Şimdi Ara

Otomobil Dolandırıcılığı Hk. [ÇÖZÜLDÜ] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
431
Cevap
6
Favori
46.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mahkemeden ihtiyati tedbir koydurmanız araca bayagıvakit alır. en az 1.5 ay. o zamana kadar adama gelir ruhsat
  • İnsanın basireti bağlanmaya görsün. En uyanığım diyen bile bir şekilde dolandırılıyor. İnşallah paranızı veya arabayı kurtarırsınız.
  • Öncelikle başınıza gelenlere üzüldüm. Bir defa daha anlıyoruz ki bu alış satış işlerinde en sağlam yol neyse o takip edilmeli. "Güvendim" "namazında niyazında" "hacı hoca" "Ramazan ayı" böyle şeylere takılırsak yandık. Yani birisi gelse haşa "beni Allah gönderdi, arabanı almak istiyorum" hemen verecek miyiz yani? Yok öyle şey. İşi sağlama almalı, bu akraba bile olsa böyle olmalı. Hiçbir dolandırıcı alnında "ben dolandırıcıyım" yazılı olarak ortalıkta dolanmıyor.
    Burada mağdur olduğunu söyleyen kişiyi suçlamak da anlamsız. Ne yapsın o da bir şekilde güvenmiş ya da boş bulunmuş. İnsanın böyle gaflete düştüğü anlar olabiliyor. Bence bu hepimize (başta bana) ders olsun.
  • sizin adınıza çok üzüldüm bayramda zehir olmuştur şimdi inşallah tez zamanda paranıza yada aracınıza kavuşursunuz yapacak bir şey yoksa bence adamın anlaıyacağı dilden konuşmak gerek adamın memur olması çok ilginç zira dolandırıcılık yaptığı ispatlanırsa memuriyetten olur işyerine gidip sıkıştırın biraz bu türlü durumlara düşmemek için şöyle bir topik açtım ama pek ilgi görmedi

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=49667705
  • quote:

Orijinalden alıntı: egzersayz

dolandırıcılıkta sınır tanımıyor bu adiler ya yuh arkadaş. bu insanlar bu paraları o kadar kolay mı kazanıyor. benim ailemin yıllarca beni evlendirmek için biriktirdikleri parayı tam da hayırlı bi kısmet bulmuş evlenecekken dolandırıcılara kaptırıyorum yok böyle birşey yaa. Hep dua ediyorum hukuk umarım bizim mağdur olduğumuzu görür ve satışı iptal eder. yoksa benim evlilik hayallerim bikaç yıl ertelenecek. o araba benim gelecek hayallerime kavuşmamı sağlayacaktı şimdi ise herşeyimi tüm birikimimi kaybettim offf :(((

Kardeşim okuyunca gerçekten üzüldüm. Geçmiş olsun. Burunlarından gelsin inşallah. Bir dahaki sefere lütfen dikkat edin. Verilecek sadakanız varmış. Sağlığınız sıhhatiniz yerinde olsun, mala gelsin gelecekse...
  • quote:

yani sayın aya kardeş kusura bakma ismini bilmediğimden aya yazıyorum. ben durduk yere kimsenin hakkına tecavüz etmem. kendi halinde sıradan bir hayatım var neden durduk yere 37 38bin tl lik aracımı başkasının üstüne yapıp sonra paramı almadım diye yaygara yapayım insanların haklarına tecavüz edeyim. bu dünyanın öbür tarafı da var. bende Allah korkusu, inancı olmasa zaten o adama inanmazdım. ne diyorum sana adamın ağzından Allah kelimesi düşmüyor namazında niyazında namazdan çıkıp beni dolandırdı. Herneyse sana da kızmıyorum arkadaşım senin açından da bakınca haklısın ama şu yazdıklarımdan sonra dolandırıldığıma hak vereceksin.

ben "parayı aldın buna rağmen adamları suçluyorsun" demedim ki. paranı alamadığın konusunda hemfikiriz. zaten ona istinaden 2. maddede tavsiyede bulundum ama sen sanırım yazdığım mesajın ilk madesini görünce ikinciyi okumadan tepki vermişsin...

kaldı ki, olayı zaten adli takibe sokmuşsun, bundan sonrasında yapabileceklerin ile ilgili onlar karar verecek. ama ben hala, bir devlet memurunun dolandırıcılığa cesaret edeceğini sanmıyorum. günümüzde devlet memurluğu öyle kolay alınabilen bir kadro değil. insanların o kadroyu alabilmek için ne yollardan geçtiğini hepimiz hergün görüyoruz. dolandırıcılığı ispat edilen bir memurun memuriyetini yakarlar. eğer buna cesaret edecek ve memurluğunu, tazminatlarını, emekliliğini yani bugüne kadarki birikimini yakacak kadar salak birisiyse sizi zaten dolandıracak zekaya sahip olmamalı...

ben halen iyi niyetli bakmak ve size de moral vermek istiyorum. araya bayram tatili girdi malum. bankalar kapalı. belki pazartesi paranızı bankadaki hesabından çekip getirecek. bunu bilmiyoruz. siz tedbirinizi elbette alın ama bu kadar karamsar da olmayın. gün doğmadan neler doğar...

quote:

bekara karı boşamak ne kadar kolay...

tabii, biz hiç para kazanmadık, para nasıl kazanılır bilmiyoruz, birikimimiz yok, zaten geceleri de belediye parklarında banklarda yatıyoruz. ondan hayat bize lay lay lom...

• Durun bakalım. Belki adam dolandırıcı değil. Belkide arkadaşın noter satış kağıdını, eski ruhsatı almasına bozuldu. İş olup bittikten sonra güvenmemesine bozuldu. İçerledi. Biraz süründüreyim, görsün gününü. demiş olamaz mı? Belki bayramdan sonra verecek parayı. (İnşallah)
  • arkadaşlar hakaret yada onur kırıcı yazanlar için diyorum bakınhttp://forum.donanimhaber.com/m_40760792/tm.htm bu linktede böyle yazanlar olmuş ama arkadaş mücadelesini kazanmış. ben buraya sizlerle akıl alış verişinde bulunmak için yazdım bu hesap benim kendi hesabım değil arkadaşımın hesabı. gördüm ki bu forumda bu olaylardan muzdarip arkadaşlar var onlardan bilgi alayım akıl alayım diye geldim. onurumu kırın diye değil. ben yaptığım hatanın farkındayım hatamı yüzüme vurarak sizin ne kazancınız olacak onu merak ediyorum. fikir alış verişinde bulunmak istediysem el elden üstündür diye benim aklıma gelmeyen sizlerden birinin aklına gelir diye yazdım buraya lütfen rica ediyorum sizden rencide edici şeyler yazmayın arkadaşlar benim üzüntüm bana yeterde artar bile.

ben asgari ücretle çalışan biriyim bu parayı hiç harcama yapmasam 50 ayda anca biriktiririm. böyle bir durumda o parayla evlilik hayalleri yaparken ne hallere düştüm. acımı anlayabiliyor musunuz acaba? bazı arkadaşlar saolsun en azından derdime ortak olmaya çalışmışlar ama lütfen çıkmadık candan da ümit kesilmiyor be arkadaşlar :(((

• quote:

Orijinalden alıntı: aya

quote:

yani sayın aya kardeş kusura bakma ismini bilmediğimden aya yazıyorum. ben durduk yere kimsenin hakkına tecavüz etmem. kendi halinde sıradan bir hayatım var neden durduk yere 37 38bin tl lik aracımı başkasının üstüne yapıp sonra paramı almadım diye yaygara yapayım insanların haklarına tecavüz edeyim. bu dünyanın öbür tarafı da var. bende Allah korkusu, inancı olmasa zaten o adama inanmazdım. ne diyorum sana adamın ağzından Allah kelimesi düşmüyor namazında niyazında namazdan çıkıp beni dolandırdı. Herneyse sana da kızmıyorum arkadaşım senin açından da bakınca haklısın ama şu yazdıklarımdan sonra dolandırıldığıma hak vereceksin.

ben "parayı aldın buna rağmen adamları suçluyorsun" demedim ki. paranı alamadığın konusunda hemfikiriz. zaten ona istinaden 2. maddede tavsiyede bulundum ama sen sanırım yazdığım mesajın ilk madesini görünce ikinciyi okumadan tepki vermişsin...

kaldı ki, olayı zaten adli takibe sokmuşsun, bundan sonrasında yapabileceklerin ile ilgili onlar karar verecek. ama ben hala, bir devlet memurunun dolandırıcılığa cesaret edeceğini sanmıyorum. günümüzde devlet memurluğu öyle kolay alınabilen bir kadro değil. insanların o kadroyu alabilmek için ne yollardan geçtiğini hepimiz hergün görüyoruz. dolandırıcılığı ispat edilen bir memurun memuriyetini yakarlar. eğer buna cesaret edecek ve memurluğunu, tazminatlarını, emekliliğini yani bugüne kadarki birikimini yakacak kadar salak birisiyse sizi zaten dolandıracak zekaya sahip olmamalı...

ben halen iyi niyetli bakmak ve size de moral vermek istiyorum. araya bayram tatili girdi malum. bankalar kapalı. belki pazartesi paranızı bankadaki hesabından çekip getirecek. bunu bilmiyoruz. siz tedbirinizi elbette alın ama bu kadar karamsar da olmayın. gün doğmadan neler doğar...

quote:

bekara karı boşamak ne kadar kolay...

tabii, biz hiç para kazanmadık, para nasıl kazanılır bilmiyoruz, birikimimiz yok, zaten geceleri de belediye parklarında banklarda yatıyoruz. ondan hayat bize lay lay lom...

arkadaşım seni de anlıyorum ilk yazdığın madde biraz ağır oldu o yüzden tepki verdim kusura bakma ayrıca lütfen birbirimizle tartışmayalım bilgilerimizi paylaşalım burası tartışma yeri değil paylaşım yeri siz tartışırsanız ben daha çok üzülürüm. lütfen kimse birbirini kırmasın.

• Çok geçmiş olsun. Ben olsam en son ihtimal aracı parçalayıp satarım yinede o dolandırıcıya yar etmem.
  • quote:

arkadaşlar hakaret yada onur kırıcı yazanlar için diyorum bakınhttp://forum.donanimhaber.com/m_40760792/tm.htm bu linktede böyle yazanlar olmuş ama arkadaş mücadelesini kazanmış. ben buraya sizlerle akıl alış verişinde bulunmak için yazdım bu hesap benim kendi hesabım değil arkadaşımın hesabı. gördüm ki bu forumda bu olaylardan muzdarip arkadaşlar var onlardan bilgi alayım akıl alayım diye geldim. onurumu kırın diye değil. ben yaptığım hatanın farkındayım hatamı yüzüme vurarak sizin ne kazancınız olacak onu merak ediyorum. fikir alış verişinde bulunmak istediysem el elden üstündür diye benim aklıma gelmeyen sizlerden birinin aklına gelir diye yazdım buraya lütfen rica ediyorum sizden rencide edici şeyler yazmayın arkadaşlar benim üzüntüm bana yeterde artar bile.

ben asgari ücretle çalışan biriyim bu parayı hiç harcama yapmasam 50 ayda anca biriktiririm. böyle bir durumda o parayla evlilik hayalleri yaparken ne hallere düştüm. acımı anlayabiliyor musunuz acaba? bazı arkadaşlar saolsun en azından derdime ortak olmaya çalışmışlar ama lütfen çıkmadık candan da ümit kesilmiyor be arkadaşlar :(((

SEN NEDEN boyle yaptın neden inandın diyenlere aldırma. o linkteki arkadasa da soylediler. ben o arkadası hiç tanımazdım. ama burdan tanıstık. zaten bu olaylar guven ustune kurulu. adamlar guven vermeyi cok iyi biliyorlar. yoksa kaba saba biri olsa sen guvenmezsin bırakır gidersin.

eger sanakızıp bilerek bekletmedıyse iyi arastır. benzeri olaylar vardır aynı bolgede. o linkteki olayda en az 20 olay vardı. corumda ankara ulusta ve sincanda sayısız kisi dolandırılmıstı.

o arkadas daha arabasını alamadı. ama dolandırıcılar cezaevinde. iste araba el degistirmeden ihtiyati tedbir koysalar arabanı alabilrsin. ama 3. kisiye gecerse olay cok sakat. savcıyla gorus. araca ihtiyatitedbir konsa dosya lehine sonuclanır sonuclanmaz aracınıalırsın. ama leventin olayda arac haziran 2010 da calındı. aradan gecti 14 ay. aracı hala alamadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Durun bakalım. Belki adam dolandırıcı değil. Belkide arkadaşın noter satış kağıdını, eski ruhsatı almasına bozuldu. İş olup bittikten sonra güvenmemesine bozuldu. İçerledi. Biraz süründüreyim, görsün gününü. demiş olamaz mı? Belki bayramdan sonra verecek parayı. (İnşallah)

senin de yazdıkların iyi niyetli şeyler keşke dediğin gibi olsa da bu dertten bir an önce kurtulsam keşke... ama dedim ya bu adam beni polismiş gibi arayıp benim ağzımdan bilgi almaya çalışıyor. sen olsan kızdığın birine böyle mi davranırsın? hem 37 bin liralık araç olmaya gelen biri parayı yanında gezdiremez diyenlerde olmuş ben bu aracı almaya istanbul zeytinburnuna gittim ve para üzerimde nakit olarak duruyordu. noterde saydık paramızı attık imzalarımızı aldık arabamızı bu kadar yani.

hadi bu adam dolandırıcı değil parası vardı niye ayın 18inden bu yana beni arayıp sormadı demedi paranı getircem diye. zaten o parayı verecek olsa parası hali hazırda olurdu ve perşembe günü bana ödemeyi gerçekten zaman sorunundan dolayı yapamamış olsaydı ertesi gün paramı getirirdi. hadi onu da geçtim ertesi hafta koca 5 gün geçti niye getirmedi parayı? aracın noter satışını aldıktan sonra bu adam 6 iş günü geçirdi bu 6 iş gününde parayı her türlü getirirdi arkadaşlar. lütfen parası olmayan adam niye notere kadar gelip satışı alana kadar parasız beklesin? iyi niyetli düşünüyorsunuz sizleri anlıyorum ama 6 iş günü de iyi niyet için fazla bir zaman değil mi?

• Savcılıga gitmişsiniz orada konuyla ilgili ne dediler size ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ankarametinerr

quote:

arkadaşlar hakaret yada onur kırıcı yazanlar için diyorum bakınhttp://forum.donanimhaber.com/m_40760792/tm.htm bu linktede böyle yazanlar olmuş ama arkadaş mücadelesini kazanmış. ben buraya sizlerle akıl alış verişinde bulunmak için yazdım bu hesap benim kendi hesabım değil arkadaşımın hesabı. gördüm ki bu forumda bu olaylardan muzdarip arkadaşlar var onlardan bilgi alayım akıl alayım diye geldim. onurumu kırın diye değil. ben yaptığım hatanın farkındayım hatamı yüzüme vurarak sizin ne kazancınız olacak onu merak ediyorum. fikir alış verişinde bulunmak istediysem el elden üstündür diye benim aklıma gelmeyen sizlerden birinin aklına gelir diye yazdım buraya lütfen rica ediyorum sizden rencide edici şeyler yazmayın arkadaşlar benim üzüntüm bana yeterde artar bile.

SEN NEDEN boyle yaptın neden inandın diyenlere aldırma. o linkteki arkadasa da soylediler. ben o arkadası hiç tanımazdım. ama burdan tanıstık. zaten bu olaylar guven ustune kurulu. adamlar guven vermeyi cok iyi biliyorlar. yoksa kaba saba biri olsa sen guvenmezsin bırakır gidersin.

eger sanakızıp bilerek bekletmedıyse iyi arastır. benzeri olaylar vardır aynı bolgede. o linkteki olayda en az 20 olay vardı. corumda ankara ulusta ve sincanda sayısız kisi dolandırılmıstı.

o arkadas daha arabasını alamadı. ama dolandırıcılar cezaevinde. iste araba el degistirmeden ihtiyati tedbir koysalar arabanı alabilrsin. ama 3. kisiye gecerse olay cok sakat. savcıyla gorus. araca ihtiyatitedbir konsa dosya lehine sonuclanır sonuclanmaz aracınıalırsın. ama leventin olayda arac haziran 2010 da calındı. aradan gecti 14 ay. aracı hala alamadı.

evet okudum yazılanları hatta levente de pm attım onun da bilgisini almak istiyorum çünkü. inşallah o da aracına kavuşur çünkü başıma geldiği için onu çok iyi anlıyorum. Allah yardımcısı olsun...

• savcılık konuyu araştırıyor arkadaşım. savcı sadece arabayı saklayın ve savcılığın haberi olmadan kimseye teslim etmeyin dedi bizde öyle yapıyoruz.
  • 1-paranın dini,imanı yoktur.
    2-bu tarz satış işlemlerinde insanlar gerçekten boş bulunuyor.
    3-konu savcıya intikal etmiş ve mantıklı her şey yapılmış sorun çıkmaz inş. ama araba savcı kontrolünde dahi 3.kişiye geçse arabı parça yapıp satarsa ne olur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu olayları gorunce bir tespitiim anlatmak istiyorum. dolandırıclar kendi sehirlerinde degil baska sehirdeki arabaları almak istiyorlar.

aslında o memur sandıgınız kisi de olmayabilir sizin arabayısattıgınız kısı. kımlık bilgilerini de kullanıyor olabilirler

baska sehirden araba almak ve satmaktan baya sogudum
  • Hocam gerçekten çok üzüldüm. Maalesef aramızda bu tür kansızlar var. İnsanın alın teriyle kazandığı birikimine göz dikmekten çekinmeyen ahlaksızlar ve dini bir maske olarak kullanan din tüccarları da var.

İnşallah yukarda bir arkadaşın dediği gibi bayram arasına denk geldiği için bankadan parasını çekememiştir, de bundan dolayı gecikme yaşanmıştır diye düşünmek istiyorum ben.

O 37 bin TL, maddiyattan çok daha fazlası demek; onca yıllık emek demek. Umarım yakın zamanda sıkıntılarından kurtulursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: değiştir

1-paranın dini,imanı yoktur.
    2-bu tarz satış işlemlerinde insanlar gerçekten boş bulunuyor.
    3-konu savcıya intikal etmiş ve mantıklı her şey yapılmış sorun çıkmaz inş. ama araba savcı kontrolünde dahi 3.kişiye geçse arabı parça yapıp satarsa ne olur?

işte beynimin durduğu kanımın donduğu nokta da bu 3.maddede yazdıkların arkadaşım. ama şuan itibariyle elimden gelen tek şey Allah'a dua edip Yaradanın ismini kötü emellerine alet edenlerin hem kanun hemde Hak karşısında cezalarını bulmaları, ben ve benim gibilerin de mağduriyetlerinin sona ermesini istemek oluyor :((

quote:

Orijinalden alıntı: erci541

Hocam gerçekten çok üzüldüm. Maalesef aramızda bu tür kansızlar var. İnsanın alın teriyle kazandığı birikimine göz dikmekten çekinmeyen ahlaksızlar ve dini bir maske olarak kullanan din tüccarları da var.

İnşallah yukarda bir arkadaşın dediği gibi bayram arasına denk geldiği için bankadan parasını çekememiştir, de bundan dolayı gecikme yaşanmıştır diye düşünmek istiyorum ben.

O 37 bin TL, maddiyattan çok daha fazlası demek; onca yıllık emek demek. Umarım yakın zamanda sıkıntılarından kurtulursun.

evet arkadaşım sadece maddiyat değil kaybettiklerimiz. o arabanın 15bin lirası sattığımız arsadan gelen paraydı 25bin lirası ise çektiğimiz tüketici kredisinin parası ve kredinin 20 bin lirası hala ödenecek :( ayrıca yıkılan evlilik hayallerimde tuz biber oluyor :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egzersayz -- 1 Eylül 2011; 1:26:43 >

• İNŞALLAH MAĞDURİYETİNİZ SONA ERİR.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.