Şimdi Ara

otomobil mi satın alıyoruz, yoksa statü mü satın alıyoruz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
0
Favori
5.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • herkes otomobil satın alıyor( sıfır veya kullanılmış)
    ama gerçekte satın aldığımız otomobil mi ,yoksa toplumsal statümü oluyor?

bence statü satın alıyoruz sanki.
    siz ne dersiniz?

• Das Pğömiyum mevzusuna değinmişsiniz.
  • bu kadar felsefeye girmeye gerek yok hocam, araba alt tarafı ^^
  • Tabiki statü. Gunumuzde herkes arabasına göre yargılanıyor.cogu kisi icin böyle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alt tarafı araba... arabalarına göre insanları yargılayanlan insanlar tekrar düşünün derim. 28 bin liraya sıfır clio yerine 2008 focus alsam daha farklı mı muamele görecektim.. yada istanbulda okuyan 2 çocuguma aylık paralarını yollamayıp onları biriktirip her yıl üzerine 30 bin koya koya araba mı alayım... bugun arabaya göre kıyaslanıyorsak yarın evdeki televizyonlarımıza göre de sınıflara ayrılırız artık..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kobrakai

bu kadar felsefeye girmeye gerek yok hocam, araba alt tarafı ^^

alt tarafı araba doğru. ama üst tarafı farklı bir durum oluyor.
    araba var, araba var.
    biz ne kadar pahalı otomobil kullanırsak '' itibarımız'' o kadar artar.
    şöyle bir durum da var.
    biz kendimiz için yaşamıyoruz aslında.
    biraz başkaları için yaşıyoruz.
    etrafımızdaki insanlar ne der endişesi içinde yaşıyoruz.
    olduğumuzdan farklı görünmek için otomobillerimizi son model alma ihtiyacı hissediyoruz.
  • satın aldığınız bir mal ile statü, mevki ya da saygı kazanacağınızı düşünüyorsanız (ki öyle söylüyorsunuz) bence yaşamınızı, çevrenizi, arkadaşlarınızı ve kendinizi bir kez daha gözden geçirin, öz eleştiri yapın ve değerlendirin...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: fredy34

quote:

araba var, araba var.
    şöyle bir durum da var.
    olduğumuzdan farklı görünmek için otomobillerimizi son model alma ihtiyacı hissediyoruz.

dediğin gibi o felsefede olanlar var. hiç öyle bir kaygım olmadı. yaptığım herşeyi kendim için yaptım öylede yapmaya devam ediyorum.
    arabada aynı olay.lüks araba alabilirsin ne biliyim bi a6 alırsın bu statü filan değiştirmez. kendi rahatlığın zevkindir.
    tabi benim görüşüm

• quote:

Orijinalden alıntı: S0KRATES

satın aldığınız bir mal ile statü, mevki ya da saygı kazanacağınızı düşünüyorsanız (ki öyle söylüyorsunuz) bence yaşamınızı, çevrenizi, arkadaşlarınızı ve kendinizi bir kez daha gözden geçirin, öz eleştiri yapın ve değerlendirin...

Nick-mesaj uyumu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

Tabiki statü. Gunumuzde herkes arabasına göre yargılanıyor.cogu kisi icin böyle.

katılıyorum
    en güzel örneği tofaş kullananlara apaçi denmesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: fredy34

quote:

araba var, araba var.
    şöyle bir durum da var.

Ulaşım bir ihtiyaçtır. Arabada bu ihtiyaca hizmet eden bir araçtır.
    Yalnış anlamayın ama "pahalı arabaya itibar etmek" çocukça bir bakış açısı ve hiçbir olgun insanın sergilemeyeceği bir tavır.

• Yani kusura bakmayında bu ne saçma bir konudur. Adamın parası varsa ister ev alır ister arsa ister araba. 8 tane dairesi olupta şahine binen tanıdığım var adam halinden gayet memnun, daha bir kere bile şikayet etmiş değil. Toplumda araban için saygı göreceksen görme kardeşim.
  • Önemli olan senin düşüncen ve niyetin sen hangi niyetle biniyorsun seni taşısın diyemi seni oldugundan üstün göstersin diye mı ?
  • araba statü sembolü oldu artık.bence bu özellikle bizim gibi sonradan görme toplumlarda tavan yapmış durumda.bir yeni bmw 5 serisinden indin mi meraklı gözler bakıyor kim indi diye.bu doğru mu değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onboardx -- 7 Nisan 2012; 10:25:05 >
  • at
    avrat
    silah (günümüzde kariyer)

Bunlar çok mühim şeyler.seni sen yapan şeyler.

Sistem der ki;Parasız adam gereksiz adamdır.

İnsanlarda seni yukarıdaki kriterle göre değerlendirirler.

1-Adamın altında rover ı var.
    2-Adamın evlendiği hatun modellik yapıyormuş.taş gibi maşallah.
    3-Adam koskoca müdür.

Hepimiz hayatınızda bir kaç kez şu repliklere şahit olmuştur.
  • Statü satın alınmaz. Statü sahibi olmak için araba alıyorsanız ruhsal anlamda gelişimsel bozukluklarınız var demektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: S0KRATES

satın aldığınız bir mal ile statü, mevki ya da saygı kazanacağınızı düşünüyorsanız (ki öyle söylüyorsunuz) bence yaşamınızı, çevrenizi, arkadaşlarınızı ve kendinizi bir kez daha gözden geçirin, öz eleştiri yapın ve değerlendirin...

• quote:

Orijinalden alıntı: onboardx

araba statü sembolü oldu artık.bence bu özellikle bizim gibi sonradan görme toplumlarda tavan yapmış durumda.bir yeni bmw 5 serisinden indin mi meraklı gözler bakıyor kim indi diye.bu doğru mu değil.

aynen aynen
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sye88

Statü satın alınmaz. Statü sahibi olmak için araba alıyorsanız ruhsal anlamda gelişimsel bozukluklarınız var demektir.

aynısını söylüyorum.
  • Ben otomobili bir ulaşım aracı olduğu için alıyorum ama başkaları para ile statü yada prestij sahibi olabileceklerini sanıyorlarsa birşey diyemem, sonuçta hangi arabayı alırsanız alın siz yine sizsiniz..
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.