otomotiv öğretmenliği okuyacaklar için kocaeli iyi bir yerdir bence, memişoğlunun bahsettiği gibi otomobil fabrikaları var, lastik fabrikaları var, ford,hyundai,honda,pirelli,goodyear,bridgestone,lassa, en azından staj yapma imkanı olur,
Gazi otomotiv öğretmenliği okuyorum,puanın yetiyorsa eğer Gazi yada Marmara yazmanı öneririm,kocaeli ve sakarydan Gaziye gelen arkadaşlar çok fazla bölümüzde,pek zorlanmazsın gözünde büyütmene gerek yok mesleki derslerde biraz sınıfından eksik olursun ama çalısarak çok rahat kapatırsın,eski sisteme göre alan dışı oluyordu girenlerin aobp 0,3 ile çarpılıyordu şimdi nasıl bilemiyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: ***pert***
merhaba arkadaşlar. yeni konu açmak istemedim. kocaeli otomotiv öğretmenliğini tercih edicem. tek tercih. düz lise sayısal çıkışlıyım.
kafamda iki soru var danıştıım kişiler tef olduğu için zorlanırsın diyorlar. sizce zorlanılacak bir durum varmı danıştığım kişiler puan kesliyo alan dışı olduğu için dediler. böyle bir durum sözkonusumu??
0,3 le çarpılıyor dedinizde bu sene baya karışık sistem. benim aklıma gelen adamın puanı yetmiyo ama geçen seneki sıralamayı kat ve kat geçmiş 0,3 le çarpılmış olan puanı o nasıl olucak peki. biraz inceledimde anlamadım :S açıklık getiren olursa sevinirim.
ataması olmazsa o zaman özel sektorde calısması lazım ama o zamanda tamırcı gıbı montaj yapar işi zor. atamayı garantı ederse okusun vede ogretmen olsun,yoksa çile ceker atama olması ıcınde tanıdık mılletvekılı bulması lazım cunku cogu kısı bunu yaptıgı ıcın atamalar kontenjanı torpıllerle dolu oluyor
öğretmenlik düşünmüyorum ya. elektirik elektronik müh. 1. sınıftan terk im.
şimdi baktım biraz say1 puanı 0.3 le alıyo. geçen sene en son giren adam 168bininci miş. benim 0.3 le 141bin sıralamam. acaba onun özel bi şeyi varmı girebilir miyim kesin sizce??
daha önceden deniyen arkadaş varsa biliyordur die soruyorum
ne yapıcakki otomotive öğretmeni??? Türkiyede işmi var doğru dürüst.Kardeş makine muhendıslıgı oku onun alt branşları oluyor mekanik altında ona yoğunlaş. İş bulamazsın sadece teknik lise yuksek okula girebilirsin oralarda diyim.Yurt dışınada gidemezsın olur bır gun yolun düşerse muhendıs diploması her zaman ıydırı dıyım. Bu arada bende makına muhendısıyım
İş bulamama riski her meslek dalında vardır önemli olan kişinin kendini iyi yetiştirmesdir,kaç tane makina mühendisi arkadaşım var bos geziyorlar söylediğiniz geçerli bir ölçüt olmuyor malesef,bizim sınıfımızdan arkadaşımızın birisi erasmus programı ile portekize gitti yurt dısına gitme şansın var yani daha önceden almanyaya gidenler oldu,Mühendsi diploması iyidir çünkü bu ülkede sadece kağıt parçalarına bakıyorlar o konuda haklsın.
quote:
Orjinalden alıntı: enforacle
ne yapıcakki otomotive öğretmeni??? Türkiyede işmi var doğru dürüst.Kardeş makine muhendıslıgı oku onun alt branşları oluyor mekanik altında ona yoğunlaş. İş bulamazsın sadece teknik lise yuksek okula girebilirsin oralarda diyim.Yurt dışınada gidemezsın olur bır gun yolun düşerse muhendıs diploması her zaman ıydırı dıyım. Bu arada bende makına muhendısıyım
yaw eğitimci diploması ile mühendis diploması aynı olmaz ne alakası varki dunyanın neresıne giderseniz gidin mühendis mühendistir yanı mühendısın yaptığı bir işte eğitimci çalışamaz imza yetkisi yoktur. Elbette öğretmenliği bitirenlerın bazıları mühendisten iyi olabılır. Öle düşünerseniz farklı diplomaya sahıp olupta başka alanlarda çalışanlarda var kendısını yetiştirmiş öğrenmiş. Ben diyorumki otomatif öğretmenliği bitirirsenız eğitim alanında iş bulursunuz fabrikaya girip çalışamazsınız veya bir proje yapamazsınız. Yapmaya yaparsınız bilgi yönünden sakınca yok zaten mevzuat yönünden var. O yuzden mühendisliği okumaya çalışın eğitimci olarak iş bulmanız çok zor söyliyim.....Otomotiv öğretmenliği bitirirseniz sanat okulu yada unversitelerde meslek yuksek okullarında dr yaparsanız 4 seneliklerde iş bulursunuz. Başka yerdede bulabılırsınız adamnız varsa niye olmasın :) Herkes her işi yapıyor türkiyede.
TEF lerle ilgili bazı çalışmalar var zaten Yök de bir birim olusturldu,Fakültelerden ''EĞİTİM '' kısmını atmak için,Fakültelerin adı Teknoloji fakültesi olcakmıs sadece marmara ve gazi de,mezunlarda Teknolog olcaklarmıs yök baskanı değiştiği için yeni başkan sıcak bakıyormus inşallah olurda bu ünvan sıkıntısı çözülmüş olur.
zamanında guzelce anlatmışım.
birde şunu ekleyeyim.
buyuk firmalar artık mühendise yatırım yapmaktan ziyade bu bölümlerden yeni mezunları tercih etmeye başladılar.cevremde bir cok tef mezunu arkadasım açıkta degil.
bence adamlardaki mantık şu: nasıl olsa aynı işi yapan tef mezunu var.ben hepsinin başında bir tane mühendis olsa yeter.gerisi işi yapsın biri imzalasın.ek olarak
aynı işi yapan iki kişiden biri 1 liraya biri 2 liraya calısırsa siz hangi elemanı calıştırmak istersiniz?
quote:
Orjinalden alıntı: enforacle
yaw eğitimci diploması ile mühendis diploması aynı olmaz ne alakası varki dunyanın neresıne giderseniz gidin mühendis mühendistir yanı mühendısın yaptığı bir işte eğitimci çalışamaz imza yetkisi yoktur. Elbette öğretmenliği bitirenlerın bazıları mühendisten iyi olabılır. Öle düşünerseniz farklı diplomaya sahıp olupta başka alanlarda çalışanlarda var kendısını yetiştirmiş öğrenmiş. Ben diyorumki otomatif öğretmenliği bitirirsenız eğitim alanında iş bulursunuz fabrikaya girip çalışamazsınız veya bir proje yapamazsınız. Yapmaya yaparsınız bilgi yönünden sakınca yok zaten mevzuat yönünden var. O yuzden mühendisliği okumaya çalışın eğitimci olarak iş bulmanız çok zor söyliyim.....Otomotiv öğretmenliği bitirirseniz sanat okulu yada unversitelerde meslek yuksek okullarında dr yaparsanız 4 seneliklerde iş bulursunuz. Başka yerdede bulabılırsınız adamnız varsa niye olmasın :) Herkes her işi yapıyor türkiyede.
Tabi aynı olamaz. Makine mühendisi daha genel bir eğitim alır. Tüm kaime alanını kapsayan eğitimdir. Otomotiv Öğretmenliğinde okyan birisi ise daha baştan branş seçmiştir. Sadece otomotiv üzerine eğitim alır... Ama iki bölümünde 8YY'lık derslerine bakarsan çoğu dersleri ortaktır... Otomotiv öğretmeni sadece eğitim alanında iş bulmaz. Zaten senelerdir bu bölümden mezun olanların ataması yok... İsteyen üniversitede kalıp akademik kariyer yapıyor. Özel sektörde çalışmak isteyenlerse eğer pratik bilgileri varsa servislerde başlayıp daha sonra yükseliyorlar... Ya da kendini iyi yetiştirmiş biri fabrikaların eğitim bölümlerinde çalışıyorlar... İmza yetkisi sahip olmak o kadar mühim birşey değil... İş veren işi bilen eleman istiyor... İmza yetkisini 1-2 tane mühendis alıp halledebilir... Geri kalanını kim yapacak... Biz zaten otomotiv öğretmenliği programında okuyarak mühendis olmayı hedeflemiyoruz. Mezun olunca da diplomada Otomotiv öğretmeni yazmaz... Biz hem teknik eğitim alıyoruz, hem pedogojik formasyon eğitimi alarak, öğretmen olabilme yeterliliğine ulaşıyoruz..
Unutmaki biz mühendislerden daha fazla pratik bilgiye sahibiz...
otomotiv ögretmelıgı ıyıdır guzeldır
[Deleted by Admins]
bende bu sene tercihimi yaptım..hatta dün yaptım kocaeli otomotiv öğretmenliği..ümidim öğretmen olmak değil kocaelide oldugum için özel sektörde iş bulmayı düşünüyorum ama pek ümitli değilim açıkçası fabrikalar bi iki tane alıyor teknik eğitimden gelenleri oda odtü ya da boğaziçi en iyisini TERCİH EDİYOLAR AMA KARAMBOLE BULURSAM İYİ OLUR AMA ZATEN DAHA ÇOK ERKEN
arkadaşlar meraba!.. bnm sizden öğrenmek istediğim birkaç sorum var...otomotiv öğretmenliği bölümü okuyan bayanlarda varmı?? ayrıca öğretim görevlisi olarak ünivlerde kalmak gerçekten zormu??bn ilk tercihimde 1.öğretimleri yazmıştım.ama ben süper lise çıkışlıyım anladımki 1.öğretimler meslek liseleri tarafından dolduruluyor.ek kontenjanda tekrar denemek istiyorum ama aklımı kurcalayan sorular var.bunların en öenmliside süper lise çıkışlı bi bayanın bu bölümü okuyup okuyamayacağı??düşüncelerinzi en kısa zamanda bnmle paylaşırsanz çok sevinirim... şimdiden teşekkürler!..
quote:
Orjinalden alıntı: ceesau
arkadaşlar meraba!.. bnm sizden öğrenmek istediğim birkaç sorum var...otomotiv öğretmenliği bölümü okuyan bayanlarda varmı?? ayrıca öğretim görevlisi olarak ünivlerde kalmak gerçekten zormu??bn ilk tercihimde 1.öğretimleri yazmıştım.ama ben süper lise çıkışlıyım anladımki 1.öğretimler meslek liseleri tarafından dolduruluyor.ek kontenjanda tekrar denemek istiyorum ama aklımı kurcalayan sorular var.bunların en öenmliside süper lise çıkışlı bi bayanın bu bölümü okuyup okuyamayacağı??düşüncelerinzi en kısa zamanda bnmle paylaşırsanz çok sevinirim... şimdiden teşekkürler!..
otomotiv öğretmenliği bölümü okuyan bayanlarda varmı?? : Evet seyrek de oLsa otomotiv öğrt. okuyan bayanLar var..3 senede 3-5 bayan geLiyor diyeLim..
öğretim görevlisi olarak ünivlerde kalmak gerçekten zormu?? : Bu, üniversiteLere göre değişebiLir.Fakat biLdiğim kadarıyLa, mezuniyette 2.40 not ortaLamasının üzerinde oLmaLısınız.Not ortaLamanız ne kadar yüksek oLursa şansınız o kadar artacaktır çünkü bunun etkisi ALES'de ek puanla etkiLi oLuyor..
bn ilk tercihimde 1.öğretimleri yazmıştım.ama ben süper lise çıkışlıyım anladımki 1.öğretimler meslek liseleri tarafından dolduruluyor : Pek öyLe sayıLmaz..Ben de Süper Lise çıkışLıyım.Puanına göre girebiLirsin 1. veya 2. öğretimine..mesLek Lisesi diye ayrıcaLık yok..Ama onLara daha fazLa ek puan veriLiyo, o yüzden mesLek LiseLeri ağırLıkta...
süper lise çıkışlı bi bayanın bu bölümü okuyup okuyamayacağı?? : Çekeceğiniz zorLuk, uyguLama dersLerinde oLur.Neden derseniz, siz daha orada mekanizmaLarı, makinaLarı kuLLanmayı öğreniyorsunuz, mesLek LiseLi sınıf arkadaşLarınız onLarı Lisede öğrenmiş uyguLamış ve burda antremanını yapıyor oLuyor...
Yardımcı oLabiLdiysem ne mutLu bana..
Teknik Eğitim Fakültelerinin Teknoloji Fakültelerine dönüştürülerek unvan ve yetki kazanmak istiyoruz !
4 sene süresince asagidakileri yapabilirim diyorsaniz bu bölüm tam size göre;
-öncelikle büyük düsünün. -mühendislik ya da ögretmenlik diye aglamayin. -erasmus, fabrika gezisi, üstten ders alabilme (dolayisiyla okulu erken bitirebilme) diye aglayin. -toefl dan en az 100 puan alin. -en az orta seviyenin üzerinde almanca ögrenin. -yenilikleri mutlaka takip edin. -diploma notunuz en az 3,51 olsun. -staj yerlerinizi cok cok iyi belirleyin. -ücretsiz calismayi deneyin, isi ögrenin. -yurtdisi mutlaka aklinizda olsun.
bunlari saglamak basit mi tabiki degil. AMA otomotiv sektöründe bunlari yapabilen isi götürüyor. hem hicbirsey yapmayip hem de dövünmenin anlami yok biliyorsunuz.
bana göre isin en özü bu gerisi hikaye...
merhaba arkadaşlar ben anadolu teknik lisesi CNC bölümünü yani bilgisayarlı makine imalatı bölümünü bitirdim mersin otomotiv bölümüne gitmek istiyorum sizce eğitim güzel mi birde ben cnc bölümü olduğum için motorlarla alakam yok ama meraklıyımdır bu konuya sizce gitsem eğitimde zorlanırmıyım... eğer mersinde okuyan varsa beni eklesin tanışıp konuşmak isterim mail adresim s-e-r-c-a-n_06@hotmail.com herkese şimdiden tşkler....