Şimdi Ara

OTOMOTİV ÖĞRETMENLİĞİ ÖĞRENCİLERİ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
1
Favori
30.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yardımlarınız için çok tşkler çok yardımcı oldunuz
  • YUKARI
    +daha önce bu bölümü bitirmiş ve yurtdışına iş bulmuş olan varmı? yada tanıdıkları olan(tabiki hertürlü ingilizce sınavını vb. geçmiş olan)
  • bende bu sene marmara unı - otomotiv ogretmenlıgı (iö)'ye yerleştim..

erasmus programı hakkında bilgi verirmisiniz?
  • okumak isteyen arkadaşlara seslenirim kesinlikle bir mühendislik programına gidin isterseniz türkiyenin en ücra köşesindeki bir programı şeçin ama mühendislik olsun tef e kesinlikle gitmeyin geleceginizi karartmayın

ben gazi ünv otomotiv ögr. mezunuyum 5 sene hazırlık da dahil hiç yere ömrümden gitti 1 sene hazırlık verdiler gecenlerde gecmeyenlerde okula devam etti mezun olmama 1 sene kala hazırlıktan kalanları da muaf tuttular onlarda mezun oldu ben 1 sene afedersin gıcımı yırttım hazırlıgı gececem diye inglizce bilmeyenlere aynı seviyede oldum bir belge bile veremedi bana gazi üniversitesi

2. özellikle gazili olmak bir ayrılacıktır sözü hiç bir yerde geçerli degildir dışarıdan gazi ünv en kötü ünv ülküclerin oldugu sevilmeyen hoşnutsuzluk yaratan bir ünv dedir

3 bölüme gelince orada hocalar oraya gelen ögrencilerden beslenen dinazorlar deyimi dogru olur yem gibi gelen ögrencilerden beslenen organimalardır teknoloji fakültesi olması için hiçbir ugraş yoktur ama tabi ki 1 kaç hoca hariç onların kim oldgunu az çok bilen vardır onlar belli kişiler zaten geri kalanı sırf rahatı bozulmasın derslere çalışmak için yada çeşitli sebeblerde mevcut düzeni koruma yoluna gitmişlerdir

Siz siz olun bu memlekette tef e gitmeyin

eramus da açan bölüm mesela talaşlı açtıysa başıma gelen bi olay senin inglizcen isterse 100 olsun deyim olarak kendi bölümndeki ögrencilerin 0 olsun onları yollarlar birde tef de eramsus degilde digerlerinden var

• hort gibi olacak ama

ben lise 3 otot boya bölümü öğrencisiyim bölümümüz bu sene açıldı ve ben öğretmen olmak istiyorum.

öss de ağırlık vereceğim dersler hangileri? hangi derse daha çok çalışmalıyım? ciddi bir temel eksikliğim var sayısal derslerde.geleceği nedir bu mesleğin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yokujin

YUKARI
    +daha önce bu bölümü bitirmiş ve yurtdışına iş bulmuş olan varmı? yada tanıdıkları olan(tabiki hertürlü ingilizce sınavını vb. geçmiş olan)

• quote:

Orijinalden alıntı: Orcunsau

Unutmaki biz mühendislerden daha fazla pratik bilgiye sahibiz...

Doğan görünümlü Şahin e meraklı halkımız, mühendis görünümlü diğer fakülteleri çok sever.Bu sevdayı bir yana bırakırsak.

Konuya gelirsek,işini bilen bir otomotiv öğretmeni açıkta kalmaz, birçok serviste otomotiv öğretmenleri çalışır.Önü kapalı bir bölüm değil.Ama okuldan daha çok piyasada kendini geliştirmek özellikle bu bölüm için şart. Fakat bu tür bölümlerde ilk işe girmek biraz zor olabiliyor.O yüzden biraz sabretmek lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cossie

Sayısal çıkışlı mezun olarak bu bölümü tercih edebilir miyim?

edebilirsin.ben anadolu lisesi sayısal mezunu olup bu bölüme girdim.banada giremezsin meslek liseleri sana bırakmaz bu bölümü dediler ama çok rahat girdim 2004 de.
  • Bölümü yeni bitirdim sayılır(altan bir kaç tane ders var ) öncelikle askerli yapmadım için hiç bir yer beni işe almadı, kpss kursuna devam ediyorum o yüzden. Bölümde başlıca zor dersler ısı transferi, makina elemanları, termodinamik, c dili ( aklıma gelmiyor daha fazla ) bu dersleri geçmek kolay değil, ama geçilmiycek derslerde değil.
    Ülkemizde otomotiv sanayi olsun, yan sanayisi olsun baya gelişken. Şunuda unutmamamk lazım ekonomik krizde ilk darbe alan da otomotiv sektörüdür. Bölümün oldu üniversitelere sayısı az 17 tane en son baktımda mühendislik bölümleri ise tam tersi daha çoktur mezun fazla olmadığından iş olanagıda fazladır. Üste satırları okurken servislerde iş imkanı buluncanı söylenmiş, ama ben öyle düşünmüyorum; yeni yasa ile artık her serviste servis müdürü makine mühendisi olacak buda yükselme olayını ortadan kaldırıyor. Serviste çalışcanız sürece sizle aynı görevi yapan lise mezunu veya yüksek okullar olacak; anlıyacanız servislerde ne uzar nede kısalırsınız. Eyer otomotiv mesleğini icra edecem diyorsanız beli başlı şeyleri öğrenmeniz gerek bunlardan başlıcası ikinci bir dil eyer düşüdünüz bir firma varsa, örneğin man almanca bilen bir kişiye öncelik tanıyacaktır veya reno fransızca bien birine daha fazla öncelik sağlıyacaktır, Çevremde duydum kadarı ile iş böyle yürür, malesef yerli üretim bir aracımız yok, o yüzden dil öğrenmek zorundasınız eyer yüksek mertebelere gelmek istiyorsanız ikincisisi tasarım solid, catia, auto cad ( okulda veriliyor ) öğrenmelisiniz.
    Okul size hiç bir bilgi vermiyecek diye hissedebilirsiniz ama farkında olmadan çoğu şeyi öğrenceksiniz yeterlimi asla neden derseniz mezun oldunuzda bir motor tasarlayamazsınız neden ; bir firma asla kullandı, hesaplama yöntemlerini dışarı vermez bunu gidip ordan öğrenceksiniz, Bu demek değilki motor tasarlıyamıyacaz evet çok geriden de gelsede ufak çaplı hesaplamalar yapabilirsiniz mesala benim yaptım 1.9lt 75 kw 4 silinidirli bir motor günümüzde bu gücü nerdeyse 1lt motorlar sağlıyar demek istedimi anlamışınızdır umarım komple bir motoru hesaplamak için makina elemanlar,ı ısı transferi, termodinamik gibi dersleri adınız gibi bilmeniz lazımki hesaplama daha ayrıntıya insin.
    servis fabrika dışında, üçüncü bir iş olanağı sürücü kursları eyer kendiniz açarsanızn kazanırsınız açmazsanız 150 lira gibi diş dolgusunu doldurmuyacak bir ücret alırsınız.
    Türkiyede bulunan fabrikalar :bmc,man,mersedes,fiat,honda, toyata,reno, bocsh, karsan, ford, otoyol iveco, isuzi,fiat citroen pejo ticari ortak fabrika, temsa,türk traktör, tank ve uçak fabrikaları aklıma gelen bunlar ama daha fazlası var.

• ben oto boya öğrencisiyim bu bölümü kazanmak istiyorum.sınıfımız çok kötü bir derecede biliyorsunuz lise mezunu olmak bir işe yaramıyor en azından bu bölümü okumak istiyorum
  • Arkadaslarım hiç panik yapmayın 2006 Senesinde bu bölümden mezun Oldum su an Mercedes yetkili Servisi'nde orta duzeyde yöneticilik yapıyorum sadece pozitif olun ve bu sektorle alakalı herseyi öğrenmeye çalışın ama bu sektörde olmak sizi sikicaksa bu yola hiç girmeyin yoksa bu yol bitmez
  • Arkadaşlar herkese selam.. Bilgilerinize dayanarak size iki tane soru yöneltmek istiyorum ben meslek lisesi bilgisayar bölümü melzunuyum ve bu sene ygs den 330 say puan aldım. Ben otomotiv öğretmenliğini tercih etmek istiyorumm. 1. sorum sizce gazi üniversitesimi şuan daha ii eğtim veriyorr yoksa marmara mı 2. si ise her iki üniversite içinde geçerli olarak 2. öğretimin ne gibi dez avantakları var harç ücretinin yüksek olması dışında yanı aslında giç birşey sorun değil ama eğtim kalitesi açısından bi fark var mı birinci öğretimle ikinci öğretim arasında bunu öğrenmek istiyorumm vereceğiniz cevaplar için hepinize şimdiden çok teşekkür ederimm..
  • mezun olan iki arkadaşımdan biri seat servisinde yönetici diğeri gardiyan

ben daha atanan ve öğretmen olanı duymadım görmedim bilmiyorum.
  • servislerde yönetici olmak için hangi yolu izlemek lazım ? zamanla mı yükseliniyor yoksa direk yönetici başvuruları mı var?
  • Arkadaşlar mrb.

Ben 2008 Gazi otomotiv öğretmenliği mezunuyum. Şuanda bildiğiniz gibi otomotiv öğretmenliği branşından mezun olanlar için kadrolar açıldı. Çok az kişi alıyorlar biliyoruz fakat son 10 yıl ki süreç göz önüne getirildiği takdirde bu bence büyük bir gelişme.

Bu süreci göz öüne alarak ve meslek liseleri önündeki büyük bir engel olan katsayı sorununu da çözüm getirilince meslek liselerine artık atama yapılacağı düşüncesiyle bu sene başında sınava hazırlanmaya karar verdim.

Ve 10 temmuz itibariyle sınava girip çıktım.

Sabahki oturumdan 90 civarı eğitim sınavından ise 80 civarı net yaptım. ortalama 76 civarı puan getireceğini zanlediyorum.

Diğer otomotiv öğrt. bölümdeki arkadaşlarda puanlarını veya netlerini yazarlarsa aşağı yukarı nasıl bir ortalama olacağını görmemiz bakımından birbirimize yardımcı olacağımızı düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: dangerousman

servislerde yönetici olmak için hangi yolu izlemek lazım ? zamanla mı yükseliniyor yoksa direk yönetici başvuruları mı var?

Nereden mezun olduğunun hiçbir önenemi yok.Çalıştığın yerde sivrilmen gerekiyor buda çalışarak oluyor tabi direk yönetici olarak girmek çok zor.
  • Arkadaşlar Servis stajı doldurmam gerekiyor.Gün eksiğim var. Elinde örnek staj defteri olan var mı? mail adresim otomotiv54 hotmail.com Çok acil. Şimdiden teşekkürler.
  • otomotiv bölümü öğrencileri, mezunları hayat nasıl geçiyor. atandınız mı?
  • hee atandık. iş bulması çok zor. 10 aydır mekanik teknisyen olarak çalışıyorum.
  • Tercih edecek arkadaşlar için yazıyorum, kesinlikle yazmayın, en basit örneği kariyer.net sitesine girin kaç tane otomotiv öğretmeni alıyorlar bir inceleyin.

Evet ben bu bölümü bitirdim auto cad, solid works, catia biliyorum ve kullanıyorum askerlim de tamam mayıstan beri 100 tane yere başvurdum bir tanesi bile çağırmadı kpss iyi değildi mecburen polisliğe başvurcam zaten 4 sene, polis oluyum diye okudum bu bölümü kuranı allah bildi gibi yapsın.

Makina mühendisli okuyun yemişim teknik bilgisini adınız yoksa işte yok.

Benim kuzenim yurt dışında mesleki üniversite okuyor. Adam genel müdür 5000 euro maş alıyor bunu neden yazdım yabancı ülkelerde genç nüfus az bizde ise zibil gibi o yüzden okuyacanız bölüm işe yarar bir bölüm olsun birde üç çocuk yapın şaçmalığı var o çocukların karnını doyurur emine.

Dedim gibi bir makine mühendisi olarak aratın birde otomotiv öğretmenliği.

Ha birde teknoloji mühendisliği şaçmalığı var. Kaç kişi mezun ?

En iyi otomotiv bölümü hacettepe otomotiv mühendisliğidir adamlar çift dille mezun oluyor. Hiç değilse yurt dışında Mercedes'te stajları var. Otomotiv istiyorsanız biryerinizi yırtın bu bölümü okuyun.

Olacanız meslek genelde servis danışmanlığı ordada şanlıysanız uzarsınız değilseniz ömür boyu 800-1000 lira arası maaşlarla çalışır durursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubejh -- 3 Ağustos 2011; 0:25:30 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.