Şimdi Ara

“Otomobil fiyatları 100 bin TL inebilir (Türkiye'de 2022 yılında satılan en ucuz sıfır otomobiller)” (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
2.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Belki o kadar bile inmeyebilir, 30-50 inerse belki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıfır araba almak bu fiyatlarla aşırı mantıksız gelmeye başladı.

%45 dilimine giren Egea bile yok yeni düzenlemeyle.

Hükümet buldu yağlı kapıyı ucuza verir mi hiç?

Saçma sapan bi vergi politikası..

Gidin ev alın arazi alın yine de sıfır arabaya o paraları vermeyin, resmen enayilik.

400.000 e arazi alsan 10 sene sonra yine para, hem de değerinden fazla artma ihtimali var.

ama araba 10 sene sonra yarı parası.

Almayın kardeşim. Elinizdekiyle yetinin..

• ahmetkep kullanıcısına yanıt
    Araç ihtiyacı olan sıfır egea alır geçer. Şu ortamda ihtiyaç varsa alınacak en iyi araba. O sebepten zaten çok satıyor.

https://forum.donanimhaber.com/fiat-egea-cenneti--153685587

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Muhalefetin ÖTV’yi kaldırma vaadi var, ama kazanma ihtimallerini kendilerinin sandığı kadar yüksek görmüyorum. Bir de kazansalar dahi ekonomik anlamda klişe tabirle enkaz devralmış olacaklar, kur ve araç fiyatları ile genel ekonomik pahalılıktan ötürü araç almak ÖTV o zaman kalksa dahi muhtemelen zor olacak.

• 25 yıllık Honda civic’lere istenen fiyatlar görülünce, 2.el araba piyasasındaki akıl tutulması ve insanların egea tercihinin anlaşılırlığı daha belirginleşiyor:

https://www.sahibinden.com/s/vPaYZ4dv

• Herkes araç bulunamamasından bahsediyor:

ekşi sözlük
    24 kasım 2022 ötv matrah güncellemesi
    https://eksisozluk.com/24-kasim-2022-otv-matrah-guncellemesi--7477820?a=dailynice

• Kimse kusura bakmasında şu leş arabalara 200-250 bin veren var değilmi? Yok deyin ne olur? Var mı hakkaten, var mı yahu?

• Çabuk indi farkederseniz 😁

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bende Fiat Bravo var. 1.4 T-Jet 120 hp

Geçen sene yan komşumuz Sıfır Egea aldı. 1.4 fire 95 hp

Al bi dolaş dedi. Mahallede ufak bir tur attım. Sonuç olarak sıfırın kokusu tazeliği çok güzel ama Bravo ile Egea arasında çok ta üstünlük yok. Elektrikli direksiyon ikisinde de var. Hatta onda boş paket olduğu için hız sabitleme gibi ekstra özellikler de yoktu. Ayrıca atmosferik olduğu için iyi ivmelenmiyordu. Hatta sonraki konuşmalarımda araba gitmiyor dedi. Valla benim 1.4 T-jet mermi gibi gidiyor. Çünkü turbo var.

Sıfır Egea alayım desen 1.4 fire motor alınmaz. Diğerleri de %60-80 dilime giriyor. Aradaki fark oluyor sana 2 kat. Değer mi? bence değmez. Tabi cebinde para varsa alırsın, kimse kimsenin tercihine karışamaz. Lakin teknolojik olarak çok büyük fark göremedim benim bravo ile.

1.5 Hybrid Lounge paket Egea Cross'um olsa daha iyi olurdu ama bu vergi sistemi ile enayilik olarak görmeye başladım.

• Yarın Fiat bayilerini arayıp fiorino benzinli var mı soracağım. Başka şehirlerde varsa oralardan da alabilirim. Bir hesap yaptım. Taşıt kredisinin 4 yıllık çekilebiliyor olması büyük avantaj. 200 bin lira 48 ay vadeli çekersem aylık kredisi 6400 oluyor, bir şey değil zaten enflasyon çok yüksek o borç eriyip gider.

hangikredi.com
    200.000 TL 48 Ay Vadeli Taşıt Kredisi Faiz Oranları Karşılaştırma
    https://www.hangikredi.com/kredi/tasit-kredisi/sorgulama/48-ay-200000-tl-kredi

Siz kaç bin çekmiştiniz? Bu Fiorino fikrini sizin yazılarınızdan edindim, aracı bulabilirsem çok iyi olacak. Bir de fiorino yerine onunla aynı olup ismi farklı olan Citroen nemo, Peugeot bipper gibi araçlar var sanırım, onlara da baktınız mı?

Edit: PSA’da parça fiyatları pahalıymış sanırım.

“Otomobil fiyatları 100 bin TL inebilir (Türkiye'de 2022 yılında satılan en ucuz sıfır otomobiller)”

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 15 Aralık 2022; 20:43:48 >

• Evet gerçekten 100000 lira gibi çok güzel indirimler oldu.4 hafta önce konuyu açan arkadaşa saygılar

Valla çok güzel indirimler oldu.Rahat bir nefes aldık

• Ben nakit aldım.

Citroen nemo ve peugeot bipper bir dönem aynı kasa ile çıktı, yeni modeli yok. İlk çıkanları 1.4 dizel psa motoru, sonradan multijete döndü. Ucunde de kaporta, trim vb. parçalar ortak. O dönem için yetkili servis farkları olabilir, güncel şartlarda yürütme maliyetleri benzer.

• Anladım. Evet sıfır üretimleri kaldırılmış ben sıfır fiorino bakıyorum. Bugün Fiat bayilerini arayacağım.

• Dün Fiat bayisine gittim. Fiorino yok, egea yok. Egea için adamın hiç ümidi yok, fiorino belki bulabilirim diyor. Fabrikadan ne zaman gelirse. Özellikle matrah güncellemesinden sonra benzinli egeaya talep daha da arttı diyor. Tabi ticaride fiyat değişmedi. İsterseniz isminizi yazayım dedi. Bu Aralık ayı içerisinde faturanızı keserim, araç gelince teslim olur fiyat değişiminden etkilenmezsiniz diyor. 330 bin lira dedi. “Araç gelse de o sıra bana gelmez” dedim, adam da onayladı; kaç kişi adını yazdırdı kim bilir… Aslında Fiat genel merkezinin internet veri tabanı olması lazım, ben bayi bayi sormaktansa o veritabanından hangi şehrin hangi bayisinde sıfır fiorino var görebilmeliyim. Hem böyle olursa galericilere karşı da etkili olur.

Aracı sıfır bulsam hemen alacağım.

Bugün şehirdeki başka bir Fiat bayisine gidip fiorinoyu soracağım. Acaba ücreti şimdi versem faturayı kestirsem çok bekler miyim, bir problem sıkıntı yaşar mıyım? Hiç bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 17 Aralık 2022; 10:16:28 >

• Sizin atmosferik dizel Mercedes ile ilgili deneyim ve görüşlerinizi anlattığınız başlığınızın linkini bırakır mısınız? Tekrar okumak istiyorum. Parçası bol olan kasa 190 E miydi? Temiz bulabilirsem ona da bakacağım. Ben benzinlilerine bakıp LPG’li olarak kullanacağım.

Şu araç nasıl sizce?

Sahibinden emektar İlan No: 1066026297https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-sahibinden-emektar-1066026297/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 17 Aralık 2022; 10:51:5 >
  • https://forum.donanimhaber.com/100bine-arac-tavsiye-konularina-genel-oneri-w124-200d--153076603

Fiorino bulma şansları var, özellikle ayın son günlerinde tekrar sormakta fayda var. Bayiye şasi no gelince araç uretilmemis bile olsa fatura kesip fiyat sabitler, şasi no gelmeden işlem yapmaz.

Fiat çağrı merkezi hangi bayide hangi araç var söylüyor fakat sadece tek bir il için. Yani Ankaradan alacagım derseniz ankara stoklarını söyler ama Eskişehir stoklarını vermez, belki farklı hatlardan arayarak öğrenilebilir. Bir de aracın az olduğu dönemlerde bayi hemen opsiyon girebiliyor araca, haliyle gelen araç hiç satışta görünmeden satılabiliyor.

• Fiat çağrı merkezini arayacağım. Ben de şasi no meselesini düşünüyordum. Adam fatura kesebileceğini söylediğine göre şasi no elinde mevcut. Bugün olmazsa tekrar gidip konuşacağım. Aslında satış temsilcisinin bu tür detayları vermesi lazım. Adamlar talep yoğunluğundan ötürü rahatlar, eskisi gibi değil. Kaç kişi yazıldı, önümde kaç kişi var bunların bilgisi şeffaf olarak verilse çok daha iyi olur. Bunlar karar sürecini etkileyen unsurlar.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.