Şimdi Ara

otomobil mi satın alıyoruz, yoksa statü mü satın alıyoruz? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
0
Favori
5.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şöyler bir yorum yapmak istiyorum. At da gidiyor eşek de. hiç eşek üzerinde poz veren lider gördünüz mü??
  • quote:

Orijinalden alıntı: vipmail123

Jetta ile Getz'in aynı değerde olduğunu düşünen arkadaşlara söyleyecek birşey bulamıyorum. Ne desem boş. Ayrıca doğru bulmasam da, bu ülkede azımsanamayacak kadar çok kişi tarafından, insanlara altındaki arabaya göre değer verildiği de, görmemek için kör olmanın gerektiği bir gerçek.

Evet altındaki araba, insanı değerlendirmez. Ama eziklik psikolojisinden kurtulamayan insanlar buna itibar ediyorlar.

Şimdi bu olayla ilgili çok örnek veririm de, konuyu dağıtmaya gerek yok...

Sonradan görme diyorlar onlara baştakilerin altında hangi araçlar var amerikan vari yüksek torklu son model en üst sınıf araçlar şimdi toplumun nasıl olmasını bekliyordunuz ...

sonuçta bu ülkeyi yönetenler ne derse istemezsek te yapıyoruz isteyenler olduğu için ...

bu mesaj dan da siyasi mesaj çıkarmazsınız umarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unixslax -- 7 Nisan 2012; 20:30:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Bimcell

quote:

Orijinalden alıntı: causeandeffect

kimi insanlar evinden daha fazla parayı arabasına yatırmaya çalışır.arabam güzel olsun da evimi kim görcek sanki der.bu insanlar için otomobil statü aracıdır.

kimi insanlar da milyonluk evlerde yaşayıp yeri geldiğinde ucuz bi araba sürmekten çekinmez.ama kendi kullandığı otomobil üst sınıf bir otomobildir.bu insanlar için de otomobil bir ulaşım aracı ve aksesuardır.

Dandik mühitlerde dandik arabalar vardır, iyi mühitlerde iyi arabalar vardır.

Şimdi yok efendim adam 100 bin liralık evde oturuyor altındaki araç 150 bin lira, böyle örnekler çok çok az, ben şahsen kimseyi tanımıyorum böyle yapan.

Ankara GOP daki araçlara bakın, sincandaki araçlara bakın.

Dairelerin ortalama 100 bin lira olduğu bir muhitte oturup, 1-1,5 milyon lira olduğu bir muhitte çalışıyorum..

Lüks araç ve ucuz araç dağılımı her iki semtte de aynı diyebilirim.. Bizde de son model mersolar BMWler var, onlarda da..
    Son kasa passattan bir tane bizim semttte görüyorum bir tane onlarda..
    Orada birkaç land rover var bizim sokakta bir dodge nitro.. Orada 1 tane x5 gördüm, bizim semtte 2 ayrı x6 var..
    Onlarda da araçların çoğunluğu 1-10 yaş arası B-C sınıfı, bizde de..

Farklı olan sadece orada 2 tane camaro olması.. Bizimkiler bi tek onu almamış..

Sonuç olarak onlarda para var, bizde kompleks..

• Günlük hayatta kullandığım 4 tane otomobil var.
    Volvo S80 T6, genelde babamda, ara sıra bende. Beraberken hep bende. Yaptığı kilometrenin yarısından fazlasını ben yapmışımdır.
    Accord 3.0 V6, kendi arabam
    95 Renault Spring, ilk sahibiyim, topladım, tertemiz, satmaya kıyamıyorum
    Opel Combo, pazarlamaya aldım, arada kullanıyorum.

Hepsinde trafikteki insanların tepkileri farklı.

Volvo veya Honda ile çevre yolunda sol şeritte bile olsam gereksiz selektör yemiyorum. Zaten buna da pek müsaade etmem, çünkü sol şeridi sahiplenmem.
    Otobanda giderken önümdeki aracın önü boş ise selektör yapmama bile gerek kalmıyor. Şehir içinde önüme atlayan yok, burnunu sokan yok, yol verenler oluyor.
    Bir yere gittiğinizde kapıyı açıyorlar, ne gerekiyorsa. Allaha şükür arabamın kapısını açacak gücüm kuvvetim yerinde.

Spring ile çevre yolunda en sağ şeritte giderken bile önüm dolu olsa bile arkamdaki dibime girer, selektör yapar, özellikle hafif ticariler ve şirketlerin focus, sysbol, accent tarzı araçları. Şirketinin arabası ve benzini ile kral olduklarını sanıyorlar. Trafikte herkes önüme atlamaya çalışıyor. Yol veren yok, ezmeye çalışan çok. Sadece nedense taksiciler sempati gösteriyor, yol bile veriyorlar. Pompacılar da kaç model olduğunu, satmayı düşünüp düşünmediğimi sorarlar.

Opel Combo ile giderken, Doblo, Connect tarzı araçların saçma sapan tacizlerine maruz kalıyorum. Sakin sakin giderim, ama saçma sapan davrananlar oluyor.

Bir yere Volvo ile gidersem "beyefendi" diyorlar, combo ile gidersem "abi" diyorlar, spring ile gidersem "usta" diyorlar.

Ne yazık ki durum bu.
    Benim için kullandığım arabaların hepsi aynı, hepsini kullanırken ayrı bir keyif alıyorum.
    Bazı insanlar da arabaları ile statü sahibi olmaya çalışıyor, en çok onlara gülüyorum.
    E39 alıp, çakma polat alemdar olmaya çalışanlar. Güzelim arabanın imajını bozuyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bal974 -- 7 Nisan 2012; 21:02:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bal974
    ...Bir yere Volvo ile gidersem "beyefendi" diyorlar, combo ile gidersem "abi" diyorlar, spring ile gidersem "usta" diyorlar....

Durumu çok güzel özetlemişsiniz. Ülkemizde maalesef durum bu.
  • Şahsen arabanın statü olayıyla ilgilenmem.
    Arabayı beğenirim,gücüm yetiyorsa alırım.
    Ha beğendiğim(x-type) araç baya dikkat çekiyor o ayrı bişey diyemem dikkat çektiği için beğenmedim açıkçası:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bal974

Günlük hayatta kullandığım 4 tane otomobil var.
    Volvo S80 T6, genelde babamda, ara sıra bende. Beraberken hep bende. Yaptığı kilometrenin yarısından fazlasını ben yapmışımdır.
    Accord 3.0 V6, kendi arabam
    95 Renault Spring, ilk sahibiyim, topladım, tertemiz, satmaya kıyamıyorum
    Opel Combo, pazarlamaya aldım, arada kullanıyorum.

Hepsinde trafikteki insanların tepkileri farklı.

Volvo veya Honda ile çevre yolunda sol şeritte bile olsam gereksiz selektör yemiyorum. Zaten buna da pek müsaade etmem, çünkü sol şeridi sahiplenmem.
    Otobanda giderken önümdeki aracın önü boş ise selektör yapmama bile gerek kalmıyor. Şehir içinde önüme atlayan yok, burnunu sokan yok, yol verenler oluyor.
    Bir yere gittiğinizde kapıyı açıyorlar, ne gerekiyorsa. Allaha şükür arabamın kapısını açacak gücüm kuvvetim yerinde.

Spring ile çevre yolunda en sağ şeritte giderken bile önüm dolu olsa bile arkamdaki dibime girer, selektör yapar, özellikle hafif ticariler ve şirketlerin focus, sysbol, accent tarzı araçları. Şirketinin arabası ve benzini ile kral olduklarını sanıyorlar. Trafikte herkes önüme atlamaya çalışıyor. Yol veren yok, ezmeye çalışan çok. Sadece nedense taksiciler sempati gösteriyor, yol bile veriyorlar. Pompacılar da kaç model olduğunu, satmayı düşünüp düşünmediğimi sorarlar.

Opel Combo ile giderken, Doblo, Connect tarzı araçların saçma sapan tacizlerine maruz kalıyorum. Sakin sakin giderim, ama saçma sapan davrananlar oluyor.

Bir yere Volvo ile gidersem "beyefendi" diyorlar, combo ile gidersem "abi" diyorlar, spring ile gidersem "usta" diyorlar.

Ne yazık ki durum bu.
    Benim için kullandığım arabaların hepsi aynı, hepsini kullanırken ayrı bir keyif alıyorum.
    Bazı insanlar da arabaları ile statü sahibi olmaya çalışıyor, en çok onlara gülüyorum.
    E39 alıp, çakma polat alemdar olmaya çalışanlar. Güzelim arabanın imajını bozuyorlar.

Eline sağlık.

Türkiye durumu en güzel şekilde özetlemişsin.

Malesef ülkemizde durum bu.

• Konu yine Vw-Hyundai kavgasına dönüşmüş.
  • ne olduğumu hiç düşünmeden,
    işimi görecek, bana faydalı olacak bir araç aldım.
    tepe tepe kullanıyorum.
    malımın kıymetini bilirim ama malımın malı olmamaya çalışırım.
    o benim için bir araçtır, daha fazlası değil.
  • Forum üyeleri bazen gerçekleri görmek istediği gibi görür. İyi bir araba genelde insanların size olan bakış açılarını etkiler, tabi sizi tanımayan ve karakteri zayıf insanların. Gel gelelim ki insanların arabanız için size saygı duyması sizin için önemliyse, sizde kişilik problemi var demektir.
  • Dİyelim ki bir iş sahibisiniz kredi çekmeye ve yahut iş bağlamaya gidiyorsunuz lüks araba güven sembolüdür. Sadece bu tip şeyler içi kiralanan lüks arabalar var. Adamda bu araba varsa parada vardır iş yapılır denen mantık var. Doğru yada yanlış onu tartışmıyorum ama öyle bir mantık var.
    Özetle otomobil basbayağı statü sembolüdür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: djoz

quote:

Orijinalden alıntı: Bimcell

quote:

Orijinalden alıntı: causeandeffect

kimi insanlar evinden daha fazla parayı arabasına yatırmaya çalışır.arabam güzel olsun da evimi kim görcek sanki der.bu insanlar için otomobil statü aracıdır.

kimi insanlar da milyonluk evlerde yaşayıp yeri geldiğinde ucuz bi araba sürmekten çekinmez.ama kendi kullandığı otomobil üst sınıf bir otomobildir.bu insanlar için de otomobil bir ulaşım aracı ve aksesuardır.

Dandik mühitlerde dandik arabalar vardır, iyi mühitlerde iyi arabalar vardır.

Şimdi yok efendim adam 100 bin liralık evde oturuyor altındaki araç 150 bin lira, böyle örnekler çok çok az, ben şahsen kimseyi tanımıyorum böyle yapan.

Ankara GOP daki araçlara bakın, sincandaki araçlara bakın.

Dairelerin ortalama 100 bin lira olduğu bir muhitte oturup, 1-1,5 milyon lira olduğu bir muhitte çalışıyorum..

Lüks araç ve ucuz araç dağılımı her iki semtte de aynı diyebilirim.. Bizde de son model mersolar BMWler var, onlarda da..
    Son kasa passattan bir tane bizim semttte görüyorum bir tane onlarda..
    Orada birkaç land rover var bizim sokakta bir dodge nitro.. Orada 1 tane x5 gördüm, bizim semtte 2 ayrı x6 var..
    Onlarda da araçların çoğunluğu 1-10 yaş arası B-C sınıfı, bizde de..

Farklı olan sadece orada 2 tane camaro olması.. Bizimkiler bi tek onu almamış..

Sonuç olarak onlarda para var, bizde kompleks..

O çalıştığın mühit büyük ihtimalle CBD(Central business district) dir, ve o b-c sınıfı araçlara binenler %90 ihtimalle orda 1500-2000tl maaş ile çalışan insanlardır.

Bebeğe,nişantaşına bir git bakalım kardeş, 100 bin liralık semtle kıyasla.

Sizin semtteki x6 nin sahibi ise, orda büyük bir dükkanı olan birisidir, yoksa x6 sahibi gidip 100 bin liralık mühitte oturmaz, ha dedem mesela 100 bin liralık semtte oturuyor, ama apartman onun, altındaki araç daire fiyatılarından daha fazla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bimcell -- 7 Nisan 2012; 21:31:34 >

• ben ayağımı yerden kesecek az yakan ucuz parçası olan sorun çıkarmayan araç aldım hocam.

Araba ile statü olacagına pek inanmıyorum...

Ne zenginler var ama arabaya deger vermiyor. Arabayla statü kazandıgını zannedenler anca görgüsüz yada sonradan görmelerdir.
  • Şimdi okula 99 model Uno yerine 2012 model 5.20d ile girsem ne farklar olacağını hepimiz biliyoruz, o yüzden entel takılıp sevginin gücüne inanalım demeye gerek yok.
    Bence de yanlış ama malesef durum bu.
  • Tabiki otomobil alıyoruzz buda sorumu :DDD
  • herkes bütcesine göre takılır aga
  • kesinlikle statü
  • @ ama gerçekte satın aldığımız otomobil mi ,yoksa toplumsal statümü oluyor?

bence statü satın alıyoruz sanki.
    siz ne dersiniz?

bravo hocam, süper bir konuya temas etmissin.
    Almanyadan ikamet eden biri olarak diyebilirimki burdaki vatandaslarimiz " statü" geregi bir otomobil tercih eder.
    10000-15000 Avroya SIFIR arac alacagina gider miladi dolmus, eski bir yildiza veya audi,bmw gibi araclara para verir.
    tabi, karar kisinindir, saygi gösteririz
  • 10-15 bin lira daha koyup aşağıdaki gibi bir S-Class alınca şu anda gördüğüm muamelenin 3-5 katını göreceksem, araba statü sembolü olmuş demektir..

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-ucpinarlilardan-1999-mercedes-s-320-short-79176204/detay
  • quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

10-15 bin lira daha koyup aşağıdaki gibi bir S-Class alınca şu anda gördüğüm muamelenin 3-5 katını göreceksem, araba statü sembolü olmuş demektir..

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-ucpinarlilardan-1999-mercedes-s-320-short-79176204/detay

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/searchresults.html?pageNumber=1&__lp=4&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=17200&makeModelVariant1.modelId=85&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minFirstRegistrationDate=1999-01-01&maxFirstRegistrationDate=2000-12-31&negativeFeatures=EXPORT&minMileage=150000&maxMileage=200000&lang=de

10 500 - 30 400 Tl arasi , üretilmis oldugu ülkede bulabilirsiniz.( 158000 - 200000km )
    Türkiyedeki 2. el pazarina ve eski kasa mersolara verilen paralara sadece gülüyorum

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.