Ben inanıyorum savcının bu işi çözeceğine size muhakkak inanmıştır.Duyguların yanına somut deliller de ekleyecektir. Aslında o savcı o şerefsizi 2 dk teke tek sorguya alabilse anında öttürür de o da kanunen yapılamıyor sanırım. Allah yardımcın olsun bilader..
Noter böyle bir şahitlik yapamaz , noter paranın alınıp alınmadığını nereden bilecek?siz hiç noterde satış yapmadınız sanırım...Satış sözleşmesinde tutarın alındığı yazar ve satan kişide bunu noterde imzalamış zaten , noter böyle bir durumda nasıl alınmadığı yönünde şahitlik yapabilir?Aracı alan kişi ben parayı dışarıdayken verdim yada bir önceki akşam zaten kendisine vermiştim derse ne olacak?...Sonuçta alındığına dair imzalarda atılmış....
Noterde satış yaptım hatta benzer bir olaydan noterin ifadesini aldırttık,belgelrde paranın alındığına dair ibare olsada noter satışı olduğu anda para alışverişi olup olmadığını görmediği ifadesinde bulunabilir noter,ben satış anında görmedim,başka zaman ne yaptılar bilmem der noter,ayrıca nterin para konusunu kişilere sorması gerekir satıcıdan onay alması gerekir savcılık noterin ifadesine gayette başvurabilir...
Noter böyle bir şahitlik yapamaz , noter paranın alınıp alınmadığını nereden bilecek?siz hiç noterde satış yapmadınız sanırım...Satış sözleşmesinde tutarın alındığı yazar ve satan kişide bunu noterde imzalamış zaten , noter böyle bir durumda nasıl alınmadığı yönünde şahitlik yapabilir?Aracı alan kişi ben parayı dışarıdayken verdim yada bir önceki akşam zaten kendisine vermiştim derse ne olacak?...Sonuçta alındığına dair imzalarda atılmış....
Noterde satış yaptım hatta benzer bir olaydan noterin ifadesini aldırttık,belgelrde paranın alındığına dair ibare olsada noter satışı olduğu anda para alışverişi olup olmadığını görmediği ifadesinde bulunabilir noter,ben satış anında görmedim,başka zaman ne yaptılar bilmem der noter,ayrıca nterin para konusunu kişilere sorması gerekir satıcıdan onay alması gerekir savcılık noterin ifadesine gayette başvurabilir...
Evet başvurur , savcılık hemde canının istediği herkesin ifadesine başvurur...."oda ben görmedim" der , alıcıya sorarlar oda "ben kahvaltı yaptıgımız kahvenin bahçesinde vermiştim kendisine" der , "bizi getiren arkadaşının arabasında vermiştim" der , " karşılıgında senet imzaladım aldı cüzdanına koydu merdivenlerde" der , derde der... Savcıda satıcıya bir bardak soğugundan erikli ısmarlar...
O kadar cok uzuldumki anlatamam o adamin kafasini gozunu nasil kirmadinda sag cikti oradan? Konuyu hep takip ediyor olucagim allah yardimcin olsun olumsuz dusunme kazanma ihtimalin kucukte olsa var..
Bu kaçıncı ve aynı yöntem. Devlet bu işi noter seviyesinde olsun, banka seviyesinde olsun daha güvenilir bir zemine oturtması lazım. Bilmeyen sen ben gibi iyi niyetliler ciddi anlamda mağdur oluyor.
geçmiş olsun. İnşallah gönlünüze sonuçlanır olay.
herhangi bir gelişme var mı?
Arkadaş satışı geri almak için dolandırıcıyla tartıştığından tarihe karıştı galiba ?
Evet başvurur , savcılık hemde canının istediği herkesin ifadesine başvurur...."oda ben görmedim" der , alıcıya sorarlar oda "ben kahvaltı yaptıgımız kahvenin bahçesinde vermiştim kendisine" der , "bizi getiren arkadaşının arabasında vermiştim" der , " karşılıgında senet imzaladım aldı cüzdanına koydu merdivenlerde" der , derde der... Savcıda satıcıya bir bardak soğugundan erikli ısmarlar...
Aynı olay benimde başıma geldi sizden daha cok bu konularla içli dışlı olduğum aşikar,,,Fakat benim aracım derhal 3.kişiye satıldığından hala alamadık,,,bir çok arkadaşın örneğinde araç 3.kişiye satılmadan tedbir koydurulursa savcıda kişinin dolandırıcı olduğuna kannat getirirseduruma el koyup gerekli düzeltmeyi yapabilir bu kadar tek taraflı bakmayın,savcılık bu durmda aracın direk satışını bozmak yerine tedbir kararı ile alınında satıcınında elini kolunu bağlar ve anlaşma zemini hazırlar bu durumda alıcıda anlaşmaya yanaşmakda mecbur olay savıcının tedbir kararını koyması....
Aynı olay benimde başıma geldi sizden daha cok bu konularla içli dışlı olduğum aşikar,,,Fakat benim aracım derhal 3.kişiye satıldığından hala alamadık,,,bir çok arkadaşın örneğinde araç 3.kişiye satılmadan tedbir koydurulursa savcıda kişinin dolandırıcı olduğuna kannat getirirseduruma el koyup gerekli düzeltmeyi yapabilir bu kadar tek taraflı bakmayın,savcılık bu durmda aracın direk satışını bozmak yerine tedbir kararı ile alınında satıcınında elini kolunu bağlar ve anlaşma zemini hazırlar bu durumda alıcıda anlaşmaya yanaşmakda mecbur olay savıcının tedbir kararını koyması....
Sizin çete çöktü ama araç yok sanırsam?
durum noldu acaba arkadaş mesaj yazmamış henüz
şahıs beni yakın tanıyan biriyle irtibat kurmuş durumu anlatmış paramı verdim arabamı vermiyorlar demiş. şimdi o kişide beni dolandıran kişiyi görüşmek üzere çağırdığını söyledi. gelirse görüşüp konuşucaz bakalım ne olacak anlıyacağız. gelmezse savcılıktan gelecek iyi haberleri bekleyip dua edicez başka çaremiz yok :(
O şahıs geliyor ve birşey yapmıyorsun. ben yerimde duramam .
quote:
Orijinalden alıntı: Brujeria35
O şahıs geliyor ve birşey yapmıyorsun. ben yerimde duramam .
Bi laf vardır "bekara karı boşamak kolay" arkadaşı çözüm üretmeyecek kendini zor durumda bırakacak yöntemlere yöneltmeyeleim...
Allah sabır versin. yüz yüze görüşünce de hala parayı verdim diyebiliyorsa o yüzsüz yüzünü şekilden şekle sokmamak elde değil.
Bir gelişme varmı acaba?
sadece ara bulucu olan şahıs kişileri arayıp çağırdığını söyledi ne zaman gelcekler henüz bişey yok. bekliyoruz. :(
çok geçmiş olsun çokkk... üzülmemek elde degil...
Mahkemede delil olarak kullanmak için yanındaki şahıslara parayı verdim diyor ne kadar akıllı *?
ben ilk sayfayı okurken özellikle devlet memuru olduğunu gördüğümde içimden dedim adam parayı denkleştiremedi o yüzden ortaya çıkmıyor vs. ancak şimdi okuyunca parayı verdim demesini tam yüzsüz bu adam ancak akıllıda birisi değil. akıllı bir adam olsa çoktan 3. kişiye aracı satmıştı. birde aklıma şu geliyor. bu adam ruhsatı çıkarma peşinde o yüzden işi bekletiyor gibi de gelmiyor değil. ruhsat çıkınca oturacak karşına aha işte ruhsat ver arabamı yoksa polisle gelirim mi diyecek? bu da ihtimal dahilinde.