordamı oturuyon dediler
    evet dedim
    iyi günler dediler çekip gitdiler
    bakdım sonradan yaşlı bir ada vardı ona yapışmışlar
    daha sonradan haberlerde
    elmadağa götürülüp topraga gömülme haberleri çıkmışdı,

topici açan arkadaşa gelince bence olumlu sonuç alacaklar, Adalet kesin yerini bulacaktır.
  • Bugün baktım araç sorgulamasına hak mahrumiyeti var hacizli gözüküyor araç yani o dolandırıcı adi Allahsız haciz koydurmuş arabaya :(
  • quote:

Bugün baktım araç sorgulamasına hak mahrumiyeti var hacizli gözüküyor araç yani o dolandırıcı adi Allahsız haciz koydurmuş arabaya :(

Hocam adamın 100bin TL borcu varsa bu borcunu kapatabilmek için 5-6 adam dolandırmayı göze almıştır. Bu davanın peşini bırakmayın toprağa kan düşsede! Allah yardımcınız olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: blacksea

bende ilk aracımı almıştım,

2 kişi baktım dolasıyor, oyle herhangi bir model yada para aralığındaki arabalara

sonradan ilk soruları
    evet dedim
    -ruhsat yanımdamı dedi
    evet dedi
    - bir bakayım dedi

ordamı oturuyon dediler
    evet dedim
    daha sonradan haberlerde

topici açan arkadaşa gelince bence olumlu sonuç alacaklar, Adalet kesin yerini bulacaktır.

sen adamların sorularına neden cevap verdin ki ? ben olsam neden soruyorsun kardeş diyip ruhsatı asla vermezdim.ruhsatıma ancak polis bakabilir bence hata yapmışsın ama şükür bişey olmamış yinede

• quote:

Orijinalden alıntı: infernaltr

quote:

Bugün baktım araç sorgulamasına hak mahrumiyeti var hacizli gözüküyor araç yani o dolandırıcı adi Allahsız haciz koydurmuş arabaya :(

Hocam adamın 100bin TL borcu varsa bu borcunu kapatabilmek için 5-6 adam dolandırmayı göze almıştır. Bu davanın peşini bırakmayın toprağa kan düşsede! Allah yardımcınız olsun

haciz başka yakalanma emri başka.
    --

bu arada parçalatıp satılması taraftarıyım halen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Du Hast -- 9 Eylül 2011; 1:35:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

quote:

Orijinalden alıntı: infernaltr

quote:

haciz başka yakalanma emri başka.
    --

bu arada parçalatıp satılması taraftarıyım halen.

Haciz olunca araç artık devir yapılamaz!

Borcunun ödemeyip milleti dolandırarak kendini kurtarmaya çalışan böyle insanların Allah belalarını versin. 500bin TL borcu olan bir tanıdığım 50 kişiyi buna benzer şekilde kandırdı ama yinede borcunu kapatamadı sadece benden 20bin TL aldı. Neyse ki kaba kuvvet ve tehtitler parayı geri getirdi..

Dediğim gibi toprağa kan düşürmeden bu araç geri gelmez!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi infernaltr -- 9 Eylül 2011; 1:43:56 >

• Hukuken dolandırılan arkadaş haklı bulunmazsa, aracı parçalayıp satmak hırsızlığa girmez mi?

Yani dolandırılmak yeterince kötü iken daha berbat bir senaryo ile karşılaşabilir arkadaş.

Şerefsiz herif sorun çözülse bile bu kadar stresin bedeli ne olacak?

Daha fazla saydırırdım da...

Umarım bu sorun lehinize çözümlenir ve umarım o vatandaş dolandırıcılıktan ceza yer.

Bende arabamı satarken, alacak kişi parayı saat 10 gibi bankaya hesabıma yatırdı ve bir kaç aksaklık çıktı.Az kalsın noter kapanıyordu.Alacak kişi; "yarın sabahtan yaparız olmazsa dedi" bende yetişiriz dedim ve son dakikalarda yetiştik.

Karşılıklı güven duyguları keşke ölmese.

Aslında güvenden öte insanlık ölmese...

• quote:

Orijinalden alıntı: sharkemre

quote:

Orijinalden alıntı: blacksea

bende ilk aracımı almıştım,

sonradan ilk soruları
    evet dedim
    -ruhsat yanımdamı dedi
    evet dedi
    - bir bakayım dedi

ordamı oturuyon dediler
    evet dedim
    daha sonradan haberlerde

sen adamların sorularına neden cevap verdin ki ? ben olsam neden soruyorsun kardeş diyip ruhsatı asla vermezdim.ruhsatıma ancak polis bakabilir bence hata yapmışsın ama şükür bişey olmamış yinede

tabii ki canım, bilmediğin adama ruhsat verilir mi? gerçi o pazar yerinde kalabalıktan çekinmiş olabilirler ama sakat hareketler tabii.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.