Şimdi Ara

Otomobil Firmalarında Çalışmak İçin Hangi Bölüme Gitmek Lazım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
16.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar bmw,mercedez,porsche,ford gibi firmalara girmek için hangi üniden hangi bölümden olmak gerekiyor ?

• Üretim kısmında çalışmak için otomotiv-makine mühendisliği,
    Pazarlama,satış,planlama mühendisi olmak için endüstri mühendisliği
    otomatik kontrol sistemleri için kontrol ve otomasyon mühendisliği ya da bilgisayar mühendisliği(yazılım vs. de olabilir.)
    Benim fikrim budur

edit:düzeltme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Mühendis -- 14 Ağustos 2011; 18:07:59 >
  • tamam dostum saolasın cevap için
    peki hangi üniler lazım bu büyük firmalar için.
  • uçak mühendisleri de alınıyor otomotiv firmalarına. uçak mühendisliği için itü veya odtü diyebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: K®ATOS

tamam dostum saolasın cevap için
    peki hangi üniler lazım bu büyük firmalar için.

Tabii ki büyük ve saygın üniversitelerden mezun olman gerekir öyle firmalar için.(ODTÜ,İTÜ,Boğaziçi vs.)
  • peki dostum tekrar saol
  • Otomobil firmasında ne iş yapmak istediğine de bağlı. Mühendis de olabilirsin doktor da. Pazarlamacı da olabilirsin lojistik görevlisi de.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mühendis olarak soruyorsan makine ve mekatronikden mezun arkadaşlarım Fordda çalışıyor.
  • işçi olucaksan bişey bitirmene gerek yok ilkokul mezunuda giriyor fark yok yani tofaş :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: MasterYodaa

işçi olucaksan bişey bitirmene gerek yok ilkokul mezunuda giriyor fark yok yani tofaş :)

O kadar emin konuşmamalısınız.

Ford için konuşmak gerekirse; çalışanların çok az bir kısmı (yanlış hatırlamıyorsam %5) ilkokul mezunu. Düz işçilikleri robotlar yapar bu tarz seri üretim fabrikalarda. Daimler Mercedes-Benz de muhtemelen böyledir. Üst sınıf araçlarda iş değişebilir. (el işçiliği kullanılanlar için diyorum) Ancak piyasanın geneline hitap eden araçları robotlar yapıyor. Diğer çalışanlar ise en azından lise mezunu oluyor.

Kaldı ki bu ilkokul mezunu işçiler de usta diye nitelendirdiğimiz insanlar. Aktif görev almıyorlar. Sorun halinde müdahale etmek için 'tecrübeleri' kullanılıyor.

• Makine bölümünü oku yeterli oradan her bölüme geçiş yapabilirsin kanımca.
  • Tam 5 yyl sonra konuyu hortlatmak gibi olacak ama yinede yazma gere?i duydum çünkü Google'da bu konuyu aratynca çykan ana ba?lyklardan birisi burasy :)

Ben de Ystanbul Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisli?i mezunu biri olarak (2009-2014) tecrübelerimi aktarmak istedim;

Ford-Hyundai-Toyota-Honda vb (Kocaeli'de ya?ady?ym için bu bölgede bunlar var en büyükler olarak) büyük otomobil firmalarynda çaly?mak isteyenler için bence en mantykly tercih "Makine Mühendisli?i" dir...Di?er arkada?laryn da belirtti?i gibi Makine'den sonra Uçak Müh - Elektrik/Elektronik Müh - Endüstri Müh gibi mühendislikler tercih edilebilir. Fakat Mühendislikler içinde benim gördü?üm kadaryyla en çok Makine Mühendisleri aranyyor, i? ilanlaryny uzun zamandyr takip eden biri olarak kesin olarak söyleyebilirim Makine Müh i? ilanlary çok daha fazla di?er mühendisliklere göre. Bundan dolayy mühendislik alanynda en avantajly 2 bölümden 1.si Makine derim 2. si de Elektrik-Elektronik derim

Yyi ve tanynmy? bir üniversitede okumak da avantaj oluyor illaki, önemli illaki...

Üniversitede ortalamanyzyn en azyndan 2,50 (4 üzerinden) olmasyna da özen gösterin bazy firmalar ortalamayy önemseyebiliyor...

Yukaryda saydyklarymyn hepsi önemli büyük Otomotiv firmalaryna girebilmek için ama bence 1 ?ey var ki en önemlisi o; "YNGYLYZCE"

Evet arkada?lar büyük otomotiv firmalaryna Yngilizceniz iyi olmadan girmeniz mümkün de?il..kendimden örnek vereyim; geçen sene Ford'un mülakatlaryna ça?ryldym Kocaeli'de, mülakatlar baya fazla a?amaly, ilk a?amalary geçtim (çe?itli testler, sunumlar vb) sonraki a?amalardan biri Yngilizce synavy ve Yngilizce Konu?ma kysmyydy, Yngilizce kysymlaryny geçemedim malesef ve elendim (Yngilizceyi geçebilsem muhtemelen i?e alynyrdym diye tahmin ediyorum, bu arada ingilizcem orta seviye denilebilir, ünide ingilizce görmedim dersler türkçeydi, anadolu lisesinde ingilizce görmü?tüm)...Y?in özü Yngilizceniz iyi seviyede olursa çok büyük bi ihtimal büyük otomotiv firmalaryna girersiniz, ingilizce dy?yndaki a?amalar kolay sayylyr (iyi derken illa ?akyr ?akyr ingiliz gibi mükemmel olmaly demiyorum :D ama iyi olsun yani benim gibi orta seviye olmasyn, biraz konu?abilin filan :) ) Yngilizceyi geli?tirmek için de nerdeyse hergün yabancy dizi izleyin, ünideyken imkan olursa Erasmus veya Work&Travel filan yapyn, imkan olursa ingilizce kursuna gidin vb

de?inmeyi unuttu?um bi kysym kaldy o da ?u; Otomotiv firmalarynda çok farkly departmanlar var mesela;

- Üretim Mühendisi ( genelde makine müh-elektrik-elektronik müh vb ba?ka mühendislikler de alynabiliyor)
    - Kalite Mühendisi ( makine müh-elektrik-elektronik müh vb ba?ka mühendislikler de alynabiliyor)
    - Ar-Ge Mühendisi (genelde makine müh, ba?ka mühendislikler de alynabiliyor)
    - Üretim Planlama Mühendisi (genelde endüstri müh, ba?ka mühendislikler de alynabiliyor)
    vb çe?itli mühendislik departmanlary oluyor...

bide bunlaryn dy?ynda yani Mühendislik departmanlary dy?ynda da çok sayyda departmanlary var oralarda da i?e girebilirsiniz, mesela;

- Ynsan Kaynaklary
    - Lojistik
    - Satynalma
    - Pazarlama
    vb ba?ka bölümler de var bunlar da daha çok sözel tarz bölümler (Y?letme, Endüstri vb)

Bide Otomotiv firmalary Kocaeli bölgesinde (Kocaeli-Gebze kysmy-Sakarya) çok yo?un (mesela Ford-Hyundai-Toyota-Honda gibi çok büyük firmalaryn yanysyra bide bunlara parçalar üreten belki 50 farkly firma daha var (bu firmalaryn da ço?u büyük firmalar ço?u da yabancy kökenli örne?in; Autoliv - Farba - Farplas - Benteler - Howon - HanilCF - Donghee vb), Kocaeli dy?ynda bildi?im kadaryyla bide Bursa'da çok otomotiv firmasy var (mesela Renault orda)...

Biraz fazla detayly ve uzun yazdym ama benim yapym böyle :D bi?ey anlatyrken her zaman fazla detayly ve uzun anlatyrym ki kar?ymdaki ki?i iyice her detayyyla anlasyn isterim kafasynda soru i?areti kalmasyn isterim :) umarym yazdyklarymyn faydasy dokunur birilerine :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.