Şimdi Ara

otomobil mi satın alıyoruz, yoksa statü mü satın alıyoruz? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
0
Favori
5.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: ForteVeloce

quote:

Orijinalden alıntı: historiyst_45

Devir Nasreddin Hoca'nın ye kürküm misali para-güç-karizma vs devri.Misalen ben 2007 beyaz Kangoo ile aylarca gidip depoyu fulledim bir kez bile yüzüme bakmadılar.Şimdi gittiğim zaman (2004 Vectra C Elegance koyu laci) biri kapıyı açıyor,diğeri camı siliyor abi hoşgeldin falan Mercedes ile gitsem demek halı serecekler altıma Normal sivil kıyafet ve takım elbise ile bir yere gidince arada gerçekten büyük fark oluyor.Malesef herkes şekle itibar eder hale geldi ...

Sonuna kadar katılıyorum.

Aynı otoparka arka arkaya Punto ile babam, Alfa 156 ile ben girdim. Babam normal bir giyimle ben ise iş görüşmesinden geldiğim için takım elbiseliydim.

Otoparkçı arkadaştan inciler;
    Babama
    -Gel dayı gel sol yap sağ yap yanaş hooopppp. böyle iyi dayı stop et.

Bana;
    -Kapıyı açıp hoşgeldiniz beyefendi, siz zahmet etmeyin ben en uygun yere parkederim.

Çıkışta ise babama;
    - İşin rast gitsin dayı hayırlı günler.

Bana;
    -Aracı yanıma kadar getirip kapımı açıp buyrun beyefendi yolunuz açık olsun, iyi günler...

Babamın bu olaya yorumunu ise yazamıyorum çünkü kesin banlanırım

+

benzer olaylar ben de yaşadım ama bu yukarda yazdığım yorumuma ters bir fikir doğurmadı bende.

insan dış görünüşüne göre ağırlanır, fikirlerine göre uğurlanır. elbette ki seni tanımayan bir insan dış görünüşüne göre muamele edecek. fakat seni tanıyan biri "marjinal olan sen"e göre "mutevazi takılan sen"i daha çok sever.

herşeyden önce "sen"i en iyi yine sen tanıyorsun. eğer uzun boylu birisiysen başkasıyla tokalaşırken eğilerek onun boyuna inmeye çalışırsın; boyun kısaysa parmaklarının ucuna çıkarak onun boyuna ulaşmaya çalışırsın. büyük görünmeye çalışmak kısa boylu olmanın göstergesidir.

genç arkadaşlarımız kızların onlara altındaki arabaya göre yanaşmasına aldanmasın. arabayla en fazla onları tavlayıp birkaç gün gönül eğlendirirsiniz. ciddi bir ilişkiyi araba üzerine kuramazsınız. bunu söylerken berduş insan olun ciddi ilişkiler kurarsınız demiyorum. herşeyde dengeli olmak lazım. benim o kadar param olsa ben de e46 kasa bmw almak isterim ama bunu kızlar seviyor diye değil ben e46'yı seviyorum diye yaparım.

• (Biraz konu dşına çıkacağım ama) Önceden symbol kullanıyordum. Ya, şehir içinde o da götürüyor, bu da götürüyor bir sürü para bağlamaya ne gerek var diyordum. yaşadığım bir kazadan sonra güvenliği olmayan, hava yastıkları, abs'si, esp'si vesairesi olmayan arabayla dolaşmanın bir nevi intihar olduğunu düşünmeye başladım. Statü için değil ama güvenlik için bence arabaya para bağlamaya değer. Mesela şimdi golf alayım mı diye düşünüyorum. Sırf esp yok diye uzak duruyorum. ix35 falan bakmaya başladım, o derece... Kendim neyse de arabada çoluğumuzu çocuğumuzu taşıyoruz.
  • Hoca boşuna ye kürküm ye dememiş. Tamamen haklısın...
  • Her yerde zibil gibi AMG paketli C180 olması bu sorunun cevabını fazlasıyla veriyor bence.
    Altı üstü 1.6 motor bi arabaya 110-120 bin lira verenlerin çoğu Mercedes olduğu için alıyor yani statü için!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muss@ -- 8 Nisan 2012; 9:19:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuSoniC

Her yerde zibil gibi AMG paketli C180 olması bu sorunun cevabını fazlasıyla veriyor bence.
    Altı üstü 1.6 motor bi arabaya 110-120 bin lira verenlerin çoğu Mercedes olduğu için alıyor yani statü için!

Bir de o aracın içini yoruma dahil edersek; o araca 110.000TL versem, geceleri uyuyamam...
  • Gerçek bir örnek vereyim dostum sana;

Arkadaşım, Fiat ile benzinciye gidiyor pompacı "Abi ne kadarlık doldurayım diyor ?"

Aynı arkadaşım siyah gözlük takarak , akşamüstü BMW X6 ödünç alarak gidiyor AYNI POMPACIYA

"Beyefendi hoşgeldiniz, ne kadarlık benzin istersiniz ?"

Fazla söze gerek yok sanırım, "İnsana değil, arabaya, giysiye saygı var."
  • Araca saygı gösterenleri örnek gösterenler Pompacı ,otoparkçı,yıkamacı ... Kimseyi mesleğinden dolayı küçümsemiyorum

Ben her tanıştığıma A ..bey,B..bey diye hitap ederim. Kimseye usta ,dayı,beyefendi diye hitap tarzımı değiştirmem. Aracı beni hiç ilgilendirmez.

Statü eğitim ,kültür, davranışla kazanılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogameci

Gerçek bir örnek vereyim dostum sana;

Arkadaşım, Fiat ile benzinciye gidiyor pompacı "Abi ne kadarlık doldurayım diyor ?"

Aynı arkadaşım siyah gözlük takarak , akşamüstü BMW X6 ödünç alarak gidiyor AYNI POMPACIYA

"Beyefendi hoşgeldiniz, ne kadarlık benzin istersiniz ?"

Fazla söze gerek yok sanırım, "İnsana değil, arabaya, giysiye saygı var."

sasiralacak bir durum degil.

egerki bir köylü tipinde devlet dairesine giderseniz size yukaridan bakarlar.
    takim elbise, modern bir sekilde iseniz size saygiyla davranirlar.
  • Gelişmemiş kompleksli toplumlarda statü belirtir araba.

Amerika gibi ülkelerde eski araç kullanımı oldukça fazla adamlar kendi araçlarını boyayıp tamir ediyor kimsenin bişey dediği yok.

Ama burada eski bir arabayı kendim boyamaya kalksam millet yazık fakire diye tip tip bakar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEŞELİMEŞEODUNU -- 8 Nisan 2012; 13:11:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: powereng

yurtdisinda milletvekili restorana benden sonra geldiyse servis once bana gelir, milletvekili sirasini bekler, ben araba kullanmadigim halk otobusu metro tramvay kullandigim halde heryerde tanimadigim insanlar beyfendi diye hitap eder. Yani olmasi gerektigi gibi..

burada bir mustang alsam sadece birkac araba meraklisi arkadasim bunun uzerine konusur,. Ayrica burada araba sahibi oldugumda kimse digeri daha iyiydi niye bunu aldin falan demez, bizim millet her konuda elestirir , insanin hevesini kirar oldu.. biz eskiden boyle degildik, ne oldu bu topluma ..

Çok gerçekçi değerlendirmişsin. Sen yine uçakla gel,olması gerektiği, gibi davran, bazı şeyleri aştığın belli. Darısı bizim milletin başına.
  • @ sirf turkiyedekilere govde gosterisi yapmak adina yola cikiyorlar.. Ne diyelim herkesin tercihi..

evet dogru.
    Ama bunu sadece millet arabayla degil durumu iyi olmadigi halde, baskalarina kücük görünmeyim niyetine
    en pahali ve gereksiz cep-tel. satin aliyorlar...tabi, herkesin kendi tercihi
  • quote:

Orijinalden alıntı: TruckTörMinator

quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

10-15 bin lira daha koyup aşağıdaki gibi bir S-Class alınca şu anda gördüğüm muamelenin 3-5 katını göreceksem, araba statü sembolü olmuş demektir..

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-ucpinarlilardan-1999-mercedes-s-320-short-79176204/detay

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/searchresults.html?pageNumber=1&__lp=4&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModel Variant1.makeId=17200&makeModelVariant1.modelId=85&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false& makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minFirstRegistrationDate=1999-01-01&maxFirstRegistrationDate=2000- 12-31&negativeFeatures=EXPORT&minMileage=150000&maxMileage=200000&lang=de

10 500 - 30 400 Tl arasi , üretilmis oldugu ülkede bulabilirsiniz.( 158000 - 200000km )
    Türkiyedeki 2. el pazarina ve eski kasa mersolara verilen paralara sadece gülüyorum

verdiğiniz linkle önceki sayfa arasında ahlâki olmayan şeyler geçmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 8 Nisan 2012; 13:37:04 >

• sadece araba icin gecerli degil ki bu herseyde boyle..ayakkabi saat cuzdan vs vs..sonucta bir toplum icerisinde yasiyoruz ve kendi capimiza gore onlardan farklilasmaya calisiyoruz.insanin dogasinda var bu :)

saygilar
  • sükürler olsun, ayagimi yerden kesen bir aracim var..
    bu yeryüzünde ne doktorlar, profesorlar,ögretmenler varki aldiklari maas yüzünden bir oto sahibi bile olamiyorlar.
    sükrümüzü bilelim, Allah herkese gönlüne göre versin ama bir MAL bir Allah kulundan daha degerli olamaz.
    Dünya mali yalan, bize sadece bir emenetdir.( hoca gibi konustum galiba, özür dilerim)
  • quote:

Orijinalden alıntı: TruckTörMinator

sükürler olsun, ayagimi yerden kesen bir aracim var..
    bu yeryüzünde ne doktorlar, profesorlar,ögretmenler varki aldiklari maas yüzünden bir oto sahibi bile olamiyorlar.
    sükrümüzü bilelim, Allah herkese gönlüne göre versin ama bir MAL bir Allah kulundan daha degerli olamaz.
    Dünya mali yalan, bize sadece bir emenetdir.( hoca gibi konustum galiba, özür dilerim)

kadir baba ne diyor;

Atom fiziğine de profesörlüğe de lanet olsun, İnsanlık için çalıştık, sokakta kaldık
  • quote:

Orijinalden alıntı: SiNaPSiS

Şimdi okula 99 model Uno yerine 2012 model 5.20d ile girsem ne farklar olacağını hepimiz biliyoruz, o yüzden entel takılıp sevginin gücüne inanalım demeye gerek yok.
    Bence de yanlış ama malesef durum bu.

Konudaki en mantıklı yorumlardan biri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Passenger

vay şıllık tatlısı
  • Bizim forumda statüyü donanım belirlediğinden, kimse üstüne alınmaz artık...
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.