Şimdi Ara

Otomobil Genele Özel Film Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
2
Favori
1.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhabalar bugünlerde ağır vw trollerinin işgali altında olan aslında benim 7 yıllık üyeliğimin son birkaç ayını geçirdiğim otomobil genel bölümüne özel, buradaki otomobil ve motor sporları tutkunlarını memnun edecek geçenlerde izlediğim ve çok beğendiğim bir film önermek istiyorum.

Buranın müdavimi olan herkes mutlaka 1 kere de olsa pazar sabahını F1 izleyerek geçirmiştir.. Daha önce de okuduğum f1 yazılarında karşıma sıkça çıkan bir ismin belgeseli belki de gelmiş geçmiş en iyi, en etik, en insani F1 pilotu olan Aryton Senna'nın (sarı kask) Brezilya varoşlarında go kart pistlerinde başlayan kariyerinin nasıl F1 in en iyi pilotu noktasına çıktığını anlatan o dönemde kıyasıya rekabet ettiği Prost'un katkılarıyla yapılmış bir şaheser. Uzun zamandır bu denli zevkle izlediğim bir film hatırlamıyorum ki sinema manyağıyımdır... Film tanıtımı burada alakasız olabilir ama otomobille az biraz alakanız varsa eminim hoşunuza gidecektir. Bence jetta mı şu mu bu mu vb. konularından daha çok otomobil ile alakalı..

Filmin adı : Senna (2010)
    Tür: Belgesel,biyografi, spor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi дltuğ -- 19 Şubat 2013; 19:51:24 >

• teşekkürler hocam listeye aldım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • film çıktığı zaman evo dergisi evladiyelik bir yazı hazırlamıştı. onu paylaşırım dergiyi bulursam, konu zenginleşir.

• İzleyin, izlettirin.

• Efsane...
  • quote:

Orijinalden alıntı: S R T

İzleyin, izlettirin.

hocam bildiğin birşeyi izlemek bile insanın tüylerini diken diken ediyor..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • top gear'da da vardı. bu arada madem tavsiye top gear'ın special bölümleri müthiştir. hindistan, güney amerika ve kutup macerası özellikle tavsiye edilir.
  • İzlemeyenlere benim de tavsiyemdir.

Zaten Senna hakkında söylenecek ne var ki...

"Efsane"
  • quote:

Orijinalden alıntı: jack_daniel's

İzlemeyenlere benim de tavsiyemdir.

Zaten Senna hakkında söylenecek ne var ki...

"Efsane"

rainman ve bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: дltuğ

Gerçek efsanelerden...

Yalnız resimleri image değil de simage şeklinde yüklerseniz daha güzel olur.
  • Senna ve Honda ayrılmaz bir ikiliydi.

Hondayı çok sevmemdeki sebeplerden birisiydi.

O öldükten sonra 2005 yılına kadar hiç izlemedim F1'i.

Zaten o yıl ülkemize geldiği için tekrar izledim canlı olarak.

Ama O'nun gibisi gelmedi bir daha.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Senna ve Honda ayrılmaz bir ikiliydi.

Abi biz yetişemedik biz Schumacher ile tanıştık daha sonraları okudukça öğrendik.. Schumacher zaten bana popüler kültür ürünü olarak gözüktü duygusuz ruhsuz tipik alman .. Sennanın kazası sırasında yanında aldırmadan geçen Schumacher idi galiba..Ama Senna pistte kaza gördüğü an yarışı bırakır yardıma koşarmış.. Kazadan sonra cebinde buldukları da ne kadar insani olduğuna kanıt zaten..
    Edit : o sıralar mclaren honda porsche ve mercedes ortaklığı varmış galiba motor vtec miymiş?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi дltuğ -- 19 Şubat 2013; 23:09:00 >

• "Prost'un katkılarıyla yapılmış bir şaheser"
    Alain Prost'un katkısı denemez aslında bilfiil düşman gibi gösteriyor yapım. Zaten bu sebeple de bazı tartışmaları tekrar alevlendirdi ve Prost'u gereksiz yere savunma yapmaya zorladı bazıları. Gençler de bu yapım sayesin de döneme gerçekten vakıf olmadıkların dan Prost'u bir kötü adam, düşman olarak gördüler ve Ayrton Senna yapımı olmasıyla da Muhterem Senna Melekleştirildi. Şunu unutmamak gerekiyor bu yapım geniş mana da bir film veya belgesel değil biyografik bir eser. Ne kadar eleştirilse de tek göz den yani Senna tarafından bakıldığın da anlaşılır gibi görülsede ki Brezilyalılara özel birşey sunma gayreti de mevcuttu yani çok anormal durmuyordu ama böyle yapılmayabilirdi. Ölmediği için gereken saygıyı görememiş Alain bunlara layık değildi. Gençlere malesef bunları anlatmakla geçti birçok vaktimiz bu film den sonra. Bu bahsettiğim kısımlar sebebiyle ben beğenmemiştim, harika olarak adledememiştim ancak Senna ismi her akla geldiğin de içi burkulan biri olarak gerekli ve çok geç kalınmış bir yapımdı. Daha nice isimler için bunlar yapılmalı, otomotiv kültürü için de yapılmalı. Gerçek dünyayı bilmeli insanlar hızlı ve öfkeli değil gerçekler ve muazzam mücadeleler. Kısaca Tv kanallarına düşmese sadece bu yapımlar, belgeseller (Bir çok Senna, Schumacher belgeseli yapıldı ve bunları çoğunlukla kanallar üstlendi) yarış dünyası da her türlü katkıyı verir hasılatı çok büyük olmayabilir tabi mesela bizim ülkemiz de izleyici oranı olsun diye ek gayret sarfedilmişti. Bu yapımların devamı ile de hasılatlar gelir aslında. Stallone'un oynadığı Driven abartılarıyla beraber bile çok güzel bir yapımdı.
    Neyse biraz abarttık. :)
    Ben sadece Senna'nın anıldığın da Prost'un da anılmasını tavsiye ederim bu ikisi arkadaştı ve en çetin rakiptiler, sanıldığı gibi düşman olmadılar hiç bir zaman araları bozuldu sadece ama profesyonel insanlardı vefatı üzerine ilk katılan yine Alain'idi. Tersi olsa Ayrton'un da aynısını yapacağını adım gibi biliyorum. Bir birini tamamlayan iki isimdi onlar eskiden ve büyüklükleri bir birlerine bağlı.

• quote:

Orijinalden alıntı: дltuğ

quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Senna ve Honda ayrılmaz bir ikiliydi.

Abi biz yetişemedik biz Schumacher ile tanıştık daha sonraları okudukça öğrendik.. Schumacher zaten bana popüler kültür ürünü olarak gözüktü duygusuz ruhsuz tipik alman .. Sennanın kazası sırasında yanında aldırmadan geçen Schumacher idi galiba..Ama Senna pistte kaza gördüğü an yarışı bırakır yardıma koşarmış.. Kazadan sonra cebinde buldukları da ne kadar insani olduğuna kanıt zaten..
    Edit : o sıralar mclaren honda porsche ve mercedes ortaklığı varmış galiba motor vtec miymiş?

Schumacher şuan F1 de yer almayan Rubens ile beraber son döneme taşınmış 2 eski dönem pilotuydu ve geçmişin izlerini taşıyordu bu adamlar. 70-80-90'ların Efsaneleri, Krallarının birçoğu ile birlikte saf tuttu bu adam. Yandan vitesli zamanları gördü bir Alonso, Kimi gibi değil o yüzden yaşı da gereği. Duygusuz, ruhsuz hiç değil mesela F1 üzerine yapılmış komiklikler, eğlenceli görüntülere vs bakarsan video sitelerinden çoğunluğu Schumacher kaplar. Mesela Schumacher gibi ödül töreni yaşayan yoktur. Sıcak kanlıdır aslında ancak ego ları gereği artis bu adamlar. Öyle olmak zorunda diyor birileri ben demesem de.:) Mesela Mika lakabı iceman dır Kimi'ye yakıştırılan bu lakap aslında ilk olarak Hakkinen'e aitti zaten neredeyse çoğu Finli için kullanılan bir tabir simaları da gereği, neşeli de olsalar bazı hallerden dolayı yapıştırı veriyorlar. Peki bu cidden artist soğuk, sıkıcı bir tip mi yapıyor hayır Mika gayet sevecen, dostane bir insandı (Schumacher ile Mika ezeli rekabeti, bir birine çok saygı duyan iki isim) sadece heryer de yumuşak başlı, gevşek konuşan, çok konuşan bir tip değildi. Michael ile çok da güldüren basına karşı anları vardır mesela. Bir de meşhur olan sırtını sıvazlama tabi. Kısaca finliler gibi birçok almanda da sima olarak bir duruş farklılığı var. Yakışıklı olabildikleri kadar sert deriden yapılmış gibi duruyorlar.:) Sebastian'da o sebeple çocuksu olmasına rağmen çok ilgi toplayamıyor belki. Fernando bana göre çok daha aykırı bir tip, samimi ve sıcak değil aslında ancak toprağı gereği hareketlerine yansıyor tabi ki yumuşak başlı gibi, sıcak görünüyor.
    Ben o dönemlerin çoğunu izledim.

Mclaren'in en iyi ortaklığı kısaca Honda ile birlikteliğiydi diyebilirim. Totalde aynı başarıya Mercedes ile erişemedi.

• Cidden guzel ve etkileyici bir film. Daha once baska bir konuda tavsiye ettigimi belirtmistim.
    Olaylara farkli bir yonden bakmasi, ayrica Brezilyada Senna`nin nasil milli bir kahramana donustugunu gormek filmin ozellikle hosuma giden yanlari.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.