Şimdi Ara

Otomotivde 'ÖTV Kalkıyor' Sinyali

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
0
Favori
7.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar verilmişse kusura bakmayın...

http://www.aktifhaber.com/news_detail.php?id=248338

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ergün, kısa vadede hurda indirimi olmayacağını belirterek, bir süre sonra otomotivin Avrupa’daki gibi özel tüketim malı olmaktan çıkacağını söyledi...

Katar’da 1. Türk ürünleri sergisine katılan Nihat Ergün ile İTO Başkanı Murat Yalçıntaş gazetecilerle sohbet toplantısı düzenledi. Hurda indirimine prensip olarak sıcak baktıklarını ancak, bu konunun karmaşık ve zaman alıcı olduğunu söyleyen Bakan Ergün, “Acaba hurda indirimi ilave talep yaratır mı? Bizde eski araç kullanan kesimler daha çok dar gelirli kesimler. Şimdi bunun vergilerini yükselttiğiniz zaman arabayı zor bela alan ve kullanan bir kitlenin vergilerini yükseltmiş olacaksınız. Düşük gelirli insanlara ilave yükler getirme sorunu ister istemez konunun zamana yayılmasına neden oluyor” diye konuştu.

KISA VADEDE HURDA İNDİRİMİ BEKLEMEYİN

Otomotiv sektörüne “Kısa vadede hurda indirimi beklentisi olmasın” mesajı veren Bakan Ergün, sektörün hurda indirimi beklentisine de “Bir sektörün geleceğini tek bir harekete bağlamak o sektör açısından da doğru bir yaklaşım olmaz” yanıtını verdi. Türkiye’de ciddi bir vergi reformuna ihtiyaç olduğunu öne süren Ergün, bir süre sonra otomobilin özel tüketim olmaktan çıkacağını, dolayısıyla vergiye konu olmayacağını söyledi.

Ergün, “Ama bu Türkiye’nin vergi gelirlerindeki artışla birlikte değerlendirilmesi lazım. Yarın ‘Otomobil’de vergi kalkmıştır’ beyanında bulursak mali açıdan nasıl bir tablo ortaya çıkacaktır” dedi.

ZAM ŞIK OLMADI

Otomotiv piyasasında bundan sonra yeni seçenekler ortaya çıkacağını söyleyen Ergün, “Otomobil firmalarının fiyatla ilgili bir takım rekabetçi avantajlar tüketiciye sunmaları icap edecek. Bankalar tüketici kredilerinde daha cazip, daha düşük faizli, daha uzun vadeli kredi imkanları ortaya çıkartacaklar” dedi. Bakan Ergün, vergi indirimleri sırasında zam yapanları ‘şık’ bulmadıklarını da sözlerine ekledi.

• rüyamda görsem inanmazdım güzel bir haber avrupa gibi ucuza alabileceğiz sonuçta arabaları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmreGLC -- 5 Ekim 2009; 13:41:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmreGLC

rüyamda görsem inanmazdım güzel bir haber avrupa gibi ucuza alabileceğiz sonuçta arabaları
    Bu işin bir şartı var. O da şu beyanda saklı:

Ergün, “Ama bu Türkiye’nin vergi gelirlerindeki artışla birlikte değerlendirilmesi lazım. Yarın ‘Otomobil’de vergi kalkmıştır’ beyanında bulursak mali açıdan nasıl bir tablo ortaya çıkacaktır” dedi.

Bu şartın ise Türkiye'de sağlanması imkansıza yakın olduğundan "Otomotiv'de ÖTV kalkacak" savı da imkansıza yakın oluyor.

Yine de "inşaallah..." diyelim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

Bu şartın ise Türkiye'de sağlanması imkansıza yakın olduğundan "Otomotiv'de ÖTV kalkacak" savı da imkansıza yakın oluyor.

Alıntıları Göster
    10-15 sene sonra anca olur ÖTV nin kalkması.. O da denildiği gibi sağlam bir vergi reformuyla.. Hatta vergi devrimiyle yapılabilir..

Vergi devriminin hazırlanıp uygulamaya alınıp sonuçlar vermesi en erken 10 yıl...

• quote:

Alıntıları Göster
    Ülkemizde 1.6 motor ve altındaki araçlar hemen hemen avrupayla aynı fiyatta satılıyor.Hatta euro bazına çevirdiğimizde belkide biraz daha ucuza satılıyor bile diyebiliriz.Burda bi sorun yok.Fakat 1.6 motor ve üstündeki araçların yanına ÖTV yüzünden yaklaşılmıyor.2.0 motorlu bir aracın çıplak fiyatı 30.000 euroysa üstüne 30.000 euroda ÖTV bindiğinden fahiş bir fiyat ortaya çıkıyor.İşte o zaman avrupadaki fiyatlarla arada uçurum fark oluşuyor.Motor hacmi ne kadar yükselirse bu farkta o kadar artıyor.Bana kalırsa ÖTV' nin kalkması çok zor.Ama bakanın bunu bile dile getirmesi güzel birşey.

• quote:

Alıntıları Göster
    En az 5 yıl lazım o iş için. Kaldı ki Avrupada 1600 cc ye kadar olan araçlar TR deki ile hemen hemen aynı hatta bazı ülkelerden daha pahalı...

• quote:

Alıntıları Göster
    bütün olay millette ,almazsak bak nasıl düşüyor ama bizim millet biraz koyun misali

adam didimde cadde üstü denize 300 metre daire satıyor 50 milyar diyor
    ortalam araç fiyatlarına bakıyorsun 35-40 biraz detaylasan 50 milyar dandik polo 32 milyardan başlıyor demek ki bi orantısızlık var bi yanlış var bir mülk ü 50 ye veriyorlarsa arabalar 40-50 etmemeli bu dünyanın hiç bir yerinde böyle değil

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hunter06

bütün olay millette ,almazsak bak nasıl düşüyor ama bizim millet biraz koyun misali

adam didimde cadde üstü denize 300 metre daire satıyor 50 milyar diyor
    ortalam araç fiyatlarına bakıyorsun 35-40 biraz detaylasan 50 milyar dandik polo 32 milyardan başlıyor demek ki bi orantısızlık var bi yanlış var bir mülk ü 50 ye veriyorlarsa arabalar 40-50 etmemeli bu dünyanın hiç bir yerinde böyle değil

Alıntıları Göster
    araba artık lüks değil ihtiyaç, ihtiyaç olan birşeyin özel tüketim vergisi olamaz ama canlı gelir olduğu için devlete göre lüks olarak değerlendiriliyor,devlet araba üzerinden para kazanabiliyor. yani işin özü bu ülkede ötv kalkmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: vestigo

araba artık lüks değil ihtiyaç, ihtiyaç olan birşeyin özel tüketim vergisi olamaz ama canlı gelir olduğu için devlete göre lüks olarak değerlendiriliyor,devlet araba üzerinden para kazanabiliyor. yani işin özü bu ülkede ötv kalkmaz

Alıntıları Göster
    bizde de bu iş Avrupa çizgisine gelecektir. ama ne kadar sürer bilemeyiz. çünkü devlet en temiz sıkıntısız vergilerini bu sektörden alıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: slytech

bizde de bu iş Avrupa çizgisine gelecektir. ama ne kadar sürer bilemeyiz. çünkü devlet en temiz sıkıntısız vergilerini bu sektörden alıyor.

Alıntıları Göster
    ötv kalkar kdv %45-80 olur.ne oldu?e ötv kalktı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: slytech

Alıntıları Göster
    ötv kalksın, aradaki fiyat farkına yakın bir seviyede bayiler üstüne kar koymazsa ben de Efe değilim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: funkmaster

ötv kalksın, aradaki fiyat farkına yakın bir seviyede bayiler üstüne kar koymazsa ben de Efe değilim.

Doğru bir öngörü. Birden bire olmasa bile, yavaş yavaş artıracaklardır, 1 yıl sonra bakacaksın ÖTV'siz fiyatlar eski seviyelerine gelmiş bile.
  • quote:

Bayilere gideceğine devlete gitsin değil mi?

Devlettede suç yok aslında ne yaparsalar yapsınlar hep vatandaşa kaçıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: supremum

quote:

Alıntıları Göster
    Sözüm söz,

ÖTV kalkarsa (gerçek anlamda, başka adlar altında giydirme yapılmayacak ve fiyatlar gözle görünür şekilde, seviyede ve miktarda düşecek) ADANA CİNO SAHİL KEBAP LOKANTASI (AİLE SALONUMUZ VARDIR) Seyhan Nehrine en yakın 2 masayı birleştirip ben dahil ilk gelen 10 DH'cıya yemek ısmarlayacağım.

Sözünden dönenin kaşığı kırılsın...!

(bre ÖTV, kalk git, manyak mısın nesin, gözüm görmesin seni!!! Yeter be, yeter...!)

• quote:

quote:

İşte o zaman ciddi anlamda katil olurum.
    Zaten benim katil olma ihtimalim iki şekilde; ya vakit gazetesi okurken, ya da galerilere giderken...

• quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Sözüm söz,

ÖTV kalkarsa (gerçek anlamda, başka adlar altında giydirme yapılmayacak ve fiyatlar gözle görünür şekilde, seviyede ve miktarda düşecek) ADANA CİNO SAHİL KEBAP LOKANTASI (AİLE SALONUMUZ VARDIR) Seyhan Nehrine en yakın 2 masayı birleştirip ben dahil ilk gelen 10 DH'cıya yemek ısmarlayacağım.

(bre ÖTV, kalk git, manyak mısın nesin, gözüm görmesin seni!!! Yeter be, yeter...!)

Abi sırf bunun için kalkar Adana'ya gelirim.
    Yeminle bak, sözüm söz

• quote:

quote:

quote:

Zaten benim katil olma ihtimalim iki şekilde; ya vakit gazetesi okurken, ya da galerilere giderken...

Gazeteyi okurkeni anladım da galerilere giderken neden katil oluyosun onu anlamadım.

Taner Abi Ötv kalkarsa Passat CC'yi 27 bin TL daha ucuza alacaksın. 10kişi az olmadı mı?

• quote:

Gazeteyi okurkeni anladım da galerilere giderken neden katil oluyosun onu anlamadım.

Taner Abi Ötv kalkarsa Passat CC'yi 27 bin TL daha ucuza alacaksın. 10kişi az olmadı mı?

Herkesin kendi arabasını kabir hayatında bir ödül gibi lanse etmesine sinir oluyorum.
  • Ben ciddi yerim ama ona göre Taner abi :))

quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Sözüm söz,

• quote:

quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Valla ilk gelen 10 kişi, ben dahil, ona göre. Ama ÖTV kalkacak. Yemini billah, aha bakın büyük yemin ettim, ÖTV'den ötürü bu piyasa şamar oğlanına döndü, zaten ÖTV kalktıktan ve CİNO'da yemekten sonra satın almayı düşündüğüm otomobil markasının showroomunu kapatacam, araç siparişimi İYİCE DİNLEDİKLERİNDEN ve İDRAK ETTİKLERİNDEN emin olmak için. Ayrıca yanımda bir doktor, iki hemşire ve bir de avukat götüreceğim, ne olur ne olmaz, bayılırım falan.

PASSAT CC 27.000 daha ucuza demek bedava demek. Almanya'daki fiyatlar demek, Almanya'da KDV %19, Türkiye'de %18, arada sadece %1 fark var. Fiyatları sadece 2 ile çarpacağız. Wwhhoooowww....! Bayram olur bayram, ortalık panayıra döner, altınlar bozulur, hisse senetleri çözdürülür, arsalar satılır, evler boşaltılır, sebep: HALK İSTEDİĞİ OTOMOBİLİ SADECE KDV ÖDEYEREK ALACAK.

Piyasada dönecek olan paranın miktarını düşünebiliyor musunuz? Sıfırları görebiliyor musunuz, şaka değil, sıfır araba kalmayacak, torpil olmadan Dacia bile alamayacağız belki de...

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.