Şimdi Ara

Otomobil Genel - Lastik Bilgi Bankası [16 Marka - 68 Lastik] Desteğinizi bekliyoruz.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
3
Favori
4.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 205/40/17 Lassa Impetus Sport kullanıyorum. Çok fazla yol yapmadım ama 5 yılını doldurdu lastikler bu yaz değiştireceğim. Yanakları çok sağlam ve çelik yanak/jant koruması var. Aynı zamanda bu koruma lastiğin karakteristiğini serleştiriyor ince yanak ve çelik olmasından dolayı. Ama yanaktan balon vs. yapma sorunu yok. Piyasada pek olumlu yorumlar duymadım ama ben sorun yaşamadım impetus sport ile. Tabi tutunmasından memnun değilim malum araç çok güçlü olduğundan sürekli patinaja düşüyorum.

Bu yaz Kumhu ECSTA KU36 Semi Slick almayı düşünüyorum.
  • Konu güncel tutulursa faydalı bir kaynak olur.

Aracımda kullandığım lastik tercihleri aşağıda. İkisinden de memnunum:) UG8 yağışlı yollarda biraz fazla yol sesi alıyor. Sanırım deseninde su kanalları olmadığı için

Yaz>>

Marka:Goodyear Efficentgrip
    Üretim Tarih: 2010
    Ebat: 205/60/16
    Yapılan tahmini km: 45bin
    Fiyat: Araç üzerinde geldi. Şu anda piyasa fiyatı sanırım 250 - 300 TL arası

Kış>>

Marka:Goodyear Ultragrip 8
    Üretim Tarih: 2013
    Ebat: 205/60/16
    Yapılan tahmini km: 5bin
    Fiyat: 270 (Geçen kış alındı)
  • Araç Seat İbiza ST 175/70/r14 yazlık Bridgestone B250 (Araç üzerinde sıfır alındı) 60000 km'de kritik seviyede aşındı
    Araç Seat İbiza ST 175/70/r14 kışlık Goodyear UG8 (2012 üretimi, 15.000 km kullanıldı tanesi 140 tl) yol sesi açısından değişiklik hissedilmedi, ilk yağan karda bir kere kızaklama yaptı, ıslak yol performansı iyi ancak performansı hissedilir derecede düşürüyor.
  • 185/55/14 zor bulunan bir ebat bu ebatta lastik arayan arkadaşlar GT radial lastiklere bakabilirler muadil markalar 200 TL civarındayken bu markada 140 TL ye maksiumum bulanabiliyor.kısaca fiyat performans lastiği
  • Aracımı aldığımdan beri, üzerindeki orjinal lastiklerle dolaşıyorum. Bu sene değiştirmeyi düşünüyordum ancak aracımı da satmak üzere olduğumdan, bu fikrimden caydım. Yine de araştırma yapmıştım ve üzerindeki Kumho lastikler konusunda yardımcı olmaya çalışayım.

Lastikler 215 45 R17 Kumho. Lastik sert karakterli ve mucurlu yollarda ses yapıyor. Ancak düz asfaltta sorun çıkarmıyor. Sert hamurlu olduğu için, Türkiye şartlarına uygun bir lastik olduğunu düşünüyorum. Çukur, tümsek, taşlı yollar derken 2,5 senedir dişleri hala yerinde ve sağlam bir lastik. Ancak 1 defa kış gördüğü zaman lastik esnekliği azalıyor ve yol tutuş zayıflıyor. Kış gördükten sonra bu lastiği kullanmanız için aracınızda mutlaka ESP olmalı. Kesinlikle gözardı etmeyin.

Yaz başında değiştirmeyi düşündüğüm için biraz fiyat araştırması da yapmıştım. Bu ebatlarda yine Kumho marka 700 ve 800 TL/tk olarak fiyat aldım. Ancak gönlümde Cooper lastikler yatıyor. Onlar için de 1000-1200 TL arası fiyatlar aldım. Cooperın sitesinde lastiğin ıslak ve kuru yol performanslarına göre değerlendirmeler var. Modelini hatırlamıyorum ama ne sert, ne de yumuşak olmadığından ve Türkiye şartlarına uygun olacağını düşündüğümden, bundan sonraki lastiğim Cooper olacak gibi. Yeni alacağım aracın lastiklerine göre karar vereceğim.

• 2010 Civic Elegance Otomatik vites araç ve lastikler Petlas İmperium PT515 205/55/16. Kızaklama,ıslak zeminde yol tutuş kötü kısaca bu seri lastiği tavsiye etmem.2012 ortalarında tanesini 150 TL den almıştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lord66

2010 Civic Elegance Otomatik vites araç ve lastikler Petlas İmperium PT515 205/55/16. Kızaklama,ıslak zeminde yol tutuş kötü kısaca bu seri lastiği tavsiye etmem.2012 ortalarında tanesini 150 TL den almıştım.

Yagmurda cok kotu bende bir kez aldim bir daha almadim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lord66 bende de 2011 otomatik civic var onler michelin energy 25000 km kullandim arkalar nokian 3 mm gosteriyor nokianlarda. Kizaklama sorunu bende de var acaba civic ile ilgili mi diye dusunmeye basladim. Su an kisliklar takili 2. Senem henuz kisliklarla ama kizaklama yapar mi diye dusunmefim.

Erxurumda yasiyorum michelin alphin bdnden onceki sahibi almisti cok zor kis sartlarinda hem buzda hemde taze karda kullandim sukur cok memnunum tavsiye eferim. Onceki aracim focus 2 de de 3 yil michelin yan urunu kormoran kislik kullandim onda da s.ici hic sorun yadamadim tavsiye ederim iyiydiler

• quote:

Orijinalden alıntı: *President*

205/40/17 Lassa Impetus Sport kullanıyorum. Çok fazla yol yapmadım ama 5 yılını doldurdu lastikler bu yaz değiştireceğim. Yanakları çok sağlam ve çelik yanak/jant koruması var. Aynı zamanda bu koruma lastiğin karakteristiğini serleştiriyor ince yanak ve çelik olmasından dolayı. Ama yanaktan balon vs. yapma sorunu yok. Piyasada pek olumlu yorumlar duymadım ama ben sorun yaşamadım impetus sport ile. Tabi tutunmasından memnun değilim malum araç çok güçlü olduğundan sürekli patinaja düşüyorum.

Bu nasil bir ebat ya bu lastik kesin cok pahalidir

• quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Orijinalden alıntı: *President*

205/40/17 Lassa Impetus Sport kullanıyorum. Çok fazla yol yapmadım ama 5 yılını doldurdu lastikler bu yaz değiştireceğim. Yanakları çok sağlam ve çelik yanak/jant koruması var. Aynı zamanda bu koruma lastiğin karakteristiğini serleştiriyor ince yanak ve çelik olmasından dolayı. Ama yanaktan balon vs. yapma sorunu yok. Piyasada pek olumlu yorumlar duymadım ama ben sorun yaşamadım impetus sport ile. Tabi tutunmasından memnun değilim malum araç çok güçlü olduğundan sürekli patinaja düşüyorum.

Bu nasil bir ebat ya bu lastik kesin cok pahalidir

Malesef öyle. Ben de 5 yıl önce tesadüf bir kampanyadan almıştım o zaman uyguna gelmişti. Şimdi slick alacağım için onların fiyatları da ebatına göre uygun. Yanlız semi slick te bu ebat yok 215/45/17 alacağım gibi. 215/45 ebatta stok sorunu var çok satıldığından mayıs ayında stoklara girecekmiş.

• Anchowy61 A kullanıcısına yanıt
    Aracı 2. el aldım ve aldığımda 13 bin km de olup üzerinde fabrika çıkış lastiği olan CPC2 ler vardı ve görünüm olarak sıfır gibi lastiklerdi.Anormal derecede kızaklama yaptığı için sıfır gibi lastikleri Petlaslarla değiştirmiştim.İlk başlarda Petlas sıkıntı çıkarmadı ama sonraları birkaç kaza atlatmama sebep oldular.
  • 2007 grande punto 1,3 mj
    fabrikadan bridgestone B 250 ile geldi.(175/65/r15)
    yol sesinden çok muzdariptim.
    50,000 km de petlaslarla değiştirdim.(185/65/r15)
    petlasların bridgestoneden hiç bir eksiği yok, fiyatının düşük olması ise avantaj.
    kışlıklarım lassa svowways(175/65/r15) ve çok memnunum.
  • lord66 kullanıcısına yanıt
    Lastikleriniz yeni oldugu halde kizakliyor. Aracin frenlerine cok guvenmemek gerek demek ki. Kisliklarla fren performansi nasil olacak bakalim.

• Goodyear ultragrip 8 ( Passat B7 )
    205 55 16R 91T
    4 adet 740 tl
    2013 27.hafta

Taktirali 2-3 hafta oldu simdilik bi sikintisi yok.

Guzel konu ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kagan06 -- 28 Kasım 2013; 11:40:06 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç golf mk7
    2013/41. hafta üretimi Continental TS850 205/55R16 T91
    9 Kasım 2013 de alındı.240 tl den aldım.
  • Araç 2007 hyundai getz.

lastik ebadı 175/65/14

kışlık:continental wintercontact ts800 2013 ocakta alındı. tanesi:135 tl.(300 kilometre yoğun kar yağışında uzun yolda kullanıldı yer yer buzlanmalarda vardı memnun kalındı.ama ankarada kar yağışı fazla olmadığı için şehir içi testi yapılamadı.ama ıslak zemin fren performansını test ettim başarılı buldum.)

yazlık:continental ecocontact5 2013 haziranda alındı.tanesi:130 tl. konforlu ve stabil bir lastik.fabrika çıkışı araç üzerinde gelen kumholardan daha sessiz.

edit:ankarada etlikte antares arkası tanıdık bir lastikçiden alındı.göksu lastik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ScHeNKii_ScP -- 28 Kasım 2013; 15:46:00 >
  • İlk sayfa güncellendi. Şua 29 adet lastik kullanıcısı indekslendi. Teşekkürler arkadaşlar.

Format olarak:

Marka ve Tam model
    Ölçü
    Fiyat
    ve tek satıra sığabilecek kısa düşüncenizi yazarsanız. Tamamını ilk mesaja ekleyebilirim. Uzun yorumlarınızı esirgemeyin. Onlar da konu içinde okunabilir.
  • Lastik ölçüsü 235/45 r 17 için;

Continental sportcontact 2

Kizaklama var
    Orta omurlu
    Balon yapar
    Tavsiye etmem.

Michelin pilot sport 3

Uzun ömür
    Continenteldan yumusak olmasina ragmen hiç bolon yapmadi.
    Yumuşak olduğundan kasmasa bile kayiyormus gibi hissettiriyor.
    Tozlu yollarda abs devreye cok giriyor.

Tavsiye ederim. 35 - 40 bin km deyim asinma cok az.

• 2007 Honda Jazz'a orjnal ölçüsü 185/55/15 olmasına rağmen lastikçinin önerisiyle 185/60/15 Bridgestone Ecopia EP100A aldım. Tanesi 175 TL.
    Lastik Bridgestone olmasına rağmen çok sert değil hatta yumuşak diyenler de oldu. Yanağı yükselttiğim için araç biraz yükseldi konfor arttı.Kuru zeminde gayet iyi ıslak zeminde yeni yeni denemeye başladım ilk izlenimler olumlu. Daha önce Kumho Ecsta SPT vardı onlardan çok daha iyi diyebilirim. Turanza daha pahalı ve daha sert bir lastik aradaki fiyat farkını vermek istemeyenlere tavsiye ederim.

Edit:Liste için düzenledim biraz.

Araç:2007 Honda Jazz
    Marka-model: Bridgestone Ecopia EP100A
    Ölçü:185-60-15
    Yumuşak lastik,kuru zeminde iyi ıslak zeminde fena değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnurD7 -- 28 Kasım 2013; 19:07:48 >
  • Araç : 2006 Megane 2 Expression
    Lastik : Goodyear Efficient Grip Performance
    Ebat: 195 - 65 - 15
    Tarih - Fiyat: 2013 yılı tanesi 160 TL ya da 165 TL idi...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.