Şimdi Ara

Otomobil Genel - Lastik Bilgi Bankası [16 Marka - 68 Lastik] Desteğinizi bekliyoruz.. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
3
Favori
4.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 225/45R17 Continental sport contact 2 40.000km civarı kullanıldı gayet memnundum aracımın üzerinde gelen lastikti aracımdan bundan daha iyi bir lastik kullanmadım yol sesi sertlik orta seviyelerdeydi yol tutuş ve fren çok iyi idi tavsiye ederim

225/45R17 Continental sport contact 5 nedense ben memnun kalmadım. sc2 ye göre daha yumuşak gibi geldi konforu güzeldi , abs erken devreye giriyordu virajlarda da sanki erken bırakıyordu yaklaşık 3500-4000 km civarı kullanıp sattım.

225/45R17 Michelin pilot sport 3 çok yumuşak diyemem. keşke primacy 3 alsa mıydım diye düşünmüyor değilim. genel olarak memnunum güzel lastik tavsiye ederim.

185/60R15 Continental ContiPremiumContact™ 2 şuan polo aracımda kullanıyoruz yaklaşık 35.000km oldu çok memnunum bundan sonra conti pc5 idenemek isterim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydinpurcek -- 3 Aralık 2013; 22:12:33 >

• synthesizer kullanıcısına yanıt
    Continental PremiumContact 2 kullanıyorum. Araç ile birlikte geldi. 205/60/R 16 ölçülerinde.

Şu an piyasada var olan lastiklere göre daha eski sayılabilecek bir lastik. (Teknoloji-güvenlik-konfor açısından)

Henüz 9000 km'de olduğu için yeni sayılır. Kuru yol tutuşunda pek sorun çıkarmadı. Sadece kuru ve pürüzsüz asfaltta kayma eğilimi var.

Islak yolda güven veriyor. Özellikle şehirler arası yollarda küçük su birikintileri sorun olmuyor (90 km/s ile giderken..Daha hızlı gidilirse bilemem.)

Ayrıca Kumho KH17 Solus lastikler ile 6 aylık bir deneyimim oldu. 235/55/R 17 ölçülerinde.

Yaz lastiği olarak geçer ama her tür yol koşulunda rahatça kullanılabilir bir lastik.

Özellikle kışın Doğu Anadolu'da kullanıldı ve hafif kar ile sulu kar koşullarında gayet güvenli bir sürüş sağladı.

Ama yoğun karlı bölgelerde asla tavsiye etmem.

Kuru yolda gayet yeterli yol tutuşa sahip.

Islak yolda ise biraz dikkat etmek gerek. Belki araç ağır olduğu için keskin virajlarda hafif kaymalar olmuştur,ama yine de dikkat etmek gerek.

• Teşekkürler ilk mesaj güncellendi.

Sevgili @egelidost petlas snoways modelinde yanlışlık olabilir mi? Lassa olmasın?

Sevgili @net w ölçüleri belirtirseniz o şekilde gireyim ilk mesaja.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akorkmaz11

Sizin lastikler hangisi hocam? Dunlop mu falken mi?
    Dunloplardan memnunum aslında ama geçnlerde aşırı yağmurda yolda su birikintileri vardı epey zorladı. Bilmiyorum başka lastik olsaydı farklı olurmuydu. Uygun fiyata denkgetirsem michelin alırdım ( energy saver değil ama onlar ıslakta çok kötüler).
    Falkenlerin de tek sıkıntısı çabuk aşınmaları.

dunlop hocam aracın üstünde geldi...

ıslak zemin de pek güven vermedi bana, ses olayında pek kıyaslama yapamıyorum ama michelin olsa daha az ses olurdu bence...
  • quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

Teşekkürler ilk mesaj güncellendi.

Sevgili @egelidost petlas snoways modelinde yanlışlık olabilir mi? Lassa olmasın?

Sevgili @net w ölçüleri belirtirseniz o şekilde gireyim ilk mesaja.

Snowmaster imiş haklısınız. Neden öyle kaldı aklımda bilmiyorum.
  • Bridgestone ER370 | 185/55/r16 25000km civarı kullanıldı.

Sert lastik.
  • İlk mesaj güncellendi. Teşekkürler.
  • Hankook Ventus V12 evo - Peugeot 206 Quiksilver - 195/55/15 - 170TL tane fiyatı - 15bin km'dir kullanılıyor: Lastiğin yol tutuş özellikleri mükemmel. Islak zemin performansı gayet iyi, yumuşak ve konforlu, şiddetle tavsiye edilir, kesinlikle tekrar alırım.

GoodYear EfficientGrip Performance - Opel Corsa Sport - 195/55/16 - 225TL tane fiyatı - 2bin km'dir kullanılıyor, ıslak zemin performansı çok çok iyi. biraz sert fakat gürültülü değil.

Michelin Primacy Pilot HP - Peugeot 307 HDi - 205/55/16 - 75bin km'dir kullanılıyor, buna rağmen diş derinliği halen iyi, biraz sert, yol tutuş özellikleri iyi. tavsiye edilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Bridgestone ER370 | 185/55/r16 25000km civarı kullanıldı.

Sert lastik.

Odunstone o lastikler bence.
  • Ölcüler yazlık ve kışlık olarak : 195 65 15

@synthesizer
  • Aracın üzerinde 215-55-16 lastikler var. Arkadasımda 205-55-16 kislik lastikler var. Bu lastikleri takabilirmiyiz diye Lastikciye sordum herhangi bir problem olmaz dedi. Bu konuda bilgisi olan arkadaslar yardımcı olursa sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kahraman202

Aracın üzerinde 215-55-16 lastikler var. Arkadasımda 205-55-16 kislik lastikler var. Bu lastikleri takabilirmiyiz diye Lastikciye sordum herhangi bir problem olmaz dedi. Bu konuda bilgisi olan arkadaslar yardımcı olursa sevinirim.

Ben bu şekilde kullanıyorum. Ama araç agirsa ve kisliklarin yük endeksi düşük ise balans bozulabilir. Benim yazliklar 93 yük endeksli kisliklar ise 94 yük endeksine sahip. Aracım 1600kg.

• synthesizer kullanıcısına yanıt
    Hocam İzmirdeyim, burada kislik lastik diye bir kavram yok. Cumartesi yola çıkıyorum, 1 hafta icin 1600 tl vermek su aşamada biraz zor.. Sizdeki arac Asx herhalde. Lastik Ölçüsu neydi, ne oldu?

• Bridgestone ER300-205/60/16-Peugeot 407 1.6 HDI Comfort. Arabayı aldığım ilk Sahibi taktırmış 2012 üretimi 8.000 km o yapmıştı, ben 19.000 km yaptım yani 27.000 km. Şuan diş derinliği gayet iyi. Ses orta, yol tutuşu güzel. Kar hariç her koşulda kullandım beni zora sokmadı.
  • Continental TS850 - 205 55 16 91T (235 TL) - Auris - 15 gün önce taktırdım üretim tarihi 38/13
  • Aracım Nissan Micra (2012 model) Lastik ebatları 175/60/r15

Continental TS 850 2012 yılında kasım aralık gibi aldım 4 adet sökme takma balans dahil 760 TL verdim. Kış lastiği olarak kuru ve ıslak zeminde çok iyi performans veryor. Fakat karda yine de bir miktar tedirginlik yaratıyor. Fakat tekrar alırdım yine de.
    Bridgestone B250 Fabrika çıkışı araçta gelen lastik. Fren performansı çok kötüydü. Islak zeminde de yol tututşu çok azalıyordu. 2 kez kaza yaptım bu lastikler yüzünden. Dayanamadım Ertesi yaz değiştirdim lastikleri. Asla tavsiye etmem.
    Yokohama BluEarth AE 01 Bridgdestone B250 lerin yerine bunu aldım. Fren performansı olarak bu da pek tatmin etmedi. Ama hızla girilen sert virajlarda güven veriyor. Aracı çizgisinden çıkartmıyor. Yol hissiyatı güzel. Ne zaman ne yapacağını hissettiren kontrollü bir lastik. Fren performansı dışında memnunum. Ama bir daha almam. Daha iyi frenlemeye sahip bir lastik tercih ederim. 2013 Bahar mevsiminde tanesi 160 Tl den aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dj.turkmaster -- 4 Aralık 2013; 11:34:05 >

• Goodyear effectigrip performans 205 55 15 araç Honda civic. Tanesi 200 tl

• Petlas snowmaster 205 55 16 91H Ford Focus aracıma taktım tanesi 180 TL. Yerdeki ufak tefek pürüzleri tolere ediyor, hissettirmiyor. Henüz kar görmedi lastik fakat geçen hafta 1500 km yolu neredeyse full yağmurda kat ettim son derece memnun kaldım.
  • Arkadaşlar, toyo snowprox s953 kış lastiği almayı düşünüyorum.Kullanan varmı kar ve ıslak zemin performansı nasıl? fiyat çok iyi geldi bridge stone, michelin vs, tanesi 500 tl civarı.Toyo 350 tl tanesi çok uygun ama bide ucuza kaçayım derken yolda kalmıyım.
  • Teşekkürler arkadaşlar. 1. mesaj güncellendi.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.