Şimdi Ara

Otomotivde vergi sistemi değişiyor ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
2
Favori
5.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Delifisek.Tux

Gelsin alsin vergiyi sahinden gorsun sonra sandikta.

50 binlik arabanin vergisi 100 tl 5binlik arabanin vergisi 1000 tl hemi ?

yalnız vergi sistemiyle birlikte almanyada 1000 euroya vergisi yüksek diye eski ama tertemiz araç alabiliyor insanlar,türkiyedede alınır,düşünsenize,500-1000 liraya eski otomobil
  • quote:

Orijinalden alıntı: tandem_78

bu gazel okunalı 2-3 yıl oldu zaten

Bu haber 2012 yılında AB uyumu için çıktı bakan 24 ay içinde hazırlanacak dedi bu sene yada seçimlerden önce-sonra kesin çıkacak.

Türkiyede 15bin TL olan aracın fiyatı almanyada 1500 euro olmasının tek sebebi vergi sistemi.. Şimdi aynı durum Türkiyede olacak ikinci el fiyatları çok fena düşecek eski model araçlar için kimse 3 bin liralık araca bin lira vergi vergi vermek istemez
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.PAŞALI

Dizel aracı olanlar niye yanıyor okudum okudum anlamadım beni aydınlatır mısınız ?

Eski dizellerle yeni dizelleri karıştırmışlar herhalde hala kafalarında dizel araç çevreyi daha fazla kirletir mantığı var.
  • Artik vergi sisteminin degilde bazi kisilerin degismesi gerektigini dusunuyorum.

Eger 100 bin liralik aracin vergisi sahinden az olacaksa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.haberci53.com/ekonomi/otolarda-vergi-sistemi-degisiyor-h5306.html

Arkadaş Geçen Senin Haberini Pişirip Vermiş.Tartışmalar Başlamış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: infernaltr

quote:

quote:

quote:

Dizel aracı olanlar niye yanıyor okudum okudum anlamadım beni aydınlatır mısınız ?

Devlet dizel araçlar çevreyi kirletiyor diye yüksek vergi uygulayacak. Çevreye kirletmeyen benzin ile lpg daha düşük vergi sistemine tabi tutulacak ayrıca.

Örneğin
    1990 model Opel Astranın vergisi : 1000 liraya yakın olurken
    2014 model Opel Astranın vergisi : 100 lira civarında olacak

İyide Dizel araçlar daha az kirletiyor diye biliyorum ben çevreyi ?

Dizel araçlar az yaktığı için co2 emisyon değeri düşük çıkar. Birde nox değeri gibi bir şey var tam bilmiyorum ama hesaplama ile benzinde 24 kat daha fazla zararlı gaz çıkarıldığı tespit ediliyordu. Devlet ruhsatta dizel yazdığı için bile vergi alır onlar kılıfına uydurur sistemi , dizel araç çoğaldığı için güzel bir vergi kaynağı buldu artık .

Partikül filtreli dizellerde nox değerlerinde çok büyük farklar yok örneğin A1 1.6 TDI da nox +hc salınımı 0,118 iken , Mito 0.9 multiair motorda 0,086 ya da a1 1.4 tfsi 0,076 yani artık yeni nesil dizellerde 24 kat gibi bir fark yok %40-50 fark var bunun yanında çok daha düşük c02 salınımı sunuyorlar. Zaten avrupada dizel araçlar daha çevreci kabul ediliyor birçok ülkede polo bm vergiden muaf

Edit: Atmosferik benzinli motorlar ile ise bir fark yok polo 1.4de bu değer 0,125

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MINERVAL -- 19 Şubat 2013; 0:01:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: KiymaliPide

http://www.haberci53.com/ekonomi/otolarda-vergi-sistemi-degisiyor-h5306.html

Arkadaş Geçen Senin Haberini Pişirip Vermiş.Tartışmalar Başlamış.

Hocam bugün radyoda böyle bir haber söylediler bu yüzden konu açma gereği duydum
  • şu adamın resmini silin, sinirlerim bozuluyor.
  • Sözüm yanlış anlaşılmasın ama gelir düzeyi düşük olan varoşlardan çok oy alan bir parti iktidarken ve iktidar olmasında bu kesimin oyları ciddi şekilde belirleyiciyken böyle bir vergi sistemi asla olmaz. Hiç bir iktidar ayağına kurşun sıkmak istemez.
  • Vergi dediği MTV mi? yoksa aracın fiyatına eklenen vergi mi?

Eğer MTV ise bize bir hayrı olmaz.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tandem_78

bu gazel okunalı 2-3 yıl oldu zaten

Bu haber 2012 yılında AB uyumu için çıktı bakan 24 ay içinde hazırlanacak dedi bu sene yada seçimlerden önce-sonra kesin çıkacak.

Türkiyede 15bin TL olan aracın fiyatı almanyada 1500 euro olmasının tek sebebi vergi sistemi.. Şimdi aynı durum Türkiyede olacak ikinci el fiyatları çok fena düşecek eski model araçlar için kimse 3 bin liralık araca bin lira vergi vergi vermek istemez

2-3 yıl derken haberin değeri eski demek istedim

sıfır araçtaki vergi sisteminin en büyük sebebi ülkemizde arabanın lüks statüsünde olmasındandır,
    ayrıca yurt dışından gelen araçları bahane ederek ülkemizde üretilen araçların fiyatının tavandan tutulmak istenmesindendir (avrupaya binmeyin, doğan şahin alın gibi...)

eğer üretimimiz tamamen kendimize bağlı olsaydı, bu vergilendirme sistemi zaten değişirdi. almanyadaki gibi, eskisini at yenisini al ki; ülkemiz kazansın...

• çok gezen çok kirletir, e yakıtı da vergisiz almıyoruz. Yani çok kirleten zaten daha çok vergi veriyor devlete, sayın bakan kümesteki kazları uyandırmadan daha nasıl yolarız zihniyetinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

ee kuş serisi sahiplerinden oy almayacakmısınız geçiniz efendim hurda indirimi deyip araçları toplamadan bu mümkün değil.

Şu hastane muayenesinden, ilaçlardan, katkı payı adıyla para alınmaya başlandı, ben dedim, tamam bu iktidar oy kaybeder, ama anketlere göre pek de oy oranı değişmedi... Bu tamamen olayı nasıl sunduğunuzla alakalı... Mevcut iktidarda bu konuda rüştünü ispat etmiş durumda... Türkiyede üretim için otomobil firmalarına indirim babında teşvik verildi... Bu üretilen yeni arabalar satılsın ki fabrikalar çalışmaya devam etsin... Yeni bir hurda indirimi gelir bu üretilen araçlar iç pazarda eritilir, o oy vermez dediğin kuş sahiplerinden de oldukça memnun olacaklarda çıkacaktır... Şu an tasarı halde bile olmayan bir kanun hakkında konuşuyoruz ama bence bu kanun yapılırken dikkate alacakları en son şeylerden biri kuş serisi sahipleri olur...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bakanlığın açıklaması;

Uygulamanın 2 yönü olacak.
    1. Ekonomik ömrünü doldurmuş araçların trafikten çekilmesi sağlanacak. Bu kapsamda sahiplerine bu araçları trafikten çekmeleri ve yerine yeni otomobil olmaları halinde vergi teşviği sağlanacak.

2.Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin sil baştan düzenlenmesi olacak. Buna göre halen yeni araçtan daha yüksek, eski araçtan daha düşük vergi alan sistem, tersine çevrilerek, eski araç kullananlara daha yüksek, yeni araç kullananlara daha düşük MTV uygulanacak. Böylece MTV oranları, şimdiki gibi eski araçlardan yeni araçlara doğru artarak değil, azalarak gidecek.Araçlarda dizel-benzinli ayrımı da yapılacak. Dizel araçlara daha yüksek oranlı vergi uygulanması üzerinde çalışılıyor. Bununla ilgili vergi yasaları başta olmak üzere mevzuatın yeniden yazılması için gereken süre başladı. Bu yasal düzenlemelerin tamamı 2014 Şubat ayına kadar tamamlanmış olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi infernaltr -- 19 Şubat 2013; 0:37:02 >

• aslında değişmesi gereken vergi sistemi değil o vergileri habire habire insanlara çoğaltarak geri veren yönetimler hatırlanır umarım.
  • halen ısrarla oy verirler ya arkadaş,ısrarla,ısrarla ısrarla......
  • Tip onay belgesi sistemine geçilse daha iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zeytinbey

quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

ee kuş serisi sahiplerinden oy almayacakmısınız geçiniz efendim hurda indirimi deyip araçları toplamadan bu mümkün değil.

Şu hastane muayenesinden, ilaçlardan, katkı payı adıyla para alınmaya başlandı, ben dedim, tamam bu iktidar oy kaybeder, ama anketlere göre pek de oy oranı değişmedi... Bu tamamen olayı nasıl sunduğunuzla alakalı... Mevcut iktidarda bu konuda rüştünü ispat etmiş durumda... Türkiyede üretim için otomobil firmalarına indirim babında teşvik verildi... Bu üretilen yeni arabalar satılsın ki fabrikalar çalışmaya devam etsin... Yeni bir hurda indirimi gelir bu üretilen araçlar iç pazarda eritilir, o oy vermez dediğin kuş sahiplerinden de oldukça memnun olacaklarda çıkacaktır... Şu an tasarı halde bile olmayan bir kanun hakkında konuşuyoruz ama bence bu kanun yapılırken dikkate alacakları en son şeylerden biri kuş serisi sahipleri olur...

Tamda bu sebepten mütemadiyen bu haberler tekrarlanıp kitlelerin tepkileri ölçülüyor fikir alıştırıldıktan sonra harekete geçilecek. Çok büyük bir pazar ve iş gücü stoğuna sahibiz fakat 80 model arabalar ie talebi erteliyoruz tüketim toplumu olmadan dünya ekonomisinde yer edinemeyiz

• Tamam dizel motorun vergisini arttırıp insanları benzinli otomobillere teşvik ettiniz diyelim.

Bu durumda 5 liraya dayanan benzinin fiyatı ne olacak?
  • Dizel'in co2 salınımı nasıl benzinden yüksek olur nasıl daha fazla çevreyi kirletir anlamış değilim,hangi kafa bunu söyleyebilir aklım almıyor....

BKNZ:

RENAULT MEGANE 1.5 dci 110 bg :CO2 (gr/km) 120

RENAULT MEGANE 1.6 16v 110 bg:CO2 (gr/km) 155

Bu kafa nasıl olsa dizel araç piyasası benzinliden fazla talep görmekte ,biz buradan dolaylı olarak birde MTV ile çıkaralım taktiği...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rdiesel -- 19 Şubat 2013; 1:01:01 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.