Şimdi Ara

Otomotiv araştırma anketi ( Tez için ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
1.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doldurdum.

Ancak aklında bulunsun gelir sorusu öyle sorulmaz. Sen sayısal bir değeri sıralayıcı ölçeğe çevirmiş oluyorsun.

Böyle yaptığın zaman o değişkeni ne regresyona sokabilirsin, ne korelasyon için kullanabilirsin.

"Aylık ortalama geliriniz ne kadar ?" Soruyu direk böyle sor, bırak dolduracak kişi direk gelirini yazsın. Böylece daha iyi analiz yapabilirsin.

Şimdi anketin sonunda yapmış olduğun likert ölçek ile gelir arasında yapabileceğin çok fazla test kalmıyor ne yazıkki.

Kolay gelsin, iyi çalışmalar.
  • Legolas246 kullanıcısına yanıt
    Yani açıkcası bu konuda katılmıyorum. Bu tarz sorular açık uçlu olarak alındığında sınıflamak için ve tutarlılık için çok iyi geri dönüşler almaz.

Kendimi iyi bir analizci olarak görüyorum ve çokr ahat bir şekilde istediğim testlere sokabileceğimi de biliyorum.

Ama yine de geri dönüşünüz için teşekkür ederim . Soru sorma Türkçesini "Aylık ortalama geliriniz ne kadar ?" olarak değiştireceğim ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Almirith -- 10 Mart 2016; 12:56:48 >
  • Doldurduk ama l, sahip olduğunuz araç listesinde Chevrolet 'i göremediğim için hayal kırıklığına uğradım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: anyhill

Doldurduk ama l, sahip olduğunuz araç listesinde Chevrolet 'i göremediğim için hayal kırıklığına uğradım :)

Markaları odd üzerinden almıştım. Chevrolet tabi avrupa pazarından çekildiği için güncel listede yer almıyor. ekliyorum onu da hemen :)
  • Bizimde yardımımız dokunsun.

Başarılar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gönderdim
  • Doldurdum ben de, ilk cikan gorsel bana gore dikkat ettigim sahsi konularda premium siralamasidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: vedat.ersin

Doldurdum ben de, ilk cikan gorsel bana gore dikkat ettigim sahsi konularda premium siralamasidir.

haha yok inanın kendi şahsi sıralamam değil google dan aldığım bir görsel :)
  • doldurdum :)
    aklıma Rolls Royce geldi ama yine de Jaguar dedim verilen markalar seviyesinde jaguarı tercih ederim
  • Almirith A kullanıcısına yanıt
    Tamamen meraktan soruyorum yanlış anlaşılmasın: Likert ölçekten elde edeceğiniz puan ile gelir değişkenine istatistik anlamında geçerli hangi testi uygulamayı düşünüyorsunuz ?
  • Katıldım. Takip.

• Doldurdum

• quote:

Orijinalden alıntı: Legolas246

Tamamen meraktan soruyorum yanlış anlaşılmasın: Likert ölçekten elde edeceğiniz puan ile gelir değişkenine istatistik anlamında geçerli hangi testi uygulamayı düşünüyorsunuz ?

Öncelikle şunu belirteyim demografi de sorulan soruların hepsini kırılım altında kullanmak zorunda kalmayabilirsiniz. Yani ben belki sadece maaş aralıklarına göre tercih eden modelleri bile yorumlayabilirim. İlla kullandığım likerti her sorduğum demografik sorusundan analiz çıkarcam diye bir şey düşünmedim ki onun için düşündüğün seçilen markaların 5 boyutta faktör analizi ile sınanması ve sonrasında regresyon ile ilişki kurulmasıdır.
  • Çok az kaldı gerekli sayıya ulaşmaya ! Elden ele lütfen:)
  • doldurdum.. başarılar dilerim..
  • Hayrını gör arkadaşım..
  • Teşekkürler herkese gereken sayıya 100 adet gibi bir şey kaldı biraz daha güncel tutulursa çok sevinirim.
  • Doldurdum, kolay gelsin.
  • Ben de doldurdum. Facebook ve Twitter'dan paylaştım.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.