Şimdi Ara

Otomobili Olupta Toplu Taşımaya Geçenler Var mı ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
59
Cevap
0
Favori
2.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Toplu taşıma değilde sabahları yarım saat erken uyanıp tabanvaya geçecem bu hafta. Bakalım nasıl olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sharkemre

quote:

Orijinalden alıntı: only-e30

istanbuldayim gunde 3 saatim toplu tasimada geciyor. 15 gun sonra kendi aracimi kullanmaya basliyacagim. ve yollarda gecirdigim sure 1,5 saate dusecek.

zor düşer

umuyorum dileyim
    ama düşeceğinden emin olmasam araba almazdım.
    yolda geçirdiğim 3 saatin yaklaşık bir saatı boşa geçiyor. evden durağa yürümek, durakta otobüs beklemek vs.
    Arabanın varlığı bile bu gereksiz zaman kayıplarından tasarruf demek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi only-e30 -- 28 Mayıs 2012; 9:35:10 >

• Kayseri'deyim, toplu taşıma çok daha ekonomik oluyor. Ayrıca otobüse bindiğim yer ana durağa yakın olunca ayakta kalma derdi de olmuyor.
    Yeni yapılan tramvaylar çok yavaş kalıyor. Biraz hızlı olsa kesinlikle otobüsten güzel. Şu haliyle bile güzel aslında.
  • Sabah akşam işe gitmek için Metrobüs kullanıyorum.Belki bazen çok kalabalık oluyor ancak en azından trafiğe takılma derdi yok.Hafta sonları ve özel işlerimde aracımı kullanıyorum.
  • izmitteyim,özellikle şahsi aracımdan sonra toplu taşımayı unuttum
  • Sakarya'dayım, yenikent yerleşim bölgesinde oturuyorum. Hergün işe arabayla gidip gelmek zorundayım. Bunun birçok nedeni var en başta toplu ulaşımın yetersizliği ve araçla gidip gelme de aynı kapıya çıkması.

Kocaman Yerleşim yeri yapıyosun, şehri bu tarafa taşıyacağız diyorsun, valilik ve resmi daireleri buraya taşıyorusun, Eğitim ve Araştırma hastanesini bu bölgeye kuruyorsun, yeni yerleşime devlet hastanesi yapıyorsun yani kısacası yapıyorsun da yapıyorsun ama iş ulaşıma geldi mi minibüs ve otobüs tek çözüm. Şuan otobüsle bir yere gitmek istesem evimden toplu taşıma ile terminale gitmem minimum 1,5 saat sürüyor. Peki neden raylı sistem yok diye sorduğumuzda. Sakarya için çok erken

Evet ben bunu Büyükşehir Belediyesi (büyükşehir belediyesi birde!) İmar müdürüne sordum neden yapılmıyor raylı sistem? Düşünüyoruz, henüz erken dedi.

Ya arkadaşım insanlar 1800'lerde metro ve tramvay ile tanıştı benim yaşadığım şehirde tüm Türkiye'nin vagonları üretiliyor. Marmaray vagonları bu şehirde üretiliyor. Nesi ve nasıl erken?

Erken olanı söyleyeyim size:

Raylı sistem gibi bir planları olsa, bunun yenikent yerleşimi ve şehir içine giriş süresi (Terminal ve organize sanayiye uzaması zaman alabilir) proje, inşa, test ve hizmete başlaması maksimum 6 aydır. Çünkü trafik olmayan düz ve boş araziye raylı sistemi kuracaksın, hiç bir binayı yıkmayacaksın. Sadece ray döşeyip istasyon yapacaksın bu kadar. İşte zor gelen budur. Hergün Sakarya halkı muhtelif işleri için Valilik Kampusuna gelir ve geri döner orada yaşayan 30.000 (otuz bin) kişi çarşıya işe gelir.

İşe geldiğimiz yer çarşıdır orası da son yapılan trafik düzenlemesiyle harika olmuştur, bütün yollar terse dönmüştür. Arabadan tiksinirsiniz. Gün ortası iş için birşey lazım olur arabayla toptancıya gitmek istersiniz zulüm olur, ızdırap olur.

Peki şimdi ne olacak?
    Ev arıyorum! En geç yaz sonuna doğru merkeze taşınacağım. Herkes böyle yapıyor. Bu yüzden kiralar yükseliyor ev fiyatları artıyor. Daha ucuza oturmak isteyenler depremde hasar gören evlerde hayatlarını riske atıyorlar. Yine kaybeden biziz!

Merkeze taşınacağım ki işe yürüyerek gidip gelebileyim. Ufacık şehirde trafik yüzünden stress sahibi oldum. Bir de bisiklet alırsam tadından yenmez. Araba kullanmak tek hobimdi şimdi nefret ediyorum.

Toplu taşıma ve arabaya hayır. Yaşasın tabanvay...

• Sürekli olmasa da kullanıyorum.Genelde metro,otobüs veya vapur.
    Vapur sadece keyif için
    Otobüs veya metroyu da park sorunu olan veya alkol alacağım bir yere gidiyorsam kullanırım.
  • İstanbuldayım,
    Tramvay ev iş arası çok yakın olduğundan %99 hafta içi tramvay kullanırım... Hatta keyifliysem yürüyerek gelirim eve. hava güzelse

Haftasonlarıda lpgli aracımı kullanırım.
  • 5 günün 3 günü toplu taşıma 1-2 günü araba. :)
  • Ev ve işim arası 3.5km servis var hafta içi servisle takılıyorum
    işe arabaylada gitsem yük olacak trafik olacak bir durum yok
    en son metrobüse veya otobüse bindiğim günü hatırlamıyorum heralde 2-3 sene olmuştur
  • ev okul arası 10-11 km benzinle git gel dersek 6-7 tl para toplu taşıma 1.10, git gel 2.20 bu nedenle erken dersim yoksa toplu taşıma mecburen yakıt fiyatları sağolsun ne yapalım.Şöyle bir avantajım var merkezde oturuyorum durak ev arası 5 dk.
  • Arabayı hanıma kaptırınca mecburen :))
  • afyondayım. burda 500 tane yaklasık toplu tasım aracı var. ana yol üstündeyim. evin önünden minibüs kalkıyor. ben de çoğu defa minibüsle gidiyorum. hayatımda bu kadar insan sayısına göre çok toplu ulaşım olan yer görmedim. resmen minibüs ve otobüsler yüzünden trafik oluyor her yerde. toplu taşım enflasyonu var.
  • Yer: Bursa

Gideceğim yerde park sıkıntısı varsa taksi dolmuşla giderim. Genelde Heykele giderken.
  • Araba gerçekten rahatlık. Bende yok ama arkadaşımda var, öyle olunca çok daha rahat oluyor. Ne derdim var ne tasam.
  • mecıdıyekoye gıdıs gelısım 23 lıra + 7-8lırada otopark parası oluyordu..ben de metrobusle gıdıyorum artık..gıdıs gelıs 2 lıra mıs gıbı (: zaman kaybım yok park sıkıntısı yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kesinlikle avrupa'daki gibi bir metro sistemine sahip olmamız lazım, o zaman ulaşım işkence değil kolaylık oluyor..
  • Çöpçü olsam gene anadola murata biner gene araba binerdim net :)

Söylediğinizin biri araba diğeri toplu taşıma..

Araba benim için bir ulaşım aracı değil hayat tarzıdır
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.