Şimdi Ara

otomobil mi satın alıyoruz, yoksa statü mü satın alıyoruz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
172
Cevap
0
Favori
5.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • herhangi bir ulaşım aracı ama iyi bir arabanın sağladığı statüyü sağlayan birşey daha yok ağırlığı aşikar .
  • insanların ne dediğinin ne önemi var

sadece araba için değil, cep telefonu, içilen sigara, giyilen kıyafet

hepsi kendimizi kabullendirmek bir sınıfa dahil olmak için yapılan şeyler

hiç kimse umrumda değil doğru veya yanlış, ne gerekiyorsa içimden ne geliyorsa onu yaparım

salon amerikan alacaksın - peze***k derler
    tek kapı birşey alacaksın - sen genç misin zibidi misin
    sıradan olmayan bir marka alacaksın - parçası bakımı pahalı vs.
    kia, hyundai alacaksın - olum öyle marka mı alınır vw al
    mercedes, audi, bmw, diğer lüks araçlar - adamda b*k gibi para var

tirenin sağ tarafındaki düşünceli insan grubunda kabul görülmek için yapıyoruz bazı şeyleri
  • bence 1.6 premium araç alanlar statü için alıyor, büyük motorlu premium araç satın alanlar hem statü hem performans satın alıyor.
  • Devir Nasreddin Hoca'nın ye kürküm misali para-güç-karizma vs devri.Misalen ben 2007 beyaz Kangoo ile aylarca gidip depoyu fulledim bir kez bile yüzüme bakmadılar.Şimdi gittiğim zaman (2004 Vectra C Elegance koyu laci) biri kapıyı açıyor,diğeri camı siliyor abi hoşgeldin falan Mercedes ile gitsem demek halı serecekler altıma Normal sivil kıyafet ve takım elbise ile bir yere gidince arada gerçekten büyük fark oluyor.Malesef herkes şekle itibar eder hale geldi ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: MIKROP DOGAN

insanların ne dediğinin ne önemi var

sadece araba için değil, cep telefonu, içilen sigara, giyilen kıyafet

hepsi kendimizi kabullendirmek bir sınıfa dahil olmak için yapılan şeyler

hiç kimse umrumda değil doğru veya yanlış, ne gerekiyorsa içimden ne geliyorsa onu yaparım

salon amerikan alacaksın - peze***k derler
    tek kapı birşey alacaksın - sen genç misin zibidi misin
    sıradan olmayan bir marka alacaksın - parçası bakımı pahalı vs.
    kia, hyundai alacaksın - olum öyle marka mı alınır vw al
    mercedes, audi, bmw, diğer lüks araçlar - adamda b*k gibi para var

tirenin sağ tarafındaki düşünceli insan grubunda kabul görülmek için yapıyoruz bazı şeyleri

içinden geldiği davranmak istersin.
    çevre faktörü ile yapamazsın.
    çevrendekiler hep daha iyi bilir. senin adına...

• 2 yıl boyunca her salı ve perşembe Acarlara gittim 1999 lada vega ile her seferinde kapıda durdurdular ve nereye gittiğimi sordular.Sonra 2001 volvo aldım ondan sonra bir daha hiç durdurmadılar.

Geçen hafta babamın r19 'unu yıkatırken yıkamadaki arkadaş passat'ı olan arkadaşa beyefendi diye hitap ediyordu banada abi şöyle al arabayı ....

Bunlar örnekler.Biz ne kadar yanlış olduğunu düşünsekte insanlar ilk görüşte araba ,telefon,vs. şeylerle insanları değerlendiriyorlar.
  • kimi insanlar evinden daha fazla parayı arabasına yatırmaya çalışır.arabam güzel olsun da evimi kim görcek sanki der.bu insanlar için otomobil statü aracıdır.

kimi insanlar da milyonluk evlerde yaşayıp yeri geldiğinde ucuz bi araba sürmekten çekinmez.ama kendi kullandığı otomobil üst sınıf bir otomobildir.bu insanlar için de otomobil bir ulaşım aracı ve aksesuardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: causeandeffect

kimi insanlar evinden daha fazla parayı arabasına yatırmaya çalışır.arabam güzel olsun da evimi kim görcek sanki der.bu insanlar için otomobil statü aracıdır.

kimi insanlar da milyonluk evlerde yaşayıp yeri geldiğinde ucuz bi araba sürmekten çekinmez.ama kendi kullandığı otomobil üst sınıf bir otomobildir.bu insanlar için de otomobil bir ulaşım aracı ve aksesuardır.

Dandik mühitlerde dandik arabalar vardır, iyi mühitlerde iyi arabalar vardır.

Şimdi yok efendim adam 100 bin liralık evde oturuyor altındaki araç 150 bin lira, böyle örnekler çok çok az, ben şahsen kimseyi tanımıyorum böyle yapan.

Ankara GOP daki araçlara bakın, sincandaki araçlara bakın.
  • bence herkes dert ve sıkıntı satın alıyor...
  • günümüzde artık insanların geneli gösteriş meraklısı oldu trafikte gördüğünüz çoğu araç büyük borçlar krediler kullanıp alınıyor adamın araca ayırabileceği miktar 20.000 tl iken gidip 40... daha çekiyor bankadan ve 60.000 liraya alıyor bu sefer yakıtınımı düşüneyim vergisinimi derken borçlar olduğu gibi kalıyor gidin bakın icra dairelerinin panolarında yüzlerce satılık 2011-2012 model lüks yada orta sınıf araçlar dolu keşke insanlar biraz kendini bilse otomobil yanlızca bir araçtır sizi bir yerden başka bir yere götürecek yeterli güvenliğe sahip tabiki bütçenize göre ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bimcell

quote:

Orijinalden alıntı: causeandeffect

kimi insanlar evinden daha fazla parayı arabasına yatırmaya çalışır.arabam güzel olsun da evimi kim görcek sanki der.bu insanlar için otomobil statü aracıdır.

Dandik mühitlerde dandik arabalar vardır, iyi mühitlerde iyi arabalar vardır.

Şimdi yok efendim adam 100 bin liralık evde oturuyor altındaki araç 150 bin lira, böyle örnekler çok çok az, ben şahsen kimseyi tanımıyorum böyle yapan.

Ankara GOP daki araçlara bakın, sincandaki araçlara bakın.

insanların geneli bahsettiğiniz gibi olmak zorunda zaten.sincanda b sınıfı,gop da e sınıfı otomobil görmeniz kadar normal bişey yok.ben insanların otomobile bakışını değerlendirdim.

100bin liralık evde oturup 20bin liralık otomobile binen insan için otomobil ulaşım aracıdır.

100bin liralık evde oturup 120bin liralık otomobile binmeye çalışan! insan için otomobil ''insanlar beni gördüğünde parmakla göstersin'' aracıdır.

• Gelirin az ise aracın yoktur veya tartışmaya yer yoktur zaten ucuz araçtır,statü düşünmezsin.

Zenginsen aracın tartışılmaz s 350,7.40 ,q7,range vs.

Orta halliysen yandın. Elektronik klima şart abi. Ev de klima yok
    Aracın boyasını çizdiler hemen yaptırdım. Ayakkabı alındığından beri boyanmamış.
    Abi VW aldım iyi marka Kıyafetler Mahmutpaşa
    Aracın kaskosunu şu fiyata yaptırdım. Çocuğa özel sağlık sigortası yaptıramadım pahalıydı, özel okulun gereği yok.
    Forumun % 90 Jetta,fluence,i30 kıyaslaması
    Sonuçta orta sınıf için araba statü sembolü maalesef
  • Kabul edelim veya etmeyelim ülkemizin bazı gerçekleri var.
    Aracımızı alırken amacımız ne olursa olsun sonuçta statü satın alıyoruz.
    Benzinlikteki yada yıkamacıdaki kişi çoğu zaman beni tanımıyor ki.O andaki kıyafetimle veya arabamla değerlendiriyor.Bundan doğal ne olabilir ki..
    O ön yargılı tavır sizi rahatsız etmiyorsa problem yok..
  • Gösteriş meraklısı "yoz" bir toplum olduğumuz için evet statü satın alıyoruz.

Zaten biz araba, ev, takı, kıyafet satın almıyoruz.

ONLAR BİZİ SATIN ALIYOR!
  • birde statüsüz araç alıp statülü zanneden insanlarda vardir..
  • Araba dünyanın her yerinde statü sembolüdür. Bizim ülkemizde Passat ile gösterilmeye çalışılan statü farkı Amerika'da Rolls Royce ile gösterilir, tek fark budur. İnsanlar kendi ülkelerinde üretilen araçları savunurlar, biz araba üretmediğimiz için pahalısını savunuyoruz genelde.
     otomobil mi satın alıyoruz, yoksa statü mü satın alıyoruz?
  • İnsanlarımız cebindeki kadar para harcamıyor.Sürekli lükse merak içinde inanılmaz bir tüketim çılgınlığı var.
  • 1993 mazda sahibiyim benim icin sadece bir ulasim araci a noktasindan b noktasina goturmek icin uretilmis tamam aracimi cok seviyorum hatta ailece bir isimle hitab ediyoruz ama hepsi okadar.
  • Bir beyin cerrahı profesör mü gözünüzde daha yüksektedir, yoksa bir holding patronu mu?
    Biri Renault'a biner, diğeri gulfstream jete biner; phantoma biner.
  • araç sizi tanımayanlar için uygun bir hava atma yolu hava atma dediğime bakmayın bazen gerçekten lazım oluyor bi restorana gittiğinizde veya sizi tanımayan birine gittiğinizde arabanıza göre davranılıyor ama sizi tanıyanlar arabanıza bakmaz daha doğrusu çevrenizi etkileme gereksiminiz varsa araba iyi bir yol ama sizi tanıyanlarda bir arabayla kanmaz
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.