Şimdi Ara

Otomobil Dolandırıcılığı Hk. [ÇÖZÜLDÜ] (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
431
Cevap
6
Favori
46.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben hukuki yollardan bir şey elde edilebileceğine pek inanamıyorum, olsa da çok uzun ve zahmetli olur gibi.

En iyisi arabayı çalıntı ilanı verilmeden parça parça satmak gibi geliyor bana.
  • valla okurken bile çok üzüldüm.büyük geçmiş olsun.inş bu sorunu halledersin
  • arkadaşlar en başından beri konuyu takip eden, olumlu yada olumsuz cevap yazan herkese teşekkür ediyorum. fakat ben bu işi hukuğun çözeceğinden emin değilim. Ama Allah büyük o kansız adi insan beni kandırabilir, adaleti kandırabilir, insanları kandırabilir ama Yukarıda Rabbim herşeyi görüyor... Bu dünyada çıkmasa da öte dünyada ben, ailem, sevdiğim insan ve onun ailesinin iki eli o hainin o insansızın yakasında olacak. Mülk'ün sahibi Allah'tır. Onu bana Allah verdi Alan da O'dur. İsyan etmiyorum, buna da şükür diyorum.

Tek çarem dua etmek başka bişey gelmiyor elimden çünkü maddiyatım yok. Ben o arabayı 15bin tlnin üzerine 25bin kredi çekip almıştım.20 bin tl kredi borcu duruyor. banka borçlarım toplamda 8-10bin tl zaten borçlarımın toplamı araba parası kadar. avukat borç harç tutarız dedik tuttuk ama mahkeme açmaya bile para yok. öyle elim kolum bağlandı ki ben hiç bişey düşünemiyorum artık. Allah bildiği gibi yapsın... Allah'tan bulsun belasını. Şu mübarek cuma saati Allah bu ve bunun gibi insanlara tez zamanda cezalarını verir inşallah.

• Öncelikle geçmiş olsun hukuki yollardan geri alman biraz zor görünüyor yapmak gereken tek şey arabayı parçalayı satmak madem adam sana parayı verdiğine dair iddada bulunuyor sende doğal olarak arabayı teslim etmiş gibi görünüyorsun bu nedenle yapacağın şey arabayı parçalatmak bir nebze olsun zararını giderebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: egzersayz

arkadaşlar en başından beri konuyu takip eden, olumlu yada olumsuz cevap yazan herkese teşekkür ediyorum. fakat ben bu işi hukuğun çözeceğinden emin değilim. Ama Allah büyük o kansız adi insan beni kandırabilir, adaleti kandırabilir, insanları kandırabilir ama Yukarıda Rabbim herşeyi görüyor... Bu dünyada çıkmasa da öte dünyada ben, ailem, sevdiğim insan ve onun ailesinin iki eli o hainin o insansızın yakasında olacak. Mülk'ün sahibi Allah'tır. Onu bana Allah verdi Alan da O'dur. İsyan etmiyorum, buna da şükür diyorum.

Tek çarem dua etmek başka bişey gelmiyor elimden çünkü maddiyatım yok. Ben o arabayı 15bin tlnin üzerine 25bin kredi çekip almıştım.20 bin tl kredi borcu duruyor. banka borçlarım toplamda 8-10bin tl zaten borçlarımın toplamı araba parası kadar. avukat borç harç tutarız dedik tuttuk ama mahkeme açmaya bile para yok. öyle elim kolum bağlandı ki ben hiç bişey düşünemiyorum artık. Allah bildiği gibi yapsın... Allah'tan bulsun belasını. Şu mübarek cuma saati Allah bu ve bunun gibi insanlara tez zamanda cezalarını verir inşallah.

Sen adamı gel arabanı al diye çağır. Sonra bir bidon benzinli hem arabayı hem adamı yak bence.

• Şükrekmeniz gereken kısım satış olmasaydı kaza olsaydı hem malınız hemde canınızdan olacaktınız.Allah size yardım eder ve o parayı bi şekilde tamamlarsınız.yapabiliyorsanız anlaşmak için çagırın bi silah bulup tehtit edin,bizim bi tanıdık o yolla kurtardı parasınıi.bana kalırsa en başta böyle yapmalıydınız.bu olay aklıma organize işler filmindeki çeteye yeni giren adamı anımsattı.
  • geçmiş olsun arkadaşım

T.T.K.ve G.İ.B.de 5.000 TL. üzeri alış-verişlerde ödemenin banka kanalından yapılması zorunlu
    diye biliyorum.istersen bu maddeyi bir uzmana sor (avkat-maliyeci) çünkü bu senin paranı almadığına dair en büyük tutanağın olurki karşılığında seninde icraya verme ve gecikme bedeli alma hakkın doğar.yani avcı av olur.
    umarım verdiğim bilgi işine yarar ;)
  • quote:

arkadaşlar en başından beri konuyu takip eden, olumlu yada olumsuz cevap yazan herkese teşekkür ediyorum. fakat ben bu işi hukuğun çözeceğinden emin değilim. Ama Allah büyük o kansız adi insan beni kandırabilir, adaleti kandırabilir, insanları kandırabilir ama Yukarıda Rabbim herşeyi görüyor... Bu dünyada çıkmasa da öte dünyada ben, ailem, sevdiğim insan ve onun ailesinin iki eli o hainin o insansızın yakasında olacak. Mülk'ün sahibi Allah'tır. Onu bana Allah verdi Alan da O'dur. İsyan etmiyorum, buna da şükür diyorum.

sen dediğimi yap bence arkadaşım avkat ve mahkeme masraflarınıda zaten kaybeden taraf karşılayacağı için cebinden 5 krş çıkmaz bölelikle.avukatlada bu şekilde anlaş davayı kazan karşı tarafı ödemeye mahkum et.alacağını böy tahsil et.

• quote:

Orijinalden alıntı: abavf

Ben hukuki yollardan bir şey elde edilebileceğine pek inanamıyorum, olsa da çok uzun ve zahmetli olur gibi.

En iyisi arabayı çalıntı ilanı verilmeden parça parça satmak gibi geliyor bana.

Bencede en mantıklısı bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdnmz -- 9 Eylül 2011; 20:15:11 >
  • Hukuk avukat boş şey. orman kanunları bile toplumda adaleti daha iyi sağlar.urfanın gözünü seveyim. Burda böyle bir anlaşmazlık durumunda esnaf devreye girer hatırlı kişiler devreye girer sorunu çözerler. adam parayı ödeyemezse babası öder kardeşleri öder. adam çok aykırı bir tip değilse esnafsa memursa bilinen bir aileye mensupsa paşa paşa paranızı alırsınız.Haksızlığını ispatladıktan sonra zor kullanarak hakkınızı alsanız adamı dövseniz vursanız bile aşireti onu savunmaz. törenin gözünü seveyim binlerce yıllık töreyi, islam hukunu,gelenekleri geliştirip uygulayacağımıza isviçre malı borçlar hukukuyka ahmet efendinin derdini çözmeye çalışırsak sonuç bu olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fulsac -- 9 Eylül 2011; 21:36:36 >
  • Adamın adını buraya yaz çalıştığı yeride :)
    hiç mi avukat hakim savcı vb. kiş takip etmez bu forumu ya geçmiş olsun kardeşim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaya46

geçmiş olsun arkadaşım

T.T.K.ve G.İ.B.de 5.000 TL. üzeri alış-verişlerde ödemenin banka kanalından yapılması zorunlu
    diye biliyorum.istersen bu maddeyi bir uzmana sor (avkat-maliyeci) çünkü bu senin paranı almadığına dair en büyük tutanağın olurki karşılığında seninde icraya verme ve gecikme bedeli alma hakkın doğar.yani avcı av olur.
    umarım verdiğim bilgi işine yarar ;)

Sanırım noter kanalıyla yapılan işlemler için boyle bir zorunluluk yok.

Ticarette var ama...
  • quote:

demek dolandırıcılık böyle yapılıyormuş.adamı çarpıyorlar sonra vereceği tepkileri bekliyorlar.ve gardını ona göre alıyorlar.kurban çabuk pes eder,zayıf halka imajı verirse voleyi vuruyorlar,yok adam pes etmez,yada dişli biri çıkarsa parasını iade ediyorlar.tahminim dolandırıcı insan sarrafı daha telefonda ilk defa konuşurken bile sizi gözüne kestirdi.peki siz bu kabullenme durumuna nasıl geldiniz?aranızda ne gibi konuşmalar geçti.adam hangi şehirde ve hangi kurumda çalışıyor?siz hangi şehirdesiniz?

• Allah bunların cezasını elbet ona cektırır.Umarım en kısa zamanda maduriyetiniz giderilir.
  • arkadaşım öncelikle çok büyük geçmiş olsun ve inşAllah hadise lehine sonuçlanır.

finans sektöründe çalışan biri olarak bazı tavsiyelerim olacak:

1- Öncelikle para işini hiçbir zaman dinle imanla karıştırmayın, iyi niyetli insanları yanınızda Allah, elhamdulillah, şükür...vs. gibi dini kelimeler kullanarak başınızı döndürüyorlar. Sonrasında bu adamdan zarar gelmez kanısına varıyoruz ve işte bu noktada bizim kaybettiğimiz nokta oluyor.

2- Alım satım işlemlerinizi tutar fark etmeksizin banka kanalı ile yapmaya özen gösterin, unutmayın banka sizin paranızı güvence altına alıyor, sizin olayınızda ilk önce bankaya gidip " kardeşim şu 37 bin TL ni bi göreyim bakalım hesabında mı, yanında mı, yoksa nakit mi getirdin" diye sormuş olsaydınız böyle bir olay hiç yaşamamış olacaktınız. Finans sektöründe çalışan biri olarak onlarca araç-ev alım satımını müşteri parayı çekip karşı tarafa noterde vereceğim demesine rağmen, abi sen aracı satacağın kişiyi bankaya getir, parayı bankada hesabına geçirerek yapacağını söyle, satış işlemini de öyle yap diye uyarmışımdır ve araç-ev satışlarını bu şekilde yapmışlardır. Benim dediğim gibi yaparak hem satıcı kendini güvenceye almış oluyor, hemde yarın öbürgün para mevzusunda sorun yaşandığı zaman bankada ki hesap hareketleri ve kamera kayıtları mahkemede delil olarak kullanılabiliyor.

son olarak, Lütfen ama lütfen dini hissiyatınızdan faydalanarak ticarette veya başka bir alanda kendinizi kullandırmamaya özen gösterelim. Şube yöneticimizin dediği bir laf var " paranın olduğu yerde şeytan da vardır"

• quote:

Orijinalden alıntı: amanhem

abi sen aracı satacağın kişiyi bankaya getir, parayı bankada hesabına geçirerek yapacağını söyle, satış işlemini de öyle yap diye uyarmışımdır

ben alıcıyım diyelim

misal bankaya gittik parayı adamın hesabına yatırdım ve adam aracı mülkü devretmeden kactı gitti, bu seferde alıcı için tehlike olusturmaz mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasin90

quote:

Orijinalden alıntı: amanhem

abi sen aracı satacağın kişiyi bankaya getir, parayı bankada hesabına geçirerek yapacağını söyle, satış işlemini de öyle yap diye uyarmışımdır

ben alıcıyım diyelim

misal bankaya gittik parayı adamın hesabına yatırdım ve adam aracı mülkü devretmeden kactı gitti, bu seferde alıcı için tehlike olusturmaz mı?

tabiki önce para yatırma işlemi yapmayacaksınız. Para alıcının hesabında olacak, bankaya gelip banka personeli-yetkilisi ile teyitleşeceksiniz. Memur diyecek hesapta şu kadar paranız var, siz satış işleminizi yapın gelin, parayı ister nakit hesaptan çekip verelim, ister hesabınıza yatıralım.

yada biraz masrafı kabul edip, blokeli çek düzenleteceksiniz. Blokeli çek şu oluyo: Alıcı satıcı lehine bloke çek düzenletiyor ve banka hesaba bloke koyuyor, alıcı ile satıcı alım satım işlemini yaptıktan sonra alan kişi satıcıya para yerine bloke çeki veriyor, satıcı bankaya gelip çeki veriyor ve parasını hesabına geçirtebilir veya nakit alabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amanhem -- 10 Eylül 2011; 4:19:14 >

• Malum şahız il özel idarede çalışıyor bilgi doğru arkadaşlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi levent14 -- 10 Eylül 2011; 17:39:56 >
  • geçmis olsun. valla çok organize is

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ankarametinerr -- 10 Eylül 2011; 14:02:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fulsac

Hukuk avukat boş şey. orman kanunları bile toplumda adaleti daha iyi sağlar.urfanın gözünü seveyim. Burda böyle bir anlaşmazlık durumunda esnaf devreye girer hatırlı kişiler devreye girer sorunu çözerler. adam parayı ödeyemezse babası öder kardeşleri öder. adam çok aykırı bir tip değilse esnafsa memursa bilinen bir aileye mensupsa paşa paşa paranızı alırsınız.Haksızlığını ispatladıktan sonra zor kullanarak hakkınızı alsanız adamı dövseniz vursanız bile aşireti onu savunmaz. törenin gözünü seveyim binlerce yıllık töreyi, islam hukunu,gelenekleri geliştirip uygulayacağımıza isviçre malı borçlar hukukuyka ahmet efendinin derdini çözmeye çalışırsak sonuç bu olur

bir başkadır bizim memleket

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.