Şimdi Ara

Otomobili Olupta Toplu Taşımaya Geçenler Var mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
2.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Üstüme araba yok. Yalnız bir yere gideceksem ve araba çok gerekmiyorsa, özellikle de şehir merkezindeki park sorunundan dolayı bisiklet ve toplu taşımayı tercih ediyorum. Kızılay yaklaşık 20 km; bisikletle evden çıktığımda en fazla 50 dakikada, otobüsle ise en erken 45 dakikada Kızılay'da olabiliyorum. Tabi otobüs beklemeyle bu süre biraz daha artar. Önceliğim her zaman bisiklettir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: only-e30

istanbuldayim gunde 3 saatim toplu tasimada geciyor. 15 gun sonra kendi aracimi kullanmaya basliyacagim. ve yollarda gecirdigim sure 1,5 saate dusecek.

zor düşer
  • Toplu taşimyi sadece istanbulda gezmek icin kullaniyorum. araba kisitliyor ayak bagi oluyor.park sikintisi trafik vs.
    Onun disinda 2 buçuk senedir toplu tasima pek kullanmiyorum.
    Ama eski bir 500t müdavimi olduğumu, bir sure gebze-harem kombosu yaparak toplu ulasim konusunda dibi görmüş biri olduğumu belirtmek isterim.
    Bilen bilir bu iki hat insan işi değildir.
    metro ve rayli sistemler avrupa veya rusyadaki gibi yaygin olsa arabayi kullanmam bunu da belirteyim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiat biss bile olsa araba alın

Kadıköy Umraniye güzergahları oyle kalabalık ve yazın kokuyor ki aman yarabbi

• Bizim burda sabahlari dolmuslar o kadar dolu oluyor ki bir cogu hic durmuyor bile. 1 dedik 2 dedik 3. de illallah geldi araba getirttim ankaradan. Rahat rahat gidip geliyorum. (Beylikduzu- Hadimkoy seferi)

• Ankara'da yaşıyorum. Otobüsü neredeyse hiç kullanmıyorum, metroyu ise çok sık kullanıyorum. Araba da var ama benzin canavarı olduğu için çok fazla kullanmıyorum
  • şehir içi bireysel işlerimde her daim akbile devam

ama işin içine ailem girince otomobil
  • quote:

Orijinalden alıntı: neilblack

şehir ve güzergaha göre değişir...istanbulda toplu taşıma kullanmak ulaşım masrafını inanılmaz azaltır. ruh sağlığı açısından araba ve toplu taşıma arasında istanbul için bir fark görmüyorum

toplu taşımanın artıları var öyle deme

Otomobili Olupta Toplu Taşımaya Geçenler Var mı ?

Otomobili Olupta Toplu Taşımaya Geçenler Var mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: cruise06

Keşke Ankara'da metro yaygın olsada kullansam ama malesef yok.
    Ego otobüsleri desen zaten onlar başlı başına araç alma sebebidir,1,5 saatlik yolu tek ayak üzerinde gittiğimi bilirim.

o otobüsle 1.5 saat süren yolun otomobille 20 dk sürdüğünü bilmek de daha bi canını yakıyor insanın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: causeandeffect

quote:

Keşke Ankara'da metro yaygın olsada kullansam ama malesef yok.
    Ego otobüsleri desen zaten onlar başlı başına araç alma sebebidir,1,5 saatlik yolu tek ayak üzerinde gittiğimi bilirim.

o otobüsle 1.5 saat süren yolun otomobille 20 dk sürdüğünü bilmek de daha bi canını yakıyor insanın.

Yakmaz mı!
    Ben tek ayağımın üzerinde ayağımın ağrısıyla boğuşup,otobüsteki ağır koku nedeniyle midemin bulantısı ile dengemi sağlamaya çalışırken yanımdan klimayı ve müziğini açmış vızır vızır geçip giden otomobiller öyle bir canını yakıyor ki insanın tarifi yok.
    Dediğim gibi Ankara'nın otobüsleri otomobil alma sebebidir.

• İstanbulda güzergaha, zamana, mevsime ve hava şartlarına göre değişir. Evden işe gitmek için en mantıklısı araba. Okula giderken de sabah erkense ya da akşam iş çıkışıysa metrobüs kullanırdım ama sabah 10'dan sonra ve öğleden sonra gidip geliyorsam bu sefer araba daha çabuk ve konforlu oluyordu. Araba candır, olsun dursun hep.
  • eger uyuya kalmazsam okula tranvayla gidiyorum ama genelde daha fazla uyumak için geç çıkıp arabayla gidiyorum
  • quote:

...
    Dediğim gibi Ankara'nın otobüsleri otomobil alma sebebidir.

klişe olmaya aday bi söz,açık ve net
  • Haftaiçi genelde toplu taşıma ile giderim ama günübirlik kısa süreli işlerim varsa yine aracımı kullanırım. Metrobüs büyük kolaylık
  • İstanbuldayım..
    Sadece mecidiyeköye metroyla giderim.. O da park sorunu yüzünden.. Yoksa toplu taşıma benim için bitmiştir..

İşe giderken karlı günlerde 1 kez otobüse bindim, şöförün öküzlüğü yüzünden 2 duraklık mesafede 2 kez düşüyordum..
    Önceki yıl da kafamı kapıya sıkıştırmıştı bi halk otobüsü..
    Minibüslerde zaten can pazarı yaşanıyor.. O kadar sarsarak kullanıyorlar ki parayı uzatmak için tek eli bıraksak yere kapaklanıyoruz..
    Lanet olsun hepsine.. Benzin 10 lira bile olsa hususi otomobile devam..
  • Araba aldığımdan beri mecbur kalmadıkça toplu taşıma kullanmadım, kullanmakta istemiyorum.Sadece vapuru kullanırım oda kalabalık olmadığı ve genelde açıkhavada gittiğim için
  • toplu taşıma kullanacağıma motora binerim hem daha ucuz hemde daha hızlı hemde yaz günü koku çekmeden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tahrikk

Üstüme araba yok. Yalnız bir yere gideceksem ve araba çok gerekmiyorsa, özellikle de şehir merkezindeki park sorunundan dolayı bisiklet ve toplu taşımayı tercih ediyorum. Kızılay yaklaşık 20 km; bisikletle evden çıktığımda en fazla 50 dakikada, otobüsle ise en erken 45 dakikada Kızılay'da olabiliyorum. Tabi otobüs beklemeyle bu süre biraz daha artar. Önceliğim her zaman bisiklettir.

En güzeli aslında ama bisiklet kullanmak da fazlasıyla tehlikeli ülkemizde...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Only Gamer

Araçta lpg yok, bir de otomatik. tüketim 40-45kuruş dolaylarında olunca; 1,25TL(1,75 sivil) bilet ile 10km gidince insan mecburen toplu taşımaya yöneliyor.

toplu taşımanın tek artısı ekonomi... aylık sınırsız biniş sistemi= paso 40tl, sınırsız kullanım, kota yok. bu yazdıklarım öğrenci için. sivil için 65tl olması lazım. şehir merkezin park yeri arama derdi yok, otopark ücreti yok..
    Eksileri; konfor sıfır. çok uzun süren yolculuk. klimalar bozuk denilerek mazotun hesabı yapan karaktersiz bir firma. halbuki çalışıyor. otobüsleri pislik götürüyor. Şoförler çok agrasif frenleme, dönme yapıyor. Bir de üzerine takviye yok. 100kişilik otobüse 125kişi almış biri rekor kırmış güya... övünüyor bir de..

Evimin dibinden, en işlek avm'ye ulaşmam 45-50dk buluyor. aracımla 15dk filan. araçla en iyi yapabildiğim 9dk. acil işim çıkınca fazla zorlamıştım aracı ve radyatör fanının ilk defa çalıştığını duydum 11km 6ışık(80sn ile 1el tavla atılabilecek ışıklarımız)(manuel start-stop yapıyorum , 100km de 1lt'ye yakın az yakıyor)
    6ay daha sabrediyorum. aracı daha az yakanla değiştirip lpg'li bir çözüme geçince otobüsle aynı kapıya gelecek o zaman imkanı yok belediye otobüsü kullanmam.

İzmirde okuyorum. eshot, bizim şehre göre çok iyi. metro(üçkuyulara kadar geldi mi süper olacak) iyi. eski otobüsler de dahil buna. ayda 10kere filan kullansam da bence güzel. Denizlide toplu taşıma yok, hayvan taşıma var. hak ediyorlar da...
    2gün önce göztepe iskelesi civarlarında şoför biraz sert kullandı. birinin bağırması üzerine; arabada sanki bebek varmış gibi yavaş, yumuşak dönüşler yaptı. Denizli'de olsa küfürleşirler, abartıp kavga bile ederler. değişen bir şey olmaz. bütün otobüsün sinirleri gerilir.

Ben de denizliliyim. Okul diye geldik izmire kaldık burda.

İzmir denizli ile kıyaslanmaz bile. Özelleştirmeden sonra denizlide otobüslerin tadı kalmadı.

Bide çok az bir mesafe gidip çok fazla para alıyorlar.. Tamam binen kişi sayısı izmir kadar çok değil ama izmirde 1.75e gittiğin yolla denizliyi 5 kere tavaf edersin.

İzmirde herdün metroya biniyorum zaten alsancak-çankaya tarafına arabayla gitmenin mantığı yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Gitαrist

Evet beyleri, bayanlari alalim. Daha karli oldular mi ? Birde konfor olayindan bahsedelim.

2009 Martından beri otomobilim var. Fakat hayatımda hiç bir şey değişmedi. Otomobili pek kullanmıyorum. Toplu taşımaya da binmiyorum. Yürümeye devam. Haftanın 6 günü sabah işe 5 km yürüyorum. Akşam eve 5 km yürüyorum. Araba almadan önce de böyleydi.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.