Şimdi Ara

Otomotivde 'ÖTV Kalkıyor' Sinyali (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
0
Favori
7.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Medyaya bu tarz ekonomiyle ilgili olumlu haberler pompalanıyor.Uzun süren hükümetsiz dönemin yol açacağı zararları ötelemeye çalışıyorlar böyle bir algı yaratarak.Ama artık görüldüğü kimi kimse yemiyor.
    İnanmayın.İyi günlerimiz bunlar.
  • 2AF3R kullanıcısına yanıt
    Hocam 'askeri ücret' hariç her dediğinize katılıyorum. Asgari ücret olacaktı.

Ayrıca şu da var şimdi bmw,mercedes gibi premium markalar, vergi duvarını yıkmak için 1.6 motorlar sürdü piyasaya onlardan da %45 ötv alınıyor. Yani el insaf arkadaş, adam gidip 2.0 cruze alıyordu bir ara o gidip %140 vergi ödemişti o zamanlar. Arabanın fiyatı da 2.0 olmasına rağmen gene de uygundu. 2.0 dizel otomatik 45-50bin civarı satılmıştı o kadar vergiye rağmen. Yani firmalar istese ucuza satabilir diye düşünüyorum ben arabaları da. Devlet ayrı vuruyor, firmalar ayrı vuruyor, olan biz halka oluyor. Araba fiyatları ucuzlasa, yani 2.0 ve üstü hacimdekilerde satışlar artsa devlet arabanın satışından kıstığı vergiyi akaryakıttan daha fazlasıyla alır yani ben öyle düşünüyorum. Tabi ki ben de toplu taşımanın gelişmesini ve halkın onu kullanmasını istiyorum fakat madem ülkemiz gelişiyormuş, halktan isteyen de özgürce arabasına binmeli. Nerden bakarsak bakalım garip bir durum, herkesin görüşü bir yerde doğru.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Dolar 4 lira olmadan bir golf 150 lira olmadan satış lar asla dusmez..

Ha bide soyle bir durum var satış lar dusmeden otv dusmez artarsa otv artar. Yani otv artışı arefesendeyiz. Euro kuruda uzun zaman artmayacagi tahmin ediliyor. Sonuc olarak otv ne düşer ne kalkar.
    Ben kademelendirelecegi dusuncesindeydim. Maliyeyi hala malunminsanlar yonetiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi juke sero -- 17 Temmuz 2015; 14:15:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BraveHeart

Hocam 'askeri ücret' hariç her dediğinize katılıyorum. Asgari ücret olacaktı.

Ayrıca şu da var şimdi bmw,mercedes gibi premium markalar, vergi duvarını yıkmak için 1.6 motorlar sürdü piyasaya onlardan da %45 ötv alınıyor. Yani el insaf arkadaş, adam gidip 2.0 cruze alıyordu bir ara o gidip %140 vergi ödemişti o zamanlar. Arabanın fiyatı da 2.0 olmasına rağmen gene de uygundu. 2.0 dizel otomatik 45-50bin civarı satılmıştı o kadar vergiye rağmen. Yani firmalar istese ucuza satabilir diye düşünüyorum ben arabaları da. Devlet ayrı vuruyor, firmalar ayrı vuruyor, olan biz halka oluyor. Araba fiyatları ucuzlasa, yani 2.0 ve üstü hacimdekilerde satışlar artsa devlet arabanın satışından kıstığı vergiyi akaryakıttan daha fazlasıyla alır yani ben öyle düşünüyorum. Tabi ki ben de toplu taşımanın gelişmesini ve halkın onu kullanmasını istiyorum fakat madem ülkemiz gelişiyormuş, halktan isteyen de özgürce arabasına binmeli. Nerden bakarsak bakalım garip bir durum, herkesin görüşü bir yerde doğru.

Uyarın için teşekkür ediyorum gözden kaçırıyorum yazarken kusura bakmayın. Amaç insanlara yardım etmekse kısıtlamaktan ziyade seçenek sunulmalı. Verginin vergisini nasıl alırım diye düşünüleceğine uygun ekonomik araç belirlenip koşullarda sağlanıp (alt yapı ve park) insanlara sunulur Örneğin. 1.6 cc 55 bin tl fiyata (kdvsiz) kadar olan araçlardan hiç vergi alınmasın (kdv zaten alınıyor) gibi örnekler daha insancıl olur. Toplu taşımanın hali ortada şehirler arası yollarda olan otobüs kazalarına bakmak lazım sistem var mantık yok malesef.

• 2AF3R kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam benim de demek istediğim oydu. Lüks sınıf bir arabada 1.6 motor var diye kendisinin 4te 1i fiyata olan arabadan aynı vergi alınmasın. Şimdi nerede eşitlik diyenler de çıkacaktır ama biraz da adalet olsun. Ama zor tabii ki.

• erken seçim olacak sanırım.yoksa bunlar vergi kalkacak dermi.

• (Kalkmadı)

• ötv kalkarsa nasıl soyacaklar milleti,kalkmayacak boşuna umitlenmeyin,bu şeref yoksunu,allah korkusu olmayan kişiliksiz sahsiyetler gitmedikçe huzur yok gibi

• Yüksek ÖTV'ye rağmen araç satışları katlanarak artıyor. Bu sene zaten satışlarda rekor kırıldı. Hal böyle olunca cari açık artıyor. Yani çok sayıda araç ithal edilmesi ülkenin zararına. İthalatı azaltmak için iki yol var: birincisi ve en kolayı ÖTV'yi artırmak, ikincisi kendi yerli arabamızı üretmek. İkinci seçeneği henüz başaramadığımız için, birinci seçenekle baş başayız malesef :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thesixspeed -- 17 Temmuz 2015; 22:42:25 >
  • Benim düşüncem, para varsa herkese vardır, para yoksa kimseye yoktur. Adil bir düzen bunu yani dengeli gelir ve vergi dağılımını temin eder. Adil olmayan çarpık bir sistemde ise zengin daha zengin, fakir daha fakir olmaya mahkumdur.

Bugün bir ülkede, bir yanda lüks otomobil satışları rekor kırarken, diğer yanda en ucuz arabayı bile alamayan milyonlar varsa o ülkede adalet yoktur.

Hadi arabayı falan geçin, girin sahibinden.com'un emlak sayfasına şöyle semt semt gezin. Asgari ücretle çalışan bir insanın maaşı ev kirasına yetmiyor İstanbul'da.
  • Sinyal takili kalmis bir sellektor yapalim uyaralim.

• Beyefendi modeli ne olursa olsun vw aynı sonuçta. 2000 yılında da orta sınıfın güzel araçlarından üretiyorlardı şimdi de aynısını yapıyorlar. Ben de ağa paşa çocuğu değilim kendime baktığım araçlar 2000 2002 model arası nitekim de ailemizin aracı 2001 yılında sıfır olarak aldığımız corolla. 14 sene oldu hala bizde. İlginçtir ki o zaman babamın geliri şimdikinin yaklaşık yarısı olmasına rağmen sıfır araba alıp haftafa en az bir kere et yerdik. Bu dönemde %45 ötv ve %18 kdv ödemek her babayigidin harcı değil.

• slytech kullanıcısına yanıt
    Telefonun lüks olarak görülüp, mücevheratların lüks tüketim olarak görülmediği ülkeyle aynı ülke? Ötv yerine başka bir vergi gelir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.