Şimdi Ara

Otomobili Olupta Toplu Taşımaya Geçenler Var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
2.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet beyleri, bayanlari alalim. Daha karli oldular mi ? Birde konfor olayindan bahsedelim.

• Ankarada yaşıyorum.. Metro haricinde toplu taşıma tercih etmiyorum.
    Seri ve trafiksiz.. almama.. fazla bekleme derdi yok.. Havasızlık ve koku derdide fazla çekmiyorsunuz.
    Ayakta gitme olasılığı daha düşük..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arian Galatian -- 27 Mayıs 2012; 14:19:51 >
  • Yer istanbul : tum rayli sistemler ve gunduz ara saatlerde metrobus kullanabilirim duruma gore. Ozellikle maslakta araci park edip metroyla taksime gitmek daha mantikli...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • şehir ve güzergaha göre değişir...istanbulda toplu taşıma kullanmak ulaşım masrafını inanılmaz azaltır. ruh sağlığı açısından araba ve toplu taşıma arasında istanbul için bir fark görmüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neilblack -- 27 Mayıs 2012; 15:01:58 >
  • Bursa'da toplu taşımayı ciddi olarak kullanıyorum.

Özellikle metro ve tramvayı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İzmir'deyim.
    Toplu taşıma olarak sadece metroyu kullanıyorum, o da seyrek.

• İşe gidip gelirken toplutaşım kullanırım. Hem 20 km yolu 1 ve 2. viteste gitmemiş oluyorum, hemde o lüzumsuz stresten kurtuluyorum. Sabah ve akşan toplam iki saatlik toplu taşımda geçen süre bolca kitap okuma imkanı sağlıyor. Tek başıma özel araçla çıkmayı çevre ve trafik bakımından uygunsuz bir davranış olarak görürüm. Toplu taşım bulamadığım, aracımda ikiden fazla kişi olacağı durumda, acil ve zorunlu durumlarda özel araçla çıkarım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Keşke Ankara'da metro yaygın olsada kullansam ama malesef yok.
    Ego otobüsleri desen zaten onlar başlı başına araç alma sebebidir,1,5 saatlik yolu tek ayak üzerinde gittiğimi bilirim.
  • istanbuldayim gunde 3 saatim toplu tasimada geciyor. 15 gun sonra kendi aracimi kullanmaya basliyacagim. ve yollarda gecirdigim sure 1,5 saate dusecek.

Araçta lpg yok, bir de otomatik. tüketim 40-45kuruş dolaylarında olunca; 1,25TL(1,75 sivil) bilet ile 10km gidince insan mecburen toplu taşımaya yöneliyor.

toplu taşımanın tek artısı ekonomi... aylık sınırsız biniş sistemi= paso 40tl, sınırsız kullanım, kota yok. bu yazdıklarım öğrenci için. sivil için 65tl olması lazım. şehir merkezin park yeri arama derdi yok, otopark ücreti yok..
    Eksileri; konfor sıfır. çok uzun süren yolculuk. klimalar bozuk denilerek mazotun hesabı yapan karaktersiz bir firma. halbuki çalışıyor. otobüsleri pislik götürüyor. Şoförler çok agrasif frenleme, dönme yapıyor. Bir de üzerine takviye yok. 100kişilik otobüse 125kişi almış biri rekor kırmış güya... övünüyor bir de..

Evimin dibinden, en işlek avm'ye ulaşmam 45-50dk buluyor. aracımla 15dk filan. araçla en iyi yapabildiğim 9dk. acil işim çıkınca fazla zorlamıştım aracı ve radyatör fanının ilk defa çalıştığını duydum 11km 6ışık(80sn ile 1el tavla atılabilecek ışıklarımız)(manuel start-stop yapıyorum , 100km de 1lt'ye yakın az yakıyor)
    6ay daha sabrediyorum. aracı daha az yakanla değiştirip lpg'li bir çözüme geçince otobüsle aynı kapıya gelecek o zaman imkanı yok belediye otobüsü kullanmam.

İzmirde okuyorum. eshot, bizim şehre göre çok iyi. metro(üçkuyulara kadar geldi mi süper olacak) iyi. eski otobüsler de dahil buna. ayda 10kere filan kullansam da bence güzel. Denizlide toplu taşıma yok, hayvan taşıma var. hak ediyorlar da...
    2gün önce göztepe iskelesi civarlarında şoför biraz sert kullandı. birinin bağırması üzerine; arabada sanki bebek varmış gibi yavaş, yumuşak dönüşler yaptı. Denizli'de olsa küfürleşirler, abartıp kavga bile ederler. değişen bir şey olmaz. bütün otobüsün sinirleri gerilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 27 Mayıs 2012; 15:48:38 >

• Antakyadayım.arabayı sadece gerektiginde kullanırım.onun dısinda toplu tasıma ve yuruyusle islerimi halledıyorum mumkun mertebe.

• İstanbul'dayım.Metrobüs ve 41at isimli hattı oldukça yoğun kullanıyorum.Bazen de arkadaşımın aracıyla okula gidiyoruz.

Metrobüsün artısı: e5 sıkışıkken hızlı bir şekilde yol almak.Gidiş geliş: 5.20 TL bana maliyeti (indikten sonraki aktarmalar vs.).Süre:100dk

41AT nin artısı: arabaya göre %75, metrobüse göre %60 tasarruf. Gidiş-geliş: 2 TL bana maliyeti.Süre:135-150 dk arası.

Özel araç: 3 kişi gidip yakıtı bölüşüyoruz.Günlük 7-8 lira düşüyor.Süre: 40 dk en iyi şartlarda.

En kısa sürede parqamı denkleştirip lpg li bir araç almak niyetindeyim.
  • quote:

Otomobili Olupta Toplu Taşımaya Geçenler Var mı ?

bu biraz zor belli alışkanlıklar edindikten sonra ,bırakması zor olur
    hele o otobüslerde tıkış tıkış yol almak yok mu
  • Yer: Ankara

Sabah üniversitenin servisini kullanmak güzel. Yorulmadan, stres yapmadan, küfür yemeden ve küfür söylemeden yolculuk yapmayı tercih ediyorum.

Akşam ise tam bir muamma araç varsa çok güzel fakat kızılaya in otobüse bin hele ki Ankara gibi bir cehennemdeysen. Keçiören metrosunu bir türlü bitiremediler ben ilkokuldayken yapılmaya başlanmıştı. Ne diyim ki şimdi? Zorla küfür edeceğim.
  • Ben değilde babam.onun durumu farklı ekonomi değilde araba sürmeyi bilmediği için kullanmıyo arabayı ve samsun için diyorum araba daha kârlı

• Zaten esas yaygınlaşması gereken bu yönetimler toplu taşımayı geliştirmeli özellikle raylı sistem yaygınlaşmalı bireysel araç kullanmayı azaltamaya yönelik çalışmalar yapılmalıdır...
    Özellikle İstanbul'da trafik bireysel araç kullanımının gereğinden fazlaca olduğu için gün be gün artıyor, bir çok kişi toplu taşıma bilincinden uzak aracını sadace işe taşımak sonrada gün boyu yatıp ardından eve gelmek için kullanıyor insanlar geçtim toplu taşıma araçlarını iş yerlerinin servislerini bile kullanmıyor... Ciddi anlamda söylüyorum para vs. sorun değil o trafikte direksiyon başında geçen saatlerdeki strese nasıl bir alışılmışlıktır İstanbul'da özellikle akşam Avrupa-Anadolu geçişinde insanlar eğer haliç veya mahmutbey üzerinden geliyorlarsa ortalama 1,5 saat köprü trafiği çekiyorlar diğer yollardaki trafikle katarsak her gün 2-2,5 saat sadace dur kalkla geçiyor...
    Açıkçası ben işe servisle gidiyorum köprü tarfiğinin ters yönündede olsa trafik içinde kalıyorum tabiki ama en azından direksiyondaki ben değilim, h.sonu ise işim yoğun saatler arasında değilse arabamla çıkıyorum aksi durumda yine toplu taşıma özellike c.tesileri 14:00'den sonra trafik iş günleri yoğun saatleri aratmıyor pazar daha sakin oluyor...

Anadolu şehirleridne yaşasaydım işyeri serviside yoksa her yere aracımla çıkarım istisnasız, ama oradaki şöförlerde beni kıl ediyor yine stres yükletiyorlar insana

• Ankara'dayım...

Toplu taşımayı sadece Kızılay'a işim düştüğünde arabayı Ankamall e bırakıp metro ile Kızılay'a geçerek kullanıyorum...
  • Türkiye'de adam gibi toplu taşıma var mı ki ? Benzine zam gelince toplu taşımaya yönelin diyorlar. Zaten kalabalık, bir de arabası olan insanlar bu kalabalığa katılırsa ne olur düşünün.
  • Büyük şehirler (4-5 şehir) dışında doğru dürüst toplu taşıma yok. O yüzden Allah düşürmesin çok şükür arabayı sattığım dönem hariç 3-4 yıldır binmiyorum. Şehirler arası otobüs bile kullanmıyorum. Aç kalırım ama arabasız asla.
  • Trafiğin normal olduğu anlarda 15 dakikaya okulda olurken sabah ve akşam 4-5 arası Konya yolundan okula gitmek için 1-1.5 saat harcayınca otomobili bıraktım. Otobüs staylaa.. Şimdi onlar düşünsün.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.