www.ntv.com.tr Otomobil fiyatları 100 bin TL inebilir (Türkiye'de 2022 yılında satılan en ucuz sıfır otomobiller) https://www.ntv.com.tr/galeri/otomobil/turkiyede-2022-yilinda-satilan-en-ucuz-sifir-otomobiller-agustos-fiyatlari,N_OKUdkrK0u9W9Dye4H8xA/G5666fZHikqD8UvOoo4RzQ2. El otomobil piyasasının bugünü ve geleceğini nasıl görüyorsunuz? Matrah düzenlemesi ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Muhalefetin, iktidar olurlarsa ilk kez araba sahibi olacaklara ÖTV’yi kaldırma taahhütü ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Otomobil piyasasındaki durgunluğun bu konulara ilişkin beklentilerle ne ölçüde ilgisi var? Genel hayat pahalılığı, arabayı yürütmenin maliyeti, kredi çekmenin zorluğu gibi etkenler de var sanırım. Doların baskılanması öyle görünüyor ki seçime kadar devam edecek, bu da muhtemelen otomobili bir yatırım aracı olarak görme eğilimini pozitif yönde etkileyen önemli bir unsur. Yılbaşından itibaren asgari ücrete ve diğer çalışan ve emekli kesime yapılacak zammın neticesinde tüm ürünlerde olacağı gibi araç fiyatlarının da ciddi artacağı düşüncesi de var. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 19 Kasım 2022; 21:11:9 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
“Otomobil fiyatları 100 bin TL inebilir (Türkiye'de 2022 yılında satılan en ucuz sıfır otomobiller)”
-
-
@SYE35 ’in yaptığı gibi arabamı satıp üstüne kredi çekip sıfır fiorino almak fikrim var. Ancak zamanlama doğru mu bilemiyorum. Fikrinizi öğrenmek isterim.
Bir sürü sorun çıkarıp masraf açabilecek 20 yaşındaki araçlara 250 bin vermektense sıfır, garantili, yerli üretim, piyasası yüksek bir fiorino almak iyi bir fikir. Fiyat bilgisi:
www.fiatprofessional.comFiat Ticari Araç Fiyat Listesi | Fiat Professionalhttps://www.fiatprofessional.com/tr/ticari-arac-fiyat-listesi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 19 Kasım 2022; 21:18:4 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ekşi sözlük1 aralık 2022 otomobil matrah düzenlemesihttps://eksisozluk.com/1-aralik-2022-otomobil-matrah-duzenlemesi--7473460?a=nice
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
https://forum.donanimhaber.com/matrah-duzenlemesi-1-aralik-ta-yururlukte--154452151
Kendini sevmiyorsan fiorino al.quote:
Orijinalden alıntı: Guest-F43B8C5E5@SYE35 ’in yaptığı gibi arabamı satıp üstüne kredi çekip sıfır fiorino almak fikrim var. Ancak zamanlama doğru mu bilemiyorum. Fikrinizi öğrenmek isterim.
Bir sürü sorun çıkarıp masraf açabilecek 20 yaşındaki araçlara 250 bin vermektense sıfır, garantili, yerli üretim, piyasası yüksek bir fiorino almak iyi bir fikir. Fiyat bilgisi:
www.fiatprofessional.comFiat Ticari Araç Fiyat Listesi | Fiat Professionalhttps://www.fiatprofessional.com/tr/ticari-arac-fiyat-listesi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
ticari araçlarda ötv %15 standart değil mi zaten, matrah güncellemesinin fiorinoya etkisi olacağını sanmam
-
@Darkz5 Zamanlama konusunda bir şey diyemem, ben temmuz listesi 303bin + 35bin zorunlu aksesuar ile 338bine aldım, şu an listesi 354 olmuş (eko premio lpg)
Fakat araçla zaman geçirdim, yol yaptım, bu piyasada hala mantıklı bir iş yapmışım diyorum. Bahtsız değilsem kısa vadede bakım hariç masrafı yok, lpg ile tüketimi çok ekonomik, içi ferah, premio olunca donanım da kötü değil. En büyük dezavantajı şanzıman şehiriçinde çok rahat edecek şekilde tasarlanmış, uzun yolda 90 ile giderken 3000 devire çıkıyor, yılda bir kaç defa uzun yola çıkan ortalama kullanıcı için çok problem olmayabilir fakat sürekli uzun yol yapan ya da günlük anayol kullanımı yoğun olan için yorucu bu durum.
@realitych Ben kendimle bir problemim olmadığı halde aldım. İkinci el olacaksa otomatik olsun, az düzgün araç olsun dedim, 2011-2012 corollanın temizini bulamadım aynı paraya.
@willyyyyy Matrah düzenlemesi dolaylı olarak etkiliyor. Benim gibi hususi kullanım için kamyonet alan çok var. Egea ile arasındaki makas daralırsa kullanıcı egeaya yönelir, bu aracın ikinci elinde ufak bir düşüş olur.
-
Bence akıllıca bir adım atmışsınız. Benzinli almakla da en doğrusunu yapmışsınız. Matrah düzenlemesinin alıcı için fiyatlarda dişe dokunur bir değişime sebep olacağını düşünmüyorum. Aldığınız aracın en fazla kısa süreliğine değeri veya değer artışı şimdikine göre biraz düşer, sonra hemen toparlanır.
İkinci el piyasası gerçekten berbat durumda. Parça fiyatları çok pahalı, alınacak arabaya yapılacak tamir işlemleri ve kaybettireceği zaman zaten sıfır fiorino veya Egea parasına denk gelecek, ve aracın değerini de yükseltmeyecek. Sıfır her zaman sıfırdır. Fiat’ın yerli üretim piyasa araçları bu ülkede kaybettirmez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 20 Kasım 2022; 16:11:35 >
İkinci el ne kadar temiz olsa da iş çıkarıyor tabi, özellikle teferruatlı bir iş varsa ustalar da nazlı oluyor. Ben küçük yerde çalıştığımdan ve ikamet ettiğimden en ufak bir işte aracın masrafı haricinde zaman ve yakıt harcayıp il merkezine gitmem gerekiyor.
Şu ana kadar bir jant masrafım oldu (1 senelik 15 jant kış lastiğim olduğu için jant aldım), onu da sıfır araçtan çıkma takım kapaklarla 1750 liraya buldum. Başka araca bu paraya sıfır orijinal jant bulmak mümkün değil mesela.
120 ile giderken beşinci viteste kaç devir çeviriyor? Hafif ticarilerin şanzıman dişli oranları genelde hep böyle mi?
Gerçi şehirlerarası yollarda binek araçlarla hafif ticarilerin hız sınırı farkı da söz konusu. Bazıları otomobil ruhsatlı alıyor, onu nasıl yaptıklarını bilmiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 23 Kasım 2022; 16:49:44 >
595 binlik arabayı önce 650 bine çıkarırlar bi güzel.
Sonra 575 bine düşürürler. 75 bin indirim yapıldı diye gazete manşetleri boy boy basılır.
Ama aslında yapılan indirim 25 bindir. En az 40-50 bin bayi cebe atmıştır.
Egzosuyla, vitesiye sizindir buyurun hayrını görün.
Burası Türkiye.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 23 Kasım 2022; 15:44:47 > -
Valla kur değişmezse dediğin şeylerden ötürü 15-20 bin kazık atarlar en fazla. 80 bin yine indirim olur bence aşağı yukarı..
Eğer EYT çıkarsa yıl başında çok fazla tazminat ödemesi yapılacak. Millet manyak gibi arabalara saldırabilir. Bu da talep patlaması nedeniyle fiyatları yukarı doğru çekebilir bence..
-
İndirim öncesi firmalar fiyat artırmaya başlamış bile...
500bine satılan araba balon şekilde matrah düzenlemesinden önce 600 bin oluyor... Sonra matrah düzenlemesi indirimle 500bin tl... (kaba hesap)
Kime yaradı bu...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bence Megane 4 son iki aylık fiyat listesi bakmak yeterlidir
Önce 500 sonra 590
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
4ün üstündedir, net dikkat etmedim. Sürekli bağıracağı ve zorlanacagı için 100-110 üstüne anlık hızlanma gereksinimleri hariç çıkmıyorum.
Kendi aracım diye herseyi mükemmel demenin mantığı yok, bu araç ne performans ne de yol tutuş olarak uzun yolda çok hızlı gitmeye uygun bir araç değil. Uzun yola çok sık çıkmayan, cikinca 90-100 giderim diyen için yeterli.
Ben genelde sehirici kullanıyorum, uzun yolda da 1-2 saatlik yerlere çok gidiyorum. Arabayı zorlamadan gidince toplam süre 5-10 dakika uzuyor, bu da problem teşkil etmiyor.
Tüm ticari araçlar böyle değildir, mesela otomatik Peugeot rifter ile 3008in motor ve sanzimani birebir aynı. 8 oranlı tam otomatik sanziman ve 130 hp motor birebir ticari araca da konmuş.
Devlet yerine bayi alacak o parayı, degisen birsey olmayacak
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
İlginçtir, uzun yolda fiorino, doblo ve benzeri araçlarla yüksek hız yapan ve altındaki sanki spor araçmış gibi keskin virajlara yüksek hızda giren çok sürücü görüyorum. Her defasında bu ağırlık merkezi yüksek kutu gibi araçların bu şekilde kullanılabildiğine şaşırıyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
595 binlik arabayı önce 650 bine çıkarırlar bi güzel. Sonra 575 bine düşürürler. 75 bin indirim yapıldı diye gazete manşetleri boy boy basılır. Ama aslında yapılan indirim 25 bindir. En az 40-50 bin bayi cebe atmıştır. Egzosuyla, vitesiye sizindir buyurun hayrını görün. Burası Türkiye. |
Benzer içerikler
- focus mu megane mı
- dsg şanzıman yağı ne zaman değişir
- 5 30 yerine 5 40 yağ konur mu
- linglong lastik yorumları
- hyundai 4 ileri otomatik şanzıman nasıl
- toyota prado 2024 fiyat
- audi q4 e-tron türkiye fiyatı
- renault master 2024
- byd seal sedan
- ıoniq 6 fiyat listesi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X