Şimdi Ara

Otomobil Genel - Lastik Bilgi Bankası [16 Marka - 68 Lastik] Desteğinizi bekliyoruz.. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
3
Favori
4.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Teşekkürler arkadaşlar. İlk mesaj güncellendi.

Sevgili kartal90, kapana tersten girdiğin lastikleri bizimle paylaşırsan, o meşhur lastikleri de ilk mesaja ekleyelim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi synthesizer -- 28 Kasım 2013; 20:24:29 >
  • C4 Picasso
    Hankook Ventus Prime2+
    215/55/R16 97W
    Katedilen mesafe 15.000km
    2012 yilinda 2.el olarak aracimi aldigimda uzerinde sifir olarak takiliydi.

Kuru zeminde basarili yol tutus.
    Islak zeminde basarili yol tutus.
    Disli yapisi ve yagmur kanallari sayesinde islak zemin ve yuksek suratte basarili su desarji.
    Islak ve kuru zeminde basarili frenaj. (Sert frenlerde yolu tuttugu icin Abs cok nadir devreye giriyor)
    XL yanak yapisindan dolayi stablize yollara cok sert.(Lastigin hamuru yumusak fakat yanak yapisi sert)
    Asfaltta sertligini belli etmiyor.
    Kaymak Asfaltta cok sessiz. Bozuk asfaltta ugultu yapiyor.

Tekrar alirmiyim; Olabilir.

Sirket aracim
    Hyundai Era
    185/65/R14
    Yaz lastigi Bridgestone B250
    Katedilen mesafe; 35.000km
    Cok sert bir lastik
    Asfaltta Ugultu yapiyor.
    25bin km kadar frenaj guzel daha sonralari sertlestigi icin Abs daha sik devreye giriyor.

Tekrar alirmiyim;Hayir

Kis lastigi
    Hankook winter icept'rs
    185/65/R14
    Katedilen mesafe;10.000km
    2012 imali

Cok yumusak ve sessiz bir lastik
    Yeni islanmis asfaltta berbat yol tutus.
    Yeni yagmis ezilmemis karda tatmin edici cekis.

Ezilmis ve sertlesmis kar yuzeyde cekis ve frenaj cok iyi degil.(Patinaj ve abs)
    Tekrar alirmiyim; Hayir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dostum teşekkür ederim. Seninkileri de ekledim. zamanla güzel bir bilgi kaynağı olacak gibi görünüyor. Keşke herkes seninki gibi detaylı yazsa. O zaman PM ile bilgi istemeye de gerek kalmaz direk aynı model hakkında birden fazla kişinin yorumunu tek seferde görebiliriz. Ben mesela B250 modelini hiç duymamıştım. Ama lastik hakkında genel intiba sert ve uğultulu bir lastik olması. Bu şekilde farklı ebat ve modeller hakkında da bilgi sahibi olabiliyoruz.
  • Bir up cekelim. 32 lastikle kalmamalı bu konu.

• 195/65/15 Dün 4 adet aldım

CONTİNENTAL CONTİWİNTERCONTACT Adeti 145 TL

2013 32. hafta üretimi
  • Ben de yazayım.
    Passatta dunlop fast response 215 5516 97w ebatındaki lastikler araçla geldi ve yaklaşık 30 bin km kullandı. gayet memnunum kuru zemin ıslak zemin performansı iyi sessizlik orta düzeyde. Aşınma yok denecek kadar az. Geçen sene kışlık nokian wr2 aldım 205 55 16 ebatında. 3-4 bin km kullandım ama öyle ahım şahım soğuk karlı hava olmadığı için tam olarak anlayamadım. Ama sessiz lastikler.
    Jazzda 185 55 15 91v ebatında falken ziex 912 lastiklerimi yaklaşık 14 bin km dir kullanıyorum. Yumuşak sessiz lastik performansı fena değil ama mıcırlı yolda çabuk aşınıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Gato Negro -- 30 Kasım 2013; 23:12:41 >
  • pirelli p zero rosso 225 45 17 kullanıyorum memnunum, ses ıslak zemin fren mesafesi filan oldukça iyi tavsiye ederim.
    Petlas snowmaster 225 45 17 1 kış kullandım, fiyatı ucuzdu bir de oldukça yeni 1 haftalık filan lastikti.Görevini yerine getirdi.Umarım bu kışta yerine getirir tavsiye ederim....
  • Petlas Snowmaster 225 50 17 kullanıyorum.

Lastiğimden memnunum gibi klişe ve yanlış bir cümle kurmayacağım çünkü bu aracımda bir başka marka kış lastiğini aynı hava şartlarında aynı yollarda aracın aynı performansında lastiğin aynı hava basıncında vs. vs. test etmediğim için karşılaştırma yapmam son derece saçma olur.
  • renault scenic II yazlıklar starmax novaro 205x55x16 kışlıklar goodyear ultragrip 8 205x55x16 ikisinden de memnunum.

Godyear ultragrip8 leri geçen yıl kasım ayında peşin para 780 liraya aldım.

starmaxlar bu yıl nisanda 5 taksit 550 liraya aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karaaagac -- 4 Aralık 2013; 21:27:16 >
  • Bridgestone B250 ve B330EVO var..

B250leri 4 yıl 8 bin km kullandım.. Yağmurda ve hafif karda üzmedi.. Kar yerde 1 cm kadar tutmuşken epey virajlı yollarda 60 ile kullandım.. Tekrar alabilirim..

B330EVOyu pek test edemedim, yatan aracın üzerinde, kullanılmadan tarihi geçmekte..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bridgestone Turanza ER300

Eski aracımdaki Michelin Energy Saver lastiklere göre bariz ses alıyor.

Bridgestone lastikleri 2012 nisanda aracımı aldığımda 49000Km de takım olarak almıştım. Şu anda aracım 84000Km de. Genel olarak memnunum. Ama bariz ses alıyor.

2012 Nisanda tanesi 130 TL ye alındı.
    195-50-15

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgzgn -- 1 Aralık 2013; 22:09:29 >
  • Arkadaşlar mobil ve yolda olduğum için PC'ye geçince verilerinizi ilk mesaja ekleyecegim ins. Ancak ebatlari ve ilk mesaj için kısa bir notunuzu da ayrıca yazarsaniz daha sağlıklı olur. Detaylı yorumlar okunur ancak ilk mesaja özet yazmak bazen zor olabilir.

Desteginiz için teşekkürler.

• 225 45 17 pirelli p7 cinturato geldi sifir aracimda simdilik memnunum yol tutusu konforu iyi gibi 225 taban lastige gore yol sesi de makul seviyede bence fiyatini bilmiyorum rakiplerinden uygunsa kesinlikle alinabilir bir lastik

• İlk mesaj düzenlendi. 48 Adet lastik hakkında 1. el bilgiler bulunmaktadır.

Sizlerden ricam lastik ölçünüzü ve satın aldıysanız fiyat bilgisini bizimle paylaşın.

Teşekkürler.

Arkadaşlar 1 dakikanızı ayırarak marka model - ölçü ve kısa düşüncenizi yazmanız konumuz için çok faydalı bir paylaşım olacaktır.
  • Ekleyebilirsiniz, bridgestone B250lerim 185-65-14.. Fiyat bilgim yok, sıfır aracın üzerinde geldi..

• Petlas Snowmaster 175/70/14
    Yol sesi arttı.
    Yağmur performansı başarılı.
    Kar performansını çok yoğun karda denemedim, denediğim kadarıyla fena değil.
    Yakıt biraz arttı. Gerçi kışın zaten artıyor biraz.
    4 tanesini 460 liraya aldım. Şimdilik memnunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egelidost -- 3 Aralık 2013; 21:49:57 >
  • Yazlıklarım : Lassa atracta fiyatını hatırlamıyorum .Lastikten genel mana memnunum fakat sert lastik sesi fazla yapıyor ,konfor lastigi degil .Ama bozuk yollarda kullanılabilecek saglam lastik diye bilirim.
    Kışlıklarım : Michelin alpin A4 fiyatı 165 tl den almıştım .Yeni taktırdıgım için fazla test etme imkanım olmadı .Yol sesi çok iyi fazla ses yapmıyor, yol tutuşu da güzel .Yogun yagmurda tam manasıyla olmasada genel olarak memnun kaldım fren mesafesiyle olsun kalkışlarıyla olsun güzel. Karda deneme imkanım olmadı olursada buradan paylaşırım .
  • Marka GT radial Model :Champiro bax2 -Ebat -185 -55-14 ,Adet fiyatı:120 TL yaklaşık 6 ay oldu
    Tam fiyat performans lastiği bu ebatta gene alırmıyım.. tabikii araç polo 6n
  • quote:

Orijinalden alıntı: akorkmaz11

Ben de yazayım.
    Passatta dunlop fast response 215 5516 97w ebatındaki lastikler araçla geldi ve yaklaşık 30 bin km kullandı. gayet memnunum kuru zemin ıslak zemin performansı iyi sessizlik orta düzeyde. Aşınma yok denecek kadar az. Geçen sene kışlık nokian wr2 aldım 205 55 16 ebatında. 3-4 bin km kullandım ama öyle ahım şahım soğuk karlı hava olmadığı için tam olarak anlayamadım. Ama sessiz lastikler.
    Jazzda 185 55 15 91v ebatında falken ziex 912 lastiklerimi yaklaşık 14 bin km dir kullanıyorum. Yumuşak sessiz lastik performansı fena değil ama mıcırlı yolda çabuk aşınıyorlar.

bende de aynı lastikler geldi hocam, geçen ıslak zeminde arka taraf baya tedirgin etti beni araç kaydı baya toparladı ama...acaba michelin falan taktırsak ses olayı biraz daha azalır mı? benim de 13 bin km oldu bu arada 50 bin km de falan değiştirsek normaldir herhalde...

• Tacox kullanıcısına yanıt
    Sizin lastikler hangisi hocam? Dunlop mu falken mi?
    Dunloplardan memnunum aslında ama geçnlerde aşırı yağmurda yolda su birikintileri vardı epey zorladı. Bilmiyorum başka lastik olsaydı farklı olurmuydu. Uygun fiyata denkgetirsem michelin alırdım ( energy saver değil ama onlar ıslakta çok kötüler).
    Falkenlerin de tek sıkıntısı çabuk aşınmaları.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.